Makeup Revolution Redemption Palette Iconic 1

Mijn allereerste Makeup Revolution Palette heb ik misschien al wel drie maanden in huis, maar tot op de dag van gisteren lag 'ie er nog...


Mijn allereerste Makeup Revolution Palette heb ik misschien al wel drie maanden in huis, maar tot op de dag van gisteren lag 'ie er nog onaangeraakt bij. Eindelijk vond ik de tijd om alle 12 prachtige kleuren uit dit Redemption Iconic 1-palette te testen en er een - voor zover ik het zelf zeg - best oké look mee te maken. Benieuwd? Kijk dan snel verder!Toen ik hoorde dat het Londense merk Makeup Revolution een eigen schap zou krijgen in ons mini-Etosje kon mijn geluk niet op. Buiten MUA en KIKO kon dit nog wel eens een favoriet merk worden, en na alle goede reviews over Makeup Revolution moest en zou ik natuurlijk ook iets uitproberen.


Ik koos voor het Redemption Palette Iconic 1, die bestaat uit twaalf zeer gevarieerde kleuren: van roze, bruin, blauw tot zelfs een aantal goudtinten. Kleuren die ik prima bij mijn oogkleur vind passen en waar ik in het dagelijks leven ook zeker vaak naar pak. De ene helft van het palette bestaat uit 6 glanzende kleuren en de andere helft heeft een matte finish.


De eerste vier kleuren zie ik als een typische basis, prima kleurtjes voor op het bewegend ooglid. De eerste is mooi als (matte) highlighter, de tweede kleur is al iets meer roze en glanzend en de derde en vierde kleur gaan iets meer richting het goudbruin en brons. Het pigment is oké, maar zeker niet 'wow.'


Wat betreft de volgende vier kleuren is het pigment al véél beter, wat waarschijnlijk komt omdat deze al ietsjes donkerder zijn. De matte bruine tint aan de linkerkant valt iets donkerder uit dan ik dacht, maar kan ook heel mooi zijn als basis. De middelste kleuren (goud en bruin) zijn glanzend, waarbij ik het gouden kleurtje toch nog best korrelig vind. Tot slot zit er een matte grijze kleur in dit palette; een kleur die ik niet heel vaak gebruik, maar die toch een mooi smokey effect aan een look kan geven. 


De volgende kleuren zijn vrijwel allemaal mat, op de laatste na die toch wel een klein glansje laat zien. De eerste kleur neigt weer naar een aardetint en zit tussen het roze en bruin in, de middelste kleuren vallen nogal grijs uit en de laatste kleur is overduidelijk blauw. Ik geloof dat ik de laatste drie kleuren niet heel vaak gebruik, en dat ik vaker neig naar de eerste 8. Het pigment van deze laatste vier kleuren vind ik wel weer helemaal in orde. 


Oké: wat ik allereerst moet toegeven is dat ik al geen ster ben in het maken van ooglooks, maar dat het met dit palette al helemaal een grote uitdaging was. De eerste twee looks die ik probeerde leken nergens op; het was net alsof alle kleurtjes die ik gebruikte er als één grote vlek uit kwamen te zien. De derde poging lukte iets beter en daarin kwam bovenstaand resultaat. Ik heb vooral de eerste 8 kleuren, waarvan vooral de rozetinten, highlighters en bruintinten gemixt zijn, met een duidelijk accent op het smokey-gedeelte aan de buitenkant van mijn oog. Een prima look voor een avondje uit!


Hoewel dit palette wat betreft pigment zeker niet onaardig is, heb ik wel even een weg moeten vinden om hier een mooie ooglook mee te maken. Uiteindelijk ben ik wel altijd nog voorzichtig met extreme looks of kleuren en hou ik het vaak 'veilig' bij mijn favo aardetintjes. Met een goede oogschaduwbasis blijft deze look goed zitten en ook de glans verdwijnt gelukkig niet!

Het Makeup Revolution Redemption Palette Iconic 1 is te koop bij o.a. een aantal Etos-filialen, maar ook via bol.com of Boozyshop. De prijs varieert van €4,95 tot rond de €12,00.

Related posts

12 reacties

 1. Deze vind ik zo goed er uit zien en de kleuren vind ik ook super mooi! Het is dat ik al genoeg tinten als deze heb!

  BeantwoordenVerwijderen
 2. De palet ziet er echt mooi uit! Ik had hem al zien liggen bij de Etos. Alleen ik ben zelf ook meestal van de aarde tintjes, dus ik ben bang dat ik hem niet zoveel zou gebruiken. Fijne review!

  BeantwoordenVerwijderen
 3. Wat een fijn palette, al helemaal voor de mensen die geen Naked palettes kunnen betalen want dit is zonder twijfel een dupe van de eerste Naked palette! Je hebt een mooie look gemaakt!

  BeantwoordenVerwijderen
 4. Mooi palette en ik vind je look uiteindelijk toch erg mooi geworden!

  BeantwoordenVerwijderen
 5. Oeh vooral de matte tinten vind ik erg mooi!
  De look is mooi geworden <3

  BeantwoordenVerwijderen
 6. Wat een mooie kleuren heeft dit palette; precies de kleuren die ik graag zie in een ooglook! Wel balen dat het zolang deed voordat je ooglook lukte. Heb ik eigenlijk ook wel eens last van, haha. Ik ben ook geen ster in oogschaduw aanbrengen ;p

  BeantwoordenVerwijderen
 7. Ik vind dat je er alsnog een mooie look mee hebt kunnen maken!

  BeantwoordenVerwijderen
 8. Mooi palette! Ook niet duur voor zoveel kleurtjes!

  BeantwoordenVerwijderen
 9. Echt zo'n prachtig palette, heel veel liefde voor de kleurtjes!

  BeantwoordenVerwijderen
 10. Jammer dat het maken van looks nog een uitdaging was, maar ik vind het zeker een mooi palette!

  BeantwoordenVerwijderen
 11. jaaa prachtige pallettes vind ik dit! Ik heb er zelf ook een aantal. Mooie pigment ook <3
  Liefs! Evelien

  BeantwoordenVerwijderen