La vie de Daphne - Sushi, Camera testen & Engels moeilijk!?

Wat een volle, maar leuke week! Na een gezellig avondje sushi eten, een paar dagen school, een te lekkere lunch (waarin ik eindelijk weer...

Wat een volle, maar leuke week! Na een gezellig avondje sushi eten, een paar dagen school, een te lekkere lunch (waarin ik eindelijk weer carpaccio at!) en het uitgebreid testen van mijn camera heb ik het deze week eindelijk wat rustiger. Met alleen een tentamen vanavond, morgen drie kwartier school en een paar hele leuke uitjes heb ik nu al zin in deze 'mini'-vakantie!


Maandagochtend was het de laatste keer dat ik vroeg mijn bed uit moest: na volgende week is namelijk de les Academisch Engels voorbij! Alleen nog een tentamen maken en dan kan ik ein-de-lijk een beetje langer blijven liggen.

Na Engels heb ik altijd 2.5 uur tussenuur en deze besteedde ik semi-nuttig door half te leren en half te kletsen. En ook nog met een heerlijk broodje erbij die ik niet kon weerstaan. Moet daar echt eens mee stoppen en gewoon mijn eigen eten opeten..

's Avonds heb ik me ontzettend moeten haasten, want mijn trein kwam pas om 18.00 aan en precies die avond was er een gezellig dinertje gepland om 18.30 terwijl ik ook nog langs huis wilde. Eindstand: compleet buiten adem heb ik het uiteindelijk gered! Sushi timeeee :)

Ik vond het echt superleuk om onder het genot van een lekker drankje en heerlijk eten weer eens bij te kletsen met mijn oud-collegaatjes. Kan wel merken dat ik inmiddels al heel wat heb gemist en ook niet meer mee kan praten over wat er allemaal op de werkvloer gebeurt. Maar ach, des te leuker om andermans verhalen aan te horen!

Doordat we meerdere rondes dubbel hadden gekregen zaten we allemaal al veel sneller vol dan verwacht. Oef! Maar: ruimte voor een ijsje is er natuurlijk altijd, vooral als het chocolade-ijs is!

We maakten nog een gezellige groepsfoto en sloten de avond zoals gewoonlijk af met dat we "dit echt vaker moeten doen" (herkennen jullie vast allemaal wel, haha!)

Dinsdagmorgen gaat mijn wekker jammer genoeg iets vroeger dan normaal, maar héél erg is dat niet: het scheelt een les die ik normaal op donderdag tot 18.30 heb! Na het maken van een flatlay maakte ik me op, ontbeet ik en..

.. deed ik voor het eerst deze nieuwe panty aan. Ik weet soms nog steeds niet wat ik ervan moet vinden, maar toch staat het wel leuk onder een simpel jurkje!

Na statistiek was ik moe, héél moe. Eigenlijk te uitgeput om de laatste les nog te volgen en ook met het idee dat ik mijn tijd wel nuttiger kon besteden. Ik pakte dus de trein naar huis, en was in plaats van om 18.00, om 16.00 al lekker thuis.

Na wat leren, flatlays maken, eten en weer verder leren dook ik lekker vroeg mijn bed in. Mijn wekker ging namelijk weer pijnlijk vroeg.

Toch blijf ik het bijzonder vinden dat ik altijd zeker een kwartier voor mijn wekker gaat uit mezelf wakker word - en dat heb ik écht iedere dag, zelfs als de tijden verschillen!

In de trein leerde ik nog een beetje voor de wekelijkse toets, maar ik hield het alweer snel voor gezien. Het zijn iedere week toch letterlijke vragen en het is bijna onmogelijk om er een onvoldoende voor te scoren. Spoiler: deze keer was het een 7.5 (niet zo 'laag' verwacht, maar alsnog helemaal niet slecht!)

