La vie de Daphne - Hitte, Uit eten & Dancetour

De zomerhitte, de eerste keer uit eten op mijn werk, een dagje Antwerpen, ijsjes, hardlopen, drankjes, uitgaan, een dagje Rosada en Dancet...

De zomerhitte, de eerste keer uit eten op mijn werk, een dagje Antwerpen, ijsjes, hardlopen, drankjes, uitgaan, een dagje Rosada en Dancetour: alles propte ik in slechts één week tijd. Een week die gelukkig nog voor het grootste gedeelte bestond uit zomers weer, maar die jammer genoeg eindigde met kou. Geef mij dan toch dat zonnetje maar..Maandag was een dag waarop ik eigenlijk helemaal niets gepland had - buiten het genieten van het zonnetje natuurlijk. Tot twee vriendinnen een appje stuurden dat een terrasje pakken die middag ook wel een goed idee was. Dit zou betekenen dat ik al een paar dagen achter elkaar op hetzelfde terras te vinden was. Mijn zomerse outfit lag er in ieder geval weer helemaal klaar voor!

Hup, zonnebril op, toch maar een wit t-shirtje aan omdat het best hard waaide en op richting de stad!


Alsof ik nog niet genoeg had geluncht op dit terras, kon de derde keer in één week tijd er ook nog wel bij. Maar hé, alle drie de keren nam ik een andere lunch (trots hoor!)

En ook m'n eerste ijsje van dit jaar werd een feit. Framboos en chocola: wat een topcombi!


Eenmaal terug thuis bedacht ik me ineens weer dat ik vorig jaar rond de herfst deze prachtige bikini van Triangl had ontvangen. Die had ik eigenlijk wel mooi kunnen gebruiken bij het zonnen in de tuin! Maargoed, nu maar hopen dat de zomer net zo warm gaat worden.

Het was overdag toch echt te warm om hard te lopen, dus ik besloot na het eten te gaan. Er stond best een zware training op het programma, en het werkte ook niet mee dat ik écht achterlig op schema. Het drie keer per week hardlopen is alweer een tijdje teruggeschaald naar twee keer per week: zo red ik het nooit...


Dinsdag was een rustig dagje. Een beetje foto's maken, een beetje bloggen en een beetje bijkomen. En genieten van de zon natuurlijk!

Mijn moeder had die ochtend boodschappen gedaan bij Lidl en had twee heerlijke ijssmaken meegenomen. Ik moest en zou iets proeven van de Strawberry Cheesecake - en die was goddelijk!


Woensdag was het weer ontzettend benauwd buiten en omdat ik die middag nog moest werken, deed ik maar lekker rustig aan. Tijd voor een nieuwe flatlay!

Vlak voor m'n werk kreeg ik opeens weer ongelooflijk veel zin in een cheeseburger. I know, hardlopen in combinatie met slecht eten werkt voor geen meter, maar ik ben in ieder geval niet op dieet. Ik ben puur begonnen met hardlopen voor het opbouwen van conditie en de 10 km-wedstrijd die eraan komt!


Na een middagje werken was ik na drie kwartier thuis te zijn geweest wéér op mijn werk. Deze keer niet om te werken, maar om alle gerechtjes eens zelf uit te proberen! Het was voor het eerst dat ik op m'n werk uit eten ging, dus ik was superbenieuwd naar alle lekkere dingen die ik normaal zelf rondbreng. Hier had ik alvast twee van mijn favorieten: een kipkerrie-wrap en rundercarpaccio!

En ach, why not. Nog een keer rundercarpaccio kon ook nog wel, wat ik combineerde met Liefmans-ijs. Ja, we hebben inderdaad ijs dat gebaseerd is op het bekende rosébiertje!


Je kunt wel zeggen dat desserts echt mijn favo onderdeel zijn wanneer ik uit eten ga, jammie! Hier at ik een cheesecake en de beste witte chocolademousse ever!

Ook de roze smoothie was overheerlijk, waarna ik het meloenpaletje weer wat minder vond. Ik heb in ieder geval genoten van dit avondje: goed gezelschap, lekkere drankjes en heerlijk eten!


De volgende dag was weer zo'n bijkom-dagje. Het goede nieuws was dat de zon nog steeds heel erg goed z'n best deed (om maar te zwijgen over het einde van deze week), en ik dus voor het eerst Love Style Life erbij pakte van Garance Doré.

