La vie de Daphne - Nieuwe camera, Eerste onvoldoende & Laatste dag bij Steps

Een supergezellig laatste dag bij Steps, een heerlijke zondaglunch in Breda en de beslissing van het kopen van een nieuwe camera: onder a...

Een supergezellig laatste dag bij Steps, een heerlijke zondaglunch in Breda en de beslissing van het kopen van een nieuwe camera: onder andere deze 3 dingen zorgden ervoor dat mijn week een hoop hoogtepunten had buiten al het stressen om deadlines. Laat ik overigens dan maar niet vertellen dat mijn eerste onvoldoende inmiddels ook een feit is. Oeps...


Maandag sta ik een beetje vermoeid op; door alle stress slaap ik iedere nacht steeds een beetje slechter. Vooral vanwege het idee dat er nog zoveel lastige opdrachten en deadlines aankomen. Ik maakte me weer op met een hoop fijne producten en.. op naar school!

Eenmaal op school gebeurde tijdens Academic English iets héél leuks. Aan het einde van iedere les doen we altijd een Kahoot-quiz (misschien zegt het jullie wel iets, maar het is een soort quiz die je met de hele klas kunt doen en een highscore kunt behalen), en ik had van 70 mensen gewonnnen. Woehoeee!


De andere maandagles is helaas een heel stuk lastiger, dus ook nu was het weer proberen mijn aandacht erbij te houden (best lastig met een les die tot 16.30 duurt..). Gelukkig had ik wel lekkere druifjes!

Maandagavond neem ik bijna altijd 'vrij' van huiswerk en had ik dus nog genoeg tijd om mijn nagels weer in een mooi paars kleurtje te lakken, wat video's te kijken en...


... macarons te eten!

Ook de volgende ochtend nam ik voor schooltijd nog een aantal van mijn favo koekjes. Als ik kon, at ik ze iedere dag :P


Gelukkig scheen het zonnetje onderweg naar het station, al merk je wel dat het steeds een beetje kouder begint te worden, brrr!

Na wat lesjes belandde ik weer met mijn contrastive analysis paper bij Academic English. Eigenlijk een les waar ik heel weinig aan heb, aangezien ik op de één of andere manier best tevreden ben over mijn eigen gebruikte academisch Engelse taal. Uiteindelijk heb ik die les dus nog maar een beetje gesleuteld aan het paper en ben ik al vrij snel weer richting huis gegaan.


Eenmaal thuis was het tijd voorrrr.. pasta pesto! Het was voor het eerst dat we dit thuis hadden gemaakt en ik vond het écht superlekker - en ik begin overigens een steeds grotere liefde te ontwikkelen voor pesto.

's Avonds: leren!!! Oké, het maken van deze flatlay kon er ook nog wel bij, maar verder staat mijn dinsdagavond altijd in het teken van leren voor mijn wekelijkse toets. Het was erg veel stof deze keer, dus ik was best benieuwd of ik het deze keer zou gaan halen...


Op woensdag gaat mijn vroegste wekker: stipt om 6.45 sta ik naast mijn bed, drink ik een grote mok melk en maak ik me klaar voor school.

De toets ging helaas deze keer écht slecht en ik was er meteen van overtuigd dat ik na het behalen van twee 8en en een 9,5, nu mijn eerste onvoldoende had behaald. Maarja, kan gebeuren; gelukkig werkt het middels de compensatiemethode!
's Middags spraken we met een groepje in de bibliotheek af om samen te werken aan een opdracht, die we gelukkig allemaal met een heel hoog cijfer behaalden (8,5!)


We waren gelukkig niet heel laat klaar, dus ik kon nog lekker door het zonnetje naar het station lopen, mmm!

's Avonds douchte ik weer met deze superfijne douche foam van Etos. Van dezelfde geur heb ik een handcreme en handscrub, maar daar vind ik 'm niet heel erg lekker. Bij dit doucheproduct is de geur daarentegen ge-wel-dig <3


Donderdag stond mijn wekker om 10.00, maar om 7.30 was ik toch echt al klaarwakker. Om mijn tijd maar nuttig te besteden vatte ik alvast de stof voor de weektoets van volgende week samen. Ondertussen werd ik ook nog afgeleid door een hoop nieuwe camera's, want YES: ik ga ervoor! Ik ga binnenkort dan ein-de-lijk een nieuwe spiegelreflexcamera kopen.


Het gevoel dat ik had na het maken van de toets was inderdaad waar: mijn eerste onvoldoende was een feit. Gelukkig was het geen 1 en 'slechts' een 4 (ik bedoel, het kan erger, toch?) en ga ik gewoon weer extra hard leren voor de toets van volgende week!

Omdat ik vrijdag nog steeds zo ontzettend enthousiast was over het idee dat ik een nieuwe camera ga kopen, maakte ik nog een extra foto voor Instagram. Overigens kwamen Joyce en Brittany laatst met een superleuk idee voor mijn oude camera's: klik.

Vrijdagavond stond ook mijn allerlaatste avondje bij Steps op de planning. Ik moest rond 16.00 nog in de stad zijn, dus dat werd heeel vroeg eten (en ook nog eens heeeel erg ongezond). Gelukkig is dit voorlopig de laatste keer dat ik zo vroeg zo'n maaltijd eet!


Voordat ik begon met werken, wilde ik nog snel een kleinigheidje halen voor mijn collega's. Het is toch een hele fijne tijd geweest en ook vind ik het extra bijzonder dat ik de hele winkelverhuizing heb mogen meemaken. Ik vind het super dat ik toch nog vanaf eind mei tot nu (eind september) heb kunnen werken, ervaring op heb kunnen doen en lekker wat erbij heb verdiend!