In mijn tussenuur had ik een korte meeting met mijn internationale groep. En het fijne aan internationale studenten? FOOD! Zo had deze keer het Bulgaarse meisje uit mijn team 'banitsa' klaargemaakt, een bladerdeeghapje met meeega veel kaas ertussen! Lekker, maar wel heel erg machtig!

De laatste les op woensdag is typisch zo'n les waarbij je niks mist als je niet gaat, maar omdat ik 'm al meerdere weken achter elkaar heb geskipt vond ik dat ik deze keer toch wel even moest gaan. Bad choice. Niemand was er, de les ging weer eens nergens over en ik merkte dat ik de hele tijd met andere dingen bezig was. Wat een geluk dat er pauzes in de lessen zitten om er even snel tussenuit te glippen..

Donderdag hadden we een keer 3 uur eerder op school afgesproken, wat betekende dat ik ook deze keer weer wat vroeger uit de veren was. Ik deelde een oude flatlay op Instagram - waar ik nog steeds echt niet tevreden over was, en fietste richting station.

Op school aangekomen bleek dat we met onze groep weer een hele collegezaal hadden gereserveerd. Het is al twee keer eerder gebeurd, maar het blijft grappig om met z'n 5en zo'n mega zaal voor jezelf te hebben. Apart dat zoiets mogelijk is op de Uni!

Om onze WhatsApp-naam eer aan te doen: SMARTIES!

In plaats van om 18.30, heb ik tegenwoordig op donderdag dus al om 14.30 weekend: heerlijk! Rond 15.50 was ik thuis, installeerde ik mijn statief en had ik eindelijk een uurtje de tijd om foto's te maken!

And I can tell you: ik ben ZO tevreden met de kwaliteit. Dat zei ik in het begin van mijn oude spiegelreflexcamera ook, maar inmiddels is die zo oud geworden dat 'ie meer vage foto's maakt dan scherpe. Ook heel handig is dat deze Nikon een uitklapbaar schermpje heeft, waardoor ik precies kon zien hoe ik lag op de foto, haha!

Na een hele avond relaxen op donderdag ging ik weer flink aan de bak op vrijdagochtend. Hoewel mijn broer die dag jarig was, zouden we het toch pas de volgende dag vieren en had ik gelukkig lekker veel tijd om aan Engels te besteden.

En hoe goed ik ook in Engels ben, hoe flink vergeten ik even was dat er zoveel regels zijn en er nog zoveel was dat ik nooit heb geleerd op het middelbaar onderwijs. Na ontzettend veel oefenen, schrijven, opdrachten maken en regeltjes stampen was ik 's avonds echt kapot!

Oh, het cadeau van mijn broer? Onder andere Gin & Tonic! Ik ben dus niet de enige in de familie die verslaafd is aan dit drankje... :P

Omdat ik de laatste tijd zo ontevreden werd over mijn flatlays, besloot ik er een paar te maken met mijn camera. Met de paar foto's die ik inmiddels op mijn Instagram heb gedeeld ben ik gelukkig weer wél heel blij. Heerlijk die kwaliteit!

Ook probeerde ik dus zaterdag een nieuwere versie te maken op de flatlay die ik een paar dagen geleden postte. Hij lukte meteen een stuk beter!

Na een ochtendje leren op zaterdag maakte ik me klaar voor een lekkere verjaardagslunch van mijn broer. We gingen naar het lunchzaakje dat ooit mijn absolute favoriet was, maar waar ik al bijna een jaar niet meer was geweest!


En hoe kan het ook anders: ik heb het écht ontzettend lang volgehouden om het niet te bestellen, maar eindelijk kon ik weer een keer de lekkerste carpaccio in town proeven! Wat was dit genieten zeg..

Na het lunchen wilde ik nog langs Kruidvat voor een goedkoop treinkaartje. Uiteraard was ik weer te laat, maar per toeval liep ik tegen de Velvet Lip Lacquers van MUA aan en nam dit kleurtje mee (de review hebben jullie gisteren natuurlijk al kunnen zien!)

