Etos Shaping & Highlighting Kit

Het is ein-de-lijk weer eens tijd voor een review! En niet zomaar eentje: ik ben namelijk al sinds afgelopen zomer één van de Etos Friend...

Het is ein-de-lijk weer eens tijd voor een review! En niet zomaar eentje: ik ben namelijk al sinds afgelopen zomer één van de Etos Friends. Maar omdat die te leuke samenwerking precies tijdens het begin van mijn opleiding was, had ik bijna geen tijd om iets erover te schrijven. Vandaag eindelijk wel (oké, SOG): ik reviewde de Shaping & Highlighting Kit!


Oké, laat ik allereerst alvast met de deur in huis vallen: ik heb nog NOOIT (nee, écht nog nooit) mijn gezicht 'gecontourd'. Wel heb ik ontzettend veel bewondering voor de beautybloggers en make-upliefhebbers die er wel heel goed in zijn, maar ik met mijn bleke hoofdje in combinatie met bronzer zonder dat ik er als een oempa-loempa uit kom te zien? Seems impossible. Maar: toch wil ik het een kans geven met dit Shaping en Highlighting palette van Etos!


Dit palette van Etos is eigenlijk precies gemaakt om je hele gezicht te 'shapen'; daarom zitten er dan ook een highlighter, een bronzer en een blush in om een mooie glow aan je gezicht te geven, wat kleur aan te brengen en verdieping aan te brengen. Op het eerste gezicht lijkt de bronzing-kleur wel wat oranje, waarbij mijn 'wortel'-angst weer meteen toeslaat. Maargoed, don't judge a book by its cover zeggen ze wel eens. Aan de echte review was ik nog niet begonnen.


Ah handig, voor beginnelingen zoals ik staat er op de achtergrond een fijne korte beschrijving van hoe je - in godsnaam - met dit product om moet gaan. Oké, als fervent highlight-liefhebber (SOFT&GENTLE=<3) en blush-verzamelaar weet ik wel hoe of wat, maar bij de contour poeder heb ik uiteraard meer vraagtekens. Pluspunten voor Etos overigens, want zo heb ik wel precies gedaan wat de beschrijving me vertelde. 

Zo, let's face it (snap je de woordgrap?), dit wordt dan mijn very first time in the world of contouring. Ik besluit eerst mijn BB Cream aan te brengen en besluit het product in de volgende stappen aan te brengen 1) Bronzing powder (ik kan maar beter meteen mijn vuurdoop krijgen), 2) Blush en 3) De Highlighter.


Kleine disclaimer: Mijn huid is ontzettend onrustig de laatste tijd en ik heb geen idee waardoor het komt. Stress? Het koude weer? Mijn snoepgedrag? Weinig drinken? Gaat hopelijk snel over. Zie hier in ieder geval een voor en-na foto. Ik heb de bronzer en blush een beetje geprobeerd te blenden, want het leek in eerste instantie wat oranje over te komen. Ook heb ik naderhand nog wat meer bij mijn haargrens geblend (verdomde zachte haartjes :P) En ohh, die highlighter is ook best pretty!

Nogmaals twee foto's van het palette. Ik ben zéker niet ontevreden, maar het geheel ziet er al heel snel too much uit bij mij. Het is in mijn geval - met een zeer lichte huid - gewoon een kwestie van blijven blenden met een poederkwast zodat het wat natuurlijker oogt. Sowieso was het hele contouren al wennen natuurlijk, maar ik ben best wel blij verrast met de kwaliteit van de 3 kleurtjes. Het pigment is overduidelijk aanwezig en ik heb maar heel weinig nodig. Omdat het ook een best warme kleur is op mijn koele huid oogt het al vrij snel oranje, wat een minpuntje is. Met de kleur van de blush en de highlighter ben ik wel heel happy!

Mijn overall conclusie is dus dat dit palette zeker niet onaardig is voor als je een eerste start wil maken met het shapen van je gezicht. Wel is het oppassen met de contourpoeder, want deze kan op lichte en koele huidtinten wat oranje overkomen. Wanneer je een warm type bent, denk ik dat deze stunning zal staan. De blush is lekker subtiel en goed op te bouwen, evenals de highlighter. Twee tegen 1 dus, en in ieder geval 2 topproducten rijker!

De Etos Highlighting & Shaping Kit is verkrijgbaar bij Etos en kost €6,99

Related posts

7 reacties

 1. Ik vind contourting bij jou wel mooi staan hoor! De tinten zijn inderdaad misschien iets te warm voor jou! Maar toch vind ik het wel leuk om je gezicht eens gecontoured te zien :) xoxox

  BeantwoordenVerwijderen
 2. Wat een mooi palette! Jammer dat de bronzer een beetje oranje uitslaat. Ik geef zelf ook de voorkeur aan meer assige tinten bronzer. Denk dat dat ook beter bij jou past! Ik kan niet meer zonder contouren inmiddels, maar een verkeerde kleur is wel heel frustrerend haha. Dan krijg je het gevoel dat je het niet kunt, terwijl het gewoon aan de kleur zelf ligt!

  BeantwoordenVerwijderen
 3. Jammer dat de bronzer zo oranje is. Ik heb zelf nagenoeg geen pigment in mijn gezicht, dus dat word 'm niet voor mij. Overall vind ik 't erg mooi staan! :)

  BeantwoordenVerwijderen
 4. Ik vind het je goed staan hoor meis! Ik ben gek op dit soort palletjes, nu ook heel erg nieuwsgierig geworden naar deze. <3
  Liefs,
  Evelien

  BeantwoordenVerwijderen
 5. Ik had natuurlijk al een hele review op Whatsapp gehad, maar toch leuk om zo nog eens te lezen! Ik ben zeker benieuwd geworden naar het paletje en ga hem denk ik toch proberen binnenkort :)

  BeantwoordenVerwijderen