La vie de Daphne - Bezoekje aan TiU, Broer's afstuderen & 21-diner

Woah! Wat een feestweek. Met mijn vaders verjaardag, broers afstudeerpresentatie, op de koffie met appeltaart en een 21-diner zat mijn we...

Woah! Wat een feestweek. Met mijn vaders verjaardag, broers afstudeerpresentatie, op de koffie met appeltaart en een 21-diner zat mijn weekend vol met heerlijk eten, gezelligheid en drankjes. Het feit dat ik daarnaast ook nog 4 dagen naar school ben geweest (en met een aantal deadlines in m'n hoofd zat) zorgde er wel voor dat ik zondag gebroken was. Gelukkig hebben we de foto's nog! :)


Tegenwoordig kan ik oprecht zeggen dat ik HOU van maandagen. Niet meer om half 8 uit bed, maar gewoon lekker uitslapen, rustig aan doen en op m'n gemakje opstarten. Zelfs genoeg tijd om allerlei foto's te maken! :)

Langzaam maak ik me dan toch klaar voor anderhalf uur school. Ik ben helaas langer onderweg dan de les duurt, maar gelukkig is het niet 'voor niets' en vind ik dit vak het allermoeilijkst!

Toen ik eenmaal in de trein zat vond ik het best leuk om te zien hoeveel verschillende printjes/texturen ik die dag aanhad. Mijn nieuwe panty, een heerlijke sjaal, mijn rode jurkje en bijpassende nagellak erbij. Helemaal leuk!

Het feit dat ik op station Breda altijd 20 minuten overstap heb en toevallig precies op tijdstippen dat ik doodga van de honger, is niet heel erg goed voor m'n portemonnee. Eindstand? Ik liep met een witte(!) kinderbueno weer terug naar de trein. Oeps..

De dag waar ik deze week erg tegenop zag, was dinsdag. Ik zou namelijk beginnen met een master infosessie, vervolgens een meeting, daarna een hele lange les statistiek, daarna een experiment, om af te sluiten met een les engels. Bah! De essentials voor deze dag zette ik die ochtend nog even op de foto, voor ik weer in de trein stapte en..

.. alvast weer wat leerde voor de wekelijkse 'woensdagtoets.' Ik moet zeggen dat het steeds meer als een belemmering voelt om telkens opnieuw te leren en iedere week hieraan vast te zitten, maar het is gelukkig voor een goed doel. Hopelijk ken ik tijdens het eindexamen gewoon het grootste gedeelte van het boek!

Ik begon de dag met de infosessie, waar ik een stukje voor moest lopen over de campus en meteen een heerlijk herfstgevoel kreeg. Zo fijn als het nog mooi, helder weer is, het nog niet zo koud is en alle herfstkleuren goed te zien zijn!

De statistiekles was er ook één om bij in slaap te vallen. Heel lang hield ik mijn aandacht er ook niet bij, want ik snap hier dus écht niets van. 

Dinsdagavond, vaste prik: stampen voor de woensdagtoets. Deze keer met een reep overheerlijke chocola van Ikea erbij. Af en toe moet je jezelf belonen, toch?

Die avond deelde ik op Instagram nog een foto die ik zelf best mooi vind geworden. Mijn haar heeft hier eindelijk wat meer volume, mijn make-up zat goed en het effect van zwart-wit vond ik heel classy!

Toen ik deze photo diary in elkaar aan het zetten was, merkte ik woensdag eigenlijk niet zo heel veel foto's had gemaakt. Ik hoefde gelukkig niet heel erg lang naar school en was rond een uurtje of 2 alweer thuis. Daar wilde ik mijn nieuwe favo rokje en panty nog even goed op de foto zetten. Ik kreeg er zoveel lieve en leuke reacties op <3

's Avonds heb ik niet al te veel maar aan school gewerkt, want ik was doodop van die dag, plus ik kreeg heel vervelend nieuws te horen van mijn beste vriend in het ziekenhuis. Na het maken van deze foto ben ik dan ook lekker vroeg gaan slapen.

Donderdag probeerde ik weer een beetje uit te slapen, vatte alvast het één en ander samen in verband met de drukke dagen en vertrok vervolgens weer richting school. Nog maar één lesje en dan was het alweer weekend.

Hoe mooi is dit uitzicht? Bij het lopen naar school kom je altijd langs superveel bomen en ik vond dit er zo mooi en herfstachtig uitzien dat ik er een foto van MOEST maken!