Ik kan niet genoeg vertellen hoe blij ik ben met dit schermpje. Eindelijk niet meer 'op goed geluk' foto's maken, maar meteen ook zien of ze scherp zijn!

Tussen het leren en oefenen door, weer een mooie 'minimal' flatlay gemaakt. Ik geloof dat ik er wel het meest van houd als de hele foto wit-tinten heeft, met één kleurtje dat eruit springt :)

Ik weet niet wat het tegenwoordig is, maar ik krijg de laatste tijd iedere dag rond 15.45-16.00 een enorme dip. Ik ben supermoe, mijn ogen kunnen geen letter meer lezen maar een dutje doen lukt op de een of andere manier ook weer net niet.

We aten laat dankzij het lunchen, en omdat ik last minute had besloten om toch nog naar Breda te reizen die avond, had ik nog best haast om op tijd te komen voor de trein. Brr, best vervelend dat het alweer zo vroeg donker is. Laat staan als het straks weer winter wordt..

Na een fijn nachtje met vriendlief hebben we samen een ochtend op de bank gechilld en ontbeten voor ik weer naar huis zou gaan. Yep, ik was er toch nog niet helemaal van overtuigd dat ik Engels kende..

Maarrr gelukkig zou ik maandagavond na mijn tentamen toch weer lekker naar Breda gaan. Om 21.30 pas klaar zijn zou betekenen dat ik pas rond 23.00 thuis zou zijn en nu heb ik extra reden voor een 'tussenstopje' <3

Ik was al op tijd weer thuis en zette mijn favo lipproducten op de foto. Ja, ook de lip lacquer van MUA kan ik eraan toevoegen. Hoewel het kleurtje een echte eyecatcher is, is 'ie ideaal voor als ik een keer wil dat iets langer blijft zitten.

Ik heb de hele zondagmiddag weer veel geschreven en geoefend met Engels. Ik moet het nu wel kennen toch? 's Avonds nam ik dan ook lekker vrij van al het leren omdat ik wist dat ik nog een hele maandagochtend en halve middag had om het door te nemen. En het is nou niet alsof het bergen met lastige theorie en toepassingen zijn, haha.

Related posts

18 reacties

 1. Nog gefeliciteerd met je broertje! Fijn dat je nieuwe camera zo goed bevalt, ik hoop volgend jaar een nieuwe te kopen. Ik vind je foto's altijd mooi en helemaal je selfie's.

  BeantwoordenVerwijderen
 2. Ah wat een super leuke foto's weer! Nog gefeliciteerd met je broertje!

  BeantwoordenVerwijderen
 3. Door dit artikel heb ik nu ook zin in sushi en het is pas 9:00uur.. haha!

  BeantwoordenVerwijderen
 4. Die vermoeidheidsdip ken ik ook .... alleen blijft 'ie bij mij de rest van de dag :/

  Engels kan echt moeilijk zijn hoor, op hoog niveau. Hell, Nederlands kan je al mega moeilijk maken xD

  Verder heel veel lekker eten en gezelligheid! Goed weekje :D

  BeantwoordenVerwijderen
 5. Ah heerlijk die sushi<3 Ik vind je foto's op Instagram altijd echt zo mooi<3 Nog gefeliciteerd met je broertje

  BeantwoordenVerwijderen
 6. Nog gefeliciteerd met je broertje..en ja sushi hmmmmmm ik krijg er nu al zin in

  BeantwoordenVerwijderen
 7. Aaaah ik heb honger door al die foto's met eten. Academic English kan inderdaad best moeilijk zijn.. Bij mij is het verschil van jaar 1 & 2 en jaar 4 ook echt megagroot.. Gelukkig heb ik nog een minor Engels gedaan haha.

  BeantwoordenVerwijderen
 8. Mooie fotootjes heb je erbij geplaatst! En leuk om te lezen :)

  BeantwoordenVerwijderen