"Wat doe je in het dagelijkse leven?"

Het lijkt op het eerste gezicht helemaal geen vreemde vraag. Ik bedoel, om iemand te leren kennen is het natuurlijk dé ijsbreker om een ge...

Het lijkt op het eerste gezicht helemaal geen vreemde vraag. Ik bedoel, om iemand te leren kennen is het natuurlijk dé ijsbreker om een gesprek te beginnen. Maar eerlijk? Ik vind 'm vervelend. Overal waar ik kom - of dat nu in de kroeg, bij mijn bijbaantje of tijdens een kort bezoekje aan de stad waar ik een bekende tegenkom is - word ik geconfronteerd met 'de' vraag. En tja.. had ik er maar eens een goed antwoord op.


Wie mijn blog de laatste anderhalve maand in de gaten heeft gehouden, weet dat ik inmiddels alweer een tijdje vrijgezel ben. Dit heb ik gelukkig helemaal goed af kunnen sluiten en ook heb ik de afgelopen weken helemaal niet stilgezeten. Hoe hard ik dreigde in een zwart gat te vallen (want ja, de combi van afgestudeerd zijn, een verbroken relatie en nog niet willen beginnen met werken klinkt niet echt ideaal), hoe erg het me eigenlijk is meegevallen. Eh... tja, ik heb zo'n 2,5 maand genoten van het afgestudeerd zijn, heb (bijna) alle lieve mensen om me heen weer kunnen spreken en zien, heb talloze keren buiten de deur geluncht, gefeest, gewinkeld, gelachen, gepraat, gewerkt; kortom: ik heb me echt zelden verveeld. Maar toch moet ik gaan inzien dat het niet elke dag een feestje kan zijn, en dat ik ook echt weer de handen uit de mouwen moet gaan steken..

En dat is dan ook waar ik de afgelopen tijd (lees: afgelopen 1,5-2 weken) heel erg mee bezig ben. Ik wil niet meer de drang voelen om iedere dag vol te plannen, want ik weet dat af en toe rust nemen ook goed is. Ik ben alleen zo gesteld op het doen van leuke dingen, dat ik die drang maar moeilijk uit me krijg. Deze week is precies zo'n week dat ik eigenlijk compleet ben aangewezen op mezelf. Maar ja, ik moet het leren. Ik verzuip inmiddels in het versturen van sollicitaties, probeer iedere dag wel even de deur uit te gaan (en als dat niet lukt baal ik als een stekker) en ben aan het einde van zo'n dag gewoon (gek genoeg) doodmoe.

Misschien voel ik ook wel de drang om een interessant antwoord te hebben op 'die' vraag. Ik lul me er altijd maar uit door te zeggen dat ik een master ga doen in september, hopende dat men niet gaat vragen naar de tussenliggende maanden. Want echt, ik doe mijn stinkende best om die op te vullen. En nee, vanaf nu écht niet meer met alleen maar leuke dingen. Het is tijd om het leven niet meer met de grootste korrel zout ever te nemen maar het ook soms allemaal wat serieuzer aan te pakken. Hoe ik nu mijn dagen invul vind ik dus lastig om te zeggen of toe te geven. Laat ik het er maar op houden dat ik zo nu en dan iets leuks plan, maar dat het aankomende tijd rustig is en ik hoop om(desnoods) een full time baan te scoren. En daar ga ik voor, hoe lastig het ook is!

Related posts

16 reacties

 1. Je hoeft de vraag niet te beantwoorden omdat het nobodys business is! Het is logisch dat je je tijd opvult met leuke dingen maar je moet inderdaad ook serieuze dagen hebben!

  BeantwoordenVerwijderen
 2. Ik herken mij zo in jouw verhaal! Ik heb de keuze genomen om te stoppen met mijn fulltime baan omdat ik op gegeven moment wel 60 uur per week werkte en dat trok ik echt niet langer. Ondanks dat ik het werk leuk vond. Ik werd daar niet gelukkig. Tja, en dan zit je ineens thuis... weleenswaar heb ik gewoon recht op een WW-uitkering en geeft mijn werkgever mij een maand geld extra mee, maar na 2 sollicitatiebrieven schrijven op een dag heb ik het ook wel gezien, haha. Dus, die drang om elke dag vol te plannen heb ik ook heeeeel erg! Ik plan voor mijzelf nu één dag in de week in dat ik thuis MOET blijven. Alleen. Gewoon om te oefenen... Haha, we can do this!

  BeantwoordenVerwijderen
 3. Lieve lieve Dap, it's YOUR life not thems. Ik ben apen trots op jou met alles wat je doet. Je straalt. <3

  BeantwoordenVerwijderen
 4. Aaah lijkt me zo irritant! Trek het je niet zoveel aan, het is jouw leven en als jij je er goed bij voelt dan is het ook gewoon goed!

