La vie de Daphne - Eerste tentamen, Shoppen & Rotterdam

Get ready voor een bomvolle week met mijn eerste tentamen, meerdere dagen winkelen, een supergezellig dagje Rotterdam en nog veeeel meer ...

Get ready voor een bomvolle week met mijn eerste tentamen, meerdere dagen winkelen, een supergezellig dagje Rotterdam en nog veeeel meer foto's. Ik heb genoten van dit weekje met iets minder school, maar vanaf nu wordt het tot aan de kerstvakantie aan één stuk door heel hard knallen. I can do this!


Maandag was de laatste kans om het één en ander voor Academisch Engels door te nemen. Jammer genoeg vond ik dat er niet heel veel meer te leren viel, dus blogde ik wat, werkte ik wat social media bij én zette ik mijn favoriete Etos-product van de maand op de foto.

Rond een uurtje of 4 vertrok ik al richting school. Hoewel ik pas om 19.00 's avonds tentamen had, leek het ons leuk om van tevoren nog wat te eten op de Universiteit zodat we in ieder geval niet met honger in de collegezaal zouden zitten.

Het werd tegen 18.30 toch wel heel erg spannend. Vooral omdat we allemaal niet wisten wat we van zo'n 'eerste tentamen' moesten verwachten. Mocht je tussendoor naar het toilet? Mocht je als je klaar was naar huis? Hoe moest je in godsnaam uit zo'n rij met stoelen klimmen?

Eenmaal in de zaal - en echt: het was de grootste die ik ooit had gezien - werd het gelukkig allemaal wat duidelijker. Alles was eigenlijk wel toegestaan, tot aan het klimmen aan toe. Ik had geluk dat ik precies in een gangpad zat en dus vrijwel meteen weg kon als ik klaar was. Ideaal, want ik ben uit ervaring heel vaak als één van de eersten klaar.

En yep, ook nu weer! Hoe het tentamen ging? Ik geloof wel aardig; nu nog afwachten wat het cijfer wordt!


Dinsdag was een kort maar krachtig dagje op de Uni. We moesten wat fotograferen voor een schoolopdracht en hadden tussendoor nog een korte meeting met de werkgroep.

Omdat tijdens de meeting bleek dat we toch nog wat meer foto's moesten hebben, besloten 2 andere meiden en ik nog in een razendsnel tempo wat foto's te schieten voordat het begon te regenen. Balen, want ik moest toch echt door de keiharde regen naar huis!

Hoewel ik 's middags al helemaal doorweekt thuiskwam, was het ook in de avond weer raak. Ik had afgesproken met twee vriendinnen om iets te gaan drinken, maar ook onderweg naar de stad had de regen ons niet overgeslagen. Als troost: warme chocomel met een hele grote toef slagroom!

En ach, why not? Breekbrood en snacks konden er ook nog wel bij!

Woensdag zouden dan eindelijk mijn vrije dagen beginnen! Ik had hier en daar wel wat opdrachten om te maken, maar ik besloot dat ik ook wel even rust nodig had en volgende week weer wel keihard zou gaan knallen. Intussen werd ik diezelfde ochtend supergeinspireerd door een foto van het Instagram-account van @stylevoguevibes. Ik maakte mijn eigen versie erop en ik vind dit echt één van mijn best gelukte foto's!

's Middags besloot ik spontaan met mijn moeder naar de stad te gaan. Hoewel ik eigenlijk niet echt iets nodig had, vond ik het toch superleuk om weer even lekker 'ouderwets' te winkelen. Onderweg kwamen we ook nog deze superleuke marsepeinen hamburgers/macarons/donuts/fortune cookies tegen. Echt heel schattig!

Ook bezochten we nog een te leuk interieurwinkeltje vol met hele mooie spulletjes. Ik kon het niet laten om van één van de settings snel een foto te maken. Ik krijg bijna zin om een eigen huisje in te richten later!

Nadat na 3 uur de buit binnen was deden we nog wat boodschappen voor het avondeten (carpacciowraps!) en gingen daarna ein-de-lijk richting huis. Mijn voeten waren toch wel aardig kapot..

Wat ik in de stad scoorde? Onder andere dit te leuke rokje! Ja.. ik weet het.. ik heb er echt al zoveel. Maaar ik had er nog geen met zo'n overslag-effect zoals deze. Plus: hij is daarnaast ook nog eens lekker dik gebreid. Ideaal voor als het wat kouder wordt!

