La vie de Daphne - Diploma, Welkom-terug-feest & Drukste weekend ooit

De week dat ik mijn diploma haalde, een collega terugkwam uit Barcelona, vijf keer moest werken, lekker spontaan twee keer buiten de deur...

De week dat ik mijn diploma haalde, een collega terugkwam uit Barcelona, vijf keer moest werken, lekker spontaan twee keer buiten de deur at en een ontzettend druk weekend had. Maar genoten: dat heb ik zeker. Vandaag mijn photo diary van de afgelopen week!


Maandagmorgen betekent: een beetje uitslapen! Ik ga altijd toch pas rond 10.15 richting werk, dus weer eens tijd voor een flatlay! Overigens is het boekje van 'Fresh Thinking' van Lush en is het superleuk om doorheen te bladeren: alle producten staan er namelijk in! Iets wat ik als ultieme Lush-noob wel kan gebruiken.

Mijn outfit of the day was een oranje jurkje met print en een grijs spijkerjasje eroverheen. Na een lange, rustige dag was ik 's avonds uitgeput en ben ik lekker vroeg naar bed gegaan. 


Dinsdag mocht ik weer een klein beetje uitslapen, want in plaats van om 9 uur, hoefde ik pas om 12 uur te beginnen. Flatlay-of-tuesday!

Na mijn broodje carpaccio (oké, ik heb met mezelf afgesproken dat ik het maar 1 keer per werkweek mag halen bij de Albert Heijn) trok ik weer een outfit voor die dag aan bij Steps. Het roze riempje heb ik uiteindelijk weggelaten, dus het zwarte A-lijn jurkje viel wat wijder. 


Na een best productieve werkdag mocht ik weer net iets eerder naar huis. Helemaal niet erg, want we zouden die avond lekker een klein hapje gaan eten. Altijd goed!

Het werd een lekkere cheeseburger bij hetzelfde tentje als waar ik ooit mijn 'carnavalsburgers' haalde (zie in DEZE photo diary) en deze was zelfs nog véél beter. Toch maar vaker hierheen gaan dus!

Een aantal daagjes geleden plaatste ik dan eindelijk mijn bestelling bij Douglas van de gewonnen cadeaukaart bij Joyce. En vandaag waren ze al binnen! De NYX Soft Matte Lip Cream in Cannes hebben jullie al gezien, maar de MAC Lipstick moet ik nog reviewen. Sommigen van jullie weten het kleurtje al, maar anderen mogen best gokken. Welke kleur denken jullie dat ik heb gekocht?

Woensdag zou een hele spannende en leuke dag worden: ik zou na een halfjaar eindelijk mijn diploma gaan halen! Hoewel ik in eerste instantie liever een diploma-uitreiking had gehad (want hé, na al die moeite kon ik wel wat terugverwachten, toch?), wilde ik 'm nu toch eigenlijk wel in handen hebben. Dan maar heel lame ophalen bij de servicebalie. Ach, ik had dat papiertje eindelijk vast, HAPPY! 

Om dit toch wel officiele moment te vieren liepen we samen naar de Oude Haven en dronken een cocktail. Deze cosmopolitan was weer lekker!

En pizza for diner is ook nooit verkeerd, al was deze met rode pesto-besmeurde pizza niet heel erg bijzonder. Volgende keer beter!


Het was woensdagavond nog warm en vroeg, dus een tweede cocktail plakten we er ook nog achteraan. Het lijkt hier net of ik water drink, maar mijn geliefde gin tonic kon ik echt niet overslaan!

En daar is 'ie dan van dichtbij: mijn diploma. Ik ben nog steeds zo trots op mezelf dat ik zo heb doorgezet en eindelijk helemaal klaar ben met het HBO! Op naar mijn master aan de Universiteit (al moet ik daar nog best wat voor regelen bedenk ik me nu...)

Tja, verplichtingen moeten ook gebeuren, en zo zat ik donderdagochtend braaf bij de tandarts. Niet bepaald mijn favoriete bezigheid, maar gelukkig stond ik na een kwartiertje alweer buiten.

Het was die dag ontzettend benauwd en plakkerig, dus ik was met mijn panty en donkere jurkje - uiteraard - veel te warm aangekleed. Na een regenachtige ochtend ging zelfs de zon 's middags schijnen, maar toch heb ik lekker bij een vriendin binnen gezeten. Wat hadden we weer veel bij te kletsen!

Het benauwde weer sloopte me echt, wat ervoor zorgde dat ik als een zombie van die vriendin naar huis fietste, een mini-ijsje at en even op bed ging liggen. Jammer genoeg kon ik niet bij het ophalen van een collega/vriendin zijn die 2,5 maand in Barcelona heeft stage gelopen. Maar ach, de volgende dag was toch haar feestje!

Hoe weinig energie ik voor de dansles had, hoeveel energie ik erna had. Natuurlijk sliep ik donderdagavond dan ook weer veel te laat..


Yesss, vrijdag kwam dit héle mooie kleurtje online op mijn blog. Stiekem ben ik best trots op de productfoto's, want mijn haat-liefdeverhouding met mijn veel te oude spiegelreflexcamera zorgt er nogal eens voor dat ik heel erg baal van het resultaat. Nu kreeg ik juist veel complimentjes, lief! <3

De rest van de middag heb ik lekker veel opgeruimd; er moesten toch een hoop spullen worden weggegooid waar ik écht niets meer aan heb. Vervolgens nog even een uurtje relaxen voordat ik ging werken. Op naar een koopavondje bij Steps!

Heel erg druk was het niet, maar gelukkig ging de tijd lekker snel voorbij. Hier droeg ik weer één van mijn favo outfits: het blauwe jurkje met een wit strik-riempje!

