La vie de Daphne - Spontane dingen, Warmte & eerste BBQ!

Het was absoluut de week van de spontane dingen. Zo belandde ik op een random maandagavond bij Sumo, ging ik totaal ongepland een middagje ...


Het was absoluut de week van de spontane dingen. Zo belandde ik op een random maandagavond bij Sumo, ging ik totaal ongepland een middagje naar Intratuin, had ik een erg zonnige middag in het altijd leuke Rotterdam, lunchte ik maar liefst twee keer op hetzelfde terras en was de eerste barbecue van het jaar een feit!Maandag was er eindelijk goed weer in het vooruitzicht. Na zo'n koude en regenachtige week was ik er echt helemaal klaar voor! Een goed begin heb ik in ieder geval zeker gemaakt; ik trok mijn hardloopkleding aan en..

rende naar een dorpje verderop. Oké toegegeven: ik kan het nog niet in één keer hardlopen, maar goed op weg ben ik zéker. Twee maanden geleden had ik het mezelf in ieder geval niet zien doen..


Eenmaal terug thuis vond ik dat ik wel een lekkere lunch had verdiend. Na een superfijne douche en een bezoekje aan de supermarkt maakte ik voor mezelf een broodje carpaccio (because.. what else?) en genoot nog wat van de zon in de tuin.

Ondertussen kreeg ik ook nog een leuke reactie onder de foto van La Fuente, die ik op Koningsdag live heb gezien. Stiekem vraag ik me toch altijd af of er een bureau achter zijn Facebook-pagina zit (en dan spreek ik natuurlijk uit eigen ervaring), of dat hij het écht zelf is..


Die avond reisde ik spontaan af naar Breda om nog even op een terrasje te zitten, maar het werd al snel te koud. Vervolgens dubbel zo spontaan Sumo binnengewandeld, (again) sushi gegeten en een heerlijk chocolade-ijsje als nagerecht. Genieten!

Ambitieus dat ik was, had ik die middag omdat het lekker weer was natuurlijk mijn sandaaltjes aangedaan. Had ik toch wel even spijt van toen ik pas rond 11 uur weer op Roosendaalse bodem stond en nog ruim een kwartier door de kou naar huis moest fietsen.. (een jas was overigens ook wel fijn geweest)


De volgende morgen werd ik weer iets later wakker, want ik had immers die dag toch niet bijzonder veel gepland. Ik maakte weer een flatlay - overigens één van de weinige flatlays van deze week.

Net na de middag maakte ik toch nog samen met mijn moeder een ritje naar Intratuin. Hoewel ik niet zo van de bloemen- en plantenafdeling ben, vind ik het heerlijk om bij alle accessoires te kijken!


Zo ben ik ook deze keer weer de meest leuke dingen tegen gekomen. Wat dacht je bijvoorbeeld van deze mega "Map Of The World?'

Of deze superschattige tafel opstelling met wijnglaasjes, puntzak-houders, grote borden en kommetjes en een paar mooie nepbloemen. Ik vind het er in ieder geval lekker zomers uitzien!


Terug thuis was het koffietijd! En ook tijd voor mijn allerlaatste beetje chocolademousse. Stiekem toch wel mijn guilty pleasure van deze periode denk ik...

De rest van de dag was lekker rustig; ik had alleen 's avonds nog een danstraining van 2 uurtjes en verder heb ik heerlijk kunnen 'uitrusten.'


Woensdag: alweer een leuke dag. Ik zou namelijk beginnen met een lekkere lunch op mijn meest favoriete terrasje in de stad. Samen met twee vriendinnen waren we al vroeg in het zonnetje gaan zitten en tja.. hoe verrassend is het dat ik carpaccio nam?

Ik moet toegeven dat ik wel meer had verwacht voor de prijs die ik ervoor betaalde, maar dat 'ie zeker niet onaardig was. Ik had alleen op dat moment zo'n honger, dat een tweede broodje er ook nog wel was ingegaan. Maar ik heb me gelukkig weten in te houden!


Na nog wat winkelen rustte ik thuis nog even uit en voor ik het wist was het alweer tijd om me klaar te maken voor een avondje werken..

