La vie de Daphne - Ikea, Nieuwe Jas & Steps!

Deze week had weer een hoop geluksmomentjes. Wat dacht je van twee heerlijke lunches buiten de deur, zomaar een nieuwe zomerjas op de kop t...


Deze week had weer een hoop geluksmomentjes. Wat dacht je van twee heerlijke lunches buiten de deur, zomaar een nieuwe zomerjas op de kop tikken, hele mooie sieraden ontvangen, een spontaan avondje op het terras, een bezoekje aan Ikea (met chocolademousse) én aangenomen worden bij een nieuw bijbaantje?Maandag moest ik echt even bijkomen van het drukke weekend. Die avond zou ik toch weer moeten werken, dus in bed met ijs en video's kijken kon ik goed gebruiken.

Die avond bleek het echt hartstikke rustig op het werk. Hoeveel mensen besloten op eerste Pinksterdag uit eten te gaan, hoe weinig mensen er nu in het restaurant zaten. Dit betekende maar één ding: vroeg klaar, vroeg aan de bar!


Dinsdag had ik eigenlijk helemaal niet iets gepland, evenals de rest van de week trouwens. Ik heb besloten om maar minder dingen vooruit te plannen en per week maar te kijken wat er op mijn pad komt. Zo werd ook afgelopen weekend spontaan heel leuk!

De kipkerrie-wrap beviel vorige week tijdens het etentje op mijn werk zo goed, dat ik een poging waagde om 'm na te maken. De kipkerrie die wij in huis hadden was echter zo brokkerig en er zat zoveel koolsalade in, dat het niet echt goed smeerbaar was. Ach, voor zo'n eerste poging smaakten de wraps nog best oké.


Met enorm veel tegenzin moest ik toch echt weer van mezelf gaan hardlopen. Nu ik dit typ besef ik me weer dat dit ook de enige keer is deze week dat ik ben geweest (en ik schaam me echt kapot hiervoor..) en dat ik het echt weer serieus moet gaan oppakken. Van tevoren maakte ik even een route, die wel 7 kilometer lang bleek te zijn. Nouja, proberen dan maar..


Het was die middag echt i-de-aal hardloopweer. Niet te warm en ook zeker niet te koud en er waaide ook nog eens een lekker windje. Heerlijk!

Je ziet inderdaad goed dat er tussenstopjes in mijn hardlooproute zitten, maar dat komt omdat ik volgens een schema loop en dus eerst 8, toen 15 en vervolgens 18 minuten aan een stuk moest hardlopen en vervolgens dus steeds wandelpauzes had. De tijd kreeg ik er nét niet op en het is natuurlijk oneerlijk met wandelpauzes tussendoor, maar over bijna 7 km deed ik 40 minuutjes.


Na hardlopen ben ik altijd de rest van de dag helemaal suf, dus ik heb ook lekker weinig meer gedaan. Een bord pasta met kibbeling (wat is dat voor combi?) ging er wel in!

Flatlay-of-the-day.


De volgende dag kwam mijn Lush Rose Jam Bubbleroon online. In één week tijd ben ik misschien nog wel drie keer in bad geweest. Met welke reden dat was lees je aan het einde van deze post!

's Middags trakteerde mijn moeder oma op een moederdaglunch, en omdat ik toevallig ook lekker vrij was mocht ik mee. Yes! Een club sandwich is nooit verkeerd :)


In de stad vond ik ook eindelijk een onaangeraakt chocolate-palette. Toen ze onlangs bij Kruidvat in de aanbieding waren, waren alle vingervegen echt niet om aan te zien. Bij het Trekpleister-filiaal liggen ze juist helemaal verstopt onder de schappen, waar ik dus ook dit pareltje aantrof!

's Avonds reed ik nog best laat richting werk. Niet dat het nog zo hard nodig was, maar ik was vooral even handig als extra loper. Toch weer wat uurtjes gemaakt dus!


De volgende ochtend stond er iets spannends op het programma. Iets waar ik voor mijn gevoel al maanden mee bezig was, en wat eindelijk z'n vruchten afwierp: solliciteren. Ik stond op tijd op, fietste richting de stad en had daar na lange tijd weer mijn eerste sollicitatiegesprek.

Waar het precies was? Bij Steps! Ik denk dat de meesten van jullie die winkel wel kennen toch? Ik solliciteerde er vooral met de reden omdat ik nu verzuip in de vrije tijd en deze wel wat nuttiger wilde besteden. Daarbij is een nieuwe ervaring opdoen altijd mooi meegenomen!


Eenmaal terug thuis dronk ik koffie, lunchte ik nog wat en besloten mijn moeder en ik om een ritje te maken naar..

Ikea! Lang niet geweest, maar toch is het altijd leuk om een paar uurtjes rond te wandelen en inspiratie op te doen voor 'later.'


