La vie de Daphne - Grootste angst, Sushi & Motivatiedipje

Ik zeg het iedere week opnieuw, maar ook deze keer weer: wat een bomvolle week. School vergt steeds meer tijd een aandacht (wat ik moeili...

Ik zeg het iedere week opnieuw, maar ook deze keer weer: wat een bomvolle week. School vergt steeds meer tijd een aandacht (wat ik moeilijk vind), maar ook mijn motivatie werkt een beetje tegen. Gelukkig ook nog een beetje tijd voor leuke dingen, zoals weekendjes met vriendlief, sushi, een beetje bloggen en een ONWIJS mooie bos bloemen krijgen!Pas les om 14.45 zou ik normaal gesproken mega vervelend vinden, maar nu vond ik het écht niet erg. Na zo'n dag shoppen in Rotterdam kon ik een lazy ochtend zoals deze méér dan gebruiken. Maar helaas werd het al snel allemaal een stuk minder relaxed. Ik zette mijn outfit of the day op de foto, bewerkte 'm op mijn laptop en zag toen plots vanuit mijn ooghoeken iets bewegen. Nee. Het zal toch niet.. Eerst dacht ik nog dat het een mega bruine spin was, maar ik zag vervolgens een staartje met daaraan dus mijn aller-aller-ALLERgrootste angst: EEN MUIS. Er liep gewoon een muis in mijn kamer en ik zat voor ruim een halve minuut verstijfd op mijn stoel, waarna ik vervolgens keihard naar beneden ben gerend. De angst is real.

Ik had nog geluk dat ik pas om 12.50 hoefde te gaan fietsen en ik het om 10.00 ontdekte, want alles moest nu stap voor stap gebeuren. Eerst maar douchen, toen elke keer in een rap tempo naar boven om alle dingen die ik nodig had te pakken. Het werkte natuurlijk ook niet echt mee dat ik helemaal alleen thuis was..

Toen ik eenmaal alles verzameld had en nog steeds shakete van de angst, dronk ik nog een kop thee om wat rustiger te worden. Natuurlijk in mijn favo Blond Amsterdam-mok!

Het was maar een kort dagje school; zelfs het reizen duurde uiteindelijk langer dan de anderhalf uur dat ik op school zat. Maar ach, we zijn weer geweest. 's Avonds leerde ik nog wat in bed - ik durfde weliswaar gewoon boven te zitten - en probeerde in slaap te komen.

Rotste. Nacht. Ever. Ieder geluid maakte me angstig, ik kwam slecht in slaap en werd tien keer wakker. Heel naar dat ik zo bang kan zijn van zoiets kleins. Ik heb dit jammer genoeg al eens een aantal jaar eerder gehad, maar toen was mijn angst nog veel erger en sliep ik twee weken lang met alle lichten aan!

Toch maar gewoon weer naar school (alles beter dan thuisblijven nu hé :P) met mijn te leuke stipjespanty aan! Jammer genoeg zijn er afgelopen dagen heel wat gaatjes bij gekomen, wat ontzettend jammer is voor een vrij dure panty van 5 euro! Lucky for me dat ik nog twee andere mooie 'print'-panty's heb liggen :)

Als extra motivatie had ik - net als een klasgenoot een paar weken terug - old school smarties meegenomen. Echt guys, als je ze tegenkomt: neem ze mee; ik werd echt weer even helemaal herinnerd aan vroeger!

Mijn vrij lange schooldag zat er om 16.30 ein-de-lijk op. Ik kan echt niet wachten tot ik ook op dinsdagen om 14.30 uit ben, maar dat duurt helaas nog wel een hele tijd..

Woensdagochtend fietste ik in de donkerte richting station. Het idee dat dat vanaf volgende week nog veel erger (én kouder) gaat worden vind ik echt vreselijk. Kunnen we de winter niet gewoon overslaan?

Eenmaal op school was het weer toets-tijd. Ik was er niet heel zeker over, en dat gevoel werd ook bevestigd nadat ik klaar was. Wat een lastige vragen.. (note: achteraf bleek ik een 10 te hebben gehaald vanwege het feit dat één van de vragen minder streng was nagekeken, wauw!)

