La vie de Daphne - Officiele uitslag, Amigo's & Véél school

Ik kan nu wel echt zeggen dat de drukte is begonnen. Komende weken zijn de laatste lessen en vanaf 12 december heb ik 2 weken lang een aa...

Ik kan nu wel echt zeggen dat de drukte is begonnen. Komende weken zijn de laatste lessen en vanaf 12 december heb ik 2 weken lang een aantal hele lastige tentamens. Spannend, maar ook een fijn vooruitzicht: over 3.5 week heb ik vakantie! Naast studeren kreeg ik deze week ook nog een belangrijke ziekenhuisuitslag, ging ik met vrienden uit eten en maakte ik ook gebruik van Black Friday!Intussen heb ik al ontzettend veel pakketjes van Etos mogen ontvangen als Etos friend. Vaak hele fijne producten, en nog een hoop om uit te testen zie je al wel! (jullie kunnen dus na mijn tentamenperiode héél veel reviews verwachten van mijn mega-tas vol producten!)

Hoewel ik normaal op maandag pas om 14.45 les heb, was ik nu al om 10.00 op school. Hoe breng je die tijd dan door? In de universiteitsbibliotheek natuurlijk! Het is heel hard leren en samenvatten geblazen de aankomende weken..

Na wat uurtjes in de library was ik helemaal gaar en meet ik weer met een klasgenootje voor het begin van de les. We waren allebei al sinds tien uur op school en na wat experimenten tussendoor hadden we het echt al he-le-maal gehad.

Kijk overigens hoe leuk dit notitieboekje is van Hema! Twee van mijn studiegenootjes hebben er al eentje, en hij past natuurlijk heel erg goed bij voor de fase na deze premaster :)

Dinsdag en woensdag kwamen er zomaar weer wat blogjes online (goed bezig hé!) en het was dan ook weer heel erg leuk om jullie lieve reacties te lezen. Soms mis ik het bloggen echt; maar de ene dag kan ik me er beter toe zetten dan de andere dag, en met alle drukte tussendoor is het soms ook lastig om iets online te krijgen!

Op dinsdag ging ik maar weer voor één lesje en een experiment naar school. Wat een moeite.. En ik maar denken dat het HBO erg was met 3 lesuurtjes per week.

Tegenwoordig wordt het overigens véél te snel donker (no shit). Zelfs toen ik bovenstaande foto maakte was het pas net kwart over vier en ik heb 'm heel erg moeten bijwerken wilde ik dit 'lichte' effect krijgen. Geef mij de zomer maar weer terug!

's Avonds leerde ik nog wat vanuit mijn bed, met een overheerlijke appelflap erbij. Mmmm!

Woensdag had ik een dag school tot 14.30, maar omdat ik die middag nog naar het ziekenhuis moest skipte ik het laatste uurtje les..

.. naar het ziekenhuis? Ja! Want mijn hechtingen mochten er eindelijk uit! Na twee weken lang voorzichtig zijn kreeg ik én de uitslag van mijn - voor de tweede keer - weggesneden moedervlekje en werd dit vlechtwerk verwijderd. En de uitslag? Die was officieel goed; gelukkig niets aan de hand, yay!

Woensdagavond heb ik - tegen mijn verwachtingen in - nog best een tijd zitten werken aan het statistiek examen dat weer online was gekomen. Jammer genoeg kon ik me weer niet tot de opdrachten voor de volgende dag zetten, maar hé; hadden ze maar niet precies nu het examen online moeten gooien, toch?

En oh, te leuk! Dinsdagavond laat was ik diep aan het graven in mijn mailbox in verband met een leuke samenwerking (drie keer raden wat het was :P), en de volgende dag had ik al meteen een pakketje in de brievenbus! Altijd fijn, zulke snelle webshops. Meer over het pakketje, de webshop en deze prachtige kettinkjes zien jullie deze week in een aparte blogpost!

Essentials of Thursday. Weer voor maar precies 1 uurtje les naar school; en zelfs een les die ik helemaal niet had voorbereid. Oeps.. ik kreeg al bijna spijt dat ik was gegaan.

Het kon nog erger: de les zelf heb ik helemaal niet opgelet (shame on me), maar in de tussentijd probeerde ik een HTML-pagina te uploaden voor een ander vak. Dikke paniek, want het lukte niet en de deadline stond voor na het weekend. Toch maar even gevraagd aan één van mijn groepsleden en thank GOD lukte hem het na heel veel gedoe wel om 'm op de server te krijgen. 

Toen ik op Breda was deed ik even wat make-up-boodschapjes bij Etos (ja, ik begin een trouwe fan te worden) en ik kon het vervolgens niet laten om nog de AH to Go in te duiken. Bij het Sinterklaas snoepgoed lag er toevallig nog precies één melkchocoladeletter, en dat was precies de 'D'. Kon geen toeval zijn, toch?

Eenmaal thuis zag ik dat mijn moeder ook al aan me had gedacht: zij had chocolademunten meegebracht. Extra veel chocolade voor tijdens het studeren dus, haha! (en ik me maar afvragen waar die kilo's dan blijven.. afkloppen!!)

Wat ik normaal nooit doe, is op donderdag als ik weekend heb nog verder aan school werken. Ik bedoel, ik heb immers toch drie hele dagen waarover ik al dat schoolwerk lekker kan verspreiden. Nu zat ik toch echt heel gemotiveerd die middag aan wat opdrachten te werken.

Zelfs 's avonds vatte ik nog een lastig vak samen. Tja.. de examens komen steeds dichterbij en ik word er ook steeds meer nerveus door. Ik ben zo benieuwd of ik deze zware premaster ga halen!

