La vie de Daphne - Kermis, Gourmet & Zorgwekkend nieuws?

Mijn tweede weekje op de Universiteit is alweer een feit! Naast heel hard studeren (en mijn eerste 8 halen!) bracht ik nog een bezoekje a...

Mijn tweede weekje op de Universiteit is alweer een feit! Naast heel hard studeren (en mijn eerste 8 halen!) bracht ik nog een bezoekje aan de kermis, ging ik naar de kapper, maakte ik cocktails en ging ik heerlijk gourmetten in de tuin. Heel stiekem kreeg ik er een beetje een vakantiegevoel bij!Monday: het begin van mijn tweede weekje op de Universiteit. Ik werd gelukkig een stukje later wakker dan als ik thuis zou slapen, want ik was bij m'n vriend in Breda! 's Ochtends deelde ik nog leuke herinneringen van Parijs: ik vind die polaroids zooo leuk!

Na een lesje Academic English gingen we met wat meiden wat uurtjes chillen in de 'fata morgana', oftewel een gedeelte in één van de gebouwen met loungebanken en hele kleurrijke sierkussens.

Na best een lange dag school was ik blij dat ik uiteindelijk - uitgeteld - op de bank lag bij m'n vriend. Terwijl hij aan het koken (ahum: burrito's aan het bereiden) was rustte ik dus even lekker uit. En de rest van de avond ook natuurlijk.

Dinsdag was natuurlijk ook weer een schooldag, en omdat het lekker weer was en we opnieuw 2,5 uur tussenuur hadden, besloten we om een plekje in het 'universiteitsbos' te zoeken om te gaan studeren. Best rustgevend om daar met je laptop te zitten!

Na een tijdje voor het vak Methodology leren stortte ik me op de SPSS-opdrachten. Het is allemaal nog een beetje Chinees voor me, en hoewel ik het dramatisch veel tijdens mijn HBO-opleiding heb gebruikt, was alles toch wel weer een beetje weggezakt.

Na schooltijd reisde ik weer wat verder dan Breda: finally home. Ik zette mijn all-time-favourite nagellakje op de foto, leerde nog wat voor de toets van de volgende dag en dook lekker vroeg mijn bed in.

Rise 'n shine! Met een hele mooie lucht stond ik in alle vroegte op om weer naar school te gaan. Met mijn allereerste (van de 13) wekelijkse quiz op het programma was ik stiekem toch wel een beetje zenuwachtig. Gelukkig bleek 'ie achteraf echt niet zo moeilijk te zijn en is de 'toets' van volgende week weer een soort herhaling van deze.

Na weer wat lesjes methodology en een uurtje in de zon was het weer tijd voor de ultra-vage 'woensdagmiddagles': een vak waarvan niemand echt begrijpt wat we eraan hebben. Sterker nog, we kregen een berg met informatie over programmeren en coderen: uhmm, what?

Na deze les was ik ontzettend blij dat ik uit was voor die dag. Gelukkig lekker op tijd (en helaas de enige dag die voor 17.00 eindigt :P)

Alleen tja, jammer dat de overstaptijd zo lang duurt. Ben je om 14.30 uit, kun je er alsnog op rekenen dat je om 16.00 pas thuis bent. Balen!

Gelukkig had ik mijn opdrachten voor donderdag allemaal al af, dus een avondje kermis kon er gelukkig ook nog bij! Samen met drie andere meiden liepen we een rondje, aten hier en daar wat en...

.. gingen ook nog in mijn ultieme jeugdsentiment-attractie. Superleuk!

Echt heel gezellig om weer iets leuks te plannen tussen het leven op de universiteit door. Ik merk dat het me toch wel sloopt - vooral omdat het nog 'het begin is - dus daarom is afleiding alleen maar goed! De rest van de tijd lig ik namelijk rond 21.00 al helemaal gebroken op bed..

Hoe je zo'n kermisavondje het beste kunt eindigen? Met oliebollen! Heerlijk, net gekocht en nog supervers!

