La vie de Daphne - Oma 75, Hitte op school & 2000 Volgers!

Week 4 van de Universiteit is begonnen (and still going strong, haha!) en de eerste twee 8en zijn binnen. De focus ligt nog steeds heel e...

Week 4 van de Universiteit is begonnen (and still going strong, haha!) en de eerste twee 8en zijn binnen. De focus ligt nog steeds heel erg op alles per dag bijhouden, opschrijven en herhalen. Lastig, maar ik hoop dat het me per week een beetje beter lukt om van dit universiteitsleven iets te maken. Maar voor nu genoeg over school: eerst mijn terugblik op afgelopen week!


Maandagmorgen begon alweer mijn derde weekje op de Universiteit. Nog steeds heel erg wennen aan de werkdruk, de lastige stof die allemaal in het Engels is en hoeveel er van je verwacht wordt, maaaar I'm getting there!

Gelukkig zijn tussenuren voor nu nog helemaal niet zo erg. Lekker in het gras een beetje aan school werken nu het nog kan!


De laatste les die we altijd op maandagmiddag hebben is lastig, héél erg lastig, en daarmee ook best vermoeiend. Water in de aanslag, laptop opengeklapt en wat lekkere stukjes galiameloen erbij en ready to go!

Om 16.30 was ik heel erg blij dat de les eindelijk afgelopen was; ik merkte dat het me echt sloopte om zo lang op te letten!


Omdat ik veel te vroeg op het station was, heb ik lekker nog een kwartiertje met de achterkant van mijn benen in de zon gestaan. Jammer genoeg blijven ze wit, maar alle kleine beetjes helpen!

Eenmaal thuis nam ik lekker een avondje vrij. Veel hoefde ik gelukkig nog niet voor school te doen, dus na het maken van deze flatlay kroop ik lekker vroeg mijn bedje in.


Dinsdag means: uitslapen! Met een les die pas om 12.45 begint ben ik een groot fan geworden van de dinsdagen. Alle tijd om me 's ochtends klaar te maken (.. en nog lazy te doen), een foto te maken en rustig naar het station te fietsen.

Vervelende is altijd wel dat je standaard 30-40 minuten te vroeg op school bent (tja.. 5 minuten te laat durf ik ook nog niet te riskeren), maar nu had ik mooi de tijd om mijn studentenkaart op te halen! Het werd nog even spannend met de drukte aan de studentendesk...


.... maar hier is 'ie dan toch eindelijk! Officieel studente aan de Tilburgse Universiteit!

Hoe veel ik ook van dinsdagen houd, hoe jammer ik het vind dat ik altijd pas zo laat klaar ben. Pas om 17.30 is mijn laatste les afgelopen, wat betekent dat ik pas om 19.00 thuis ben. Gelukkig heb ik m'n les nu zo weten te verzetten dat ik voortaan een uurtje eerder klaar ben!


Woensdag: spanning in de trein! Toets nummer 2 stond alweer op het programma. Vorige keer haalde ik een 8, maar nu ging ik dan toch echt voor de 10!

En goed dat het ging! Als dit geen 10 zou worden wist ik het ook niet meer.. De rest van woensdag was best relaxed met niet al te moeilijke lessen en héérlijke druifjes. 


Woensdagen zijn altijd fijn omdat het de dag is dat ik het vroegste klaar ben (14.30). Die middag zou ik naar vriendlief in Breda gaan, en omdat dat een heel stuk dichterbij de Universiteit is dan mijn eigen woonplaats, was ik al om 15.15 bij hem thuis. Na 2 uurtjes chillen maakten we samen een heerlijke maaltijd klaar met stokbrood, aardappeltjes en carpacciowraps!

Na het eten ging ik iets doen wat ik al su-per-lang niet meer gedaan had: IN BAD! Sinds mei is ons geliefde bad eruit gesloopt (oké, we hebben er wel een pracht van een badkamer voor teruggekregen), en moet ik toegeven dat ik 'm soms wel heel erg mis. En aangezien mijn vriend thuis een bad heeft, moest ik er even gebruik van maken!


Hoewel donderdag eerst een vrije dag zou zijn, stond ik toch na een korte nacht voor dag en dauw op om een lesje statistiek te gaan volgen. Als echte die-hard had ik samen met een klasgenoot afgesproken om de les van 9.30 bij te wonen...

.. wat betekende dat we ook om 10.30 alweer weekend hadden. Gek zeg, hoe snel dat kan gaan, haha! :P


Omdat het nog best "vroeg" was en we gratis koffie hadden gekregen op de Universiteit, dronk ik 'm tijdens mijn wachttijd op Breda op. Het was een ijskoffie-variant van latte macchiato. Lekkerrrr!

Thuis werd een dagje aan school werken, relaxen, Etos producten op de foto zetten en weer verder aan school werken. Een fijne, productieve dag dus!


Ook vrijdag werd niet heel anders. Om 9 uur kroop ik alweer achter mijn laptop om alvast het statistiek thuis-examen voor te bereiden (en laten we maar niet hierop verder gaan hoe ver ik kwam..) en methodology te leren. Opnieuw een hele fijne productieve ochtend!