Ohhh hier had ik al de hele dag zo'n zin in. Sinds we dit hebben ontdekt heb ik zomaar het idee dat we nog heel vaak carpacciowraps gaan maken als we thuis geen zin hebben om te koken!

Die middag was ook het pakketje van E.l.f. binnengekomen waar ik heel erg benieuwd naar was. Inmiddels hebben jullie de review over de BB Cream en de Mattifying powder al kunnen lezen, en de rest volgt heel erg snel!

Een ander aankoopje van de dag was deze te leuke stipjespanty. Ik had 'm al gespot bij Rosanne op haar Instagram account, en per toeval kwam ik er bij Hema eentje tegen. Ik moet zeggen dat ik het stiekem toch wel erg leuk vind staan!


Donderdagochtend werd ik wakker mijn favo bezigheid (NOT): statistiek. Er staat weer een lekker grote opdracht op het programma voor 31 oktober die meetelt als eindcijfer. Helaas kwam ik doordat ik me echt niet lekker begon te voelen helemaal niet zo ver..

Door dit 'meh'-gevoel én het internet dat het op een gegeven moment echt niet meer begon te doen kon ik school eigenlijk wel vergeten. Jammer, maar gelukkig zou er volgende week nog een week zijn (waarin ik me nu dus realiseer dat ik écht heel hard moet gaan bikkelen.. oeps!)

Nog een andere aankoop die ik afgelopen woensdag deed kreeg ik helaas niet heel erg goed op de foto, dat was namelijk dit jurkje van WE. Ik heb 'm inmiddels al twee keer aangehad en ik ben er echt onwijs blij mee!

Omdat ik me donderdag niet zo lekker voelde, hoopte ik maar dat het de dagen erop echt niet aan zou houden. Mede dankzij het feit dat ik nog een aantal leuke dingen had gepland, waaronder Rotterdam zondag. Superchill om te zien dat we de zonnigste dag hadden uitgekozen!

Tja.. de rest van mijn donderdag was een beetje op bed liggen en vooral even goed uitrusten. Ik wilde de komende dagen echt niet nog zieker worden!

Omdat ik zo verkouden was, zat alles helemaal dicht en had ik toch best hoofdpijn gekregen. Tijdens Expeditie Robinson dronk ik dan ook lekker een hele grote mok warme kamillethee, in de hoop dat ik die nacht wel wat beter zou slapen. 

Het viel nog best tegen hoe goed ik had geslapen, maar goed genoeg om weer fris en fruitig op te kunnen staan. Inmiddels was het artikel over mijn nieuwe camera online gekomen en had ik het de afgelopen dagen zelfs voor elkaar gekregen om meer artikeltjes online te krijgen dan slechts alleen mijn photo diary!

Getting ready for Breda om gezellig af te spreken met een oud schoolvriendinnetje (met m'n nieuwe jurkje aan! :P)

Op station Breda aangekomen (wat inmiddels wel bijna als 'thuiskomen' voelt, aangezien mijn vriend er woont), was ik helaas véél te vroeg. Daarom liep ik nog maar een rondje, bekeek ik wat winkels en scoorde ik nog een extra BB Cream die 50% afgeprijsd was. Daarna was het eindelijk shoptijd!

Na een lekkere lunch én niks gekocht te hebben (ja, echt!) belandden we bij Parc Breda. Ik vind het er altijd supergezellig om een drankje te doen!

Cheers to the weekend! Ik kreeg er serieus bijna een vakantiegevoel bij, omdat ik deze week een stuk minder naar school ben gegaan dan normaal en ook een stukje minder heb gedaan aan school dan normaal. Was alweer best lang geleden dat ik ergens in de stad een wijntje heb gedronken, en oh wat was het gezellig om weer bij te kletsen!


Hoewel ik vrijdagavond mijn make-up weer helemaal bijwerkte en bijna klaar was om iets te gaan ondernemen, werd ik rond een uurtje of 19.00 echt enorm moe. Superzonde en écht even een baalmoment, want ik had best zin om nog iets leuks te gaan doen. Vooral omdat ik de zaterdag erop lekker vrij zou zijn!

Ik luisterde maar naar mijn lichaam en heb mijn vrijdagavond op bed doorgebracht. Ik denk dat af en toe rust nemen ook wel eens goed is.

Zaterdag heb ik dus maar wat langer uitgeslapen dan ik normaal deed en wilde er een productieve dag van maken. Die missie mislukte helaas een beetje, want ik had écht geen zin om iets nuttigs uit te voeren. Ik bekeek wel alvast mijn lange reis die ik de volgende dag zou moeten gaan maken. Geen treinverkeer en met de bus naar Rotterdam; ik zag er zo tegenop

Ik las nog even vluchtig een samenvatting door om me nog iets nuttiger te voelen, maar ook mijn concentratie hierbij werkte niet mee. Bah, qua school is dit echt even niet mijn week!