Na werktijd fietste ik met een andere collega meteen door naar het 'welkom terug-feestje.' Meteen een goede binnenkomer was deze zelfgemaakte mojito. En voor deze ene keer kon ik 'm wel waarderen!

Bij een welcome-back-party hoort natuurlijk een.. groepsknuffel! We zijn allemaal hartstikke blij dat ze weer terug is uit Barcelona en er weer héél veel leuke avondjes aan gaan komen.

Nog even een normale groepsfoto en op richting stad. Ik mocht het van mezelf écht niet te laat maken, want de volgende dag moest ik 'dubbel werken', oftewel bij Steps én bij het restaurant waar ik werk. Pittig!

Ik ben precies een uurtje gebleven. De collega die op de foto tweede van rechts staat was om 12 uur jarig, dus het was extra leuk om haar verjaardag nog een beetje te vieren. Superleuk om iedereen weer bij elkaar te zien!

Yep, de volgende ochtend was de wekker inderdaad best pijnlijk. Met maar vijf uurtjes slaap maakte ik me klaar voor een héle lange dag. Ondertussen deelde ik nog een Parijs-foto op Instagram. Worden jullie al gek van die Parijs-overload?

Eenmaal bij Steps was het even moeilijk om op te starten, maar dat kwam gelukkig snel goed. Deze keer had ik een jurkje van de nieuwe collectie aan. Lekker bloemig!

Om mezelf die dag toch nog een klein verwenmomentje te geven, haalde ik bij Hema weer een broodje caprese. Tijdens zo'n lange dag is dat écht even genieten. 

Vervolgens ging ik met een tussenpauze van kledingwinkel naar mijn tweede werk. Het was gelukkig goed te doen in het restaurant en het was niet overdreven druk. Relaxte werkavondjes zijn ook wel eens lekker! En een wijntje achteraf ook (hihi)

Na het werk ging ik eigenlijk meteen naar huis. Het enige dat ik nog wilde zien was mijn bed, waar ik uiteindelijk héél wat uurtjes in heb doorgebracht tot de volgende ochtend. Lekker uitslapen, rustig opstarten en weer een flatlay maken.

In de namiddag had ik afgesproken om een kijkje te nemen in de stad bij de halve marathon. Na het aanmoedigen van een collega zocht ik een plekje op bij de start/finish van de 10 km. Ik kreeg stiekem toch wel ineens weer kriebels.. zo zonde dat ik het allemaal net niet heb gered om mee te doen, terwijl dit juist wel mijn doel was (of eh.. gewoon te lui was om te gaan hardlopen). Wel heel leuk om andere deelnemers te zien!

Vervolgens gingen we van de zijlijn naar... het terras. Wijntje nummero 1 van de avond. Vol in het zonnetje!

Omdat we toch in de stad waren, besloten we met 4 vriendinnen nog een hapje te gaan eten bij een sushirestaurant. Yup, ik moet nog steeds wennen aan heel het sushi-gebeuren, maar al die andere gerechtjes op de kaart zijn écht heerlijk.

Toch proefde ik ook nog wat van deze komkommersushi, de maki en nigiri met zalm en nam ik nog een california roll. En natuurlijk nog een hoop vlees, salades en maarliefst 3 keer carpaccio! Het werd een ontzettend gezellige (en spontane!) avond met lekker veel wijn en goede gesprekken. Daarna belandden we zelfs nog op het terras. Ik geloof dat ik mijn weekend nog nooit op zo'n leuke manier heb afgesloten. Op naar de volgende week (met ein-de-lijk weer een avondje stappen in Breda op de planning <3!)

Related posts

10 reacties

 1. Ah leuke foto's Daphne! Volgens mij ben je één van de weinige die geen sushi lust :P

  BeantwoordenVerwijderen
 2. Wat hebben ze leuke jurkjes bij steps zeg en ze staan je echt prachtig! <3

  BeantwoordenVerwijderen
 3. Wat heb je leuke outfitjes aan van steps! Moet er wat vaker eens gaan kijken, en wat fijn van je diploma!
  Liefs, Evelien

  BeantwoordenVerwijderen
 4. Super van je diploma! Mooie jurkjes draag je!

  BeantwoordenVerwijderen
 5. Ik vond die productfoto's van je NYX lipstick/gloss ook juist heel erg mooi! En ik snap dat gevoel, van heel lame je diploma ophalen haha. Nu is het niet precies hetzelfde, maar mijn propedeuse moest ik ook een keer ophalen bij de servicebalie. Voelde niet heel echt enthousiast of zo, zonder uitreiking ;p

  BeantwoordenVerwijderen
 6. Wat een heerlijk weekje zo! Dat blauwe jurkje staat je ook echt heel mooi <3

  BeantwoordenVerwijderen
 7. Dat ziet er weer gezellig uit! Altijd leuk, zo'n welcome-back feestje!

  BeantwoordenVerwijderen
 8. Leuke & gezellige foto's en weer lekkere drankjes hihi, cocktails! in je titel staat trouwens wekom (welkom) nog gefeliciteerd met het ophalen van je diploma, in the pocket! je NYX lipstick is erg mooi, ik wil er ook nog eentje

  BeantwoordenVerwijderen
 9. Jij eet zoveel lekkere dingen in een week hé. Ik zit elke keer weer te kwijlen haha.

  BeantwoordenVerwijderen
 10. Wat veel leuke foto's! Je hebt veel gewerkt zeg. Wel jammer dat je geen officiele diploma uitreiking had.. Ik ga binnenkort ook nog een andere kleur lip cream van NYX aanschaffen!

  BeantwoordenVerwijderen