Toch weer naar school?

Ik merkte dat ik er eigenlijk nog steeds heel weinig over heb losgelaten op mijn blog. Zo hier en daar had ik het er tussen de regels door...

Ik merkte dat ik er eigenlijk nog steeds heel weinig over heb losgelaten op mijn blog. Zo hier en daar had ik het er tussen de regels door wel over, maar ik heb nooit een officiele aankondiging gemaakt. In september ben ik inderdaad van plan om weer terug naar school te gaan. Wat ik precies ga doen? Dat lees je vandaag!

Nadat ik eind januari na ontzettend veel worstelen ein-de-lijk slaagde voor mijn HBO-diploma was het natuurlijk tijd om te feesten. Héél veel feesten zelfs. Tussen al dit uitslapen, drinken, leuke dingen doen en afleiding zoeken vond ik het maar lastig om over 'de toekomst' na te denken. Wilde ik werken? Nee! Wilde ik een nieuwe opleiding? Ook nee! In mijn blogje over 'Alle dingen die ik hoor nu ik afgestudeerd ben' konden jullie nog wel meer van dit soort veelgestelde vragen lezen. Vragen waarvan ik eerlijk gezegd toch best onzeker werd..

Toch werd het allemaal weer wat rustiger en keerde het tij toen ik inzag dat ik ook misschien wel een cursus of kortere opleiding kon doen. Na wat research op het internet kwam ik bij master-opleidingen terecht. Het nadeel van een master-opleiding als HBO-afgestudeerde is dat je jammer genoeg niet meteen kunt beginnen, maar eerst een pittig voortraject moet volgen (de 'Pre-master'). Verhalen over zo'n premaster doen pijn aan m'n oren; het blijkt ontzettend veel tijd en energie te kosten en je moet 'm halen wil je aan je master kunnen beginnen.

Ik besloot er maar niet al te bang door te worden, want niet geschoten is altijd mis, toch? Na wat verder onderzoek vond ik bij Tilburg University een aantal leuke masters die heel goed aansloten op mijn vorige HBO-opleiding. Communicatie en Design en Digital Media (vanuit het Communicatie- en Informatiewetenschappen-gebied) spraken me daarbij het meest aan. Ik schreef me vervolgens maar meteen in voor de informatieavond, en stapte vol goede moed op donderdag 7 april de auto uit, op naar het gebouw waar ik moest zijn.

Ik woonde drie interessante bijeenkomsten bij over het viertal masters dat bij Communicatie- en Informatiewetenschappen hoort (dus Communication en Design, Digital Media en Business Communication, Data Journalism en Human Aspects of Information Technology). Yep. Je leest het goed. Alles is in het Engels. Voor mij gelukkig niet een heel groot probleem (denk ik). Ook de bijeenkomst voor de algemene premaster woonde ik bij, waar vooral de nadruk werd gelegd op het feit dat het echt niet allemaal zo onmogelijk is als het lijkt. Oké, klinkt nog steeds intimiderend.

Een weekje later heb ik toch doorgezet en me ingeschreven voor een master. Wat betreft de premaster en het toelatingsproces moet ik nog een hoop regelen, maar als het goed is zit ik na een tussenperiode van iets meer dan een halfjaar toch echt weer in de schoolbanken. Het wordt pittig, het wordt bikkelen, het wordt écht onder een steen leven, maar hé: niet is onmogelijk. En als iemand een doorzetter is, ben ik het wel.

Related posts

13 reacties

 1. Oh wauw Dappie trots op jou! Heel veel succes. <3

  BeantwoordenVerwijderen
 2. Goed dat je je meteen hebt ingeschreven meid, een stok achter de deur misschien maar als je hem uiteindelijk haalt dan heb je dat super goed gedaan :) Ik wens je vast veel succes <3

  BeantwoordenVerwijderen
 3. Topper! Ik weet dat je het kan lieverd. Je bent inderdaad een doorzetter en ook dit gaat je weer lukken. Trots op je! <3

  BeantwoordenVerwijderen
 4. Ik denk ook wel dat ze het expres intimiderend maken, zodat er leerlingen overblijven die het écht willen. Dus ik denk dat het allemaal wel meevalt, en gewoon goedkomt als je je goed focust! :)

  BeantwoordenVerwijderen
 5. Klinkt wel heel spannend allemaal, maar het gaat je vast lukken!

  BeantwoordenVerwijderen
 6. Super goed, maar ook ontzettend spannend meid! Het zal vast weer bikkelen worden, maar dat lukt jou wel ;)

  BeantwoordenVerwijderen
 7. Ik vind het een super knappe keus, ikzelf zou het nu echt niet meer willen maar het scheelt ook dat je er nog niet heel lang 'uit' bent. You can do it!

  BeantwoordenVerwijderen
 8. Wat goed dat je het gaat doen!

  BeantwoordenVerwijderen
 9. Wauw, wat goed van je! You can do it! :D

  BeantwoordenVerwijderen
 10. Oh wat ontzettend knap. Het klinkt wel als een hele gave master! Ik heb er ook naar gekeken, maar denk toch dat het voor mij erg pittig gaat zijn en ik heb best zin om na mijn opleiding lekker aan de slag te gaan. Ik wens je heel veel succes, het gaat vast goedkomen. x

  BeantwoordenVerwijderen