Wanneer ik zie dat mijn shampoo op is en ik eindelijk een nieuwe kan gebruiken, word ik stiekem altijd een beetje blij. Vooral omdat mijn favo geur van Gliss Kur (ja, ik kan er zo van genieten als een shampoo - en dus mijn haar - lekker ruikt!) in de kast staat. Heer-lijk!

De rest van mijn zaterdag zat alles een beetje tegen, dus ik maakte maar wat foto's, heb heel mijn kamer opgeruimd en hoopte dat ik die avond wel weer iets leuks kon gaan doen.


Again: mission failed, want weer lukte het niet om iets leuks te plannen die avond. Niet te lang bij stilstaan dacht ik maar, want zondag zou immers weer wel een hele leuke dag worden!

Om m'n kamer nog een extra touch-up te geven en mijn oma had gespaard voor nepbloemen, zette ik deze pioenrozen in de vazen voor mijn raam. De nepbloemen die daar al jarenlang inzaten waren helemaal verkleurd en afgebroken, dus ik ben nu heel erg happy dat ik weer nieuwe heb!

JAAAA, eindelijk was het zondag! Stiekem heb ik hier best wel een tijd naartoe geleefd, omdat we het al een keer verzet hadden én omdat ik wel toe was aan iets leuks in m'n weekend. Na wat winkels belandden we - hoe kan het ook anders - bij Douglas en hebben we weer lekker veel MAC lipsticks geswatcht. Zelf vind ik Amorous nog steeds héél mooi.

Ook kwamen we nog voorbij een heel mooi ingerichte pop-upstore, met marmer, koper en héél veel minimalistische kleding en sieraden. Echt heel mooi om op de foto te zetten!

Op een gegeven moment hoorden we tijdens het wandelen in de stad een hele hoop gejuich. In eerste instantie dachten we nog dat het vanwege de wedstrijd Feyenoord-Ajax was, maar al snel kwamen we erachter dat de eerste audities van Idols werden opgenomen voor het beursgebouw! En rara wie we daar tegenkwamen? Ruben Nicolai en Lieke van Lexmond. Zo, die kunnen we ook weer afstrepen van het lijstje 'BN'ers spotten'

We hielden ons allemaal nog aardig in wat betreft shoppen en gingen allebei met 1 kledingstuk, 1 lush-item en nog wat andere spulletjes naar huis. In de vlogs van Brittany & Joyce zien jullie ook vast nog wel wat zij hebben gekocht!

Rond een uurtje of 5 was het weer tijd om naar huis te gaan. Voor mij weer een rotreisje voor de boeg met bus en trein, maar ondanks dat heb ik het wel heel erg gezellig gehad en ging ik met een happy gevoel naar huis. Leuke afsluiter van het weekend!

Onderweg kreeg ik jammer genoeg zo'n honger dat ik écht even iets uit een automaat moest scoren om de rest van de reis te overleven. Gelukkig had ik toen ik thuiskwam nog een heel bord vol met lekker eten. Jammie!

Deze week dus weer flink aan de bak. Verstand op 0 en GAAN!

Related posts

7 reacties

 1. De foto van de blogger dames is zo leuk :D En ik vind die foto met het Sleek face palette ook super mooi. Oh enne die minimalistische sieraden zien er ZO mooi uit!

  BeantwoordenVerwijderen
 2. Wat leuk van zo'n vriendinnen dag, ah dat is zo balen als je dan zo'n snelbus hebt .
  En je stippen panty is echt super tof! Love it.

  Liefs,
  Evelien

  BeantwoordenVerwijderen
 3. Oh zo spannend een eerste tentamen! Ik duim met je mee voor het resultaat. De panty met stipjes heb ik ook en ik word altijd zo blij als ik hem draag.

  BeantwoordenVerwijderen
 4. Aaah zo'n volle, maar leuke week. Ik vond het supergezellig gister en kan niet wachten tot onze volgende date <3

  BeantwoordenVerwijderen
 5. Aah eerste tentamen, altijd super spannend!! Hopelijk heb je het gehaald x

  BeantwoordenVerwijderen
 6. Amorous is inderdaad een mooie lipstick. Die kleur heb ik ook.
  Oeh spannend je eerste tentamen, ben benieuwd of je het gehaald hebt

  BeantwoordenVerwijderen