La vie de Daphne - Terrasjes, Nieuwe schoenen & Heel veel werken

Mijn laatste drukke werkweekje zit erop, en vanaf nu is het ein-de-lijk tijd om te genieten van een hele hoop vrije dagen deze maand. Ook...

Mijn laatste drukke werkweekje zit erop, en vanaf nu is het ein-de-lijk tijd om te genieten van een hele hoop vrije dagen deze maand. Ook afgelopen week deed ik weer een hoop leuks; zo ging ik lekker vaak naar het terras, scoorde ik een nieuw shirtje en schoenen, had ik een sushi date en genoot ik de hele zondag van de zon!


Ik begon mijn weekje goed met een ochtendje zon. Na zo'n druk werkweekje heb ik het wel verdiend om lekker rustig te beginnen en te werken aan mijn tan.

's Middags fietste ik richting station en stapte in de trein naar Breda. Hoewel ik eigenlijk te moe was om iets te doen en ook wel wilde uitrusten, kon ik mijn zin in een gezellige sushi-date ook niet weerstaan.

Breda it is! Sinds het station helemaal vernieuwd is, hoeven we niet meer over de loopbrug, yes!

Het was nog wel wat te vroeg voor sushi, dus een ging tonic - tegenwoordig écht m'n favo drankje - ging er wel in. Lekker verkoelend!


Yesss sushi, garnalenspiesjes, kip, gyoza's, salades en kroketjes/loempia's: ik kan er zo van genieten. Om mijn zonnige vrije maandag goed af te sluiten deden we nog wat drankjes na op het terras.

Maar wat voor mij écht zomer is? 's Avonds nog met blote benen naar huis kunnen fietsen zonder dat het koud is!


Dinsdag stond ik alweer voor dag en dauw op en fietste in de toen al ontzettend warme ochtendzon richting werk. Het was niet heel erg druk, maar toch hadden we een hoop te doen. Best gek om te realiseren dat het leven 'buiten' de winkel doorgaat en er continu mensen over de vloer praten over de hitte. Ook ik wilde nog wel even buiten zijn die dag, dus na werktijd: terrasje!

Mijn moeder en ik besloten ook meteen maar iets bij onze verkoelende ijsthee te bestellen. Het werd geen typisch diner, maar een su-per-lekkere carpacciosalade van de lunchkaart.


Ik dacht in eerste instantie nog dat zo'n salade echt niet zou vullen, maar niets was minder waar. Zelfs dit witte en bruine choco-ijs ging er met moeite in. Maar wel héél erg lekker!

Dinsdagavond wilde ik lekker even helemaal niets doen, op het kijken van wat YouTube-video's na dan. Ik keek onder andere de DM-Shoplog en winactie van Joyce!


Wednesday, another working day. Ik wilde wel eens iets anders proberen dan een jurkje in de winkel, dus ik ging voor een lange spijkerrok met een retro-achtige top. Eerlijk? Ik heb me er de hele dag niet heel erg fijn in gevoeld, maar ach: ik moet ook eens buiten m'n comfort zone denken :P

Wel scoorde ik nog een ander leuk item in de winkel. Yep, het is écht gevaarlijk om in een kledingwinkel te werken. Gelukkig viel de schade mee, en betaalde ik voor deze blauw/witte strepentop slechts €14,95!


De woensdagavonden: sinds vorige week kijk ik er weer iedere week naar uit en ook nu weer stond er eentje op de planning. Jammer genoeg was de rij bij de bonnen en drankjes ontzettend lang en duurde het ook even voor ik dit rosébiertje in handen had. Maar nu kon eindelijk het feestje echt beginnen!

Samen met een hoop collega's dansten we op bekende liedjes die door de groep Cookies & Cream uitgevoerd werden. Wat een gezelligheid!


Nog een kleine groepsfoto..

.. en na het parkfeestje nog spontaan richting terras. Heerlijk, want ik wist dat ik de volgende dag vrij zou zijn. Eindelijk kon ik dus lekker mijn gang gaan en niet letten op de tijd. Ik geloof dat ik pas rond half 2 op bed lag. Alles kan op woensdag :)


Donderdag sliep ik weliswaar een beetje uit (al moet ik zeggen dat ik de laatste dagen wel uit m'n bed drijf van die hitte) en maakte voor het eerst weer wat productfoto's. Deze mascara kunnen jullie (HOPELIJK!) binnenkort verwachten op m'n blog.

Met mijn strepenshirt aan, favo lipstick op en een happy feeling begon ik aan de rest van mijn dag. Lunchen, drankjes en nieuwe schoenen scoren it is!


Ik had die middag voor het eerst afgesproken met Nicole van beautyliefde.nl. We wonen wel bij elkaar in de buurt en hebben zelfs een gemeenschappelijke vriendin, maar iedere keer als we probeerden af te spreken kwam er weer iets belangrijks tussen. Na een superleuke lunch bij Bagels & Beans (en écht: ik had GEEN carpaccio, maar tomaat/mozzarella!) liepen we nog wat rondjes door de stad.

We hadden nog wat tijd over, en het was voor ons niet moeilijk om te bedenken wat we konden gaan doen: terrassen! Tot nu toe had ik deze week al bijna iedere dag op een terrasje gezeten. Met deze aardbei/framboos-smoothie erbij was het in het warme zonnetje goed uit te houden!