Mijn flatlay-of-the-day was er wel weer eentje waar ik stiekem best trots op was. Intussen zag ik dat ik op Instagram wel héél dicht bij de 2000 aan het komen was. Spannend!


's Middags werkte ik aan een paper over Instagram. Het is nog best lastig om zo onder druk te werken, want deze moet al op 2 oktober helemaal af zijn en er zit een heel onderzoek aan verbonden...

.. waar mijn onderzoek over gaat? Reisfoto's op Instagram! Ik wil gaan vergelijken of 'travelpictures' van mensen die alleen reizen en ook alleen op de foto gaan meer of minder likes krijgen dan foto's van groepen. 


Ik was de hele week (en vooral de afgelopen 2 dagen) zo druk bezig met school, dat het me vrijdagavond compleet was ontschoten om iets leuks te plannen. Gelukkig wist ik me wel bezig te houden met wat online winkelen, verder foto's zoeken op Instagram en zelfs een beetje te bloggen!

Jawel! Je leest het goed! Hoe weinig tijd ik ook voor het bloggen heb de laatste tijd (supersorry daarvoor), hoeveel tijd ik die dag heb kunnen besteden aan het maken van twee artikelen, waaronder eentje van een supermooie Sleek Blush.


And here it is! Wat een schitterende kleuren <3

Zaterdagochtend was ik me aan het klaarmaken voor een dagje werken, toen ik van een klasgenoot dit screenshot toegestuurd kreeg. "2000 volgers!!" zei ze. Haha, wel tof dat andere mensen het ook zo in de gaten hebben gehouden :)


Na een dagje werken was het tijd om oma's 75e verjaardag te gaan vieren tijdens een etentje! Ik maakte me ontzettend snel op, trok andere kleren aan en we vertrokken met z'n allen richting restaurant.

Na een hoop sushi, carpaccio, vlees en zélfs gebakken inktvisreepjes was het tijd om een dessert samen te stellen. Choco-ijs, chocomousse, een mini-donut en een mini-tompouce. Oef!! Laat ik maar niet al te hard zeggen dat hierna nog aardbeien met chocoladesaus achteraan kwamen.. 


Na een gezellige en vooral heerlijke avond werd ik zaterdag opgehaald om weer in Breda te slapen. Het was al best laat, en ik merkte ook dat ik best moe was van deze drukke dag. Wel maakten we nog een lekkere gin tonic (en Glenn natuurlijk een mojito)

Jammmmieeeeee!


Hoewel ik eerder die week stellig tegen mijn vriend zei dat ik zaterdagavond echt niet voor 0.00 wilde slapen, lag ik toch doodmoe rond dat tijdstip al in dromenland. En tien uur later werd ik pas wakker. Wauw! Ik had het nodig denk ik. En dit te schattige ontbijtje met chocolademousse was ook heel erg leuk wakker worden!

Zondagmiddag kon ik jammer genoeg niet helemaal besteden aan lazy doen, want ik moest ook nog het een en ander voor school doen. Na het maken van deze flatlay-of-the-day ging ik weer aan de slag. 


Ofja.. eigenlijk viel het reuze mee hoe hard ik aan de slag ben gegaan. Ik merkte dat ik weer heel erg moe en duf was en het liefst ook even een dutje wilde doen. Maar niet voordat ik mijn nieuwe winterjas op de foto had gezet! Is het geen pareltje?

Ik zocht hier en daar nog wat vergelijkingsfoto's voor Instagram, las methodology nog een keer door en hield het toen al wel weer voor gezien. Mijn ogen wilden toch liever dicht dan dat ik nog langer naar m'n scherm staarde. Ach, volgende week weer een week om hard te werken!


Related posts

9 reacties

 1. Volgens mij ben je echt een bikkel! Super goed zeg! Fijn dat je af en toe toch nog even de tijd kunt vinden om te bloggen :-) Je nieuwe winterjas is echt super mooi X

  BeantwoordenVerwijderen
 2. Pff, die premaster klinkt zo pittig! Je doet goed :-)

  BeantwoordenVerwijderen
 3. Jeetje wat pittig de universiteit! En alles in het engels ook wow. Trots op jou! <3

  BeantwoordenVerwijderen
 4. Waar kan ik zulke motivatie vinden voor school als jij hebt? Of mag ik een klein beetje hebben van jou, ghehe? Ik ben trouwens weer jaloers op jouw flatlays, te mooi <3

  BeantwoordenVerwijderen
 5. Oh jaloers, ik wil ook zo graag weer eens in bad haha. Is een eeuwigheid geleden joh! Gefeliciteerd met je 2000 volgers ;)

  BeantwoordenVerwijderen
 6. Damn girl. Wat een doorzettingsvermogen! Gelukkig kan je over een paar weken heerlijk ontsnappen en mij alles van Kiko aansmeren samen met Joyce haha! <3

  BeantwoordenVerwijderen
 7. Lekker is dat he, gewoon even in bad kunnen gaan als je super moe bent!

  BeantwoordenVerwijderen
 8. congratz met je volgers! yummy gin tonic die gaat er altijd wel in hihi, je flatlays zijn ook weer beautiful!

  BeantwoordenVerwijderen
 9. Wauw wat een doorzettingsvermogen! Leuke foto's en gefeliciteerd met je volgers :)

  BeantwoordenVerwijderen