La vie de Daphne - Sushi, Eindhoven & Baalweek

Een weekoverzichtje waarin ik niets anders doe dan uitgaan? Nou, ik kan je verzekeren: dat is deze keer compleet tegenovergesteld. Ik plan...

Een weekoverzichtje waarin ik niets anders doe dan uitgaan? Nou, ik kan je verzekeren: dat is deze keer compleet tegenovergesteld. Ik plande een veel rustigere week, waarin ik op de zonnige maandag samen met collega's sushi maakte, een aantal keren werkte en een bezoekje aan Eindhoven bracht met bloggers. Maar jammer genoeg kwamen er aan al deze leuke dingen ook een hoop baalmomentjes de hoek om kijken..Maandagmorgen begon voor mij al redelijk vroeg, maar des te langer ik van deze mooie zomerse dag kon genieten! Na een hele fijne en gezellige ochtend vervolgde ik mijn weg richting twee collega's met wie ik plannen had gemaakt om lekker van de zon te genieten. En dat ik nog moest lunchen kwam goed uit; ze kwamen met een volle boodschappentas terug waar onder andere genoeg fruit in zat voor deze healthy smoothie!

On top of it all maakten we ook nog deze nigiri's met speciale sushirijst en zalm! En ja, wie mij lang volgt weet dat sushi niet mijn favoriete ding is, maar ik geloof dat ik het toch maar vaker moet gaan proberen. Wie is in voor een sushi-date?


De volgende ochtend stond er weer iets spannends op het programma: een vriendin ging haar eerste tattoo laten zetten. Al redelijk op tijd vertrokken we richting Breda, en oh wat was ze zenuwachtig! Ongeveer 2 uurtjes later stond het lijnenwerk er al helemaal op.

En anderhalf uur erna was dan eindelijk het eindresultaat te bewonderen. Het was een lange, pijnlijke ervaring (zei ze), maar het was het dubbel en dwars waard! Kijk al die details! (Zelf ben ik overigens nog steeds niet overgehaald voor een tattoo hoor, don't worry)


Na een hele dag in de tattooshop had ik naast hoofdpijn ook ontzettende honger gekregen (want ja, als je van 12.00 tot ongeveer 16.00 daar hebt gezeten mis je de lunch..), dus haalden we nog wat broodjes bij de mega Jumbo Foodmarkt. Eenmaal thuis maakte ik nog deze flatlay voor het donker werd en haalde ik nog een overheerlijk ijsje bij McDonald's. Reden? Een klein dipje. Baalmoment nummer 1.

De volgende middag stond er een ritje stad op de planning. Samen met mijn moeder ging ik eerst even heerlijk lunchen bij een zaakje waar ik nog nooit eerder geweest was. En trust me, dat is echt heel erg moeilijk als je in zo'n mini-stadje woont zoals ik. Als voorafje nam ik een superlekkere verse muntthee. Yumm!


Ha! Jullie hadden een boterham met carpaccio verwacht he? Surprise: ik nam een keer iets wat ik normaal gesproken nooit bestel, namelijk een club sandwich! En yes, deze was ook gewoon heel erg lekker.

Na de lunch doken we nog even de stad in, want mijn moeder had wat nieuwe broeken nodig en ik wilde nog een cadeautje scoren voor Kim. Omdat ze vorige week jarig was hadden Joyce en ik het leuke idee om haar zaterdag te verrassen met een aantal leuke kleinigheidjes.


Woensdagavond stond er weer eens een werkavondje op de planning. Ik vind op woensdagavonden werken heerlijk, zo lekker midden in de week! De hele avond stond ik bij een vergadering ingepland. Dit betekende: achter de bar en mensen blij maken met drankjes; helemaal niet erg!

Aan het einde van de avond kwam er zelfs nog een vrouw naar me toe die me de hand schudde en zomaar wat fooi toestopte. "Speciaal voor jou, wel houden he!" zei ze er nog achteraan. Dit soort kleine dingetjes zorgen ervoor dat ik toch weer met een grote glimlach naar huis ga.


