La vie de Daphne - Jurkjes, Werken & Spontaan weekend

Zo. Dit was een weekje van héél veel werken. Maar liefst vijf dagen stond ik bij zowel Steps als het restaurant waar ik werk op de vloer....

Zo. Dit was een weekje van héél veel werken. Maar liefst vijf dagen stond ik bij zowel Steps als het restaurant waar ik werk op de vloer. Gelukkig met tussendoor een hoop leuke dingen. Wat dacht je van een heerlijk diner gevolgd door cocktails, het kopen van een supermooi jurkje, een spontaan spelletjesavondje en lunch en terras met vriendinnen?Maandag was mijn vrije dagje en ik heb serieus geen flauw idee wat ik nu eigenlijk gedaan heb. Ik geloof wat blogjes getypt, school eindelijk gebeld voor m'n diploma en lekker bijgekomen van het weekend. 's Avonds op het menu? Pizza!

Overigens blijft het superleuk om mijn nieuwe foto's uit Parijs terug te kijken, zo ben ik ook heel erg trots op deze van het Louvre. Spotten jullie het vogeltje op de voorste piramide?


Zondag in Rotterdam was ik ook weer op zoek naar een nieuwe lace bralette. Ze zitten namelijk heerlijk en ik vind ze ook gewoon stunning. Jammer genoeg wel een prijzige verslaving, al viel deze die ik bij Monki vond wel mee. Voor slechts 15 euro is dit nu de tweede die ik heb; yes!

Ik zette de volgende dag ook mijn 'blije momentjes' van de afgelopen week online. Moet ik absoluut vaker gaan doen, want op deze manier moet ik steeds weer glimlachen als ik het teruglees!


Dinsdag was het weer tijd om te werken. Er stond een lange dag op de planning... dacht ik. Om 13.00 hadden we nog zo weinig mensen in de winkel gehad dat ik naar huis mocht. En liet dat nu net in de lunchpauze zijn. Een heerlijk broodje van Hema ging er wel in!

Na een middagje relaxen kreeg ik nog een héél leuk berichtje: ik had namelijk de Douglas cadeaukaart op haar blog gewonnen! Yessss, NYX Soft Matte Lipcreams: here I come <3


Ook schreef ik nog een blogje over mijn laatste nieuwe make-up aankoop uit Parijs: een KIKO Velvet Matte Passion Lipstick. Een hele mooie donkere kleur die ik de rest van de week nog een aantal keer met veel plezier heb gedragen!

Het shirtje op de foto was een andere fijne aankoop van afgelopen zondag in Parijs. Ik vind het gekruisde touwtjes-detail echt heel cool. Officieel hoort dit aan de achterkant, maar je ziet het ook steeds vaker voorbij komen dat 't aan de voorkant zit. Je zou deze top dus zelfs gewoon allebei de kanten op kunnen dragen.


Yesss, ook deze beauty kwam online op mijn blog! Eindelijk weer een aantal artikeltjes kunnen typen deze week. Niet te snel moeten roepen natuurlijk, want de tweede helft van de week ging het weer helemaal de mist in qua planning.

Woensdag was ook weer een werkdag. Ietsje later beginnen en nog genoeg tijd om mijn italiaanse bol met carpaccio te eten. Die dag was opnieuw heel rustig en dus...


.. mocht ik ook weer iets eerder naar huis. Gelukkig had ik 's avonds nog iets leuks op de planning, dus heel erg vond ik het niet om om iets over 5 al thuis te zijn. Even opfrissen en op naar Breda.

Eenmaal in Breda ging ik gezellig uit eten bij een zaakje waar ik zelf nog nooit eerder was geweest. Een mooie locatie, zo recht onder de grote kerk, en ook nog eens héérlijk eten. Om over dit dessert nog maar te zwijgen. Frambozenijs, yoghurt parfait, witte chocolademousse en een american cookie: heaven, toch?


Na het dineren: cocktails! De mojito en gin tonic waren allebei weer superlekker, en na uren kletsen was het weer tijd om tussen de regenbuien door richting station te lopen.

's Avonds alleen in de trein is altijd maar een beetje eng, dus ik was blij dat ik gelukkig weer veilig thuis was. Smile.. and finally off to bed!


