NYX Soft Matte Lip Cream Cannes

Al maandenlang op mijn wish list, nu eindelijk in huis: mijn eerste soft matte lipc ream van NYX! Na uren research doen over welk kleurtj...

Al maandenlang op mijn wish list, nu eindelijk in huis: mijn eerste soft matte lipc ream van NYX! Na uren research doen over welk kleurtje het beste bij me zou passen, twijfelde ik eerst tussen San Paolo, Ibiza en Cannes. De eerste twee vielen uiteindelijk af omdat ze toch iets te fel waren. Cannes it is!
Het was voor mij achteraf gezien niet heel lastig om te bedenken wat ik met de gewonnen cadeaukaart van Douglas (nogmaals thanks Joyce!) ging bestellen. Ik had vijftien euro om te besteden en wilde minimaal de helft daarvan gebruiken voor mijn eerste NYX-product. Hoewel de Soft Matte Lip Creams eigenlijk hartstikke betaalbaar zijn, was het toch elke keer een drempel om de goede kleur uit te kiezen. Cannes was uiteindelijk he-le-maal naar mijn wens. Niet rood, ook niet felroze, maar een beetje ertussenin; meer richting het oudroze/mauve.
De bedoeling van zo'n soft matte lipcream lijkt me duidelijk: het is een zachte, cremige lipgloss die mat opdroogt. Ook de applicator is dus hetzelfde als van een lipgloss. In het begin even een gek idee dat dit product dus als een lipstick eruit komt te zien, maar zeker het proberen waard!

Wanneer ik het kleurtje swatch komt er nog best wat glans vanaf, maar ik las vervolgens op een andere blog dat het bij de soft matte lip creams een tijdje duurt voor 'ie helemaal mat is opgedroogt. Het pigment wat van de applicator afkomt is wel prachtig: dit is precies de kleur die ik voor ogen had!

Het enige nadeel dat ik zou kunnen bedenken is dat zo'n lipgloss-sponsje nogal streperig kan worden op de lippen (zoals een beetje te zien is op de foto). Verder werkt het heel nauwkeurig en merk ik inderdaad dat de kleur supermooi mat wordt zolang ik 'm langer draag. Wat een mooi, draagbaar kleurtje is Cannes zeg!

Op de full-face foto is vooral het matte effect goed te zien. Ik ben écht verliefd op dit kleurtje en ik ben blij dat ik in één keer goed heb 'gegokt' en voor deze kleur ging. Felroze zoals van Ibiza kan ik echt niet goed hebben, maar zo'n oudroze tint (die me een beetje doet denken aan Lusty Peony van 'Rebel Romantic' KIKO) vind ik schitterend. 


Dat ik met deze aankoop heel erg blij en mag na dit artikeltje wel duidelijk zijn, toch? Wie weet blijft het niet eens alleen bij Cannes, en wie weet ga ik 'm zo vaak dragen dat ik binnenkort alweer een back-up moet aanschaffen. Hij staat in ieder geval vooraan in mijn lipstickbakje :)

NYX Soft Matte Lip Creams zijn te koop via de webshop van Douglas en kosten €7,50.

Related posts

19 reacties

 1. So pretty! Ik denk dat ik dit kleurtje onthoud, want deze is precies goed!

  BeantwoordenVerwijderen
 2. Deze staat je mooi zeg! Ik wil ook nog eens producten van NYX proberen.

  BeantwoordenVerwijderen
 3. Dit staat je super Daphne! Fijn zijn ze hè?

  BeantwoordenVerwijderen
 4. Hij staat je perfect! Als we in Nederland gaan daten moeten wij samen er ook 1 kopen want we hebben toen stad en land afgezocht haha!

  BeantwoordenVerwijderen
 5. Deze producten vind ik zo fijn! Hij staat je erg mooi, voor mij iets te roze denk ik haha :)

  BeantwoordenVerwijderen
 6. Wat een mooie foto's en wat een prachtige kleur. <3

  BeantwoordenVerwijderen
 7. Heel mooi kleurtje, hij staat je ook goed!! X

  BeantwoordenVerwijderen
 8. Wat een prachtige foto's heb je gemaakt! Ik vind de kleur echt onwijs mooi. Zelf heb ik het kleurtje 'Antwerp' maar die dekt bij mij niet zo goed.

  BeantwoordenVerwijderen
 9. Wat een prachtig kleurtje is dit , staat je goed!

  BeantwoordenVerwijderen
 10. Wauwie, dit is echt een prachtige kleur. Ik twijfel al een hele tijd tussen deze en Stockholm... Eigenlijk wil ik ze allebei, hihi.

  BeantwoordenVerwijderen
 11. Wauwie, dit is echt een prachtige kleur. Ik twijfel al een hele tijd tussen deze en Stockholm... Eigenlijk wil ik ze allebei, hihi.

  BeantwoordenVerwijderen
 12. Prachtige kleur en staat je inderdaad heel mooi!

  BeantwoordenVerwijderen
 13. Prachtig kleurtje! Ik vind de matte finish echt heel mooi. <3
  Liefs! Evelien

  BeantwoordenVerwijderen
 14. Waaaah, wat een prachtig kleurtje! Ik ben verliefd <3 Fijn dat je er zo blij mee bent en dat het besteden van mijn cadeaukaartje geen mislukking is geworden, hihi. Hij staat je heel mooi!

  BeantwoordenVerwijderen
 15. Wat een mooie tint! Ik heb zelf ook een kleurtje uit deze lijn en vind die ook erg fijn!

  BeantwoordenVerwijderen
 16. Oh, OH! Wat een mooi kleurtje. Hij staat je ook heel erg mooi!

  BeantwoordenVerwijderen