La vie de Daphne - Pakketjes & Gin Tonic in december

Happy December! De laatste maand van het jaar is weer aangebroken en ook afgelopen week heb ik weer veel foto's gemaakt. Een beetje s...

Happy December! De laatste maand van het jaar is weer aangebroken en ook afgelopen week heb ik weer veel foto's gemaakt. Een beetje saai, want de laatste tijd is het vooral veel studeren. Maar: ik kreeg ook veel pakketjes, dronk een gin tonic op het terras(!) en ging ik op rokjesjacht. Benieuwd naar de foto's? Lees dan snel verder!


Goodmorning Monday! Het belooft deze week een heel stuk kouder te worden: echt géén zin in. Konden we maar weer heel even terug naar de zomer...

Vandaag is overigens één van mijn laatste lesdagen. Hierna hoef ik nog maar 4 dagen naar school en is het aftellen tot aan de tentamenweek die op 13 december begint. Ik word de laatste tijd moe van de zenuwen omdat ik het allemaal zo spannend vind!

Voordat mijn les om 14.45 begint heb ik van 12.00-14.00 in de library gezeten. Hier en daar wat samengevat, geleerd en vooral uitgekeken naar de dag dat het 21 december 11.00 is: vakantie!

Hoewel mijn les om 16.30 was afgelopen en ik om 17.00 op station Breda zat, had ik het gevoel alsof het al 20.00 's avonds was. Er was nergens licht te bekennen op het station, maar ergens vond ik het uitzicht toch ook wel weer mooi, van zo'n ondergaande zon. 

De volgende morgen was het écht koud, toen ik op mijn weer-app keek was het drie graden onder nul toen ik moest gaan fietsen. Brrr! Ik besloot daarom voor het eerst mijn oorwarmers weer op te zetten. Het ziet er misschien niet heel flatteus uit, maar het vermijdt wel heel erg veel hoofdpijn en koude oren!

We moeten op de uni verplicht aan wat experimenten meedoen om punten te verdienen, en ook deze ochtend stond er weer eentje op de planning. Wel eentje met een heel leuk einde, want ik kreeg een zakje met pepernoten en taai taai mee, jammieee!

In de les zag ik het al en baalde ik enorm: er zou tot zeker 17.00 een storing zijn tussen Breda en Roosendaal. Oftewel: omreizen via Lage Zwaluwe. En laat dat nu net het meest verlaten station ooit zijn in combinatie met de meest koude dag. Nee, nee en nog eens nee.

Gelukkig viel het mee en hield mijn NS-app me voor de gek dat ik 20 minuten moest wachten in de kou. Ik had namelijk maar 3 minuten wachttijd voor de sprinter kwam en ik weer lekker warm binnen zat. En overigens: klagen over de NS doen we maar al te veel, maar met deze omreis heb ik slechts vijf minuten verloren op mijn 'normale' reisroute!

Thuis snoepte ik lekker van deze Lotto-letter (en echt, die chocolade was verrukkelijk!) en leerde ik nog een beetje voor de woensdagtoets. Het gaat me steeds meer tegenstaan, maar nog twee te gaan dus ik ben er bijna vanaf!

Oef, wat vind ik het lastig om 'op tijd' foto's te maken voor het donker wordt. Zelfs om 16.00 schemert het de laatste tijd al en zie je veel meer ruis dan normaal op mijn foto's. Superjammer!

Woensdagochtend sta ik weer in alle vroegte op om naar school te gaan, de toets te maken en een middagje naar presentaties te luisteren. Gelukkig zit om 14.30 mijn schoolweek er weer op en heb ik nog maar 2 dagen te gaan voor ik door de échte zure appel heen moet. Ik ben al heel druk met de voorbereidingen; je kunt niet vroeg genoeg beginnen, toch?

Oh, overigens kwam deze week het artikeltje met mijn twee chokers van Chokerketting.nl online; heb jij 'm al gelezen?

Alsof ik nog niet genoeg had gereisd met de trein, besloot ik 's avonds nog om spontaan naar Breda te gaan. Van tevoren zag ik alweer dat de trein niet verder zou rijden dan Breda, dus in dit geval had ik een keer wél geluk!

Na een nachtje slapen bij mijn vriend stond ik alweer op tijd op, want ik wilde nog een hoop dingen aan school doen de komende dagen. Hij wilde helaas niet op de foto, haha!

Al de hele ochtend hield ik mijn NS-app weer in de gaten, want hé: het is echt drama de laatste tijd. En ja hoor, daar begon het al met +5, +10 en toen ik op het station aankwam was het zelfs +25 geworden! Dat zou betekenen dat ik nog meer dan 35 minuten moest wachten. Daarom trakteerde ik mezelf op een lekkere warme koffie verkeerd. Eigenlijk had ik 'm gratis moeten krijgen, vinden jullie ook niet?

December wordt voor mij een ontzettend zware maand, die ik hopelijk met mijn vakantie heerlijk ga afsluiten. Een combinatie van de hel, maar ook een superfijne tijd dus!

Mijn donderdag bestond tot ongeveer 14.30 uur aan het maken van het laatste statistiek-examen. Always fun!