Na school nam ik eens niet de trein naar huis, maar stonden mijn ouders en oma me al op te wachten. We gingen namelijk gezellig op de koffie bij mijn broertje die samen met zijn vriendin in Tilburg woont. Ik dronk een heerlijke cappuccino met een mega stuk appeltaart, wat ik goed kon gebruiken na die lastige les op school. Even ontspanning!

Rond een uurtje of 16.00 ging ik weer terug richting de Uni. Niet om nog lessen te volgen, maar om mijn ouders en oma een rondleiding te geven, want mijn broertje, zijn vriendin en ik zitten alledrie op de Tilburgse Universiteit.  

Supergrappig om mijn oma en ouders door de gebouwen te zien wandelen. Ik dacht eerst dat het wat vreemd zou overkomen tussen alle duizenden studenten, maar ik kon er eigenlijk wel om lachen. Daarom maakte ik ook snel een selfie met de rest op de achtergrond.

Na ons bezoekje aan school maakten de vriendin van mijn broertje en hij een heerlijke maaltijd klaar: rijst met kip, boontjes met tomaat, kroepoek en een beetje satésaus. Ik eet het thuis nooit, maar ik zat hier toch maar mooi lekker te smullen!

Vrijdagochtend stond ik in alle vroegte op, want ik wilde voordat we die middag weer weggingen een hele grote opdracht afhebben. Stiekem begon ik wel te zweten toen ik het steeds later en later zag worden ik er steeds minder van begon te begrijpen, maar het grootste gedeelte is gelukkig nu wel af. Wat een rotvak, wat een rotopdracht.. brr.

Tussen het werken door was ik druk bezig met de pakketjesman volgen (té leuk dat je letterlijk kunt zien waar hij rijdt). Precies toen de status op: 'pakketbezorger belt aan' stond, was dat inderdaad zo. Ein-de-lijk heb ik de oorbellen die ik al superlang wilde: de bar chain earrings in silver van Anna + Nina. Even wat duurder dan normale oorbellen, maar deze blijven dan ook wat langer goed en die investering was ik héél erg bereid om te maken. 

Nadat ik - alsnog met heel veel zorgen - de moeilijke assignment afsloot, was het tijd om me heel snel klaar te maken om naar Delft te gaan. Er stond namelijk weer wat spannends op het programma: de afstudeerpresentatie van mijn broer! Zelf nodigde ik destijds niemand uit, maar omdat het op de TU Delft een heel officieel moment is, mochten we er allemaal bij zijn. Mooie kleren aan, make-up op en op.. naar Delft!

Van de presentatie zelf begreep ik niet heel veel omdat het om erg veel technische dingen ging, maar toch was ik ook wel erg benieuwd wat voor eindcijfer hij zou krijgen. Op het moment dat ik deze panoramafoto maakte, was de vrouw links net aan het vertellen wat voor cijfers hij had gekregen: een 9. 8 en 8.5 met als gemiddelde een 8.5. Heel knap!


Na de presentatie bleven we nog ruim een uur hangen. Mijn broer vooral om nog een biertje te drinken met zijn vrienden en te genieten van het moment van eindelijk afgestudeerd zijn. Zelf maakte ik nog wat foto's van de neon-verlichting in het Bouwkunde-gebouw. Ik vind het echt één van de leukste dingen om op de foto te zetten: i just LOVE the effect!

Het moment waar ik heel erg naar uitkeek was het diner. Vooral omdat ik erg veel trek had, maar ook omdat het dubbel feest was! Niet alleen mijn broer was geslaagd, maar ook mijn vader was die dag jarig. Lekker een stuk ossenhaas met pepersaus bij de Argentijn dus!

Zelf kon ik geen dessert meer op, maar toch heb ik met de hele tafel meegeholpen. Een stukje van het flensje hier, aardbei en chocolade-ijs daar: yummy!

Eenmaal thuis om 22.00 was ik doodop. Volgens mij lag ik een kwartier in mijn bed en ben ik toen al in slaap gevallen. Wat zo'n lange dag met je doet zeg!

Zaterdag was ik ook alweer vroeg wakker om verder te gaan met schoolopdrachten. Heel veel zin had ik niet meer, want ik zat vooral uit te kijken naar het volgende feestje die avond: een 21-diner!

's Middags had mijn vader nog appeltaart gehaald en natuurlijk moest ik daar ook nog een stukje van proeven. Al mijn tweede punt appeltaart deze week bedenk ik me nu.. Maar ach: het was deze week gewoon extra veel feest!

