Etos Hydrating BB Cream

In de afgelopen jaren heb ik bijna alle soorten foundation wel een keer uitgeprobeerd. De ene was te donker, de ander veel te licht, en w...

In de afgelopen jaren heb ik bijna alle soorten foundation wel een keer uitgeprobeerd. De ene was te donker, de ander veel te licht, en weer een ander dekte niet goed genoeg (of juist weer teveel). Omdat ik toch een keer van de foundation af wilde stappen, besloot ik om voor het eerst een BB Cream aan te schaffen. Niet te prijzig, dus het werd de Etos Hydrating BB Cream!


Ja, klinkt pretty crazy, he? Ik als make-upliefhebber die nog nooit een BB Cream in haar leven heeft gebruikt. Ach, eens moet de eerste keer zijn. En met alle goede verhalen die ik heb gehoord over dit soort cremes werd ik ook alleen maar meer enthousiast. Deze BB Cream van Etos viel me op het oog doordat 'ie heel licht is, SPF 15 bevat en ook nog eens de huid hydrateert. 

Wanneer ik achterop verder lees, zie ik dat 'ie medium dekt (al weet ik niet zozeer wat de verschillen zijn met lichte of zware dekking to be honest) en dat de BB Cream ook alle fijne lijntjes en imperfecties op de huid dekt. Top! Ik hoop in ieder geval niet op een cakey effect zoals ik met meerdere foundations al heb gehad. Gewoon een dekking die goed genoeg is om mijn nogal gevoelige, rode huidje te 'matteren.'


Wie naar de linker foto's kijkt, ziet dat ik nogal wat oneffenheden hier en daar heb. Pukkeltjes, moedervlekjes of andere rode plekjes: helaas ben ik niet gezegend met een mooie, gladde huid! Gelukkig deed de BB Cream voor mij al heel veel goeds. Het geeft inderdaad een mooie, lichte tot medium dekking (als dat is wat ze bedoelen :P) en zorgt niet voor een 'plamuur'-effect. De meeste oneffenheden zijn wat mij betreft prima verborgen, zonder dat het er onnatuurlijk uitziet. Een beetje afpoederen en ik ben héél tevreden. Wat betreft de kleur ben ik er nog niet helemaal 100% over uit, aangezien zelfs de lichtste kleur al een heel klein beetje te donker was. 

Missie om van (dure) foundation af te stappen geslaagd! Nu alleen nog de nieuwe missie starten: op zoek naar de goede kleur! En wie weet kom ik - buiten deze héle goede BB Cream - wel meer superfijne BB Creams tegen. Tips, anyone? :)

Deze Hydrating BB Cream van Etos kost slechts €4,99 en te koop bij alle Etos-filialen. 

Related posts

6 reacties

 1. ik gebruik die op moment ook met heel veel plezier. Prima product voor een zacht prijsje :)

  BeantwoordenVerwijderen
 2. Hij klinkt goed! Ik heb echt nog te weinig van Etos eigen merk geprobeerd!

  BeantwoordenVerwijderen
 3. Deze moet ik nog steeds reviewen! Ik ben benieuwd wat ik er van ga vinden haha. Fijne review mop!

  BeantwoordenVerwijderen
 4. Fijn dat je er zo blij mee bent, de goede kleur vinden moet gaan lukken. Ik denk dat ik mijn dekkende foundation nog niet kan inruilen voor een BB cream haha

  BeantwoordenVerwijderen
 5. Deze BB cream heb ik ook een tijdje gebruikt (and I loved it too), maar bij mij begon hij na een paar weken al snel te korrelen zeg maar. Ik dacht dat ik net de verkeerde tube te pakken had en kocht hem vervolgens opnieuw. Maar alweer, na een paar weken begon hij te korrelen op mijn gezicht. Sindsdien gebruik ik de BB cream van Kiko, die zijn ook erg fijn :)

  BeantwoordenVerwijderen
 6. Klinkt goed! Maar ben bang dat hij voor mijn huid niet licht genoeg is, haha. Zelf heb ik een BB cream van The Body Shop, de tea tree BB als het goed is. Die vind ik - op de geur na - heel fijn!

  BeantwoordenVerwijderen