Donderdag kon ik zomaar uitslapen! "Huh", hoor ik jullie denken. Donderdag was toch de dag met 8 tussenuur? Ja! Maaaar, slim dat ik ben, heb ik geregeld dat ik in een latere groep terecht kan die pas om 13.30 begint in plaats van 8.30. Wat een verschil! Ik bekeek alvast het to-do-lijstje van volgende week en merkte dat het eigenlijk nog wel meeviel (op het lezen van 7981462 pagina's na dan)

Om 14.30 klaar zijn en om 16.45 les hebben betekent toch nog aardig wat vrije tijd. Zin om aan school te werken hadden mijn klasgenootjes en ik niet, dus we liepen wat rond op de campus, haalden eten bij de supermarkt en hebben lekker aan een tafel in de zon gezeten. Soms mag je wel eens genieten, toch?

Om 18.30 waren we dan ein-de-lijk klaar. Hoewel het niet eens zo'n lange dag is (en thank god dat ik dus niet van 9.30-16.45 meer hoef te wachten), is het toch best slopend om tot zo'n late tijd op school te zitten..

Donderdagavond was het op station Breda heel erg druk met allemaal studenten die naar het HBO-Intro festival gingen. Jammer genoeg zou ik zelf pas om 20.00 thuis zijn en kon ik er helaas niet bij zijn (al wilde ik het wel ontzettend graag!)

Toen ik donderdagavond thuis kwam at ik nog even iets kleins en maakte vervolgens mijn nieuwe Etos-pakketje open. Wat een leuke producten weer! Een douche foam, handcreme en handscrub in dezelfde vlierbloesem/framboosgeur: love it!

Finally is het 'donderdagavondje' weer terug: Expeditie Robinson! Ik volg het nu al een aantal jaar en kon ook nu weer niet wachten tot het nieuwe seizoen van start ging. Ik ben nu al benieuwd hoe de rest van het seizoen gaat lopen!

Vrijdag was ik vroeg wakker, zette ik dit fijne handcremetje op de foto en ging rustig van start met school. De rest van het weekend zou ik eigenlijk niet echt meer tijd hebben omdat ik weer bij vriendlief zou zijn.

Tussen hele vage teksten lezen (zoals deze) door, kreeg ik ook nog best een zorgwekkend telefoontje. Of ja, zorgwekkend.. Vorige week heb ik een moedervlekje weg laten halen en deze opgestuurd voor onderzoek. De dokter belde mij zelf op (wat al best bijzonder is) met het nieuws dat 'ie op het eerste oog goedaardig lijkt en gewoon uitzonderlijk veel pigmentcellen heeft, maar dat 'ie toch nog - om het zeker te weten - verder onderzocht moet worden. Ergens deze week hoor ik de definitieve uitslag, en natuurlijk hoop ik dat met alle tegenslagen die ik in een jaar tijd al heb gehad, het nu een keer meevalt..

Vrijdagmiddag kwam ook de kapper nog en ging er weer een stukje van mijn haar af. Altijd fijn als het weer lekker gezond aanvoelt!

Veel tijd had ik daarna niet meer, dus ik at snel twee boterhammen en fietste richting stad voor een koopavondje werken. Ik koos weer voor het leuke bordeaux-rode jurkje (die sommigen van jullie al op Instagram/Snapchat voorbij hadden zien komen) en deed er daarna nog een kettinkje op.


Zaterdagochtend: uitslapen mislukt (of course). Maarrr wel tijd voor het opdoen van inspiratie voor een nieuwe flatlay. Tegenwoordig heb ik er al weinig tijd meer voor, dus des te leuker als er weer een mooi plaatje uitkomt.

Die middag werd ik al op tijd opgehaald door m'n vriend en deden we boodschappen bij de mega-Jumbo Foodmarkt in Breda. Dat boodschappen doen duurde wat langer dan verwacht, dus mijn stress om school sloeg toch wel een beetje toe. Gelukkig heb ik nog wel wat pagina's kunnen lezen onder het genot van een heerlijke tosti (maar dit was ook niet langer dan 2 uurtjes..)