Na uitgebreid make-uppen, outfit-discussies en een barre fietstocht kwamen we aan bij de twee jarige dames. Bij binnenkomst vond ik de hele tafel er al ontzettend leuk uitzien. Er lagen zelfs menukaartjes, speciaal op naam op de borden en alles was supermooi versierd. Wat het menu was? Een bruschetta als amuse, carpaccio als voorgerecht, een klein stukje plaatpizza als tussengerecht, pasta met kip of zalm als hoofdgerecht en een aardbeien romanoff als nagerecht. Superknap dat moeder en haar kennis/buur de hele avond in de keuken hebben gestaan voor zo'n 17 mensen!

Omdat het merendeel van de aanwezigen collega's of ex-collega's was, moesten we natuurlijk nog met de hele groep op de foto. Echt leuk dat ik nog steeds goed met ze overweg kan en ik ben super dankbaar dar ik bij dit leuke feest aanwezig mocht zijn!


Nog even een snelle foto van het yummy dessert.

Hahaha, ik moest wel lachen toen ik de volgende dag deze foto in mijn Instagram-story voorbij zag komen met 'Nr 49' Eerlijk gezegd voelde het wel echt alsof ik zoveel wijntjes op had, en dat kon ik de volgende ochtend zelfs nog merken. Lang geleden :P

Ook polaroids werden de hele avond genoeg gemaakt. Bedenk me opeens dat ik zelf ook nog zo'n Instax Mini heb, maar dat ik er al heel lang niets mee gedaan heb. Toch heel leuk om op zo'n manier herinneringen van een feestje te verzamelen.

De rest dook 's avonds nog lekker de stad in, en hoewel ik heel graag mee had willen gaan, merkte ik dat ik toch echt wel verlangde naar mijn bed. Maar wat heb ik alsnog een topavond gehad met alle drankjes, het overheerlijke eten en de gezelligheid!


Slapen met wat drankjes op betekent voor mij altijd een hele onrustige nacht. Ik werd niet veel later wakker dan normaal (rond een uurtje of 8), maar ik voelde me nog zo moe dat ik wat langer wilde bilijven liggen. Stom, want ik werd er alleen maar duffer van. Het enige wat ik die dag heb gedaan is deze foto gemaakt, hier en daar geleerd...

.. een beetje verder in bed geleerd en verder alleen maar gelegen met mijn ogen dicht. Echt slapen lukte niet echt, maar ik merkte dat alle dagen er zo hadden ingehakt! Lekker lazy doen dus, en er maar vanuit gaan dat ik er volgende week weer flink tegenaan ga. Het motivatiedipje verdwijnt hopelijk langzaam maar zeker, zodat ik de laatste anderhalve maand kan gaan knallen.

Deze week staat helemaal in het teken van mijn vriend die woensdag jarig is en het zaterdag viert, waarna we waarschijnlijk nog de stad van Breda induiken. Wéér feest dus!

Related posts

10 reacties

 1. Oeh ik vind je nieuwe oorbellen zó prachtig!!

  BeantwoordenVerwijderen
 2. Wat fijn dat je broer is afgestudeerd, wauw! Gefeliciteerd <3
  En leuk zo'n birthday dinner, altijd gezellig! En leuke polaroids zeg :)
  Liefs,
  Evelien

  BeantwoordenVerwijderen
 3. Wat een gezellige feestweek, altijd leuk om je weekoverzichten te lezen!

  BeantwoordenVerwijderen
 4. Leuk om te lezen en alle mooie foto's te bekijken chick! Super veel leuke dingen heb je gedaan ;-) Die combinatie van je favoriete rokje en panty is ook echt heel geslaagd!

  Liefs, Merel

  BeantwoordenVerwijderen
 5. Wat een fijn overzicht is dit zeg! :) En echt een heerlijke panty!

  BeantwoordenVerwijderen
 6. Leuk dat je broer is afgestudeerd, gefeliciteerd!

  BeantwoordenVerwijderen
 7. Leuke foto's! En dat diner ziet er heel gezellig uit :) En ach, je kan nooit genoeg appeltaart eten haha!

  BeantwoordenVerwijderen
 8. Jouw photo diary's zijn altijd zo lekker uitgebreid, heerlijk om te lezen <3 Mooie foto's heb je gemaakt. Oh, appeltaart, toevallig eet ik nu ook een stukje haha. Moe kun je zijn he na zo'n lange dag! Ziet er ook zo gezellig uit die avond met de meiden.

  BeantwoordenVerwijderen
 9. Wat een leuke volle week heb je gehad lieverd.

  BeantwoordenVerwijderen
 10. Wat leuk, ik werk op de uni dus grappig om die foto's te zien!

  BeantwoordenVerwijderen