La vie de Daphne - Deadlines, Surprise & Macarons

Het begint steeds een beetje drukker te worden in mijn leven op de Universiteit. Deadlines komen dichterbij, er moet al een hoop geleerd ...

Het begint steeds een beetje drukker te worden in mijn leven op de Universiteit. Deadlines komen dichterbij, er moet al een hoop geleerd worden en ook begint de stress toch wel toe te slaan. Gelukkig kan ik aan het begin van deze vijfde week nog steeds zeggen dat ik er keihard voor wil gaan, en gelukkig lukt dat best goed door alle leuke dingen die ik tussendoor doe!


Het begin van deze week was een heel stuk kouder dan de week hiervoor, wat betekende dat ik voor het eerst sinds 2 of 3 maanden weer eens een broek uit de kast haalde. Zeldzaam!

Ennn daar zaten we weer, braaf om 10.45 in de les. Gelukkig is dit één van de minst moeilijke lesjes en is er genoeg tijd en ruimte om andere dingen te doen (wat ik vandaag zeker nodig zal hebben overigens).


Een halfuurtje eerder uit dan verwacht means... ook een halfuur eerder thuis! Ik zat nu dus al om 17.45 aan een overheerlijke pizza pepperoni van Domino's. Prepare trouwens, wat dit is niet het enige ongezonde wat ik zal laten zien in dit weekoverzicht.. (oeps!)

Maandagavond neem ik bijna altijd 'vrij' van school en huiswerk, dus maakte ik weer wat portretfoto's. Hoewel ik wel héél erg serieus kijk op deze foto, vind ik 'm nog best mooi gelukt!


Dinsdag was weer best een lange dag school, en ik merkte dat ik echt doodmoe was. Na zo'n ware les statistiek, een tussenuur en daarna nog een uurtje Engels ben ik blij dat het eindelijk 16.30 is!

Very happy loop ik dan ook in het zonnetje weer richting station, voor een druk, vermoeiend en warm spitsreisje (niet mijn favo bezigheid, maar ach..)


Ik vond weliswaar bij thuiskomst nog een beetje tijd voor deze flatlay voor ik weer begon met het leren van mijn wekelijkse methodology-toets...

... en dat is dan ook waar het grootste deel van mijn dinsdagavond uit bestaat: lezen, lezen en nog eens lezen. Net zo lang tot alle stof in mijn hoofd zit. Af en toe best vervelend dat dit een wekelijks terugkerend dingetje is..


Woensdagmorgen was het vroeg en héél koud. Echt weer temperatuur om een panty te dragen (ook stiekem omdat ik broeken weiger uiteraard)

Na wat lesjes besloot ik om de middagles te skippen. Ik heb er al 3 keer met een gevoel gezeten dat ik er niet echt veel leer en ook een aantal klasgenootjes besloot niet naar deze les te gaan. We konden onze tijd immers veel nuttiger besteden. Om 11.45 zat ik dus alweer in de trein terug!


Tijdens mijn dagelijkse 20-minuten-stop op Breda Centraal kon ik de verleiding écht niet weerstaan (en trust me guys, ik probeerde het echt) om dit broodje te kopen. De combi van mozzarella en tomaat vind ik gewoon veel te lekker.

's Avonds gelukkig een iets gezondere maaltijd: pasta, komkommer en tomaat en een visburger. Jammie!


Donderdag is mijn minst favo dag: om te beginnen een pittige les SPSS (en ik heb een haat-liefdeverhouding met dit programma) en 's avonds van 16.45 tot 18.30 nog een les. In de tussenuurtjes hadden we het met een aantal mensen voor elkaar gekregen om een gigantische collegegaal te reserveren voor ons statistiek examen. Het zag er nog best grappig uit om er slechts met 6 mensen aanwezig te zijn.

Na maarliefst 2.5 uur hard werken en discussieren waren we nog steeds niet helemaal klaar met dit thuisexamen. De deadline staat voor maandag en jammer genoeg moest er dus nog een hoop thuis gebeuren. De stress begon alweer toe te slaan! De laatste les was verschrikkelijk; ik heb er weinig van meegekregen omdat ik zo ontzettend moe was. I need weekend!


Maar: geen weekend voor mij. Hoewel vrijdag een vrije dag is, zette ik mijn wekker om 7.30 om in alle vroegte statistiek af te krijgen. Hoe laat ik klaar was? Ehm.. 12 uur. Bizar!

Douchen deed ik dus pas heel laat met mijn nieuwe Etos douchefoam; wat ruikt 'ie heeeerlijk zeg!


