La vie de Daphne - Hardlopen, Sushi & Gouda

Deze week was een week die ik vooral onder het motto 'doe eens gek' heb doorgebracht. Zo ben ik spontaan begonnen met hardlopen, dr...


Deze week was een week die ik vooral onder het motto 'doe eens gek' heb doorgebracht. Zo ben ik spontaan begonnen met hardlopen, dronk ik whiskey, besloot ik spontaan op donderdagavond te gaan stappen, at ik sushi en heb ik zelfs het uitgaansleven van Gouda verkend. En gelukkig heb ik de foto's nog!


Maandagochtend: ik besluit de week eens compleet anders te beginnen en ben in een vlaag van verstandsverbijstering gestart met hardlopen(!) Ja, echt. Ik ga lopen volgens een schema, zodat ik misschien nog wel de 10 km van Roosendaal af kan leggen eind juni. En de eerste keer? Die was nog best zwaar!

Omdat ik stiekem toch wel een beetje trots was op mezelf en de rest van de dag rustig aan wilde doen, trakteerde ik mezelf op een italiaanse bol die ik zelf belegde met carpaccio en oude kaas. Wat was dit genieten!


De volgende dag zette ik mijn nieuwe highlighter van Catrice online op mijn blog. Of 'ie net zo goed is als mijn geliefde Soft & Gentle? Je leest het hier!

Omdat ik die dag toch niet heel veel gepland had, maar het best lekker weer was, maakte ik weer een ritje naar de supermarkt. Mezelf verplichten om de deur uit te gaan is lastig, maar ik moet van mezelf ook even een frisse neus tussen al het baantjes zoeken door halen. Ik trakteerde mezelf op een beetje chocolademousse, yummmy!


Omdat ik m'n selfies of profielfoto's altijd zo snel beu ben, maakte ik er vlak voor ik die avond wegging nog een paar. Deze is nog best leuk geworden!

's Avonds ging ik eindelijk weer een keertje de deur uit, iets waar ik heel erg naar uitkeek omdat het deze week best rustig zou worden. Een frisse neus deed me goed!


Mijn nieuwste en favo blouse van het moment op de foto, vorige week gescoord in Eindhoven en ik ben er zo blij mee!

Die middag was het weer tijd om te gaan hardlopen. Ik heb besloten om drie keer in de week te gaan trainen en bij iedere training steeds een soort uitdaging erbij te verzinnen. Vaak komt het voor dat de training al voorbij is en ik dus nog naar huis moet rennen: een extra challenge! Gelukkig was het heerlijk weer en heb ik tussendoor goed kunnen genieten van het zonnetje.


Eenmaal terug thuis heb ik eigenlijk de rest van de middag in de tuin gezeten, met mijn overgebleven chocolademousse en: DE ZON! Wauw, wat was het lekker weer zeg. En vooral met het oog op de weersvoorspellingen later deze week genoot ik nog even extra.

Flatlay-of-the-day in purple!


En jaaaa weer iets leuks op de planning: een avondje met vriendinnen op het terras! En laten het nu precies de vriendinnen zijn die net als ik heel veel houden van eten (en ook heel veel ongezond eten, haha). Deze portie snacks was binnen 2 minuten al op geloof ik..

Na twee wijntjes, brood met kruidenboter en zelfs een loempia verder vonden we het nog te vroeg om naar huis te gaan en deden we ook nog een andere (zeer gewaardeerde) kroeg aan.


Met z'n drietjes bleven we over, en omdat we in een gekke bui waren besloten we eens niet voor een standaard wijntje te gaan. We pakten de kaart en ik koos voor.. whiskey. Wow, echt? Ja, ik zat écht aan de whiskey met ijs. Ik moet toegeven dat ik het nog best lekker vond ook!

Als tweede drankje nam ik iets wat ik gelukkig al ken en ook wel kan waarderen: limoncello. En meteen besloten we dat we dit soort avondjes vaker moesten doen. Leuk!


De volgende dag stond er weer niet heel veel op mijn planning, dus ik werd eerst lekker rustig wakker. Het zou die dag weer stralend weer worden (de laatste dag helaas!) en daar wilde ik natuurlijk nog wel optimaal gebruik van maken! Overigens ben ik nog steeds niet eraan toegekomen om Love Style Life te lezen. Binnenkort toch maar eens doen..

Spontaan fietsten we die middag in het zonnetje richting terras. Samen met mijn moeder en oma (dus drie generaties) genoot ik van een heerlijke kop verse muntthee.