Donderdag werd ik op mijn vrije dag wakker met talloze zenuwachtige eindexamenkandidaten die aan het wachten waren op de uitslag. Toevallig was het voor mij die dag precies vijf jaar geleden, destijds ook op donderdag de 16e. Hoe erg ik ervan overtuigd was dat ik een herkansing had, hoe zenuwachtig ik was voor de uitslag, en vervolgens eindelijk het verlossende woord kreeg: mooie herinnering!

Om mijn vrije dagje goed te besteden, ging ik lekker lunchen en naar de stad met een vriendin. Met haar kan ik echt over alles praten zonder dat er gek over gedacht wordt; su-per-fijn dus! En yep, carpaccio moet overal uitgeprobeerd worden, dus ook bij de lunchroom waar ik al jarenlang niet meer was geweest.


Na een ontzettend gezellig dagje rustte ik nog wat uit en maakte deze flatlay. De laatste tijd heb ik jammer genoeg niet heel veel tijd meer om flatlays te maken (plus: ik gooi Instagram nog steeds helemaal plat met Parijsfotos - sorry!), maar het blijft een leuke, creatieve bezigheid!

's Avonds na dansen zat ik een beetje in een dipje, dus ging ik alvast maar op internet kijken wat ik van het Douglaskaartje wilde bestellen. Ook 'shopte' ik nog wat online (a.k.a. alleen maar kijken en niets bestellen) en terwijl ik dat deed stuurde Joyce een suuupermooie rok via WhatsApp. Wat een beauty!


Vrijdag: werkdag. Deze keer wist ik wel zeker dat ik van 9-18.00 moest, dus in de pauze trakteerde ik mezelf alwéér. Hoeveel geld ik deze week aan eten heb uitgegeven wil ik niet eens weten. Het is echt heel (lees: HEEL) gevaarlijk om te werken tegenover Hema en een minuutje lopen van Albert Heijn.

Alsof mijn portemonnee de laatste tijd nog niet genoeg had geleden, begon mijn hart toch steeds sneller te kloppen van één bepaald rood jurkje in de winkel. Er hing er nog maar 1 in mijn maat, en iedere keer dat ik moest werken liep ik er al een paar keer langs. Toen ik vrijdag om 17.45 klaar was en 'm aantrok, zat 'ie ook nog eens als gegoten. Meenemen dus!


's Avonds had ik eigenlijk helemaal niets gepland, maar toch appten een aantal vrienden dat ze wel zin hadden in een avondje drankjes en spelletjes doen. Welk spel het werd? Cluedo!

Toen uiteindelijk de moord was opgelost, liep het al tegen één uur en we waren allemaal al zo ingekakt dat het geen latertje werd. Ik zou immers als ik eenmaal in bed lag nog maar een paar uur slaap hebben voordat de wekker weer ging. 


Nog midden in een hele diepe slaap was het dus extra pijnlijk om zo vroeg weer op te moeten staan. Maar ach, het is voor een goed doel en ik voel me eindelijk weer een beetje nuttig nu ik lekker veel kan werken. Even weer een foto delen uit Parijs en..

.. op naar werk. Vandaag had ik ook weer een heel mooi blauw jurkje aan, die overigens bijna de helft goedkoper was als de rode die ik kocht. Ik zal overigens steeds als ik werk een soort 'outfit of the day' laten zien. Weten jullie ook weer een beetje wat Steps verkoopt en dat er toch ook wel hele mooie items tussen zitten!


Toen ik thuiskwam lag er nog een superleuk cadeautje op me te wachten: de cadeaukaart die ik bij Joyce won! Ik heb nu al voorgenomen om maandagavond (dus als dit online komt) lekker Douglas af te speuren en in ieder geval één NYX Soft Matte Lipcream te bestellen. Wat ik met de andere helft doe moet ik nog even zien.

Ook mijn zaterdagavond bestond in eerste instantie uit 0 plannen. Ik was wel redelijk moe van een korte nacht slaap en van 9-17 werken, maar toch had ik nog best zin om weg te gaan. Gelukkig konden twee vriendinnen lekker mee naar het terras en bestelden we onder het genot van wijntjes weer heerlijke borrelhapjes. Nog voor 12 uur lag ik in bed: ook wel eens lekker op zaterdagavond!