  BeantwoordenVerwijderen
 5. Heel eerlijk? Dit is voor mij super herkenbaar! Je moet elke dag iets te doen hebben. Echt verschrikkelijk soms, maar het heeft ook wel weer iets. Pak je rust Daph, en geniet van alle leuke momenten die je hebt, want die zijn ook zoo belangrijk! Ik vind het super om te zien dat je zo geniet en dat er elke week weer van die leuke foto's voorbij komen met wat je allemaal hebt gedaan.

  BeantwoordenVerwijderen
 6. Ik vind dat je in je eigen leven moet doen wat je wilt doen.l Het is jouw leven en je vult het zo in hoe jij het wilt en daar heeft niemand wat op te zeggen. Wil je leuke dingen doen? dan doe je dat! Wil je niksen? Dan doe je dat ook. Ik hoop dat je snel de baan vind die je wilt hebben. Veel succes x

  BeantwoordenVerwijderen
 7. Ik krijg zo'n vraag ook regelmatig en vind het dan ook altijd lastig om er antwoord op te geven. Maar denk ook weer zo; als ik geen antwoord wil geven, hoeft dat ook niet. Iedereen hoeft ook niet alles te weten. En het is ook wel eens goed voor je om tot rust te komen en even lekker te gaan niksen!

  BeantwoordenVerwijderen
 8. Ik zit nu in de afstudeerfase zoals je weet en zo lief nog over appte! <3 Maar ik ben nu al bang voor dit gat haha, want ik weet dus niet wat ik wil. Maar ik geloof dat iedereen zijn weg vindt, ook jij en ik! Neem je rust meid, nu het kan en het komt goed :) En als je geen zin hebt om te antwoorden, dan zeg je gewoon lekker niets :)

  BeantwoordenVerwijderen
 9. Ik herken het wel, alsof je verantwoording moet afleggen aan de ander. Het is niet zo dat je 'niks' doet, al denken mensen dat wel vaak. Laat zo'n vraag je niet van de kaart brengen Daphne! Just relax :D

  BeantwoordenVerwijderen
 10. Even lekker van je afstuderen genieten moet ook kunnen toch! En als die mensen dat dan vragen, tja, lekker negeren en van je af zetten. Het is jouw leven en je mag zelf weten hoe je deze indeelt!

  BeantwoordenVerwijderen
 11. Ik herken me heel goed in je verhaal! Stilzitten vind ik heel erg lastig, het liefst wil je gewoon iedere dag iets 'nuttigs' doen... maar eigenlijk moet je ervan genieten en je gaat in september beginnen met je master dus kun je het eigenlijk zien als een lekker lange vakantie haha. Maar aan de andere kant is dat natuurlijk lastig. Ik hoop dat je snel wat meer de rust in je leven kunt accepteren & succes met solliciteren!

  BeantwoordenVerwijderen
 12. Ik vind dat je in je eigen leven doet wat jij wil, wil je weggaan dan doe je dat, wil je eventjes niks doen dan doet je dat gewoon! Ik hoop dat je snel een baan gaat vinden die je leuk zal vinden, wens jou alvast veel succes :).
  X

  BeantwoordenVerwijderen
 13. Ik ben gewoon zo trots op je, zo enorm trots. Zelfs als het even niet gaat zoals je wilt en helemaal als je straalt van blijdschap. Je bent gewoon een topper en als mensen andere dingen denken- dikke vinger dan. Iloveyoudaph! <3

  BeantwoordenVerwijderen
 14. Het is ook een lastige vraag, zeker als je nog niet zeker weet wat je nou allemaal wil doen. Het is goed dat je de afgelopen tijd lekker bezig bent geweest, maar het is ook ontzettend goed om nu inderdaad even je rust te pakken. Dan kun je je misschien ook weer meer focussen op wat je kunt gaan doen. En hey, ik heb er vertrouwen in dat jij de komende maanden, hoe dan ook - en met wat dan ook - echt wel gaat vullen. Komt helemaal goed <3

  BeantwoordenVerwijderen
 15. Het lijkt me heel logisch dat je na je afstuderen even wilt kijken wat je precies wil. Alleen ik heb altijd het idee dat mensen om je heen zo graag willen dat je gaat werken, ik merk dat nu al, en ik ben nog aan het afstuderen! Het komt wel goed, neem je rust en zeg eventueel gewoon dat je er nog niet uit bent. Je gaat vast iets vinden wat je leuk vind! x

  BeantwoordenVerwijderen
 16. Ach, even lekker wat maanden genieten is niks mee! Er zijn zoveel die alleen een (bij)baantje hebben en niet weer beginnen met studeren... Volgens mij ben jij echt lekker bezig! Ik wil na mijn afstuderen ook niet meteen fulltime aan het werk eigenlijk.

  BeantwoordenVerwijderen