La vie de Daphne - Het einde is in zicht!

Een typische schoolweek zoals ik er al heel veel heb gehad de afgelopen tien weken. Niet heel bijzonder dus, maar toch wil ik iedere week...

Een typische schoolweek zoals ik er al heel veel heb gehad de afgelopen tien weken. Niet heel bijzonder dus, maar toch wil ik iedere week dolgraag aan jullie laten zien wat ik gedaan heb, (vooral) wat ik gegeten heb en wat mijn hoogtepunten waren. Enjoy reading!


Op maandag start ik lekker rustig op, zet ik m'n favo herfst-makeupjes op de foto (check overigens die te leuke paarse bladeren!) en maak ik me klaar.

Intussen lees ik op mijn bed nog even de materie voor de wekelijkste woensdagtoets door. Het is alweer nummer tien, nog 3 te gaan!

Omdat het die dag wel erg koud was, besloot ik weer sinds lange tijd een broek te dragen. Met dit onstuimige herfstweer is een rokje of jurkje met panty toch net wat te koud!

Na een heel kort lesdagje die bijna zonde van m'n dag was - vandaar dat ik volgende week maandag maar lekker op school ga studeren vanaf 10 uur - was ik rond 18.00 weer thuis. Hier en daar aan school werken, leren en kijken of ik nog wat inspiratie op kan doen voor mijn blog. Hoewel er nog talloze producten liggen om gereviewd te worden, kan ik me er toch nog steeds niet toe zetten en blijft het vaak bij mijn wekelijkse photo diaries. 

Dinsdagochtend sta ik op met een vervelende ontdekking: mijn te leuke OUI-shirt van Costes was na één keer wassen helemaal verpest! De velvet stof is er op heel veel plekken af.. echt heel erg zonde. Ik heb meteen maar contact opgenomen met Costes met de vraag of ik 'm kan retourneren aankomende zaterdag. Thank God: het zou geen probleem zijn, maar jammer genoeg wel een heel leuk shirtje dat ik straks kwijt ben..

Een andere outfit was gelukkig snel gevonden, waarna ik nog snel een foto maakte en in het typisch Nederlandse weer naar het station fietste.

Echt.. de laatste dagen wordt het uitzicht steeds meer deprimerend en wil ik het liefst onder een warme deken blijven liggen met héél veel thee en lekkers.

Na weer maar één lesje gevolgd te hebben - waarom ga ik eigenlijk nog? :P - had ik een lekker bord met pasta pesto, een italiaans stukje vlees en wat groenten ernaast. Ik ben écht fan geworden van pesto, wat je waarschijnlijk al wel had kunnen lezen in mijn 'fantastische ontdekkingen'-artikeltje.

Woensdag was het alweer een jaar geleden dat mijn opa ons verliet; bizar hoe snel zo'n jaar voorbij kan gaan! Omdat deze camera van hem is geweest, behoort deze ook tot één van mijn favorieten van mijn oude camera-collectie.

Het hield die ochtend maar niet op met regenen, en omdat mijn vader toevallig vrij was bood hij aan om me naar het station te brengen. LIEF! Normaal gesproken moet ik er toch echt zelf doorheen, maar nu kwam ik helemaal droog aan op het staton. Yay!

De vorige avond had ik trouwens ook weer wat portretjes gemaakt, waarvan er eigenlijk maar één echt is gelukt. Meteen een nieuwe profielfoto op Facebook.. Again (ik verander nog steeds te vaak haha!)

Tijdens de laatste les - die ik normaal gesproken skip - heb ik me eigenlijk met hele andere dingen bezig gehouden dan met de les zelf. Ligt ook een beetje aan de stof die we krijgen hoor, want 'waarom het niet slim zou zijn als je overal hetzelfde wachtwoord voor zou gebruiken' is ook wel een beetje voor de hand liggend. Een klasgenootje kwam overigens in de pauze van de les aan met twee mega-dozen met donuts. Food is always welcome <3

Een nog groter feestmaal vond ik de carpacciowraps die mijn moeder en ik die avond samen maakten. Het is zo simpel: wraps met mosterddille-saus besmeren, rucola met carpaccio erop leggen en afmaken met oude kaas, kappertjes en pijnboompitjes.

Mmmmm, doesn't it look delicious?

De rest van de avond heb ik lekker lazy gedaan; er hoefde niet heel veel te gebeuren voor de volgende dag en ik kan maar beter even mijn rust nemen voor alle gekte straks begint met deadlines en tentamens. Brrr.. laat ik er nog maar héél even niet aan denken.

Toen ik in de Libelle Living kersteditie bladerde, kwam ik mijn absolute droomtaart tegen. Kijk al deze te lekkere macarons! Het recept is overigens niet eens zo heel moeilijk, maar of ik 'm ooit zelf ga maken? Dat weet ik niet, haha!

Thursdaaay! Eindelijk weer een heel klein beetje uitslapen en mijn make-up producten van de dag op de foto zetten. De donkere lipstick verving ik toch maar voor een wat lichtere variant, anders zat het geheel er wel heel donker uit.

Ook had ik weer sinds lange tijd golfjes in mijn haar. Hoe ik dat doe? Mijn natte haar vlechten, ermee slapen en 's ochtends de vlechten eruit halen, mousse erin doen, een beetje haarlak en ready to go! (zo simpel kan het dus ook :P)

Ultra-gemotiveerd begon ik alvast aan het artikel dat ik voor volgende week moet kennen. Eerlijk gezegd vond ik het nog best een interessante deze keer. Na tien weken lang langdradige artikelen lezen, kwam ik hier vrij snel doorheen.