En ik vind het boek serieus nog leuk ook! Superleuk en vlot geschreven met ontzettend veel grapjes en sarcasmes tussendoor. Binnenkort een review!


Mijn moeder had die middag nog zin en tijd om wat plantjes voor in de tuin te scoren, dus ging ik gezellig mee. In een bloedhete kas scoorde ze gelukkig een hoop nieuwe dingetjes om de tuin wat op te vrolijken.

En ook ik vond het helemaal niet erg om mooie bloemen te bekijken, zoals deze kleurrijke rhododendron. Kon ik in ieder geval weer een mooi kiekje maken!


Nadat we terug waren was het weer tijd voorrrrr.... ijs! Alweer de derde deze week, maar het zomerse gevoel zou alleen nog vandaag en morgen blijven!

Ook had ik weer zin om wat portretjes te schieten. Jammer genoeg was er maar eentje een beetje oké gelukt en stelde ik 'm meteen in als mijn profielfoto op Facebook.


Vrijdagochtend was het vroeg. Héél vroeg. Ik was namelijk al om 7.15 wakker omdat ik vanaf 8.00 de dokter kon bellen. Waarom ik dan drie kwartier van tevoren wakker ben? Geen idee. Al twee weken lang slaap ik super onrustig en onregelmatig door de warmte. Toen het uiteindelijk 8.00 was, bleek de dokter met vakantie te zijn. Aaaaahhh!!

Maar: toch maar uit bed voor een vroeg rondje hardlopen. Dit weekend zou ik toch geen tijd ervoor hebben en ik zou vrijdagmiddag toch pas rond 13.00 weggaan. Daar liep ik dan, om 9.00 maar liefst 4 kilometer. Man, wat was het al bizar warm! (En mijn tijd is nog niet eens zo héél slecht geloof ik!)

Flatlay-of-the-day met mijn all time favourite tasje van Invito. Ik heb 'm echt al jaren en tot op de dag van vandaag neem ik 'm o-ve-ral mee naartoe.

Die middag stond er een superleuk (en vooral zonnig!) dagje Antwerpen op de planning. Gek genoeg heb ik er totaal geen foto's meer gemaakt, maar mijn dag bestond uiteindelijk uit een terrasje met gin-tonic, een heerlijke pizza en urenlang wandelen in de zon. Lovely day!


Jammer genoeg was het op de terugweg zo afgekoeld dat ik het ijskoud had op de fiets. Die avond zou ik dan toch echt mijn blote benen weer moeten verruilen voor een panty..

Eenmaal thuis was ook eindelijk mijn nieuwe telefoonhoesje binnengekomen. Ik bestelde deze case (die echt voor mij bestemd is lijkt het wel) op Aliexpress en betaalde er slechts €1,68 voor!

's Avonds fietste ik naar vrienden toe voor wat fridaynight-drinks. Altijd gezellig!

Ook belandden we voor het eerst weer eens in de stad. Niet eens zo zeer om uit te gaan (want ik was stiekem ook best moe na zo'n lange dag als vandaag), maar om bij een tentje waar ik nog nooit eerder was geweest nog een wijntje te drinken. Maar wat was ik blij toen ik eindelijk mijn bedje weer zag!

Zaterdag voelde mijn hoofd toch wat zwaarder aan dan ik had gehoopt, maar dat mocht de pret zeker niet drukken. Die middag had ik namelijk afgesproken om met een vriendinnetje naar de nieuwe winkels te kijken op het outletcentrum waar ik ooit heb gewerkt. Onder andere deze Haribo-winkel was er ook te vinden. Doet me wel een beetje denken aan de wereldberoemde M&M's-store in New York en Londen!

Ook de nieuwe horecagelegenheden moesten natuurlijk bezocht worden, en nadat we op iedere menukaart keken, kozen we voor een soort La Place. Deze dichtgevouwen wrap met caprese en pesto was écht heeeeer-lijk.

Wat betreft het nieuwe winkelaanbod viel het voor mijn gevoel reuze mee. Er zijn vooral nieuwe kinderkledingwinkels en ook voor mensen van 45-60 jaar is er een hoop bijgekomen. Wel was het overal superdruk vanwege het openingsweekend, ondanks dat het weer echt tegenzat!

Ook ik ging niet met helemaal lege handen naar huis. Na twee keer de Calvin Klein-store te hebben bezocht kocht ik toch deze beha, die voor mijn gevoel toch in eerste instantie wat te duur was. Toch kon ik het écht niet laten en ben ik superblij met deze nieuwe aankoop!