Wonder boven wonder tikte ik toch nog in m'n eigen woonplaats deze sneakers op de kop. Ze zijn van het merk Tango Shoes, en ik moet eerlijk bekennen dat ik het idee van één van de klanten in de winkel laatst had 'gejat' en vroeg waar haar schoenen vandaan kwamen. Nu zijn ze ook van mij!

Donderdag wilde ik eerst nog de deur uit, maar soms moet ik toch voor mezelf kiezen. Vooral met de drukke werkdagen die ik erna gepland had. De laatste aflevering van Suits was net uit, dus kon ik die mooi die donderdagavond kijken!


Vrijdagochtend was het met m'n blote benen toch wat kouder dan ik dacht, maar ik kon wel meteen die dag mijn nieuwe sneakers uittesten op de werkvloer.

Weer een kleur die ik normaal nooit zou aandoen, maar waar ik toch de hele dag complimentjes over kreeg. Ach, het is ook gewoon een ontzettend leuk jurkje!


Van het ene naar het andere werk, waar ik die vrijdagavond ingepland stond op een bruiloft. Op de planning zag ik dat 'ie helemaal niet zo laat was afgelopen, maar naarmate de avond vorderde leek het er toch op dat 'ie flink ging uitlopen. Ik was echt ka-pot en mijn emoties liepen jammer genoeg heel hoog op.

Pas na 2 uur 's nachts - en met in totaal die dag bijna 14 uur werken achter de rug - zat ik helemaal gebroken achter de bar. Het idee dat ik de volgende dag weer een dag bij Steps zou staan en wéér daarna op een feest tot 4.30 zou staan, maakte me nogal paniekerig..


In zombie-modus stond ik zaterdag op, vergat al mijn eten en moest dus noodgedwongen een broodje gezond kopen (ook niet heel erg natuurlijk). Ik stond nogal afwezig op de werkvloer en merkte dat ik het misschien die dag niet eens ging volhouden.

Gek genoeg zagen mijn collega's het ook aan me: ik was echt oververmoeid. Hoewel ik mijn best deed om zo vrolijk mogelijk te doen en klanten goed te helpen, werd ik toch maar naar huis gestuurd om te rusten. Ik zal het blijven ontkennen dat ik rust nodig had, maar stiekem maar goed ook. Mijn ogen waren vuurrood van het slaaptekort. Overigens was mijn OOTD die dag wel very fancy!


Na een paar uurtjes slaap en een whatsappje naar mijn andere werk verder, kreeg ik goed nieuws: ik hoefde vandaag niet op het feest te staan en mocht lekker in het restaurant werken! Ik was dolgelukkig en heb - hoe moe ik ook nog was - heel fijn gewerkt.

We waren wel wat later klaar dan normaal, maar het was ook heel erg druk geweest die avond. Rond kwart over 1 zaten we eindelijk buiten op het terras te genieten van een welverdiend wijntje. Cheers!


De collega's die wel op het feest stonden, waren intussen druk in de keuken bezig om hapjes te maken voor de gasten. Er bleek nog een hele hoop over te zijn, dus toen er een vol dienblad werd gebracht met bakjes friet en een mini-hamburger, werden we allemaal even héél blij.

Hoe langer ik buiten op het terras zat, hoe slaperiger ik werd. Zelfs zo erg, dat ik er om 2.30 nog steeds zat en gekke snapchats aan het maken was met een collega. Ik geloof dat ik uiteindelijk pas om 3 uur thuis was. Zodra ik mijn kussen aanraakte, viel ik in slaap!


Dat ik mijn slaap hard nodig had, was wel te merken toen ik zondag pas rond half 12 wakker werd. Ik besloot nog lekker rustig aan te doen, trok mijn bikini aan en..

.. heb een middagje he-le-maal niets gedaan. Het zwembadje stond, ik las On Life uit en heb weer heerlijk in de zon gezeten. Terug binnen viel ik zelfs nog een keer in slaap en ook 's avonds na het maken van deze photo diary sloot ik alweer snel mijn ogen.

Vanaf deze week heb ik praktisch vakantie. Ik hoef gelukkig geen weken meer te maken van boven de 40 uur. Ik ben héél veel vrij en die dagen wil ik gebruiken om zo nu en dan weer te bloggen, mijn rust te pakken en vooral weer om heel veel leuke dingen te doen! Dus wie zich geroepen voor een terrasje of lunch, you know where to find me :)

Related posts

7 reacties

 1. Je hebt inderdaad je rust nodig en gelukkig heb je die nu ook. Wij gaan sowieso snel daten en daar kijk ik naar uit! <3

  BeantwoordenVerwijderen
 2. Aah fijn dat je hierna lekker vrij bent en even tot rust kunt kommen. Heerlijk :)

  BeantwoordenVerwijderen
 3. Toffe schoenen! Fijn zo'n beetje zon en ijsjes! :))

  BeantwoordenVerwijderen
 4. En nu is het tijd voor RUST! Gelukkig heb je ook lekker veel op het terras kunnen genieten, nieuwe schoenen en een tof shirtje weten te scoren én een date met mij kunnen plannen (is het al augustus?). Waarom zet je trouwens die niet-charmante foto van mij erin, hahahaha.

  BeantwoordenVerwijderen
 5. Fijn, lekker vrij! Je bikini is heel mooi!

  BeantwoordenVerwijderen
 6. Wat heerlijk dat je nu wat meer vrije dagen hebt, je hebt het verdiend! Ik vind je schoenen echt heel tof, leuk te combineren ook :D

  BeantwoordenVerwijderen