YES, om 14.30 had ik dan eindelijk weer weekend. Of ja, eindelijk, de weken gaan echt zo snel als je weinig lessen hebt! Ik heb die middag een beetje vooruitgewerkt voor de week erop, maakte deze foto én keek natuurlijk weer traditiegetrouw naar Expeditie Robinson. 

Vrijdagochtend opende ik voor de zoveelste keer maar de tekstanalyse opdracht die voor maandag af moet zijn. Ik moest van 1400 woorden nog 1200 woorden proberen te maken, en dat heeft me aardig wat tijd gekost. Ook ben ik de afgelopen dagen steeds onzekerder geworden over dit assignment, want ik heb geen flauw idee wat ze verwachten en hoe streng ze gaan nakijken. Laten we dus maar hopen op een voldoende...

Tussendoor douchte ik, deed ik mijn make-up en probeerde weer wat van mijn haar te maken. Jammer genoeg zit het de dag erna altijd wat rommeliger en is er weinig meer van het golvende haar over; pluis-alarm!

Bij het maken van deze foto wilde ik weer eens wat anders uitproberen en spelen met de achtergrond. Geloof het of niet, maar hier heb ik een off-shoulder top van Costes gebruikt omdat ik het kant supermooi vond om te gebruiken op deze foto. Het krijgt meteen een beetje een 'dreamy' feeling.

Ik stelde het al meer dan een week uit, maar ik moest toch echt even richting een pakketpunt om een pakketje te retourneren. Ook niet heel slim dat ik de hele dag wachtte en pas tegen 15.00 ging lopen, want de lucht begon wel heel erg donker te worden. Eindstand? Op de terugweg liep ik in de keiharde regen naar huis, bah!

's Avonds werd ik helaas erg slaperig en wilde ik niks anders meer dan lekker op mijn bedje liggen. Jammer genoeg hield ik dat niet heel erg lang vol, want ik voelde me nutteloos en had écht zin om nog weg te gaan. Dus daar ging ik dan, na tien uur nog met de auto richting mijn vriend in Breda. Mijn eerste keer filerijden 's avonds laat kon ik overigens ook weer afstrepen..

How to spend your Friday night better than with a good glass of wine? 

De volgende dag sliepen we lekker uit en had ik eindelijk de kans om het shirtje bij Costes terug te brengen. Gelukkig kreeg ik het hele bedrag gewoon terug (wat nog beter is dan een cadeaubon!) en liep ik happy naar buiten. Ondertussen waren we een beetje aan het bedenken wat we wilden als avondeten. Na een bezoekje aan de jumbo hadden we twee pizza's ingeslagen, want tja.. ik had er al zo lang geen meer op!

Zelf had ik mijn eigen, oude vertrouwde Pizza Salami van het Ristorante-assortiment van Dr. Oetker. Blijft in my opinion echt de allerlekkerste!

Zondag werkte ik nog wat aan school, maar ik besloot het merendeel de volgende dag maar te doen omdat ik besloten heb om lekker vroeg al naar school te gaan. Verder ruimde ik op, hield ik een typische lazy day en heb ik weer lekker nieuwe muziek uitgezocht.

Bij het opruimen deed ik ook nog wat onderdelen van het bloemeboeketje dat ik laatst van mijn vriend kreeg in twee vaasjes. De paarse bladeren (die jullie inmiddels al aardig wat voorbij hebben zien komen) en een aantal mooie takjes. Ik vind het in ieder geval superleuk dat ik er nog wat van heb kunnen bewaren!

Aankomende week wordt het wat betreft school wat drukker, en vanaf dan wordt het bikkelen want: HET EINDE IS IN ZICHT. Met een aantal tentamens over drie weken, eindopdrachten en wat presentaties wordt het nu wel heel spannend. Ga ik deze premaster halen? Ga ik aan iedereen kunnen bewijzen na zo'n rot afstudeerjaar dat ik het wel degelijk kan? We gaan het zien! (en ik blijf heel hard duimen en leren!)

Related posts

7 reacties

 1. Leuke foto's! Die carpacciowraps zien er echt top uit!

  BeantwoordenVerwijderen
 2. Ziet er uit als een gezellig weekje! Heel veel succes deze week, je kunt het!

  BeantwoordenVerwijderen
 3. Ik vind je haar met die golfjes erin super mooi! Ik doe ook altijd een vlecht in mijn haar snachts; daar krijg ik mooiere krullen van haha. En die carpaccio wraps omg, die zien er zoooo lekker uit! Dat ga ik deze week ook maar eens proberen :)

  BeantwoordenVerwijderen
 4. Oeh, de laatste weekjes van je premaster. Dat is inderdaad nog even knallen. Knap hoor, hoe jij je na zo'n rotjaar met afstuderen weer zo op het studeren hebt gestort. Succes met de laatste loodjes. Oh en je flatlays zijn trouwens zo fijn! <3

  BeantwoordenVerwijderen
 5. Nog even en je bent er vanaf, komop komop !

  BeantwoordenVerwijderen
 6. Wat weer leuke foto's, jouw flatlays zijn ook altijd zo mooi <3 Spannend de laatste weken, ik wens je heel veel succes!

  BeantwoordenVerwijderen
 7. Spannend dat het einde van je premaster zo dichtbij komt, maar het komt vast goed! Omg die carpacciowraps, NEED. Die foto van jou en Glenn vind ik echt heel er leuk!

  BeantwoordenVerwijderen