Laviededaphne goes international!

"International? Wat bedoelt ze daar nu mee?" Ik hoor het jullie al denken. Wie het is opgevallen, ziet dat mijn blog-URL al een ...

"International? Wat bedoelt ze daar nu mee?" Ik hoor het jullie al denken. Wie het is opgevallen, ziet dat mijn blog-URL al een tijdje www.laviededaphne.com is, in plaats van '.nl.' Jammer genoeg was dit helemaal niet met opzet. Het begon namelijk allemaal zo'n anderhalve maand geleden..

Toen ik anderhalve maand geleden in Parijs was, werd ik gebombardeerd met - naar mijn idee spam-mail - over dat mijn website werd opgeheven. "Huh, hoe dan? Ik heb nooit een betalingsherinnering gehad?" Toen ik echter beter zocht tussen al m'n mails, zag ik wel degelijk in mijn spam-inbox een stuk of 15 betalingsherinneringen. Was ik dus gewoon al die tijd vergeten om mijn domein te verlengen. Dom. Eigen schuld natuurlijk. "Ik doe het na Parijs wel", dacht ik. Niet slim, want toen ik eenmaal thuiskwam, was ik te laat. Mijn domein was in quarantaine gezet.

Ik had vervolgens - totaal suf van de reis Parijs-Nederland - geen flauw idee wat ik moest doen en dacht meteen dat al het werk dat ik ooit in mijn blog had gestoken weg was. Bellen met de helpdesk van mijn host dan maar. Na maarliefst drie kwartier aan de telefoon bleek dat ik inderdaad te laat ben geweest met betalen en dat ik eigenlijk slechts twee keuzes had. Of 90 euro betalen en mijn domein zou weer vrijkomen, of wachten tot de 90 dagen quarantaine voorbij waren en hopen dat 'ie dan maar niet zou worden geclaimd. Nu vond ik het ook best brutaal dat mijn host 'zomaar zonder aankondiging' mijn domein had verwijderd, want het bleven slechts bij betalingsherinneringen in mijn spam-inbox. Jammer, maar 90 euro had ik het er echt niet voor over. Ik besloot het sneaky aan te pakken en via een andere host mijn domein te registeren met '.com' erachter. En dan maar gewoon die 90 dagen uitzitten en hopen dat ik mijn domein kon terugkapen.

Nu was afgelopen maandag eindelijk de dag. Ik had het groot op mijn planner gezet: WEBSITE REGISTREREN! Vol goede moed ging ik het proberen bij dezelfde host als waar ik '.com' registreerde, wat natuurlijk mislukte. Toch surfte ik naar 'www.laviededaphne.nl' en zag ik dat deze gewoon vrij was. Registreren had ik echter ruzie mee, dus ik besloot het er maar bij te laten en een dag later nog een keer te proberen. Wie weet had ik wel misgerekend met de dagen. Tot ik gisterochtend weer probeerde, en opeens zag dat - vermoedelijk door een dochteronderneming van mijn 'oude' host - mijn '.nl'-naam was geclaimd. Wat ontzettend zuur! Zo lang gewacht, zoveel beloftes van mijn host en uiteindelijk flink bedrogen worden. Heel, heel erg jammer. Maar achteraf toch maar blij dat ik bij een veel betrouwbaardere host mijn '.com'-domein heb kunnen registeren. Mijndomein: you rock!

Verder ga ik geen namen noemen wat betreft mijn oude host. Alleen dat het ontzettend jammer is, want het is vooral heel zonde dat al mijn oude artikelen in google nog naar '.nl' linken (is hier toevallig een supernerd aanwezig die weet hoe ik dit kan oplossen?). En dat vanaf nu laviededaphne.nl permanent 'www.laviededaphne.com' is. En oh ja, in het Nederlands bloggen zal ik altijd blijven doen, don't worry! ;-)

Related posts

13 reacties

 1. Wat een verhaal zeg. Ik vind het niet netjes hoe dit aangepakt is allemaal. Dan maar een .com inderdaad bij een nieuwe host. Wel een goede tip voor andere om ook je spambox goed in de gaten te houden, doe ik zelf ook nooit.

  BeantwoordenVerwijderen
 2. Vind het zo rot voor je mop maar je hebt het gelukkig kunnen oplossen met .com! Ik zit ook bij mijndomein en heb er nooit een probleem mee gehad! :)

  BeantwoordenVerwijderen
 3. Hey girl,

  Vervelend man! Zaak is dat je nu 301-redirects gaat installeren. Hoe precies zou ik even googelen of mijndomein over bellen, maar ik zou het wel zsm doen om je SEO-waarde te behouden! Succes!

  BeantwoordenVerwijderen
 4. Gelukkig blijf je in het Nederlands bloggen! Zo jammer dat t zo is gegaan, maar super dat we je site nu toch nog kunnen bezoeken. Dat is t belangrijkst <3

  BeantwoordenVerwijderen
 5. Pfoeeeh wat een gedoe, gelukkig is je werk niet weg :)

  BeantwoordenVerwijderen
 6. Gelukkig nog steeds een nederlandse blog maar hey geef toe .com staat natuurlijk ontzettend chique ! :p <3

  BeantwoordenVerwijderen
 7. Dit verhaal kende ik natuurlijk al maar ben blij dat je het hebt weten op te lossen door gewoon .com te doen. Prima zo toch? :)

  BeantwoordenVerwijderen
 8. Jeetje wat een vervelende situatie en stress! Ik dacht eerst eventjes dat je in het engels ging bloggen hihi, fijn dat je het hebt kunnen oplossen met .com! Staat ook goed :)
  liefs,
  Evelien

  BeantwoordenVerwijderen
 9. Wat ontzettend rot! Volgens mij had ik dit verhaal al eerder opgepikt. Maar erg jammer dat het zo is afgelopen. Gelukkig heb je het zelf heel slim opgelost en kunnen wij blijven genieten van je artikelen :D

  BeantwoordenVerwijderen
 10. Ik heb ook opzettelijk voor .com gekozen, vind ik veel fijner dat je al meteen 'internationaal' bent i.p.v. alleen in Nederland. Weet niet waarom maar persoonlijk vind ik dat fijner. Big dreams!

  BeantwoordenVerwijderen
 11. Jeetje, wat vervelend zeg! Maar je moet inderdaad redirects instellen. Heb ik ook gedaan toen ik van domeinnaam wisselde (xMMKE.nl naar MMKE.nl). Ik heb het via Antagonist gedaan, omdat ik daar aangesloten ben. Het was super eenvoudig! Ik zou even googelen of MijnDomein even een mailtje sturen met de vraag hoe je redirects instelt

  BeantwoordenVerwijderen
 12. Jammer dat het zo moest lopen, maar heel fijn dat het zo opgelost kon worden!

  BeantwoordenVerwijderen