E.LF. BB Cream & Mattifying Powder

Toen cosmeticamerk E.L.F. (Eyes Lips Face) mij onlangs benaderde om 5 producten uit te kiezen, wist ik niet hoe snel ik ja moest zeggen. ...

Toen cosmeticamerk E.L.F. (Eyes Lips Face) mij onlangs benaderde om 5 producten uit te kiezen, wist ik niet hoe snel ik ja moest zeggen. Snel surfde ik naar de webshop en koos ik een aantal producten uit waar ik toch wel erg nieuwsgierig naar werd. Vandaag review nummer 1 van twee producten die ik zelf heel vaak gebruikt: een BB Cream en een Mattifying powder.Voor mij is een goede basis ontzettend belangrijk, vooral omdat ik van nature heel veel last heb van pukkeltjes, oneffenheden en rode plekjes vind ik een mooie, egale finish niet alleen een frissere uitstraling geven, maar ik voel mezelf er ook een stuk beter door. Omdat ik onlangs ben overgestapt van zwaar dekkende foundations naar een BB Cream, was het dan ook niet heel moeilijk om ook een BB Cream van E.l.f. uit te proberen sinds ik toch meerdere merken wil kunnen vergelijken. Daarbij leek het me ook handig om een matterende poeder uit te kiezen die de glans wegneemt en ervoor zorgt dat mijn make-up langer blijft zitten.


De BB Cream van E.l.f. is er eentje die SPF 20 bevat waardoor 'ie je huid licht beschermt tegen zonnestralen. Ja, zelfs in de herfst of winter (met vaak laagstaande zon) komt dit goed van pas!
Van de verdere omschrijving van de BB Cream word ik ook erg nieuwsgierig: een 'multi-tasking'  cream that primes, protects, moisturizes and perfects your skin. Ingredienten als Vitamine E, Jojoba, Aloe en komkommer dragen allemaal bij aan het voeden en hydrateren van de huid.


Zelf koos ik - verrassing! - de lichtste kleur uit. Met mijn lichte huidje is het vaak erg lastig om de juiste kleur te scoren, aangezien de lichtste variant in make-up assortimenten vaak nog net wat aan de donkere kant is. Ik waag de gok en kies voor de kleur 'Fair.' in de hoop dat ik 'm zodanig gelijkmatig kan verdelen over mijn huid dat oneffenheden met een dun laagje voor een groot deel verdwijnen.


Altijd even confronterend om zo'n make-up-loze foto te plaatsen waarop je alle plekjes goed kunt zien, maar ach: een review blijft een review, toch? Ik ben niet gezegend met een perfecte huid, maar gelukkig is daar genoeg aan te doen :-)


Het resultaat na 2 laagjes BB Cream. Je ziet nog wel wat pukkeltjes er doorheen komen, maar de ergste roodheden en kleine plekjes zijn wel weg. Het is dan ook geen foundation die maximaal dekt, maar een combi van een dagcreme en hele lichte foundation die ervoor zorgt dat de dekking natuurlijk oogt en heel licht is. Qua kleur ben ik overigens wel redelijk tevreden, qua dekking hoopte ik op net wat meer; maar wie weet werkt 'ie beter als mijn huid weer wat rustiger is!

Ook de mattifying powder wilde ik graag proberen. Op de webshop zag ik dat E.l.f. slechts één kleur in het assortiment heeft: Transculent. Wel staat bij de omschrijving dat dit een transparante poeder is die geschikt is voor heel veel huidtypen en -kleuren. Mooi!

In de verpakking zit een klein sponsje, maar zelf gebruik ik voor het aanbrengen van een poeder liever een grote kwast. 

De kleur ziet er gelukkig licht uit en komt goed overeen met de poeders die ik eigenlijk altijd al gebruik of gebruikt heb (denk: porcelain van catrice/etos etc.) Het product omschrijft zichzelf als matterend (logisch) en zorgt voor een flawless en smoother looking skin. Als klap op de vuurpijl moet het poedertje ervoor zorgen dat mijn make-up wat langer blijft zitten. 


Na het aanbrengen van de poeder over de BB Cream heen merk ik inderdaad dat de glans wegneemt. Omdat ik persoonlijk ook erg fan ben van een 'matte' huid (omdat die voor mijn gevoel egaler lijkt), werkt dit product dan ook prima. Ik heb helemaal niet veel nodig om mijn hele gezicht mat te krijgen. Of mijn make-up echt langer blijft zitten betwijfel ik, maar vooralsnog voelt het product fijn en zacht aan en doet 'ie prima zijn werk.


Een vrij gemengd oordeel dus. De BB Cream zal ik niet nogmaals bestellen vanwege de nét iets te lichte dekking - maar ook omdat dat ik steeds andere merken wil uitproberen en de poeder werkt inderdaad prima om een glanzende huid of glanzende make-up te matteren.

De BB Cream en Mattifying Powder zijn beiden te bestellen op de webshop van Eyes Lips Face en kosten €8.00 en €5,00

Related posts

12 reacties

 1. Ik vind de bb cream verrassend goed! Ik gebruik er zelf een van Garnier die mij prima bevalt maar dit is wel een leuke budget tip.

  BeantwoordenVerwijderen
 2. Mmm jammer van de bb cream, gelukkig heeft ELF nog genoeg leuke andere producten!

  BeantwoordenVerwijderen
 3. Fijne review. Jammer dat je de BB cream niet goed vind dekken!

  BeantwoordenVerwijderen
 4. Ik wil zelf ook overstappen naar de BB creams. Jammer dat deze hem net niet is..

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Idd nog even ontdekken welk merk BB Cream het beste is!

   Verwijderen
 5. Wel een mooi effect! Maar tja, de dekking kan ietsjes beter!

  BeantwoordenVerwijderen
 6. Ik heb een tijdje BB creams geprobeerd maar ik ben toch weer terug naar de foundations. xoxo

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Ik gebruik die van Etos op dit moment en vind 'm echt super!

   Verwijderen
 7. Prachtige producten en de BB cream ziet er goed uit zeg! En ach schaam je niet voor je plekjes, want hier is er nog één die niet gezegend is met een perfecte huid, haha ;)

  BeantwoordenVerwijderen