Ik ga weer naar Parijs!

Wie goed oplette gisteren in mijn weekoverzichtje had het natuurlijk al gezien, en ook op verschillende social media deelde ik het al: ik ...

Wie goed oplette gisteren in mijn weekoverzichtje had het natuurlijk al gezien, en ook op verschillende social media deelde ik het al: ik ga weer naar mijn favo stad Parijs! Maar: hoe ben ik eigenlijk in godsnaam op dit idee gekomen en met welke reden ga ik er naartoe? Vandaag even een korte update over mijn plannen!

Het idee is eigenlijk ontstaan toen ik eind maart een dipje kreeg - waarschijnlijk het welbekende afstudeerdipje. Inmiddels gaat het nog steeds met ups en downs (want hey, extra werk voor 'erbij' zoeken is nog steeds een vervelende dagelijkse bezigheid. Lees meer HIER) en merk ik dat ik écht toe ben aan weggaan. Even helemaal niemand om me heen, niet de dagelijkse sleur en natuurlijk weer de mooiste plek ter wereld bezoeken. Het enige wat me eigenlijk constant tegenhield was dat ik helemaal alleen zou moeten gaan. En oké: alleen de reis maken is nog niet eens zo erg, maar in m'n eentje op terrasjes zitten of in een restaurant eten? Dat zag ik nog niet voor me..

Toch kon ik het niet laten om Parijs toch nog een beetje verder te plannen in mijn hoofd. Wat nou als ik iemand wel zo gek kreeg om met me mee te gaan? Ondertussen kwam er ook nog een heel leuk aanbod voor Barcelona met een collega op m'n pad, maar jammer genoeg kon dit niet meer doorgaan. Des te meer reden om Parijs toch maar door te zetten! Ik nam contact op met Brittany of zij het misschien leuk vond als ik langs zou komen. Zou ik in ieder geval toch niet 'helemaal' in m'n uppie zijn (en weer een extra reden om af te reizen naar Parijs natuurlijk!) en was de drempel om weg te gaan wat lager.

Afgelopen week heb ik dan eindelijk best impulsief (ik moest oprecht mijn verstand even op 0 zetten, anders ga ik weer teveel nadenken en komt er niets van) mijn Thalys-treinreis geboekt en ga ik 5 juni 's avonds vanaf Brussel naar Paris Nord. Wat ik er precies ga doen is nog niet helemaal gepland, maar ik weet zeker dat die planning deze maand voor de volle 100% goed gaat komen. Ik ben in totaal zo'n 3,5 dag van huis weg, waarvan ik hoop twee volle dagen in Parijs te zijn. Wel weet ik dat ik naar wat plekjes in wijken wil die supermooi zijn om op de foto te zetten (want foto's maken, dat ga ik zéker doen!). Ook vind ik de standaard-dingetjes altijd wel leuk om nog even van dichtbij te bekijken, maar het is zeker niet waar mijn focus op zal liggen. Die ligt vooral op mijn gedachten op 0 zetten, alles op een rij krijgen en vooral dus om heerlijk 'even' weg te zijn.

Ik ga in ieder geval proberen om zoveel mogelijk van dit tripje te genieten, nieuwe plekjes te ontdekken en weer even helemaal mezelf te worden. Maar het is Parijs: dan moet dat 100% lukken, haha!

Related posts

12 reacties

 1. Wel heel erg spannend dat je alleen gaat maar kan me ook voorstellen dat dit een heel mooi avontuur gaat worden :)

  BeantwoordenVerwijderen
 2. Wat leuk dat je weer naar parijs gaat, ook nog zeker één plek waar ik heen wil :)

  BeantwoordenVerwijderen
 3. Wat leuk dat je naar Parijs gaat, heel goed! Heel fijn om daar lekker te genieten van de mooie omgeving en de toeristische dingetjes en leuke straatjes. <3
  Liefs! Evelien

  BeantwoordenVerwijderen
 4. Wat leuk dat je gaat! Ik zou ook wel willen haha!

  BeantwoordenVerwijderen
 5. Zoooo leuk! Ik ben al eens alleen naar Barcelona geweest en zou het ook zo doen naar Parijs. Geniet er lekker van meid, het is heerlijk!

  BeantwoordenVerwijderen
 6. Leuk dat je naar Parijs gaat. Lijkt me best eng zo alleen reizen. Leuk dat je Brittany gaat opzoeken!

  BeantwoordenVerwijderen
 7. Wat spannend en leuk dat je naar Parijs gaat, maar je gaat het leuk hebben :)
  X

  BeantwoordenVerwijderen
 8. Ik heb er super veel zin in! Wij gaan er een top tijd van maken!

  BeantwoordenVerwijderen
 9. Paris is always a good idea :) heel veel plezier!

  BeantwoordenVerwijderen