La vie de Daphne - Studeren, studeren en nog eens studeren

Komende weken worden saai en eentonig qua fotomateriaal op mijn blog. Alvast mega sorry daarvoor! Maar: vanaf vandaag heb ik anderhalve w...

Komende weken worden saai en eentonig qua fotomateriaal op mijn blog. Alvast mega sorry daarvoor! Maar: vanaf vandaag heb ik anderhalve week lang tentamens en ik ben als een gek ervoor aan het leren. Maar héy, wie had uberhaupt gedacht dat ik ooit op de Universiteit tentamens zou maken, toch?Maandag kwam ik na een dagje school thuis en ik was echt ka-pot. Ik besloot er eventjes mijn voorlopig laatste 'niksdoen'-avondje van te maken voor ik weer onder mijn steen zou kruipen. Ondertussen was mijn moeder die avond druk bezig met het huis versieren voor kerst. Hoe schattig is dit kleine tafereeltje (check het kampvuurtje en de old-school auto met boom op het dak!)

Yep, ik word steeds zenuwachtiger voor die rottentamens. Ergste wat me namelijk kan gebeuren is dat ik een herkansing heb (waardoor ik als enige niet 6 weken vakantie heb), maar nog erger is het als ik de herkansing(en) niet zou halen. Maar: dan zou ik ook een hoop tijd hebben weggegooid en veel te veel leuke dingen hebben afgezegd de laatste tijd. Allemaal dingen die door m'n hoofd gaan de laatste dagen, daarom ben ik vastberaden om van mijn 'master-droom' écht een plan te maken. Ik kan dit!

Dinsdag is mijn vrije dag, maar die wil ik natuurlijk wel nuttig besteden dus ik sta weer voor de zon opkomt naast mijn bed. Grappige is dat ik voor 8.30 opstaan op vrije dagen normaal gesproken écht weigerde, maar het nu juist doodzonde vind om tot 9.30 of later op bed te liggen. Times change :-)

Die dag kwam overigens ook mijn artikel over de Etos Highlighting & Shaping Kit online. Heb jij 'm al gelezen?

Mijn studeerdag is geen dag zonder.. chocola! En dan in het bijzonder nog 'overgebleven' sinterklaaschocola. Niks leuker dan de dag na sinterklaas lekker grabbelen in de 50% bak met letters, munten, pepernoten en: deze chocoladesigaretten!

Ik besloot er een heuse statistiek-dag van te maken en heb me een middagje bezig gehouden met de moeilijkste onderwerpen. Ik merk dat ik het aardig onder de knie heb, maar dat er soms nog wel wat moeilijkheden bij zitten. Dit tentamen staat voor donderdag op het programma, dus nadat ik vandaag klaar ben met mijn eerste vak en morgen de presentatie heb gehad weet ik wat ik anderhalve dag ga doen. Oefenen!

In de tussentijd maakte ik samen met mijn vriend nog plannen voor de kerstvakantie. En yes, ik begon he-le-maal te stuiteren toen we eindelijk de knoop doorhakten over iets. Kun jij al raden wat ik ga doen? :)

Overigens maakt ik die middag nog een betere foto van het autootje met de boom erop. Ik kreeg er een aantal hele leuke reacties op via Instagram. Namens mijn moeder: dankjewel!

Brrr.. de volgende ochtend was het nog donker toen ik in de trein zat, ver-schrik-ke-lijk. Maar: het is vandaag de laatste lesdag van de premaster, dus heel erg vond ik het niet. Voor de één na laatste keer zo vroeg uit bed dus! (want jammer genoeg is mijn laatste tentamen op 21-12 al om 8.30 's ochtends. Rijden er wel treinen midden in de nacht?)

Na een aantal lesjes zat het er om 14.00 alweer op. Het idee dat de volgende keren dat ik op deze plek zal zijn de tentamendagen al begonnen zijn is echt een gek idee.

Ik merkte op dat ik die woensdag al om 11.30 had geluncht, dus toen ik om 14.30 op Breda zat te wachten, had ik natuurlijk weer een beetje honger. Ik wilde mezelf dan ook op iets kleins trakteren, en dus werd het deze donut. Was overigens nog best lastig eten; mijn hele handen zaten onder het glazuur hierna!

Die middag heb ik niet heel veel meer gedaan, buiten het maken van deze flatlay dan. Overigens daarover: wie mijn Instagram de afgelopen dagen heeft gevolgd, merkt misschien wel iets op. Ik ben inderdaad ontzettend geminderd met 'flatlays' maken, simpelweg omdat ik mezelf niet meer vernieuwend vond. Misschien wel qua compositie, maar niet meer qua producten op de foto zelf. Ik betrapte mezelf er dan ook op dat het bijna vervelend werd om altijd maar dezelfde dingen op een foto te zien. Vanaf nu zijn het dus weer foto's die misschien iets minder moeite kosten, maar die ik wél heel mooi vind (die je ook later in dit weekoverzichtje zal zien!)