De rest van det dag zat ik nonstop aan school. Zelfs zo erg dat ik er uiteindelijk nek- en rugpijn van kreeg. Mijn ogen werden moe, ik had geen zin meer en moest ook even naar buiten..

... and so I did!


Ik maakte een ritje naar de supermarkt en trakteerde mezelf op macarons. Jammer genoeg zijn ze niet zo lekker als bijvoorbeeld van Hema, maar het is lang geleden dat ik macarons had gegeten, en ik had er stiekem gewoon weer heel erg veel zin in!

De rest van de vrijdag: school, school en nog eens school. Ik stond er bijna versteld van hoe lang ik achter elkaar ben doorgegaan; zelfs zo lang dat ik 's avonds niet eens moe was, maar stuiterend in mijn bed lag en gewoon niet in slaap kwam!


Zaterdag stond mijn wekker weer om 7.30. Niet om een dag aan school te werken, maar voor mijn op-één-na-laatste dagje bij Steps. In mijn pauze bracht ik nog een bliksembezoek aan Kruidvat en gooide mijn mandje natuurlijk weer eens veel te vol. Onder andere gingen deze Oreo's in de smaak Strawberry Cheesecake mee. AANRADER!!!

Na een lange dag werken moest ik haasten om op tijd klaar te zijn: er stond namelijk een surprise-party op de planning en om 19.30 moesten we al bij een vriendin verzamelen. Op vrijdagavond was de rest al gaan stappen, maar om de hele verjaardag compleet te maken wilden we haar verrassen met een avondje extra stappen in Breda! Kijk hoe leuk trouwens: verschillende cadeautjes op verschillende tijden!


Gelukkig was onze vriendin blij verrast en had ze superveel zin om mee te gaan stappen in Breda. Na wat wijntjes, cadeautjes, goede gesprekken en heel veel gekke foto's was het tijd om richting station te gaan.


Ook in de trein ging het cadeautjes uitpakken verder, waaronder er in één van de cadeautjes 6 witte feestslingers zaten. Het leek zo net een vrijgezellenfeestje, haha!

We begonnen de avond met een heuse kroegentocht waar we overal een shotje deden. Bij de shotjesbar 'Shots' was het mijn beurt, en ik koos voor mijn favoriet: Fruittella! Smaakt net als een zoete milkshake, mmmm.


Laat maakte ik het niet, want: moeheid en mijn lieve vriend kwam me om 2.30 ophalen in het centrum van Breda. Na een hele onrustige en korte nacht zat ik - terwijl ik helemaal niet veel had gedronken - toch met een enorm brak gevoel op het terras. Een mega grote latte macchiato kon ik wel gebruiken..

Om school nog maar meer te ontwijken en nog een beetje extra van de zonnige zondag te genieten, plakten we er ook maar meteen een lunch achteraan. Het was immers al zo lang geleden dat ik buiten de deur ben gaan lunchen! 


Dit soort onverwachte en spontane zondagen zijn écht het leukst. Gelukkig kon ik school even van me afzetten en heb ik die avond met mezelf afgesproken dat ik volgende week gewoon iedere avond doordeweeks ook iets aan school moest doen. Nu genoot ik lekker even van de quality time <3

Zondagavond thuis heb ik dan ook niet heel veel meer gedaan. Kon het toch niet laten om nog één keer methodology door te lezen, maar de rest maak ik wel iedere avond. Met een hele strakke planning met een aantal zeer belangrijke deadlines voor aankomende week moet het goed komen. Het is ontzettend druk, zwaar en bijna onmogelijk, maar ik ga ervoor!

Related posts

6 reacties

 1. Oh no SPSS, I feel your pain haha! Komt goed! <3 Leuk om te lezen allemaal!

  BeantwoordenVerwijderen
 2. Jij.. en een broek?! Bel de krant! Hahaha.

  BeantwoordenVerwijderen
 3. Aaah ik krijg honger van al die eetfoto's! Ziet er uit als een gezellig, maar druk weekje! Ik krijg alweer nachtmerries van het zien van SPSS D;

  BeantwoordenVerwijderen
 4. Wat een drukte toch weer voor school! Hopelijk kun je snel je draai vinden met het studeren en gaat het allemaal vanzelf :)

  BeantwoordenVerwijderen
 5. Heerlijk broodje met mozzerella, heerlijk! En drukke week zeg met school <3 Succes!
  Liefs,
  Evelien

  BeantwoordenVerwijderen