Mijn outfitje van de laatste avond was iets wat ik eigenlijk veel te snel uitkoos (want heel prettig voelde ik mezelf er niet in). Om toch mijn werkperiode af te sluiten met mijn meest favo kledingstuk (pencil skirt!!!), koos ik voor een mooie kleurrijke variant. 


Ook trakteerde ik mezelf die avond nog op iets waar ik heel lang over heb getwijfeld, maar dat ik op advies van vriendlief toch heb gekocht: een heel mooi bordeaux rood jurkje! Met personeelskorting ging er nog aardig wat af, en omdat deze laatste avond zo ontzettend gezellig was geweest kon ik het echt niet laten.

Zaterdagochtend had ik eigenlijk kunnen slapen, maar rara wiens ritme is helemaal in schoolmodus? Yep, om 8.30 zat ik alweer volop aan school. Ik kon het er zelfs nog bijhebben om de contrastive analysis papers van twee klasgenootjes na te kijken voordat ik weer aan die van mezelf begon. Gekheid!


Het meeste huiswerk had ik al gedaan, maar stiekem baalde ik dat ik niet uit één specifieke opdracht kwam die voor 7 oktober af moet zijn. Het is dat we er vandaag nog met een aantal mensen aan kunnen werken, anders was mijn paniek nog groter geweest. Tussendoor nog genoeg tijd voor een flatlay dus!

Na zo'n dag vol school (en oprecht een aantal paniekmomentjes), koffie en macarons was het tijd om mijn spullen te pakken en richting station te fietsen. Het moment waar ik altijd zo naar uitkijk was eindelijk weer daar: naar mijn lieve vriend in Breda!


Jaaa eindelijk kon ik weer een heerlijke gin tonic drinken: welverdiend! Enige nadeel is dat ik tegenwoordig 's avonds veel te moe ben om tot laat op te blijven, wat er deze keer voor zorgde dat ik al om 23.00 sliep. Oeps.. #unilife

Maar, mijn ritme... 8.30 alweer klaarwakker. Ik voelde me bijna schuldig tegenover mijn vriend die wel lekker op zondag wilde uitslapen.. Ach, konden we wel lekker op tijd richting centrum!


We hadden ons helemaal ingesteld op een lekker middagje winkelen, bleek het Singelloop te zijn. Door dit $%*(-hardloopevenement was de hele binnenstad dus gesloten. Dan maar een koffie op het terras om maar even tot rust te komen.

Jammer genoeg zat het weer ook echt tegen, want we hadden net lunch besteld en opeens kwam de regen met bakken uit de hemel. Daar kwam ook nog eens bij dat wij zelf wel onder een parasol zaten, maar het grootste deel van onze tafel niet. Zonde!


Hoewel we allebei zowat verkleumd waren door de kou en de regen, kan ik me geen fijnere zondagen voorstellen. Nu wordt het ieder weekend zelfs nog een stukje leuker nu ik niet meer rekening hoef te houden met werktijden :)

Zondagavond heb ik eigenlijk niet veel meer gedaan. Buiten mijn paper uitprinten, deze photo diary maken en heel vroeg gaan slapen dan. Ik was kapot! Op naar weer een nieuw weekje. 


Related posts

10 reacties

 1. Leuke foto's Daphne! Druk druk, die studie, haha. Onvoldoende kan gebeuren maar inderdaad fijn dat het kan worden gecompenseerd :)

  BeantwoordenVerwijderen
 2. Pfoeeh lijkt me maar zwaar hoor, je studie! Gelukkig doe je ook genoeg leuke dingen en mét je vriend hihi!

  BeantwoordenVerwijderen
 3. Je flatlays blijven er altijd zo leuk uitzien! En wat spannend dat je een nieuwe camera gaat kopen :)

  BeantwoordenVerwijderen
 4. Pasta Pesto is echt heaven. Ik ben er gek op! Oh en die plankjes zijn leuk voor je camera's, moet je echt doen hoor!

  BeantwoordenVerwijderen
 5. Leuke foto's! Food foto's zien er yummy uit, krijg er trek van! je bordeaux kleurige jurk is heel mooi, staat je goed die kleur, en je flatlays zijn (ik blijf in herhaling vallen hihi) awesome!

  BeantwoordenVerwijderen
 6. Ohhh ik herken de studiestress die je hebt zo ontzettend goed. Jammer van je onvoldoende, maar zo te lezen behaal je verder echt ontzettend goede punten! Knap zeg. En heel erg veel plezier met het uitkiezen en uittesten van een nieuwe camera. Ik wil eigenlijk nog heel erg graag een systeemcamera aanschaffen, om naast mijn spiegelreflex te gebruiken. Ik weet ook al welke maar ik wacht nog eventjes tot ik een baan heb en ik 350 euro's kan missen.. haha.

  BeantwoordenVerwijderen
 7. Wat een leuke maar drukke week! Wat knap van de hoge cijfers die je al hebt gehaald, kan gebeuren van je onvoldoende!
  Super leuk dat je een spiegelreflex gaat aanschaffen, ben benieuwd welke je neemt! En heerlijk macarons, mag ik vragen waar je die haalt? Heb ze eigenlijk nog nooit geproefd, ze lijken me zo lekker!
  Liefs,
  Evelien

  BeantwoordenVerwijderen
 8. Wat een leuke drukke week! Leuk dat je een spiegelreflex gaat aanschaffen, mooie foto's trouwens :)

  BeantwoordenVerwijderen
 9. Jeetje meissie wat heb jij het druk!! Ik vind je jurkje zo mooi.

  BeantwoordenVerwijderen
 10. Shame on me: ik heb je diary nu pas gelezen. Wat een drukke week weer en ik vind je rode jurkje zo mooi!

  BeantwoordenVerwijderen