Ook vrijdagochtend stond ik in alle vroegte op om het grootste deel van het statistiek examen te maken. Ik heb er heel wat uurtjes aan besteed, en ben bij de moeilijkste opdracht toch maar gestopt. Ik ga dinsdag nog een laatste lesje volgen en de opdracht daarna afmaken; gaat me zeker lukken!

Mijn outfit of the day was één van mijn favo truien die ik ooit bij H&M kocht voor een tientje. Die dag ben ik nog snel de deur uitgeweest voor een frisse neus, heb ik ook heel wat uurtjes doorgebracht op webshops voor Black Friday maar uiteindelijk niks gevonden :(

Dan maar weer verder met mijn samenvatting. Deze statistieksamenvatting is inmiddels al meer dan 45 pagina's lang, maar ik moet en zal hier een voldoende voor halen (met een 8.5 op dit moment gemiddeld ben ik stiekem al best trots, maar toch!)

Mijn woorden over dat ik niks kon vinden tijdens de mega Black Friday-sale kon ik eigenlijk diezelfde avond nog terugnemen. Naast een heel mooi cadeau dat ik 's ochtends al bestelde, trakteerde ik mezelf op de valreep nog op dit zwarte spijkerrokje. Yes, I know I'm late to the party met een spijkerrokje, maar omdat ik het nu zoveel voorbij zie komen ben ik ook wel heel benieuwd hoe het bij mij - als echte rokjesliefhebber - zal staan. 

Flatlay-of-the-day! Na een ochtendje samenvatten (surprising) maakte ik mezelf op om weer even de deur uit te gaan en te fietsen richting stad. Het is oprecht zo fijn om tussen alle uren achter de laptop even buiten te zijn!

En het was niet helemaal nutteloos, want ik ging met een doel naar de stad: een cadeau voor die avond! Een aantal vrienden en ik zouden namelijk weer naar ons favoriete gezelligste restaurant gaan om de verjaardag van één van onze vrienden te vieren. Omdat hij toevallig de laatste tijd heel veel heeft met de uitdrukking 'goeie vibe', vond ik deze mok hélemaal bij hem passen. Overigens vond hij 'm ook ontzettend gaaf!

Terug naar m'n samenvatting voor het saaiste vak ooit. Best knap van mezelf, want ik heb 10 powerpointpresentaties van de afgelopen 10 weken overgetypt. Niet helemaal samengevat dus, maar ik weet in ieder geval weer een beetje waar het over gaat!

Rond 18.00 begon ik toch wel heel erg honger te krijgen, maar we hadden pas om 20.15 gereserveerd, dus ik moest me toch nog wat uurtjes vermaken. In de tussentijd bedacht ik alvast wat ik aan ging doen en hoe ik mijn make-up wilde doen. Aangezien het de laatste tijd nogal vaak mislukt had ik nu extra lang de tijd om er iets moois van te maken. 

Getting ready! Eindelijk lukte het me weer om een look te maken waar ik helemaal tevreden over was. Lang geleden overigens dat ik me zo lekker uitgebreid heb opgetut; ik kan daar echt van genieten <3

Samen met Jana heb ik de hele avond nog nooit zoveel gelachen. We zochten de hele tijd gekke oude foto's op van onze vriendengroep en vervolgens kwamen we niet meer bij: wat zijn we toch allemaal een stelletje figuren bij elkaar, hahahaha!

Een groepsfoto kon natuurlijk ook niet ontbreken. Met de 'jarige' rechts achterin op de foto, héél veel drankjes, eten en gezelligheid.

Bij het afrekenen nam ik ook lekker deze hartjeslolly mee, waarbij ik me echt weer even kind voelde. Wat was het weer een te leuke avond; op naar over een halfjaar (probably)

Zondag werd ik wakker met... hoofdpijn. Hoewel ik een halfjaar geleden met gemak 3 avonden achter elkaar drankjes kon doen, heb ik nu na 1 avond al het gevoel alsof ik overreden ben door een vrachtwagen. Lekker rustig aan doen dus! Ik heb nog een beetje gewerkt aan mijn samenvatting, lakte mijn nagels en... dook terug mijn bed in.

Een typische make-up-loze lazy day dus. Heerlijk!

Van al dat in bed liggen word je overigens best wel duf; ik merkte dat ik de hele dag echt helemaal niets waard was en dat zelfs slapen me niet echt lukte. Had ik nu nog maar een mega-groot bad waar ik lekker een uur in kon liggen met Lush bath bombs en thee. Ik droom nog even verder..

De rest van mijn zondagavond zag er eigenlijk ook niet heel spannend meer uit. Ik trof alvast wat voorbereidingen voor de aankomende weken, maakte een strikte planning en ging lekker vroeg naar bed. Best een gek idee dat de lesweken er zo goed als opzitten nu. Deze week gelukkig maar 3 dagen en hopelijk dat ik aankomend weekend mijn vriend na twee weken weer ga zien!

Related posts

8 reacties

 1. Leuke foto's. Blijf je flatlays zo mooi vinden :)

  BeantwoordenVerwijderen
 2. Leuk weer ! Wat een eng litteken al is het maar van een weggesneden moedervlekje ;) Ook hele mooie flatlays en lekkere chocolade letter! X

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Haha ja ik had 'm helaas ook kleiner ingeschat! Dankjewel <3

   Verwijderen
 3. Oh ik dacht ook echt dat het alleen maar op het hbo was dat je zo weinig les had op een dag... maar dat is op de uni dus net zo! En wat gaaf dat je een samenwerking hebt met een webshop, die kettingkjes zien er erg leuk uit <3

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Hahah ja scholen verschillen dus helemaal niet zoveel :P

   Verwijderen
 4. Zo dat is alleen van het wegsnijden van een moedervlekje? hihi best eng

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Hahah het was best een grote plek, maar idd het litteken is groter dan ik had verwacht :(

   Verwijderen