La vie de Daphne - Bios, Universiteit & Afscheidsfeestje

Dat ik wekelijks wel een aantal keren ga stappen mag ondertussen wel duidelijk zijn (ik werd zelfs al meerdere malen 'feestbeest' ...

Dat ik wekelijks wel een aantal keren ga stappen mag ondertussen wel duidelijk zijn (ik werd zelfs al meerdere malen 'feestbeest' genoemd door jullie, haha!), maar serieuze dingen maak ik ook nog wel mee! Zo ging ik deze week niet zonder reden naar de Universiteit van Tilburg en maakte ik ook eindelijk een start aan het vinden van een leuke bijbaan tot aan september.


Maandag: lekker rustig opstarten na een mega druk weekend en eindelijk weer eens tijd voor het maken van een flatlay. Ik hou ervan!

Maar waar ik niet van hou, zijn gaatjes in mijn net nieuw gekochte jurkje (nog geen week oud), meh! Gelukkig zat dit gaatje precies op de naad en kon het zo gemaakt worden, maar alsnog: niet cool..


Omdat een vriend en ik ooit 2 jaar geleden 'yolo-monday' erin hebben gegooid, gingen we onder het mom van dit motto gezellig lunchen. 'Omdat het kan op maandag.' Onder het genot van wijntjes hebben we gezellig bijgekletst..

... en at ik ook misschien wel de meest lekkere carpaccio ever. Hemels!


Mijn boekenverzameling begint zich overigens steeds meer uit te breiden. Ook heel leuk om te zien dat een paar medebloggers ook al een aantal van deze boeken bezitten of op hun wish list hebben staan! :)

De volgende dag stond er 's middags iets vervelends op het programma, maar tot die tijd probeerde ik er maar niet teveel over na te denken. En hoe kan dat beter dan met een overheerlijke tosti, die ik al zeker 2 maanden niet meer gemaakt heb?


Daarna moest ik er toch echt aan geloven: een bezoekje aan de tandarts. Ik had maar liefst twee pijnlijke behandelingen op de planning, dus ik was zeker wel een uurtje zoet..

.. en was daarom allang blij dat ik eindelijk weer op de fiets terug naar huis zat. Brrr, wat vind ik de tandarts altijd eng zeg!


Essentials of the day...

.. en na een avondje buiten de deur te zijn geweest was ik blij dat ik eindelijk weer thuis was. Heerlijk slapen!


Yes, afgelopen week vond ik klein gaatje (en oké: een hoop motivatie) om weer eens een artikeltje te tikken. Ik heb echt nog talloze producten liggen die nog op de foto moeten worden gezet, maar deze KIKO Smart Lipstick was in ieder geval weer een begin. Prachtkleurtje!

Die woensdagmiddag kwam ook de thuiskapster langs, want mijn haar had nodig weer een opfrissertje nodig. Aan de foto te zien valt het reuze mee hoeveel eraf is, maar het ziet er in ieder geval weer wat gezonder uit!


Hoewel de plannen pas 's middags gemaakt waren, stapte ik rond half 8 in de trein naar Tilburg. Samen met twee collega's die daar wonen zijn we gezellig naar de film Rokjesdag geweest. Een typische Nederlandse film waar je echt niet bij na hoeft te denken, heerlijk!

En ach, nu we toch in Tilburg waren konden we ook nog wel even lekker de student uithangen. We belandden bij Studio waar alle cocktails op woensdagavond slechts 4 euro zijn(!) Ik genoot lekker van een long island ice tea, mmmm!


De film en ons spontane 'uitstapje' zorgde ervoor dat ik nog best op een laat tijdstip in Tilburg was. Ik moest ook nog naar huis! Snel terug naar het station dus, waar ik gelukkig ruim op tijd aankwam.

En dat ruim op tijd werd héél ruim op tijd toen ik zag dat mijn trein 20 minuten vertraging had. In totaal heb ik mezelf dus zo'n 40 minuten moeten vermaken, maar gelukkig scoorde ik op de valreep nog een heerlijke reep chocola bij de Kiosk.

Donderdagochtend maakte ik me klaar voor een spannende dag. Ik zou namelijk die namiddag naar de Universiteit van Tilburg gaan om een voorlichtingsavond voor masters bij te wonen. Ik wist totaal niet wat me te wachten stond en of het iets voor mij zou zijn, dus een klein beetje zenuwachtig was ik wel!