Omdat ik me heb uitgeschreven voor de les van 10.45-11.30 had ik een tussenuurtje die ik - heel nerdy - doorbracht in de bibliotheek, waar ik tot een uur of 12 nog heb zitten werken aan statistiek. De deadline komt weer dichterbij en ook vervelende dingen als dit vergen helaas veel tijd en aandacht..
Hadden jullie trouwens mijn nieuwe aankoop van Starbucks al gezien? Ik wilde al best een tijd zo'n grote beker, vooral omdat 'ie handig is voor bij het studeren en ik op deze manier hoop genoeg te drinken. Maaarrr ook als decoratie is 'ie super pretty!

Woensdag maakte ik nog wat andere statistiekopdrachten, flanste ik deze flatlay met het nieuwe Lush-boekje in elkaar (die ik overigens echt superleuk vind vormgegeven altijd!) en kroop ik lekker op tijd onder de wol.


De volgende dag hadden we bijna 3.5 uur eerder afgesproken op school dan dat we les hadden om met z'n allen aan het statistiek examen te zitten. Na heel wat uurtjes werk, zei één van mijn klasgenoten doodleuk dat 'ie pizza had besteld. Hilarisch! Allemaal namen we een stukje en écht: universiteitspizza's zijn zo slecht nog niet!

Een paar uur later hadden we een lesje, deze keer in een ander gebouw op de campus dan gewoonlijk. Ook eens leuk om op de law school te zijn en te kijken hoe deze locatie eruit ziet. Superleuk ook die lampen die allemaal kriskras door elkaar opgehangen waren!

Tijdens de statistiek-les kwam tijdens het maken van wat opdrachten het besef weer even hoe moeilijk dit vak eigenlijk is. Dit is nu precies de reden waarom ik alle wiskunde-achtige vakken (of in ieder geval ieder vak dat met cijfers te maken had), had laten vallen. Erg pittig om dit weer op te pakken!

Ondanks dat we om 14.30 weekend hadden, moesten er voor een ander vak nog een hoop foto's als experimenteel materiaal gemaakt worden. Mijn weekend begon dus pas om een uurtje of 16.00, waarna ik uitgeput thuiskwam en even helemaal niet meer aan school wilde denken. Foto's maken, Expeditie Robinson kijken en héérlijk slapen (althans, een poging wagen tot)

Gelukkig sliep ik voor het eerst in dagen weer ontzettend lekker en kroop ik in de ochtend langzaam naar mijn laptop om statistiek af te maken. In een paar uurtjes was ik klaar, maar uploaden durfde ik nog steeds niet. Dan maar nog wat andere dingen doen voor school!

Rond een uurtje of 15.00 vond ik dat ik wel genoeg had gestudeerd. Ik werkte zowaar nog wat aan mijn blog, maakte foto's en plande mijn eerste artikel weer in. Soms best lastig om alles te combineren met de werkdruk op dit moment én de nog grotere werkdruk die er nog aankomt. 

's Middags at ik ook nog een stukje van de tiramisu-cake die mijn moeder had meegenomen. Normaal ben ik niet zo van de tiramisu, maar toch wilde ik 'm een kans geven. De sterke lucht van drank kwam me al tegemoet en ook het proeven was niet zo'n succes. Jammer! Geef mij dan toch echt maar chocolademousse :)

Ik maakte snel voor het donker werd nog een foto en besloot dat ik - hoewel ik vrijdagavond geen plannen had gemaakt - toch nog graag weg wilde. Spullen bij elkaar rapen, naar het station fietsen en na ruim 10 dagen eindelijk weer vriendlief in de armen springen dus!

Na een nachtje slapen met deze leukerd - en zelfs een beetje uitslapen - maakten we plannen voor die dag om nog naar het centrum van Breda te gaan. Omdat het buiten lekker weer was en we na ons bezoekje aan de stad nog thuis moesten zijn, pakten we voor het eerst ooit de fiets!