Het was helemaal niet de bedoeling, maar toch werd ik als een magneet naar het Ikea-restaurant getrokken. En nee, niet door het bosbessen cheesecake-taartje op de foto (want die was van mijn moeder)...

maar door de superlekkere goedkope chocolademousse (€0,99!). Toch nog even een genietmomentje tussendoor dus!


Hoewel allebei mijn dekbedovertrekken van Ikea komen, vind ik het altijd leuk om weer even te gluren of er iets nieuws hangt. Dat was deze keer zeker het geval: kijk hoe leuk deze is! Jammer genoeg bleek dit dekbed binnen een maand compleet uitverkocht te zijn en volgens de verkoper was het zelfs een hele jaarvoorraad die over de toonbank ging!

Om toch niet met lege handen naar huis te gaan (althans, ik dan, want mijn moeder scoorde wel nog wat dingetjes), kocht ik in het mini supermarktje deze heerlijke chips. Nog lekkerder dan mijn favo smaak Cheese & Onion!


De laatste tijd ben ik altijd als ik thuiskom echt doodmoe, dus uitrusten heb ik tegenwoordig echt wel nodig. Gek, want het lijkt net alsof ik ieder jaar rond de maand mei een complete dip heb wat betreft moeheid. Zelfs na een ritje stad zou ik een dutje kunnen doen! Ik had gelukkig nog wel energie voor deze flatlay; eentje waar ik na lange tijd weer best trots op ben!

In de avond was het weer tijd voor een danstraining; de laatste voor de wedstrijd van aankomende zondag alweer! De laatste puntjes op de i waren gezet en nu moesten we wel een keer hoger eindigen!


Op vrijdag was het natuurlijk de verjaardag van de Thalys en overal in mijn timeline zag ik dat mensen treintickets hadden voor Parijs. Stom dat ik dus niet iets langer heb gewacht, want ik zit er over precies twee weekjes en betaalde jammer genoeg iets meer.

Die ochtend kreeg ik ook nog een heel leuk telefoontje: ik was meteen die middag uitgenodigd voor een gesprek en het was al voor 90% zeker dat ik was aangenomen! Na mijn tweede bezoekje aan Steps kon ik dus mijn geluk niet op, deed ik nog een rondje stad en scoorde zelfs een zomerjasje. Mijn dag kon écht niet meer stuk :D


Yep, 's middag was ik natuurlijk weer supermoe, maar gelukkig was het deze keer niet erg: ik was namelijk vrij van werk. Zo kon ik toch nog mooi last-minute wijntjes gaan drinken om mijn nieuwe baantje te gaan vieren!

En een Liefmans ging er ook wel in :)


En ach, why not? Een klein kijkje in de stad kon er ook nog wel vanaf. Het was gezellig druk in de kroeg en ik heb het de paar uurtjes dat ik er was écht heel erg naar mijn gehad. Misschien wel weer iets te erg, want ik werd de volgende ochtend wakker met een bonkend hoofd..

De volgende ochtend kwam ook eindelijk een artikeltje online over mijn schoolplannen. Nog niet gelezen? KLIK!
 

Hoeveel slaap ik ook nog kon gebruiken, toch zat ik alweer op de fiets richting het station. Een dagje Breda op de planning, altijd goed!

In de trein merkte ik pas dat ik echt iedere seconde in slaap kon vallen. Wat een nachtje uitgaan al wel niet met een mens kan doen. Twee maanden geleden haalde ik drie avondjes achter elkaar met gemak. Nu moet ik gewoon één of twee dagen ervan bijkomen!


Gelukkig werkte het weer goed mee en was het ideaal om lekker op een terrasje te vertoeven. En ja, jullie zien in dit weekoverzicht inderdaad een keer géén carpaccio voorbijkomen. Een focacciabol met caprese it is!

Toen ik die middag thuiskwam, was er ook een superleuk pakketje binnengekomen van Shizzie. Sinds ik iets via Leonie erover hoorde, ben ik echt helemaal verslaafd aan deze superbetaalbare sieraden. Voor deze origami-ketting, Parijs skyline-ketting, veren-oorbellen en pijl-oorbelletjes was ik slechts tien euro kwijt!


's Avonds had ik eigenlijk helemaal niets gepland, dus ik ging er voor het eerst maar niet vanuit dat ik op zaterdagavond de deur uit zou gaan. Toch werd het in een halfuur tijd zo druk met whatsappjes dat ik wel kon kiezen uit 3 of 4 dingen! Het werd uiteindelijk toch een terrasje. Om het af te leren voor de komende - ahum.. regenachtige - tijd.

M'n favo mensen zijn toch wel de mensen die net zoveel van hapjes houden als ik. Zo zat ik weer met de twee vriendinnen op het terras met wie ik urenlang van dit soort snacks kan genieten. Topavondje!