Van tevoren bezochten we nog het nieuwe appartementje van mijn broertje. Sinds kort is hij samen met zijn vriendin verhuisd van de ene plek in Tilburg naar de andere plek. In de verte kun je vanaf het balkon zelfs het hoogste gebouw van de Universiteit zien!Daar zat ik dan, voor het eerst weer om 17.00 in een overvolle collegezaal. Ontzettend gespannen liep ik naar binnen en probeerde mezelf tussen de presentaties door wat te vermaken - wat nog best lastig was. Ik woonde de bijeenkomsten voor Communicatie & Design, Data Journalism, Digital Media en Business Communication bij. De Premaster-voorlichting was als laatste aan de beurt: helaas voor mij een verplichting wil ik een master gaan doen.

Of ik er veel van heb opgestoken? Dat absoluut. Een premaster vergt erg veel tijd, motivatie en energie en is echt helemaal geen makkie. Ik probeerde mezelf niet te laten ontmoedigen, want hé: niets is onmogelijk toch?

Rond 19.45 stond ik weer voor de Universiteit (misschien dus wel mijn toekomstige school) met een voldaan gevoel. Ik wist meer over wat ik leuk vond, heb de school een beetje leren kennen en weet nu ongeveer wat de moeilijkheidsgraad is van zo'n premaster. Na bijna 3 uur Engelse presentaties had ik wel heel erg veel honger gekregen. Onderweg maakten we een pitstop in Breda en kocht ik voor het eerst sinds tijden een patatje met mayo en satésaus. Slecht, maar oh zo lekker!

Om 21.15 was ik thuis, waar ik me in 20 minuten klaarmaakte voor een avondje stappen! Gelukkig was het adresje waar iedereen van tevoren was maar 5 minuutjes fietsen voor mij, dus kon ik gezellig nog een paar wijntjes mee doen.

Ennnn een selfie met z'n allen in de trein!

De avond was gezellig, maar ik merkte dat ik toch echt de hele tijd naar mijn bedje verlangde. En de enige was ik niet: iedereen was echt kapot. Na wat dansjes, drankjes en eten namen we om 4 uur de taxi naar huis en kroop ik om kwart voor 5 lekker mijn bedje in.


De volgende morgen had ik gelukkig nergens last van, yay! Ik besloot namelijk een avondje niet zoveel wijntjes te drinken en vooral omdat ik moe was had ik daar ook helemaal geen zin in. Ik sliep wel lekker lang uit en maakte deze flatlay!

's Middags maakte ik nog een ritje naar de stad voor wat cadeautjes voor een collega die binnenkort naar Barcelona vertrekt voor 3 maanden. Die avond zou haar 'afscheid' zijn en we hadden met de hele bediening bedacht om allerlei leuke kleinigheidjes te kopen en aan haar te geven. Ik kocht nog twee mooie lakjes, een longer lasting lipgloss en oorbelletjes!


Na flink wat boodschappen (vier tassen vol!) kwamen we eindelijk aan op de plaats van bestemming. Party time! We begonnen goed met een zelfgemaakte sangria-cocktail. Ja, heel veel fruit, maar of het met al die alcohol zo gezond was? Nee, ik denk het niet (haha!)

Omdat er nog wat Martini Prosecco over was van de cocktail schonk ik ook nog maar een glaasje in. Als je de hele avond zoete wijn drinkt is dit ineens een wereld van verschil, wow!


Selfie met de partygirl!

En cheeers met z'n allen :)


Zaterdag heb ik overdag eigenlijk totaal geen foto's gemaakt, omdat ik echt een hele lazy middag hield (oeps!) 's Avonds ging ik weer naar vrienden om wat wijntjes te doen. Valt het je al op hoeveel ik deze week heb gedronken? Ik schaam me er bijna voor!

Na al deze wijntjes besloot ik dat het een keer slim was om niet te gaan stappen. Deze zaterdagavond was ik dan ook al iets na 1 uur thuis: nieuw record! Jammer genoeg moest ik wel door de keiharde regen en kwam ik doorweekt thuis, maar ach: ik wist dat er een warm bedje op me wachtte.


