Favo nummers op dit moment

Zo door de jaren heen is mijn muzieksmaak door heel wat rollercoasters gegaan. Ik ging van typische top-40 popmuziek naar hip-hop en regga...

Zo door de jaren heen is mijn muzieksmaak door heel wat rollercoasters gegaan. Ik ging van typische top-40 popmuziek naar hip-hop en reggae (ja, echt!) en uiteindelijk belandde ik bij indie/rock. Denk: Hozier, maar ook Florence & The Machine behoort tot mijn grote favorieten. Inmiddels heeft zich al een lange lijst met onbekende bands zich aan dit lijstje toegevoegd. Maar wat zijn nu mijn favo nummers van dit moment?

Hozier - Better Love
Typisch zo'n liedje dat ik nooit echt zal skippen op mijn iPhone. Net als de rest van Hozier niet overigens. Ik vind dit heeeerlijk om lekker weg te doezelen in de trein of juist als achtergrondmuziek als ik me aan het opmaken ben voor het uitgaan (wat ik in de maanden februari, maart en april maar al te vaak deed) Overigens zullen een aantal van jullie dit lied wel kennen van The Legend Of Tarzan!

Kaleo - Praktisch elk liedje
Vraag me niet hoe ik deze Ijslandse band heb ontdekt, want zelf heb ik geen flauw idee. Na het horen van het liedje 'Way Down We Go' ben ik andere nummers van hen op gaan zoeken en ben ik écht fan. Broken Bones, No Good, Pretty Boy Floyd, Hot Blood, Save Yourself en al helemaal het nummer 'I Can't Go On Without You' zijn toppers. Sommige nummers zijn wat heftigere rock, andere nummers weer lekker langzaam.

Oscar & The Wolf - Princess
Deze Belgische act is meer 'electro'; dus heel wat anders dan ik normaal luister, maar ik HOU ervan hoe meeslepend zijn/hun muziek is. Princess is een nummer die ik eigenlijk pas sinds een week op mijn telefoon heb, maar die me echt doet denken aan de periode dat ik deze heel vaak luisterde. Ik was zelfs even vergeten dat deze van Oscar & The Wolf was! Ook 'The Game' is een prachtig, maar typisch meeslepend nummer waar je echt even aan moet wennen als je niet helemaal van electropop houdt.

Seafret - Angel of Small Death
Dit is ook één van de vele bands en nummers die ik via het zoeken op last.fm heb ontdekt. Hoe ik dat dan doe? Ik zoek de artiesten op die ik al ken, en kijk daar weer naar 'similar artists'. Het is even wat zoek- en luisterwerk, maar er zitten soms echt liedjes tussen waar ik uren naar kan luisteren. Zo ook 'Angel of Small Death', lekker een up tempo nummer; een cover van, jawel: Hozier!

Iron & Wine - Cinder and Smoke
Ook pas sindskort ontdekt, maar oh, wat is dit een heerlijk nummer. Ik zie mezelf al helemaal half in slaap vallen bij het luisteren hiernaar. Ik heb nog een aantal andere liedjes van deze singer-songwriter geluisterd, en allemaal zijn ze even chill. Héél fijn.

Demons of Ruby Mae - Beneath the Surface
Jaaa dit is één van de vele liedjes die ik ken van mijn favo serie Suits. Ik heb geen flauw idee in welke aflevering deze zat, maar hij viel me meteen op. Andere favorieten van mij uit deze serie zijn overigens het lied 'Retrograde' van James Blake en 'Worthy' van Jacob Banks.

Otis Taylor - Ten Million Slaves
Ook dit nummer heb ik al een aantal maanden op mijn iPhone staan, maar ik heb 'm nog zelden geskipt. Het is van een muzikant die ik absoluut niet ken, maar man: wat maakt hij fijne muziek zeg. Een beetje blues/soul (waar ik ECHT heel erg fan van kan zijn) die ook weer heerlijk relaxed is voor als je aan school aan het werken bent of lekker in de trein achterover zit.


Zo, ik ga nog lekker even verder met een avondje muziek uitzoeken en verder luisteren. Heerlijke zondagavondbesteding. Deze hou ik erin denk ik!

Related posts

10 reacties

 1. Oh my! Deze ken ik volgens allemaal nog niet, shame on me haha!

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Haha don't worry, dat kan hoor! Ik ben nu eenmaal fan van nogal onbekende artiesten haha :P

   Verwijderen
 2. Oeh ik ken ze nog niet allemaal! ik ga die eens opzoeken, ben benieuwd!!

  BeantwoordenVerwijderen
 3. Geen een van deze liedjes ken ik, haha. Is precies de muzieksoort die ik niet luister. Leuk om te lezen!

  BeantwoordenVerwijderen
 4. ik zie al in de reacties hierboven dat ik gelukkig niet de enige ben die de liedjes niet kent ;) Ik zal ze eens gaan luisteren

  BeantwoordenVerwijderen
 5. Ik ken ze echt allemaal niet...zo erg hahaha

  BeantwoordenVerwijderen
 6. Leuk dat je ze op een rijtje zet! Ik ken ze allemaal nog niet en vind het super leuk om inspiratie op te doen voor andere leuke nummertjes. <3
  Liefs,
  Evelien

  BeantwoordenVerwijderen
 7. Wat een leuk lijstje, ik ken al die nummers nog niet. Ik ga het artikel zeker even opslaan!

  BeantwoordenVerwijderen