's Avonds stuurde mijn vriend dat 'ie zich ontzettend verveelde en dat hij een foto van ons zat te photoshoppen in kerststijl. Dat moest ik natuurlijk zien! Hahah, kijk hoe leuk :)

Toen ik zag dat iedereen zijn/haar 'bestnine' deelde op Instagram, kon ik het niet laten om ook even te checken welke van mijn foto's van het afgelopen jaar het meest zijn geliked. Superleuk om te zien dat daar ook twee foto's van mijn vriend bij zitten <3 

Donderdag t/m zondag was mijn planning eigenlijk om mezelf op te sluiten, dus dat is ook wat ik deed. Nu ik dit zondagavond typ merk ik echt dat dit heel veel doet met je stemming (in negatieve zin), dus ik moet mezelf vaker dwingen om iedere dag even eropuit te gaan!

Ook maakte ik nog een foto tussendoor (nee guys, ik zit niet alleen maar in de boeken!) waar ik stiekem heel trots op ben. Ik wil een beetje meer gaan experimenteren met mijn 'nieuwe' (pas 2 maanden oud) camera en ik vind het nu al erg geslaagd!

Ik had zelfs tijd voor weer een ander soort foto dan een flatlay; ik heb de laatste weken erg veel inspiratie opgedaan via Instagram kun je wel zeggen! Kijk overigens dat te leuke kerstkaartje met 'this it the time to sparkle' Ze zijn van het blad Ariadne at Home en samen met dit kaartje zaten er nog een aantal hele leuke bij!

Christmas decorations, Christmas decorations.. Jullie zullen ze nog regelmatig voorbij zien komen en wellicht dat ik er nog een artikel aan ga wijden net als vorig jaar! En het jaar daarvoor :) 

Zelf heb ik ook nog een hoop kerstinkopen te doen, al heb geen flauw idee wanneer ik dat nog moet doen. Ik besluit daarom tussen het leren door die middag even erop uit te gaan; al is het maar een uurtje. Jammer genoeg heb ik het anderhalf uur zo gehad dat ik weer naar huis ben gereden en nog steeds voor een hoop mensen niets heb kunnen vinden. Arghhh!

Om 21.30 hou ik het weer voor gezien met school en zit ik een avondje voor de tv. Ik hou het nog langer vol dan verwacht en duik pas rond twaalf uur mijn bed in. Lange dag zo!

De volgende ochtend maak ik een foto, en daarna ga ik snel aan de slag. Ik wil een hoop dingen doen vandaag, waaronder weer een beetje statistiek en daarnaast mijn moeilijkste vak én het vak voor maandag. In de hoop dat ik in ieder geval 's avonds mijn vriend weer na anderhalve week kan zien!

Tussendoor weer een kerstfoto en..

.. toen was het wachten op mijn vriend. Kwam 'ie weer aanlopen met een supermooie bos bloemen, wauwie. Wat word ik toch verwend!

Na een avondje knuffelen heb ik mezelf ook wat langer slaap gegund dan normaal en stond de klok op 9.45 toen ik wakker werd. Weer een dagje aan de slag voor methodologie. Mijn Starbucks beker met water in de aanslag en go!

De bloemen van mijn vriend bij daglicht zijn overigens NOG mooier. Kijk eens hoe pretty die pastelroze en -blauwe kleurtjes allemaal zijn <3

Hoewel ik de hele dag veel heb gelezen tussendoor, raakte ik net zo snel weer afgeleid. Cadeau-inspiratie opdoen is immers veel leuker. Ik moet overigens wel snel zijn, want als ik dingen online wil bestellen moet het er natuurlijk wel voor kerstmis zijn!

's Avonds heb ik alle samenvattingen (en dat waren er dus echt 4...) nog een keer doorgelezen en vandaag begint het dus allemaal écht. Allereerst een toets op het programma die best te doen is, morgen een presentatie, donderdag het gevreesde statistiektentamen, volgende week maandag een lastig vak en de allerlaatste én de allermoeilijkste op woensdag.

Nog maar anderhalve week. Anderhalve week en dan heb ik een welverdiende vakantie en kom ik eindelijk de deur weer eens uit zonder schuldgevoel en ben ik hopelijk weer mijn blije zelf. LET'S DO THIS.

Related posts

6 reacties

 1. Hou vol! Voor je het weet is de anderhalve week voorbij :)

  BeantwoordenVerwijderen
 2. Wat ben je super goed bezig meid! Je komt er wel, nog even doorzetten en dan lekker weekend. <3
  Ik vind de bos bloemen die je vriend heeft gegeven echt super mooi!
  Liefs,
  Evelien

  BeantwoordenVerwijderen
 3. Wat een mooie foto's maak je toch! Je bent goed bezig!

  BeantwoordenVerwijderen
 4. Ohhhh wat heb je hard geleerd de afgelopen dagen, gelukkig nog maar heel eventjes! Je kan het! En ik zie op mijn eigen flatlays ook vaak dezelfde items terug, haha.

  BeantwoordenVerwijderen
 5. Heeeeeel veel succes Dapje! Je kan het! <3

  BeantwoordenVerwijderen