En of het nog niet beter kon, bestelde ik er ook een overheerlijke appeltaart bij. Hoe komt het toch dat appeltaart op het terras altijd tien keer lekkerder is dan normaal?

Helemaal gaar van de zon maakte ik me thuis alweer klaar voor een avondje dansen. 's Middags was me toevallig ook al gevraagd om die avond mee te gaan stappen in Breda. Ik had er echt al de hele week ontzettend veel zin in en was dan ook extra happy dat een dansgenootje met dit idee kwam!


Helemaal fijn was dat we deze keer niet afhankelijk waren van de trein of taxi, maar dat zij aanbood om te rijden. Zelf nam ik ook nog een collega mee die stiekem ook wel heel veel zin had om mee te gaan. Eenmaal in Breda bleek het in eerste instantie superrustig, maar niet voor lang..

.. uiteindelijk belandden we namelijk in het midden van de kroeg en konden we geen kant meer uit. Gelukkig hadden we al van tevoren besloten het niet al te laat te maken, dus konden we gewoon op tijd de chaos van sluitingstijd ontwijken. Het was wel heel gezellig, ondanks dat de twee meiden met wie ik was elkaar eigenlijk helemaal niet kenden!


De volgende ochtend werd ik doodmoe wakker. Hoewel ik toch rond half 4 in bed lag die nacht, had ik rond 10.30 toch niet het gevoel dat ik genoeg had geslapen. Ook voor hardlopen had ik deze ochtend echt geen energie. Misschien dat het 's middags nog ging lukken? Toen ik nog lekker aan het relaxen was, kwam ik in Love Style Life deze quote tegen. Zo ontzettend waar!

Plannen om te gaan hardlopen mislukt, want ik sprak in Rotterdam met een goede vriend af om sushi te gaan eten. Ik hoor jullie al denken: 'je had toch zooooo'n hekel aan sushi?' Klopt, maar alle andere hapjes op de kaart vind ik écht heerlijk (zoals deze gyoza's, JAMMIE!)


Toch kon ik het niet laten om ook wat sushi te proberen. De smaak van komkommer maki's en zalm nigiri's vond ik wel lekker, maar de california roll met surimi en avocado was toch wel wat meer wennen. Maar hé, ik heb alles op!

Na zo'n all-you-can-eat-lunch zat ik propvol; ik rolde nog net niet het sushirestaurant uit. Gelukkig had ik nog even de tijd om uit te buiken en heb ik in de trein terug lekker achterover gehangen. Hoe ik vervolgens aan de motivatie kwam om binnen te lopen, mijn hardloopkleding aan te doen en meteen te gaan hardlopen? Ik heb écht geen idee. Stiekem was ik wel een beetje trots op mezelf!

Na m'n nogal grote rondje hardlopen sprak ik bij vrienden thuis af. Ik merkte aan het begin van de avond al dat ik ontzettend slaperig was en eigenlijk het liefst vroeg mijn bed in wilde duiken, maar ik vond het natuurlijk gezelliger om lekker drankjes te blijven doen. Er kwam trouwens ook nog een leuk, oud bekend spel voorbij. Kennen jullie Jenga nog?

Die avond verraste één van mijn vrienden me ook nog met deze supertoffe old school Polaroid-camera. Hij heeft een tijdje gewerkt tijdens de opheffingsuitverkoop van V&D en is vooral de laatste week bezig geweest met alle laatste restjes opruimen. Toen hij deze vond in een hoekje van het magazijn en 'm vervolgens aan mij gaf, kon ik mijn geluk écht niet op. Ik was al zo lang op zoek naar een mooie oude Polaroid-camera!


's Middags chillde ik gezellig bij een vriendin en kocht ik nog wat cadeautjes, want 's avonds reisde ik af naar het verre Gouda om met een oude schoolvriendin van het HBO (goh, wat klinkt het eigenlijk apart dat dat ook al verleden tijd is) wat te gaan drinken. Omdat ze nog ergens een cadeaubon had liggen van een drankje en een hapje, verzilverden we deze in een Grieks restaurant. Daar kregen we echt veel meer hapjes dan we dachten en hebben we meer dan de helft laten staan. Oeps!

Het was nog te vroeg om naar 'huis' te fietsen, dus ik was er ook wel voor in om het Goudse uitgaansleven te verkennen. We belandden eerst met een drankje bij 'Swing', waar het in het begin nog best rustig was. Maar het werd me tegen half 1 toch een partij druk, wauw! Na wat dansjes stonden we al best op tijd weer buiten.Nog even een mooie foto van de kaasmarkt (zonde dat ik het beroemde Stadhuis er niet bij op de foto heb gezet!) en toen fietsten we in het diepst van de nacht door de straten van Gouda. Zo maak je nog eens wat mee op zaterdagavond!