.. en voor het eerst sinds tijden besloot ik om weer eens op de fiets te gaan. Om welke reden dit was? De volgende dag zou Bevrijdingsdag/Hemelvaart zijn (oftewel: iedereen vrij) en wie weet zouden mijn collega's en ik het spontane idee krijgen om in de stad te belanden. Dit plan is helaas een beetje in het water gevallen, maar een wijntje had ik zeker wel verdiend!


Donderdag zou het weer een stukje warmer worden (en de rest van de week nog warmer en warmer!) dus ik werd alweer wat eerder wakker door de warmte (zolder struggles..). Ondanks het onregelmatige bloggen heb ik toch nog één artikeltje online weten te zetten over de Maybelline Push Up Drama Mascara!

Ook hakte ik eindelijk de knoop door wat betreft Parijs. Volgende maand reis ik er in m'n eentje naartoe, meet ik ook nog met Brittany en ga ik vooral even lekker met mijn gedachten op 0 genieten in mijn favoriete stadje!


Hoe warm het ook was: er moest toch hardgelopen worden. Ik had immers al één dag overgeslagen en ook deze week zou ik al niet meer aan de drie keer komen. Met een stralendblauwe lucht begon ik vol goede moed aan mijn volgende training die ik middels een schema volg.

En ai, met die warmte was het wel een stukje pittiger dan ik dacht. Wat was ik kapot en blij tegelijk dat het er eindelijk op zat!


De rest van de middag zat ik dan ook lekker met m'n benen omhoog en heb ik onder goed gezelschap van een vriendin een hele middag kunnen genieten van de zon.

Alleen was het niet heel slim om het insmeren te vergeten. Op de foto is het misschien niet goed te zien, maar ik was letterlijk vuur- en vuurrood! En dat terwijl ik die avond nog moest werken.. Feitje is dat ik zelfs een zwart shirt met lange mouwen heb moeten aantrekken omdat mijn rode huidje er met korte mouwen gewoon écht niet uitzag.


Vrijdagmorgen kondigde ik ook op Instagram mijn Parijs-tripje aan. Nog maar een maandje!

Die middag fietste ik richting een vriendin die ik al een tijdje niet meer had gezien. Toevallig waren de kinderen van haar vriend vanwege de vakantie ook op bezoek en konden ze het niet laten om me tot een complete Elsa om te toveren. Ze vlochten mijn haar en maakten een prinsessenkroon, ring en armband van inpakpapier: letterlijk versierd dus!


Hoewel moederdag pas die zondag zou zijn, besloten wij het met z'n allen al op vrijdagavond te vieren. Mijn broers en ik trakteerden op een lekker dinertje bij één van de restaurants waar we al vaker waren geweest. Altijd lekker veel keuze, en al helemaal voor vleeseters zoals wij. Ik nam zelf een trio van hamburger, kip en sparerib met frietjes - ik had ook weer eens zin in lekker simpel.

Normaal gesproken hebben we meer dan genoeg aan een hoofdgerecht, maar omdat we nu toch gezellig met z'n allen waren plakten we er ook nog een nagerechtje achteraan. En als er dan chocolademousse op de kaart staat.. what can I say more?


Na een vrijdagavond bij vrienden en een stapavondje die een beetje (nogal heel erg, eigenlijk) in het water viel stond ik zaterdag met een beetje een dubbel gevoel op. Toch werd ik al snel blijer toen ik spontaan een dagje naar Rotterdam ging. Ice Tea Green aan de Oude Haven, goed gezelschap en de heerlijke zon: wat wil je nu nog meer?

En ja, het was echt bloedheet in mijn 'oude' studentenstadje, maar toch heb ik van iedere minuut genoten en kan ik zo'n spontaan uitje als dit alleen maar waarderen!


Nog zoiets waar ik van kan genieten: fietsen zonder jas! En ook nog eens met de gedachte dat er een heerlijke barbecue op me te wachten stond. Met (bijna) dezelfde samenstelling als het etentje gisteren hebben we lekker lang in de tuin gezeten, gekletst over van alles maar bovenal: superlekker gegeten.