Donderdag: een dag dat ik echt 0 foto's heb gemaakt, op deze flatlay na. Hoe mijn dag eruitzag? Een keertje 's middags werken en van 13.00 tot 17.00 in een ontzettend druk restaurant gestaan. Wel een leuk feitje dat onze nieuwe kaart sinds deze week is ingegaan en er dus weer 70 nieuwe gerechtjes te proberen zijn. Jammie!

De volgende ochtend stond ik opnieuw een beetje met een balend gevoel op. Eerlijk? Ik had eigenlijk al de hele week last van baalmomentjes, maar omdat ik toch nog wel wat leuke dingetjes gepland had staan probeerde ik daar maar naar uit te kijken. Deze Franse quote kwam toevallig voorbij in mijn Instagram-timeline, en paste precies bij dat moment van de dag.


Na het maken van weer een nieuwe Instagramfoto fietste ik tussen de vrijdagse regenbuien door richting een vriendin. Altijd heerlijk bijkletsen - en al helemaal als je elkaar alweer een tijdje niet gezien hebt en dus weer een hele hoop nieuwe dingen hebt meegemaakt!

Vrijdagavond had ik in eerste instantie niets gepland, maar besloot ik toch last minute om met een vriendin uit mijn dansteam richting het terras te gaan. Ook al was het al de hele dag rotweer, onder warmtelampen kan het zo heerlijk zijn!


Na eerst een bliksembezoekje aan de stad dronken we gezellig ons eerste drankje. En ook de tweede lukte nog, maar een derde? Die zat er niet in. We werden zowat weggejaagd en het hele terras was nog voor 23.00 opgeruimd. Het café stond al vol en we hadden zelfs heel rebels zonder te betalen weg kunnen lopen, maarja.. zulke eerlijke mensen zijn we dan ook weer wel.

Maar ook omdat we na het halen van onze fiets ook gewoon weer eventjes teruggingen naar datzelfde café. De drukte die we dachten vanuit buiten te zien, viel binnen eigenlijk reuze mee. Er was zoals iedere vrijdag weer een editie van 'De Beste Derde Helft' en hoewel ik er al zeker 5 heb bezocht, was deze toch echt het minst druk. Maar ach, ik heb wel gezellig weer wat drankjes en dansjes gedaan!

Laat maakte ik het niet, maar veel slaap had ik ook weer niet gehad. Niet heel erg, want ik had onwijs veel zin in deze dag en aan energie was er op deze zaterdagochtend geen gebrek. Er stond namelijk al zo'n drie maanden een dagje Eindhoven op de planning. Samen met vier andere blogvriendinnetjes die eindelijk (voor mij!) naar het oh-zo-leuke Brabant afreisden ging ik eerst lekker iets eten bij Bagels & Beans. De latte macchiato in soepkom kon ook niet ontbreken.

En ehh.. tja.. een bagel met..?

Na Mango, H&M, Douglas, KIKO, Primark, De Bijenkorf, Zara en Costes te hebben bezocht, liep de dag voor mij al bijna ten einde. Jammer genoeg had ik niet goed vrij gevraagd en moest ik dus nog meer dan een uur terugreizen om te komen werken. Een laatste selfie met deze supermeiden en.. op naar de volgende shopdag!

Overigens ging ik niet helemaal met lege handen naar huis - wat ik in eerste instantie wel dacht. Precies bij de laatste twee winkels scoorde ik een mooie blauwe blouse en een wat nettere broek. De broek is echt heel iets anders dan ik gewend ben (en sinds wanneer draag ik broeken), maar ik weet niet; ik vind 'm ergens wel stoer!

De werkavond was een complete chaos, wat erin resulteerde dat we pas rond 1 uur konden uitademen. Ruim een uur later besloot ik met mijn twee mede-hongerige collega's nog een lekker broodje te gaan halen en even een café te bezoeken. Alleen dat bezoekje duurde slechts twee minuten. Het was druk, warm en we waren uitgeput en nogal van slag van deze drukke avond. Snel mijn bed in!