Na een hele onrustige nacht op de bank werd ik ook al heel vroeg weer wakker door het licht dat de woonkamer binnenscheen. Op tijd douchen, op tijd ontbijten en ook op tijd weer naar huis. De vriendin waar ik was zou de rest van de dag nog haar verjaardag vieren, en ik moest 's avonds toch nog werken. Ik haalde het net niet om de cake bij haar thuis op te eten, dus dan maar onderweg naar het station!

Na bijna een hele middag slapen (ik het het echt nodig!) was het weer tijd om te gaan werken. De enige keer deze week, want de andere dagen kon ik helaas allemaal niet. Het avondje was nog best leuk ook, want er bleken allemaal collega's uit eten te zijn. Selfieee!

Na werktijd schoven we nog even bij hen aan terwijl zij lekker aan de koffie zaten. We bespraken alvast wat plannen voor Koningsnacht en -dag, want ... dat is ook alweer deze week. Zin in!

Related posts

19 reacties

 1. Die camera is echt ge-wel-dig! Wauw!

  BeantwoordenVerwijderen
 2. Wat een heerlijke week weer. Super goed dat je bent begonnen met hardlopen, ik doe het je niet na haha.

  BeantwoordenVerwijderen
 3. Wat goed dat je weer bent gaan hardlopen! Goed bezig ;) Volgens mij heb je een ontzettend leuke week gehad!

  BeantwoordenVerwijderen
 4. Een en al gezelligheid, wat leuk Daph! Ga zo door met hard lopen, je bent goed bezig.

  BeantwoordenVerwijderen
 5. Leuk die polaroid camera! Heel erg tof! Haha wat toevallig, ik dacht al dat ik je zag in de swing bij Gouda maar wist het niet zeker haha. Maar je was het dus! :) Hoe vond je het in Gouda?

  Liefs! Evelien

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Haha, ik twijfelde idd ook een beetje of je het was! Ja was echt superdruk daar zeg, wel gezellig; maar jammer genoeg was ik al best snel weer weg!

   Verwijderen
 6. Wat goed dat je bent gaan hardlopen! Ziet er uit als een gezellige week!

  BeantwoordenVerwijderen
 7. Gezellig weekje en wat een lekkere food foto's ook! Sushi, chocolademousse en borrelhapjes, yummie! Je nieuwe highlighter van Catrice zag ik ook nog liggen maar ik heb een makeup stop (aangezien ik werkloos ben) dus heb me echt in moeten houden! Goed bezig met hardlopen ook

  BeantwoordenVerwijderen
 8. Wat goed dat je bent gaan hardlopen! En wat een toffe camera zeg!

  BeantwoordenVerwijderen
 9. Wat een hoop leuke dingen doe je Daph!! Heerlijk!

  BeantwoordenVerwijderen
 10. Echt zo goed van je dat je bent begonnen met hardlopen! Geef mij eigenlijk ook weer motivatie om ook weer m'n hardloopschoenen aan te doen. Ik had me voorgenomen om twee keer in de week te gaan hardlopen, maar vorige week heb ik het maar één keer gedaan. Laat ik het vandaag nog maar eens doen! :)

  BeantwoordenVerwijderen
 11. Die camera is echt geweldig. Toen ik het op instagram zag dacht ik wow lucky you

  BeantwoordenVerwijderen
 12. Oooooh, wat heb je veel buiten de deur gegeten deze week. Heerlijk! En die camera; ik ben zó jaloers!

  BeantwoordenVerwijderen
 13. Ziet er allemaal wel heel erg gezellig uit zo!

  BeantwoordenVerwijderen
 14. Je hebt een leuke week gehad, hmm sushi! Wauw die camera is echt geweldig :o.
  X

  BeantwoordenVerwijderen
 15. Wat leuk om te lezen! Ziet eruit als een leuke, gezellige week. Spontane avondjes stappen zijn vaak het leukst vind ik :) En wat gaaf dat je die Polaroid camera hebt gekregen, zo'n leuk ding!

  BeantwoordenVerwijderen
 16. Heerlijk die zon! En een mooie flat-lay, haha. <3

  BeantwoordenVerwijderen
 17. Wat een heerlijke week, ik word er ook helemaal blij van haha! Zo ontzettend gaaf die polaroid camera, wauwie!

  BeantwoordenVerwijderen