Het komt zelden voor, maar ik had voor het eerst he-le-maal niets gepland op zaterdagavond. Tot een vriendin me een appje stuurde met of ik zin had om te gaan stappen. Natuurlijk! Het is inmiddels alweer een hele tijd geleden (ik bedoel, herinneren jullie je die photo diaries nog waar ik zo'n twee of drie keer per week ging..?). Toch besloten we met z'n drietjes dat we na een mega-inkakmoment toch maar beter konden gaan slapen. We haalden het immers de volgende dag op het terras wel weer in.


Happy Sunday: Happy Mothersday! Moederdag hadden we natuurlijk al uitgebreid gevierd, dus ik heb op de dag zelf andere plannen gemaakt met de meiden van de vorige avond.

Mijn tweede lunch op hetzelfde terras als woensdag werd een feit. Inderdaad, jullie zien voor de eerste keer eens géén carpaccio op mijn bord. Deze club sandwich was overigens zelfs nog een stukje lekkerder dan wat ik woensdag bestelde!


Een paar ijskoude drankjes, 10 keer met zonnebrand smeren en de overheerlijke lunch verder, bestelden we ook nog een hele gezonde smoothie. Deze aardbei-framboos variant was inderdaad écht delicious.

Selfie!


We hielden het uiteindelijk nog aardig lang vol op het terras, en 3,5 uur later kwam ik dan ook helemaal gaar thuis aan. En dan nog te bedenken dat ik die avond moest werken. Toch had ik me echt geen beter weekend kunnen wensen: ik ben zo'n gelukkig mens als het buiten zonnig is!

Het avondje werken ging gelukkig goed, veel moederdag-uitjes, maar ook gewoon mensen die vanuit het terras gezellig een hapje kwamen eten. En hoewel ik best op tijd klaar was, heb ik toch nog tot bijna twee uur 's nachts deze photo diary in elkaar gezet. Time to sleep.. en stiekem toch nog maar even genieten van deze laatste zonnige dag!


P.S. I know, dit was weer eens zo'n typische 'genieten'-post. Maar dat heb ik écht weer gedaan deze week!

Related posts

12 reacties

 1. Carpaccio! Ik ben er ook zó gek op. Ik vond het heel lief dat je mij even een appje stuurde voor moederdag. <3

  BeantwoordenVerwijderen
 2. Wat een heerlijk weekje heb je gehad! Optimaal genoten zo te zien <3

  BeantwoordenVerwijderen
 3. Genietfoto's zeg! Aan de Oude Haven zit ik zelf ook heel graag. Fijn sfeertje daar ;)

  BeantwoordenVerwijderen
 4. Wat heb jij een ontzettende lekkere week gehad

  BeantwoordenVerwijderen
 5. Inderdaad lekker genoten, wat een fijn weekje met leuke momenten! De smoothie ziet er super lekker uit maar de rest van de food foto's ook! Ik ben jaloers op al het eten wat ik momenteel zie want ik ben nu begonnen met mijn Clean 9. Parijs is echt gaaf, 1x geweest maar wil er zeker nog eens heen!

  BeantwoordenVerwijderen
 6. Wat een gezelligheid allemaal én spannend dat je alleen naar Parijs gaat. Leuk!

  BeantwoordenVerwijderen
 7. Leuke foto's, ik begin ook een carpaccio verslaving te krijgen want het is zo lekker :)
  X

  BeantwoordenVerwijderen
 8. Oh, die carpaccio ziet er zo lekker uit! Leuke foto's!

  xoxo
  www.its-dash.com

  BeantwoordenVerwijderen
 9. Oh jummie heerlijk die broodjes carpaccio, en wat vervelend dat je zo verbrand was. :(
  Liefs! Evelien

  BeantwoordenVerwijderen
 10. Wat heb jij weer genoten! Lekker veel eten, ziet er goed uit. De foto samen met je moeder is super leuk!

  BeantwoordenVerwijderen
 11. Hele leuke foto's! Ik heb nu trek in carpaccio gekregen hihi! xx

  BeantwoordenVerwijderen