Best gek, om eens een keer naar de stad van Breda te fietsen in plaats van altijd met de trein te gaan, haha!


Na een superfijn en zonnig middagje stad (en vriendlief die eindelijk eens slaagde voor 3 overhemden!) haalden we thuis nog wat spullen op en bekeek ik intussen mijn artikeltje over de lipstick van E.l.f nog een keer.

Totally forgot, maar toen ik vrijdagavond op het station aankwam stond hij me daar met een supermooie en mega bos bloemen op te wachten! Ik kan daar oprecht zo happy (en nog verliefder) van worden <3

Zaterdag ging de reis weer eens terug naar Roosendaal. Na al die keren Breda weer een keertje wat anders, en in plaats van Sumo wilde ik mijn vriend echt een keer graag meenemen naar Lounge 8 (een soortgelijk concept). Sinds ik hier een paar keer met vriendinnen ben geweest ben ik groot fan en vind ik dit nog een stukje leuker en lekkerder dan Sumo. Alles smaakt naar mijn idee verser, de sfeer vind ik gezelliger én: er staat carpaccio op de kaart!!!

Happy met stokjes :)

Na bijna drie uur eten, drinken en heel veel kletsen had ik echt een TOP avond achter de rug. Superfijn ook dat ik mijn vriend die avond lekker niet terug naar het station hoefde te brengen, want hij bleef nu een keer bij mij slapen! Toen we na het etentje in het donker naar huis fietste, vond ik het echt even een apart idee; dit was voor het eerst dat hij daadwerkelijk 's avonds met me mee kon fietsen in plaats van via de telefoon praten :P

Zondagochtend werden we 'officieel gezien' rond 10.15 wakker, maar omdat de tijd natuurlijk was teruggezet, zag 9.15 er wel erg vroeg uit. Ook niet heel erg, want zo konden we lekker langzaam wakker worden. Na een lazy sunday morning en een heerlijk ontbijtje bracht ik 'm weer naar de trein richting Breda. Toen ik zelf thuis was, moest en zou ik nog een mooiere foto van het boeketje maken. Inmiddels hebben ze een mooi plekje op mijn kamer gekregen en kan ik er (hopelijk) een tijd van genieten!


Hoe gemotiveerd en productief ik ook wilde zijn de rest van die zondag, hoe slecht het er eigenlijk uitkwam. Ik uploadde dan wel het statistiek examen en keek alvast één keer de stof voor methodology door, maar veel verder kwam ik niet. Even afleiding door het maken van een foto en weer verder.

Maar; ook het samenvatten van een ander vak hield ik niet vol. Ik weet niet wat ik heb, maar ik zit sinds dit weekend in één grote motivatiedip. Morgen staat er een wat uitgebreider artikeltje over online omdat ik het toch écht even van me af moest typen. Nu maar hopen dat ik in deze bomvolle week weer aan de bak kan! Plannen, plannen en nog eens plannen!

Related posts

6 reacties

 1. Je bloemen van vriendlief Glen zijn echt prachtig gewoon. Sorry dat Joyce en ik er zaterdag niet waren tijdens de date, volgende keer komen we hahaha!

  BeantwoordenVerwijderen
 2. Plannen, het blijft lastig!! Ik hoop dat je je kan focussen en dat het helemaal goed komt deze week. Al ben ik wel benieuwd naar je artikel van morgen ;)

  BeantwoordenVerwijderen
 3. Wat een lieverd, echt een mega bos prachtige bloemen!

  BeantwoordenVerwijderen
 4. Leuke foto's, prachtige bos bloemen heb je gekregen van je vriend :)

  BeantwoordenVerwijderen
 5. Ik ben best wel jaloers op die bos bloemen. Ik heb van Jorn nog nooit een bos bloemen gehad in 5,5 jaar, haha. Goed bezig, Glenn!

  BeantwoordenVerwijderen
 6. Ah wat heb je een goed cijfer gehaald, topper! Doe je goed!
  En inderdaad een hele mooie bos bloemen, zo lief dat soort verassingen. <3
  Liefs,
  Evelien

  BeantwoordenVerwijderen