La vie de Daphne - Eerste 10, Nikon & Een heel fijn weekend

Een heerlijk weekje met een supermooie aankoop, een chocoladeletter, per toeval iemand tegenkomen, een kortere treinreis dan gepland,  de...

Een heerlijk weekje met een supermooie aankoop, een chocoladeletter, per toeval iemand tegenkomen, een kortere treinreis dan gepland, delicious food, lekkere Etos-producten, mijn eerste Universiteits-10 en een ge-wel-dig lazy weekend met lief. Soms kan ik ZO genieten van al deze dingen bij elkaar! <3Maandag was ik nog best moe van het weekend, dus toen het eindelijk 16.30 was kon ik niet wachten om naar huis te gaan..

.. vooral vanwege het feit dat mijn moeder die middag al een foto stuurde van de chocoladeletter die ze had weten te scoren in de supermarkt! Heerlijk dat ze er alweer zijn <3


Net toen ik het station op liep, werd ik gebeld door mijn beste vriend uit Rotterdam met de vraag of ik toevallig in de buurt van de Tilburgse Universiteit was. Ontzettend toevallig kwamen we elkaar op dat moment precies tegen en hebben we even speed-bijgekletst in 25 minuutjes. Gezellig!

Eenmaal thuis was het gelukkig nog licht genoeg voor een flatlay; en terwijl mijn oog viel op een Spaanse waaier die ik ooit kocht, kreeg ik een hele hoop inspiratie. Ik ben oprecht best trots op deze foto!


Dinsdagochtend probeerde ik eens wat langer te blijven liggen; om 12.45 pas les hebben is namelijk ook wel eens lekker. Missie gefaald, want in alle vroegte stapte ik alweer uit bed. Had zelfs nog tijd om meerdere foto's te maken. Onder andere van mijn favo herfstlakjes en..

.. mijn paper bag. Superleuk om te zien dat deze foto inmiddels door het account van Myomy zelf is gerepost én door een andere Franse webshop


Na een schooldag was het weer tijd voor mijn wekelijkse 20-minuutjes wachten op Breda. Je kunt goed merken dat het echt veel kouder wordt. Binnenkort mijn zomerjasje maar inruilen voor mijn (nieuwe!) winterjas dus!

Die avond was het weer tijd om methodology te leren, en om de 4 van vorige week te compenseren, had ik nu als doel om een 10 te scoren. Moest te doen zijn met de vrij makkelijke stof van deze week!


Na een ochtendje les en een toets die suuupergoed ging, zat ik om 12.00 alweer met een heerlijke beker koffie te wachten op de trein naar huis. De les van die middag ging niet door, dus een keertje vroeg klaar was ook niet erg. Nog genoeg te doen!

Hoe weinig ik eerst met Breda had, hoe fijn ik het er nu begin te vinden. Niet alleen omdat mijn vriend er woont, maar vooral omdat ik de gezelligheid écht heel erg begin te waarderen. Zou er later zelfs wel willen wonen!


Thuis at ik - voor ik keihard aan de slag zou gaan - eerst lekker mijn broodje op, waste ik mijn veel te vettige haar en kroop ik langzaam maar zeker achter mijn laptop.

Er stond namelijk een pittige toets op de planning. De opdracht die we voorafgaand al hebben moeten maken was al lastig, laat staan dit thuis-examen. Thank GOD dat je al je aantekeningen en het boek erbij mocht houden!


Na een hele middag school was ik best uitgeput, en ook van het idee dat ik 's avonds nog een aantal statistiek-opdrachten moest doen werd ik niet veel vrolijker. Een pauze tot na het eten dus! Mijn flatlay-of-the-day lukte weer aardig goed!

Wat we aten als diner? Carpacciowraps! Laatst maakte ik ze al samen met mijn vriend, maar omdat mijn moeder niet heel veel zin had om veel moeite te doen voor het eten, zaten we gezellig aan tafels wraps in elkaar te flansen. Kappertjes, pijnboompitjes, rucola, kappertjes en een dressing en..


... tadaaaa: een overheerlijke carpacciowrap. Ik kan dit echt aan ie-de-reen aanbevelen als je een net zo grote carpacciofan bent als ik!

's Avonds moest ik er toch echt aan geloven: regressie-opdrachten. Een onderwerp dat me veel minder ligt dan correlatie van vorige week.. Van al die getallen word ik bijna duizelig!


Donderdag lukte het me eindelijk om een beetje langer uit te slapen dan de gebruikelijke 7.00 of 8.00 uur. Mag ook wel, want om nu al om 7 uur op te staan terwijl ik pas om 13.30 les heb is een beetje te enthousiast. Vooraf maakte ik weer een nieuwe foto (het lukte deze week dus aardig goed!) met één van mijn favo boeken van Anna Nooshin.

Hoewel de avondles van donderdag twee weken niet door was gegaan, stond 'ie deze keer weer wel op het programma. Ook gelukkig de laatste keer, maar om bijna 3 uur door te komen had een klasgenootje lekker ouderwets mini doosjes met smarties gehaald. Superlekker!


Eenmaal in de les bleek ook dat de cijfers van methodology erop waren gezet. JA, JA, JA! Ein-de-lijk. Ik ging ervor, en ik kreeg het: mijn welverdiende 10!

De les was daarentegen wel heel erg jammer. Totaal zonder aankondiging bleek het een soort consult-les te zijn waar de docente iedere groep afging om te praten over een research-onderwerp. Hadden wij even geen geluk dat we achterin de klas zaten.. Na bijna 2 uur wachten waren wij pas aan de beurt.