Zondag: vaderdag. Ik had nog geluk dat ik op zaterdag aan het werk was en het me opeens weer te binnen schoot dat ik nog niets had, want ik had al een weekje de Tour de France-gids op het oog. En liet het nu net iets zijn wat mijn vader ook had willen kopen die week!

Nog zo'n kledingstuk waar ik superblij mee ben is mijn 'La Vie'-shirt. Eindelijk vond ik 'm in een Parijse Mango en heb ik het shirt zowel daar als hier in Nederland al een aantal keer gedragen. Het is toch wel een beetje mijn dingetje om Franse teksten te verzamelen op wat voor manier dan ook!

Ook al wilde ik misschien liever thuis lekker niksen, toch ging ik omdat het zonnetje scheen lekker mee naar wat dorpjes verderop. Er bleek een kleine markt met wat eetkraampjes en spulletjes te zijn. Achteraf gezien was het echt zo klein, dat we na het eten van een loempia alweer richting huis gingen.

Maar niet voordat we nog een tussenstop maakte en een lekker ijsje bij McDonald's scoorden. Wat een eten weer deze week joh, sorry!


's Avonds moest ik na lange tijd weer werken in 't restaurant. Het is maar goed dat ik het andere baantje erbij heb kunnen vinden, want maar één keer per week werken zou echt niet leuk zijn. Het was dankzij vaderdag heel erg druk, dus we waren maar wat blij toen we eindelijk aan de bar zaten met wat overgebleven stokbrood.

En hoewel ik de volgende dag vroeg op moest, maakte ik toch nog even de laatste dingetjes af voor de photo diary. Op het moment van schrijven is het alweer na twaalven en over een aantal uur staat er weer een lange werkdag op de planning. Snel m'n bedje induiken dus!


P.S. Sorry voor de misschien wat saaie week. Ik werk nu gewoon lekker veel en er valt daar ook gewoon niet veel over te zeggen haha. Aankomende week wordt weer wel heel leuk; ik ga onder andere mijn diploma ophalen en heb verder een bomvolle week!

Related posts

10 reacties

 1. Leuke foto's Daphne! Alleen maar fijn toch dat je lekker veel kunt werken?

  BeantwoordenVerwijderen
 2. WAUW voor jouw foto's, wat mooi hoe je dat doet!

  BeantwoordenVerwijderen
 3. Haha ik vind het altijd zo grappig om je week te bekijken; want soms weet ik dingetjes gewoon al, omdat je het dan in de app hebt gezegd. Je jurkje is super leuk Daph!!

  BeantwoordenVerwijderen
 4. Ik vond het helemaal geen saaie photo diary! Je hebt alsnog veel leuks gedaan zo te zien. En flatlays maken vind ik ook zo'n leuke en creatieve bezigheid. Wel tijdrovend, haha.

  BeantwoordenVerwijderen
 5. Ik vind de jurkjes die je aan hebt echt prachtig! Ik vind de rode heel tof, fijn dat je lekker veel hebt kunnen werken. <3 Is ook wel eens fijn!
  Liefs, Evelien

  BeantwoordenVerwijderen
 6. Oh die jurkjes zijn mooi! Allebei <3 Wel gevaarlijk als je daar werkt hoor hihi, verleidelijk.

  BeantwoordenVerwijderen
 7. Heel leuk om te zien wat je draagt tijdens het werken! Ik wist helemaal niet dat Steps zulke mooie jurkjes verkocht. Ze staan je prachtig! <3

  BeantwoordenVerwijderen
 8. Wat weer een leuke en mooie foto's! Steps staat voor mij symbool voor jurkjes haha. Als mensen vragen ik wil een leuk jurkje of voor een bruiloft etc zeg ik altijd- steps! haha ik heb er zelf nog geen van de steps. Lekkere food foto's ook en je flatlays (blijf het zeggen) vind ik awesome

  BeantwoordenVerwijderen
 9. Saaie week? Je maakt echt leuke foto's, nog steeds! Ook al werk je alleen maar :) Die rode jurk staat je echt super leuk, ik zeg het nog maar een keer haha

  BeantwoordenVerwijderen
 10. Leuke foto's, het rode jurkje vind ik je zo mooi staan :o!
  X

  BeantwoordenVerwijderen