De hele middag was ik al aan het afwachten of ik zou moeten werken, maar toch bleek het niet meer nodig te zijn. Maakte niet heel veel uit, want een gezellige verjaardag van een collega was ook prima zaterdagavond-besteding. We facetimeden (is dat een woord?) nog met onze andere collega die in Barcelona zit en maakten ons klaar voor de stad.

Om 12 uur precies was Kim (in het midden op de foto) namelijk jarig! De rest van de collega's die die avond hadden gewerkt zochten ons op in de stad en uiteindelijk werd het weer een supergezellige avond <3

En alweer voelde ik die gezellige avond toch wel weer toen ik 's morgens mijn bed verliet. Ook hier keek ik weer doorheen: off to Dancetour Breda!

Hoewel de zon niet scheen, hield ik toch lekker eigenwijs mijn zonnebril op. Het was daarnaast ook echt ijskoud en ik had dezelfde outfit aan als met Koningsdag. Met een jas en poncho moest het dus wel goedkomen!

Toch hield ook mijn enkel het niet heel lang vol. Sinds ik ben gaan hardlopen heb ik continu last van één van mijn enkels en doet zelfs lopen ontzettend veel zeer. Daar kwam ook nog eens bij dat ik na 2 uur op het festivalterrein werd gebeld of ik kon komen werken. Hup, weer door de kou, 30 minuten teruglopen naar het station en gelukkig nét de trein gehaald.

Ja, alles deed letterlijk zoveel pijn en ik kan oprecht zeggen dat ik liever mijn bedje in was gedoken. Het was druk door Pinksteren, dus de tijd ging gelukkig heel erg snel. En eenmaal toen ik mijn bed aanraakte was ik zo vertrokken..

Related posts

7 reacties

 1. Wat een gezellige week weer! Die bh van Calvin Klein is pretty :) Enne, liefmans-ijs? Waar?! Lijkt me heerlijk.

  BeantwoordenVerwijderen
 2. Wat een heerlijke week heb jij gehad zeg! Lekker hoor, al dat eten en ijsjes.

  BeantwoordenVerwijderen
 3. Wat veel leuke foto's! En wauw, wat een prachtige bikini <3

  BeantwoordenVerwijderen
 4. Wat een leuke foto's weer <3 Ik krijg meteen zin in ijs ;)

  BeantwoordenVerwijderen
 5. Dancetour is altijd leuk! Je nieuwe bikini is echt prachtig, daar ben ik oprecht jaloers op.. Enne, wanneer gaan we samen lunchen!? Ik ben ook dol op lunchen, hihi!

  BeantwoordenVerwijderen
 6. Hey Daphne, via FB kwam ik toevallig op je blog terecht. Wat tof dat je ook bent gaan hardlopen! Probeer alleen niet meteen all the way te gaan. Zorg ervoor dat je -zeker als je net begint- minimaal 1 dag rust houdt tussendoor en dat je voor en na het lopen even rekt en strekt. Geloof me, ik voelde mezelf de eerste paar keren ook voor aap staan toen ik dat deed, maar het helpt wel om de kans op blessures te verminderen. Daarnaast heb je een verschil tussen duurloop (lange afstand op gelijk tempo) en conditietraining (korte afstand met snelheid).
  Je zult merken dat je beiden nodig hebt om je conditie en spierkracht snel te ontwikkelen. Daarnaast heb je in Roosendaal hardloopverenigingen. Zo heb je Thor natuurlijk (dat is denk ik een open deur), maar Dave en Gine Shearlaw geven ook training. En zo zijn er nog wel wat andere groepen -bijv. van sportscholen- om je (tijdelijk) bij aan te kunnen sluiten ter voorbereiding op de 10 km. Maar alleen blijven trainen kan natuurlijk ook. Ikzelf ben 2 jaar geleden begonnen. Eigenlijk vanwege een weddenschap die ik ruimschoots gewonnen heb. Ik liep als enige van mijn vrienden toen nog de 5 km na jarenlang niet gesport te hebben. Afgelopen donderdag nog rustig 10 km gelopen rond Visdonk. Het wordt wel een erg lang verhaal nu ;), maar ik hoop dat je wat aan mijn tips hebt.
  Gr. en succes met trainen!
  Erwin
  (voormalig medestudent van Tim Verswijveren op Avans)

  BeantwoordenVerwijderen