Gelukkig was het precies half 7 toen we het gebouw uitliepen. Eenmaal op het station bereidde ik me weer voor op de lange terugreis, maar toen gebeurde er iets héél leuks. Omdat er die dag geen sprinters reden (of in ieder geval: 's avonds niet meer), zat ik opeens in een rechtstreekse trein naar huis! In plaats van de gebruikelijke 50 minuten in de trein (inclusief wachten), was ik nu binnen 28 minuutjes thuis. Doe mij elke dag zo'n trein alsjeblieft...

Brr.. 's avonds naar huis fietsen met slechts een zomerjas aan is toch echt te koud aan het worden. Ik besloot dan ook dat deze dag echt de laatste was dat ik 'm droeg en vanaf dit weekend mijn lekkere winterjas zou aan trekken!


Vrijdag stond ik op tijd op om voor de middag alles voor school te doen. Dat lukte gelukkig ruim, dus de rest van de dag had ik lekker de tijd om weer eens heel mijn kamer onder handen te nemen, schoon te maken, op te ruimen en een hoop weg te gooien. Ook kwam ik weer eens m'n HBO diploma tegen. Wat een heerlijk gevoel eigenlijk dat ik 'm na al die tijd strugglen gewoon gehaald heb.

In de tussentijd kwam er weer een leuk pakketje van Etos binnen. Jammer genoeg niet met de haarmousse die ik graag wilde, maar wie weet dat deze hair spray ook goed werkt! Met de olie en het serum ben ik wel heel bij; die ga ik dan ook zeker snel testen!


Een tijdsprong naar zaterdagochtend: na een nachtje slapen bij vriendlief stonden we in het lekkere herfstzonnetje te wachten op de bus. Tja, op zulke soort momenten is mijn winterjas toch wel weer een beetje te warm.

Na wat winkelen had ik het geweldige idee om een lekker gebakje met koffie op het terras te eten. Het was immers lekker weer, we hadden laat ontbeten en hadden allebei wel zin in iets lekkers. Ik nam deze punt chocoladetaart. Lekker, maar oh zo machtig!


Na de aankoop die wel zeer deed voor mijn rekening maar waar ik WEL dolgelukkig van werd (kun je het al raden?) namen we de trein naar Roosendaal en belandden we bij een heerlijk hamburgertentje in mijn eigen stad. Allebei aan de rosé, cheeseburger en frietjes. Genieten!

Na lekker veel kletsen en een heerlijke maaltijd besloten we nog even langs mij te gaan om mijn nieuwe aankoop te showen. Vanuit daar reed ik - na bijna 2.5 maand niet in de auto te hebben gezeten - weer terug naar Breda voor nog een nachtje samen!


Na een nacht waarin het me voor het eerst weer lukte om tot na 10 uur te slapen, reed ik 's middags op mijn gemakje weer naar huis. En yess: daar zette ik eindelijk mijn nieuwe Nikon D5300 op de foto. Ik ben ZO, ZO blij!

Ook deed ik zaterdag nog aan andere aankoop in Breda. Dankzij een fijne sale-actie waarbij alle body butters 9 euro waren én het feit dat ik nog een kortingsbon van 5 euro had, legde ik slechts 4 euro neer voor deze te lekkere wild argan-oil geur. Tot grote ergernis van de verkoopster, want zij liep natuurlijk een hoop omzet mis. Ik was in ieder geval wél heel happy!

De rest van mijn zondag leerde ik nog wat voor een aantal vakken, maar heb ik eigenlijk heel lazy gedaan. Het wordt weer een bomvolle week, maar ik heb er nu al zin in!

Related posts

11 reacties

 1. Wat een grappenmaker ben je. Je doet alsof het je nooit lukt om een flatlay te maken, gekkie haha! <3

  BeantwoordenVerwijderen
 2. Wat een leuke week en prachtige flatlays, doe je goed!
  En wat lekker zo'n carpaccio wrap, jum!
  En gaaf je nieuwe camera!
  Liefs,
  Evelien

  BeantwoordenVerwijderen
 3. Wat leuk dat je flatlays ook opgemerkt worden door de merken van de producten die je gebruikt! Altijd fijn om zo waardering te krijgen :) die carpaccio wrap ziet er heeeerlijk uit trouwens <3

  BeantwoordenVerwijderen
 4. Wat een heerlijke week heb je achter de rug! En die wrap ziet er zo heerlijk uit :)

  BeantwoordenVerwijderen
 5. Aaah die carpacciowrap ziet er lekker uit! Ik had ook beter je verslag niet op een lege maag kunnen lezen #honger. Supernice van je nieuwe camera, die had je wel verdiend na al het harde werken de afgelopen weken!

  BeantwoordenVerwijderen
 6. Wat een drukke week, maar zag er wel leuk uit! Wat bizar ook, althans in mijn ogen, dat je een thuis examen had? Heb ik echt nooit moeten doen, in België dan. Lijkt me heel interessant!

  BeantwoordenVerwijderen
 7. Woehoe, supergoed dat je een 10 hebt gehaald! En jouw flatlays zijn altijd zó mooi. Wanneer krijgen we een cursus? haha!

  BeantwoordenVerwijderen
 8. Zo een 10 wow! dat heb je goed gedaan. Leuk dat je een nikon hebt nu veel plezier ermee

  BeantwoordenVerwijderen