Zondagochtend staat voor mij ook altijd gelijk aan uitslapen en ook nu maakte ik daar lekker gebruik van. Hoewel het prachtig weer werd, besteedde ik mijn dag aan het bekijken van vacatures en sollicitatiebrieven versturen. In een paar dagen tijd heb ik er al een aantal de deur uit gedaan. Misschien zullen sommige mensen wel denken: huh, werken? Meer daarover lees je hier in deze update! En overigens zou wat extra verdienen voor een leuk tripje of vakantie ook niet verkeerd zijn :)

In de rest van de tijd die ik over had ruimde ik een beetje op, maakte alvast een begin aan de photo diary en genoot ik nog even van mijn vrije tijd.


Om 15.50 stond ik namelijk weer aan het fornuis om - jawel - een cheeseburger te bakken. Om 17.00 beginnen is vroeg eten and you all know wat ik dan eet. Misschien zou een maaltijdsalade ook wel een idee zijn. Maybe next time?

Het werkavondje was lekker rustig en ik was dan ook al redelijk op tijd klaar (22.30!). Ik ben overigens echt blij dat ik tegenwoordig steeds vaker de auto pak; als ik doordeweeks of op zondagavond werk is echt niemand met de fiets en ik vind het ook niet heel fijn meer om dan nog dat hele stuk naar huis te moeten fietsen. Ideaal dus!

Aankomende week is weer wat voller gepland. Gelukkig met genoeg vrije gaatjes tussendoor, maar ook héle leuke dingen. Wat dacht je van vandaag genieten van het mooie weer, zaterdag een tripje naar Eindhoven met blogvriendinnen en zondag een danswedsrijd. En natuurlijk ook weer even serieus solliciteren. Let's go for it!

Related posts

12 reacties

 1. Weer zo'n leuke week daph! Toch wel een tikkeltje jaloezie om jouw foto's hoor. Volgende week eindelijk weer herenigd ik kijk er nu al naar uit! <3

  BeantwoordenVerwijderen
 2. Wat heb je weer een lekkere feest week achter de rug haha! En ook gaaf dat je naar de master voorlichting bent geweest. Ik zit er ook aan te denken om na mijn studie direct met een master te beginnen :)

  BeantwoordenVerwijderen
 3. Fijne week heb je gehad, feestbeest haha! Zonde dat er nu al een gat zit in je nieuwe jurkje.

  BeantwoordenVerwijderen
 4. Hé Partygirl haha! Lekker wat drankjes gedronken deze week. Die cocktails zien er echt heerlijk uit. Je flatlays zijn ook weer erg mooi! Ik vind een bezoek aan de tandarts ook echt altijd vreeeeeselijk brrr

  BeantwoordenVerwijderen
 5. Wat een leuke diary vol met gezelligheid. Ik heb 14.000 things to be happy about ook dankzij jou gekocht, erg leuk boekje!

  BeantwoordenVerwijderen
 6. Leuke foto's, hmm die cocktails zien er heerlijk uit!
  X

  BeantwoordenVerwijderen
 7. Wat leuk dat je misschien ook een master wilt gaan doen. Ik ben nu bijna klaar. Vorig jaar heb ik ook een premaster gedaan en dit jaar mijn master dus. Het HBO ging me echt super gemakkelijk af (lees: boeken zaten nog in plastic) maar dit vond ik toch wel een ontzettend pittige uitdaging. Ik heb er heel erg veel voor op moeten geven (ik was ooit ook een feestbeest maar nu ab-so-luut niet meer) en zal ontzettend blij zijn als ik over 11 weken opgelucht adem kan halen en alles voorbij is. :) Veel succes met je studiekeuze.

  BeantwoordenVerwijderen
 8. Misschien is het beter dat ik de wijn foto's in dit artikel niet ga tellen, haha grapje! Weer een leuke week achter de rug!

  BeantwoordenVerwijderen
 9. Wat heb je heerlijke dingen gegeten zeg ziet er allemaal zo goed uit haha het is bijna 17:00 en dan mag ik ook straks lekker thuis gaan eten ben benieuwd wat ik voorgeschoteld krijg! liefs

  BeantwoordenVerwijderen
 10. Ahh long island ice tea heb ik laatst ook gedronken en niet eentje.. haha, heerlijk zijn ze!

  BeantwoordenVerwijderen
 11. Ziet er een leuke week uit!
  Liefs,
  Yara

  BeantwoordenVerwijderen