Heel lang om uit te slapen had ik ook weer niet, want het volgende 'uitje' begon alweer bijna: een danswedstrijd! Net voor vertrek maakte ik nog een foto van de superlieve cadautjes die Bernadet de vorige dag nog ter gelegenheid van mijn verjaardag aan me gaf. En oh, kijk ook even naar de schitterende handlettering-skills van Joyce rechts bovenin!

Een hele dag wachten tot je mag dansen is vermoeiend, écht heel vermoeiend. Vooral als je slechts een aantal uren slaap hebt gehad en weet dat je nog een werkavond op de planning hebt staan. Gelukkig duurde deze wedstrijd minder lang dan de eerdere wedstrijden waar we pas rond 17.00 klaar waren. Al om 15.45 stonden we weer buiten, met een medaille voor de derde plaats in handen.

Gelukkig was ik ruim op tijd thuis voor werk, en omdat ik de vorige avond nog duidelijk te horen kreeg dat ik deze keer wel moest werken, raapte ik al mijn energie bij elkaar en stapte ik de auto in. Maar dat energielevel daalde toen ik alweer na een uurtje thuis zat. Ontzettend balen, want in feite was de hele avond voor niks vrij gehouden en bleek ik niet meer nodig te zijn. Ach, dan maar een keertje lekker vroeg slapen; het was sowieso al een beetje een baalweek en met frisse tegenzin probeer ik weer aan een nieuwe te beginnen.

Related posts

14 reacties

 1. Gelukkig heb je naast die baalmomentjes hele leuke dingen gedaan! Hopen dat volgende week minder balen is! <3

  BeantwoordenVerwijderen
 2. Leuke diary! Alleen jammer van je baal momenten, hopelijk wordt deze week een betere week!

  BeantwoordenVerwijderen
 3. Een keertje een rustig weekje houden en niet te veel uitgaan kan ook wel eens heerlijk zijn! Jammer van je baalmomentjes, maar zo te zien heb je die goed kunnen compenseren met leuke dingen :)

  BeantwoordenVerwijderen
 4. Ach, die weken zitten er ook tussen. Kan gebeuren! Volgende week wordt vast beter <3

  BeantwoordenVerwijderen
 5. Jammer dat je het hebt ervaren als een baalweek, je hebt toch leuke dingen gedaan. Hopelijk wordt dit weer een fijne week! :)

  BeantwoordenVerwijderen
 6. Leuk je weekje en onverwachte uitjes zijn altijd leuk!

  BeantwoordenVerwijderen
 7. Leuke diary Daphne! sushi blijft zo herlijk, haha :)

  BeantwoordenVerwijderen
 8. Het was zo leuk! Hopelijk zien we elkaar snel weer <3.

  BeantwoordenVerwijderen
 9. IK krijg nu alweer zin in sushi. Fijn dat jullie het zo leuk hebben gehad zaterdag!

  BeantwoordenVerwijderen
 10. lekker op terras is altijd een goed idee! Zeker als het lekker verwarmd is. Balen van je baalweek, vast wordt deze week beter! <3
  Liefs! Evelien

  BeantwoordenVerwijderen
 11. Leuke post, lekkere food foto's ook en je flatlays zijn zoals altijd top!

  BeantwoordenVerwijderen
 12. Leuke foto's, je hebt toch een leuke week gehad en ik ga straks voor de eerste keer sushi eten. Ben benieuwd of ik het lekker vind :)
  X

  BeantwoordenVerwijderen
 13. Gelukkig heb je deze week genoeg leuke dingen kunnen doen die de baalmomentjes hopelijk een beetje compenseren!

  BeantwoordenVerwijderen
 14. Ik vond het zaterdag zo gezellig en hopelijk plannen we snel weer iets nieuws! <3

  BeantwoordenVerwijderen