Ik maakte het de vorige avond expres niet al te laat, want zondag zou een eindeloos lange dag worden. Van 10.30 tot 17.00 danswedstrijd: ik word alweer moe als ik erover nadenk... We besloten met het hele team dat het wel een keer leuk was om ons haar allemaal hetzelfde te doen. Superleuk om mijn haar een keer zo ingevlochten te zien!

Wachten duurt lang.. héél lang. Na een hele middag kijken naar optredens, bijna in slaap vallen, maar ook weer energiek worden, behaalden we van de 10 teams uiteindelijk een derde plaats. We waren toch licht teleurgesteld omdat we bij alle wedstrijden (op één na waar we tweede werden) de derde plaats haalden en stiekem hoopten op een hogere eindstand. Maar hé, toch weer een medaille in the pocket.


Verrassing: ik was na deze dag natuurlijk weer uitgeput. Ik had dan ook expres mijn hele zondagavond vrijgehouden voor de allerlaatste keer thuis in bad. Vanaf vandaag is de 'ellende' begonnen en zitten we hier dus twee weken zonder badkamer. Yep, het bad wordt eruit gesloopt, dus mijn Comforter Bubblebar moest op.

En zo'n halve is nog best veel, haha! Mijn bad was rozer dan ooit en ik heb ook nog nooit zoveel schuim gezien. Heerlijk! En nu is het... iedere ochtend heel vroeg wakker worden, in de herrie zitten en hopelijk ergens anders nog kunnen douchen. Dit wordt zwaaar...

Related posts

31 reacties

 1. Aaah ik wil ook een bad, wat ziet dat er toch leuk uit. Altijd gezellig om naar de Ikea te gaan, al is het alleen eventjes om er rond te kijken haha! Ik zie ook weer heeeeel veel lekkers Daph, mmmmm.

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Ik wil oook een bad (haha hij is net een dag weg, maar komt niet meer terug helaas!). En yes, Ikea blijft leuk <3

   Verwijderen
 2. Wat een leuke foto's! Door jou wil ik ook graag de Lush Rose Jam Bubbleroon proberen!

  BeantwoordenVerwijderen
 3. Ik hou van de IKEA haha! En van jouw Flatlay pics! x

  BeantwoordenVerwijderen
 4. Gefeliciteerd met je nieuwe baan lieverd! Oh en wat vervelend dat je badkamer word gesloopt, zwaar irritant!

  BeantwoordenVerwijderen
 5. Oeh vlechtjes staan je leuk! Zo blij dat je een baan hebt gevonden toppertje. <3

  BeantwoordenVerwijderen
 6. Gefeliciteerd met je nieuwe baan! En best wel balen dat je twee weken zonder badkamer zit. Hopelijk is de nieuwe snel klaar :)

  BeantwoordenVerwijderen
 7. Oh wauw, je ingevlochten haar ziet er gaaf uit zeg! En goed van je dat je 7 km heb hardgelopen, super knap van je. Zo ver kom ik echt nog niet (stiekem heb ik al twee weken niet hardgelopen...)

  BeantwoordenVerwijderen
 8. Prachtige foto die in je bed heel mooi zo dat zwart/wit! en oeh wraps!

  BeantwoordenVerwijderen
 9. Ahh wat fijn dat je een nieuwe baan hebt! En die focacciabol met caprese moet ik een keertje eten ik ga de volgende keer wel mee, het water loopt al in mijn mond! Je haren zien er trouwens ingevlochten heel erg stoer uit zou je vaker moeten doen je kan het heel goed hebben!

  BeantwoordenVerwijderen
 10. Gefeliciteerd met je nieuwe baan! En wat een prachtige flatlays weer!

  BeantwoordenVerwijderen
 11. Je jas is erg leuk hoor daphne, staat je goed! gefeliciteerd trouwens met je nieuwe baan!

  BeantwoordenVerwijderen
 12. Ahh hele leuke week!! Proficiat met je nieuwe baan :)
  Vanwaar komt die broek die je aanhad om te dansen?:)

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Dankjewel! En die komt geloof ik van de markt; een teamgenootje uit mijn danscrew had 'm gehaald.

   Verwijderen
 13. Heel leuk om te lezen allemaal! Wat maak je suuuper mooie flat-lays trouwens! Dat van het hardlopen is herkenbaar... het is soms zo lasting om gewoon te gaan! <3

  BeantwoordenVerwijderen
 14. Leuke foto's, gefeliciteerd met je nieuwe baan :). Ik krijg altijd honger van jou food foto's, al dat lekker yummie!
  X

  BeantwoordenVerwijderen
 15. Jaloers op je bad! Ik wil alleen al een bad voor de LUSH producten haha. Lekker weekje, die food foto's zien er ook echt goed uit ik krijg er trek van! Je flatlays zijn ook weer awesome!

  BeantwoordenVerwijderen