E.L.F. Velvet Matte Lipstick Ruby Red

Vorige week zagen jullie al een review van de BB Cream en lipstick Powder van E.L.F. Vandaag heb ik weer mijn favo product op het program...

Vorige week zagen jullie al een review van de BB Cream en lipstick Powder van E.L.F. Vandaag heb ik weer mijn favo product op het programma: lipstick! Omdat de Velvet Matte lipsticks er erg veelbelovend uitzagen, koos ik ervoor om er ééntje daarvan te reviewen, namelijk de kleur Ruby Red.Ruby Red is één van de kleuren van de Velvet Matte lijn van E.L.F. Naast dit vuurrode kleurtje zijn er nog drie andere kleuren op de Nederlandse webshop te verkrijgen. Wanneer je naar de internationale pagina gaat, zie je dat er een veel breder aanbod aan kleurtje is. Ideetje dus, voor als de vier 'Nederlandse' kleuren niet helemaal jouw ding zijn!

Velvet matte: van die naam word ik al heel happy. Ik vind matte lipsticks nog steeds het allermooist. Niet alleen vanwege het effect, maar ook omdat ze over het algemeen véél langer blijven zitten dan een normale 'glanzende' lipstick. Omdat ik nog maar weinig écht rode matte lipsticks heb, was dit dus de uitgelezen kans om er eentje te proberen.


Maar, wanneer ik de dop van de huls - die er overigens gewoon 'lekker' simpel uit ziet - haal, komt er inderdaad een vrij glanzende lipstick tevoorschijn. Help! Wat kan dit met het matte effect doen? Ik besluit de lipstick maar niet te beoordelen op hoe 'ie eruit ziet en test hem daarom maar meteen op mijn lippen..

 
Of ik 'm er echt matte uit vind zien? Nee, de glans is overduidelijk nog aanwezig en ook de hele gladde en zachte textuur van de lipstick maakte me al een beetje sceptisch over het 'matte' gedeelte. Vaak zijn matte lipsticks wat stroever en vergt het veel meer tijd om ze goed en mooi aan te brengen, wat bij deze absoluut niet het geval was. Om nog maar even een pluspuntje te noemen: de kleur is wel heel mooi; een typische vampy rode kleur die al-tijd kan!

Ik heb dus nog even gewacht met het maken van de foto's, maar de lipstick bleef zoals hij op de swatches te zien is: met aardig wat glans. Om die reden - samen met het feit dat 'ie ontzettend glad en crème-achtig is - bleef hij dan ook helemaal niet zo lang zitten en had ik het gevoel dat ik 'm constant bij moest smeren (en ook het gevoel dat 'ie vrij snel op mijn tanden zat.. oeps!)

De E.L.F. Velvet Matte Lipstick deed me een beetje denken aan een andere rode lipstick waar ik eigenlijk nooit naar pak omdat de textuur zo crèmig is. Daarom ben ik bang dat ik deze niet heel erg veel ga dragen, maar mocht ik toch een keer een lipstick tijdens het stappen mee willen nemen, dan is Ruby Red een prima kleurtje!

Velvet Matte Lipsticks zijn te koop op de webshop van E.L.F. en kosten €5,00 per stuk. 

Related posts

4 reacties

 1. Hmm jammer dat hij creamy is en niet 'long lasting'. De finish vind ik persoonlijk ook niet echt 'velvet matte'.. Jammer!

  BeantwoordenVerwijderen
 2. Jammer dat hij niet matte is, wél is het echt een prachtige kleur en staat hij je heel goed!

  BeantwoordenVerwijderen
 3. Jammer dat de naam zo misleidend is, dit is inderdaad geen matte lipstick. Gelukkig is het wel nog een mooi kleurtje!

  BeantwoordenVerwijderen
 4. Ah wat jammer dat ie toch niet helemaal bij je in de smaak valt, het is wel een mooie tint!

  BeantwoordenVerwijderen