Ach, het huiswerk zou toch niet heel veel zijn en zelf cocktails maken wilden we ook altijd nog een keer doen. Hij maakte een mojito en ik schonk een heerlijke gin tonic voor mezelf in. Genieten!

Met al onze boodschappen die we hadden gedaan, hadden we bedacht dat het leuk was om 's avonds in de tuin te gaan grillen. Met wat hamburgers, gamba's, broodjes en kipspiezen maakten we er een feestje van - en uiteraard bleef er weer veel te veel over.


Zaterdagavond ben ik nog nooit zo vroeg in slaap gevallen (opnieuw kapot, denk ik) en sliepen we weliswaar een beetje uit (ahum 9.30). Met dit lekkere ontbijtje begonnen we aan een very lazy Sunday.

Iets te lazy denk ik, want ik had nog steeds niet heel veel aan school gedaan en rond een uurtje of 3 keerde ik toch maar huiswaarts. Daar besloot ik dat ik alleen na het avondeten nog een samenvatting door ging lezen (ik zou immers toch genoeg tussenuren hebben om nog van alles te doen). Ook deed ik nog wat inspiratie op voor een nieuwe wish list, waar onder andere dit prachtige kleurtje van KIKO aan is toegevoegd, wauw!


's Avonds nam ik nog snel even wat belangrijke puntjes uit hoofdstuk 2 van Methodologie door. Ik moest eigenlijk nog ruim 60 pagina's statistiek en 20 pagina's Data Science lezen, maar ik nam zo weinig meer op door de dufheid dat ik dat maar heb geskipt.

Wel lakte ik vlak voor het slapengaan nog mijn nagels in een paars/grijze kleur van KIKO. Kreeg toch een beetje inspiratie door het kijken op de website van KIKO, haha!

Op naar weer een nieuwe - HELE WARME - schoolweek. Gelukkig maar drie daagjes school en één dag werken in plaats van 2 en hopelijk heel erg goed nieuws wat betreft m'n moedervlek... Duim voor me!

Related posts

9 reacties

 1. Argg SPSS daar heb ik nog steeds nachtmerries van. Wat vond ik dat vreselijk zeg! Heel veel succes daarmee haha. Ik ben ook zo blij dat Expeditie Robinson weer begint, echt 1 van mijn favoriete programma's!

  BeantwoordenVerwijderen
 2. Ik duim voor je lieverd! <3 Geniet vooral inderdaad van deze warme week!

  BeantwoordenVerwijderen
 3. Wauw wat een tekst, ziet er erg moeilijk uit! Wat spannend zeg je tweede week bij de universiteit, spannend ook met je moedervlek, komt helemaal goed meis. Ik duim voor je!
  En leuk hé expeditie robinson. love it!
  Liefs,
  Evelien

  BeantwoordenVerwijderen
 4. Oh meis, ik hoop met je mee op goed nieuws! Toch wel even spannend als je zo'n nieuws krijgt, brrr. Hopelijk valt het mee! Je herinnert me eraan dat ik nu toch echt eens een afspraak bij de kapper moet maken..!

  BeantwoordenVerwijderen
 5. Hé bah dat is geen leuk nieuws! Ik duim met je mee. Die tegenslagen moeten nu eens ophouden.

  BeantwoordenVerwijderen
 6. Pff, vervelend nieuws meid! Maar ik weet zeker dat het goed komt. Ik duim, net als de rest, met je mee!

  BeantwoordenVerwijderen
 7. Hopelijk komt alles goed met je moedervlek! En heel veel succes weer deze week :)

  BeantwoordenVerwijderen
 8. Oohh..ik duim met je mee op goed nieuws!
  Leuke foto's trouwens :)

  BeantwoordenVerwijderen
 9. Veel leuke foto's ondanks dat je het druk hebt gehad met school! Ik duim zeker mee voor goed nieuws <3

  BeantwoordenVerwijderen