Tussendoor kwam eindelijk mijn Black Friday-aankoop binnen: een zwart spijkerrokje met knopen! Ik was er zo ontzettend enthousiast over, maar dat veranderde helaas in een dikke teleurstelling toen bleek dat ik wel heel erg mijn adem in moest houden wilde het rokje passen. Balen.. Engelse maten vallen toch een heel stuk kleiner..

Deze week was buiten mijn rokje, ook nog een nieuw Etos pakketje binnengekomen met 3 verzorgingsproducten, waaronder deze shower foam met Orange Blossom & Ginger geur. Meteen maar uitproberen onder de douche dus!

Terwijl ik me wilde opmaken, was ik met Joyce aan het appen, die zich afvroeg wat de kwaliteit van een bepaald product dat ik al een tijdje in huis heb was. Nu ik toch bezig was, besloot ik er maar meteen foto's voor mijn blog voor te maken. Jullie kunnen een uitgebreide review deze week verwachten! Kun je al raden wat het is?

Tussen het urenlang achter mijn laptop brengen door, wil ik zo af en toe nog wel eens de deur uitgaan. Gelukkig was het helemaal niet koud én ging ik met een aantal doelen op pad: mijn te kleine rokje op de post doen, een nieuwe zien te scoren, een nieuwe beautyblender kopen én mijn favo parfum bij laten vullen.

Drie van de vier dingen zijn gelukt, en de laatste helaas niet. Het rokje op de foto zat als gegoten, maar: hij was donkergrijs. En ja, ik ben een principe-mens, dus als ik een zwart rokje wil ga ik geen grijze kopen. Wel hou ik 'm nog in gedachten, want hij was helemaal niet zo duur. Maar toch: in de tussentijd gaat mijn zoektocht verder!

Vrijdagavond: ik ging weliswaar op stap! Niet om écht uit te gaan, maar ik had na lange tijd weer met een oud dansmaatje afgesproken om wat drankjes te gaan drinken. Heerlijk vind ik dat, om me uitgebreid op te maken. Stomme was alleen dat toen ik wegfietste, ik ergens van schrok en keihard tegen een muurtje opbotste. Ik zag de schaafwond pas later op de avond, maar ai, wat deed dat even pijn!

Jammer genoeg zat onze favo kroeg he-le-maal vol, dus besloten we lekker onder de warmtelamp op het terras aan de overkant te gaan zitten. Ik kon het niet laten om toch een gin tonic te bestellen. Lekker een beetje de zomer herbeleven, toch? :)

Zaterdag stond ik gewoon weer tussen 8-9 op om verder te gaan studeren. Eerlijk gezegd komt het nu al mijn keel uit. Ik kan straks voorlopig echt geen boeken en samenvattingen meer zien..

Overigens deed mijn been de volgende dag nog veel meer zeer; met twee blauwe plekken en een schaafwond rijker besef ik me weer dat ik fietsen af en toe wel lastig vind. En dat nog voordat ik wat drankjes op had!

Oja, te leuk trouwens! Mijn oma had vrijdag weer wat goodies meegebracht die ze wel eens vind als ze haar flat opruimt. Deze keer was het dit bloemen-notitieboekje en een lipstick-bewaardingetje in hetzelfde patroon. Supercute!

Mijn hele zaterdag bestond vooral uit het leren van 1 vak: de allermoeilijkste. Data Science. Als ik één vak mocht skippen op de Uni, was het absoluut deze. Bah.. En laat ik ook nog eens erbovenop gooien dat ik dit tentamen op 21 december om 8.30(!) 's ochtends heb..

Yesss! Superhappy was ik weer met mijn bijgevulde Alien. Ik schaam me trouwens wel een beetje hoe ontzettend snel ik deze op heb gemaakt, want ik had hem amper een halfjaar. Nieuw doel: minder parfum 'verspillen!'

Zondag wilde ik wat uitslapen, maar omdat mijn ritme nu eenmaal veranderd is naar de 'vroegevogel'-modus, was ik alweer op tijd wakker. Zonde, want ik heb het die nacht 2 uur zien worden.. Dat leidde er ook toe dat ik om 15.00 helemaal klaar was met school en studeren en dat ik echt even mijn bed indook. De rest van die zondag heb ik dan ook even lekker niks meer gedaan. Ik heb dinsdag, donderdag, vrijdag, zaterdag en zondag ook nog! :)

Op naar mijn laatste 2 dagen Premaster en dan 2 slopende tentamenweken. Wish me luck!

Related posts

6 reacties

 1. Oeh, er komen zware tijden aan!! Succes Daph, you can do it!

  BeantwoordenVerwijderen
 2. Nooo wat balen van je been! En ik begrijp je punt van het rokje zo goed! Ik heb er al meerdere geprobeerd maar ze zitten allemaal niet zoals ik wil... Er zitten weer prachtige foto's bij :)

  BeantwoordenVerwijderen
 3. Whoaaa dat notitieblokje en die lipstickhouder van je oma; die zijn leeeeuk! En heel veel succes met je tentamens, gewoon je best doen; meer kun je niet doen :)

  BeantwoordenVerwijderen
 4. Ah heel veel succes met je tentamens, gaat vast goed komen!
  En wat een leuke outfit met het stipjes blousje en de rok. <3
  Liefs,
  Evelien

  BeantwoordenVerwijderen
 5. Dat is nog eens een leuk hebbedingentje die je van oma hebt gekregen. Ziet er prachtig uit

  BeantwoordenVerwijderen