La vie de Daphne - La Cubanita, Avondjes stappen & Pasen

Zijn jullie klaar voor weer een bomvol weekoverzicht? Maar liefst vier avonden stappen, een supergezellige avond in een tapasrestaurant, e...

Zijn jullie klaar voor weer een bomvol weekoverzicht? Maar liefst vier avonden stappen, een supergezellige avond in een tapasrestaurant, een bezoekje aan de opheffingsuitverkoop van V&D en een overheerlijke paaslunch. Gelukkig hebben we de foto's nog :-)Maandagmorgen: in alle vroegte op de fiets om te gaan.. ontbijten!

Die middag werd een echte op-en-neer-fietsdag. 's Middags hielp ik namelijk mee met de opbouw van de bingo die een dag later op mijn werk zou plaatsvinden. Wat een workout zeg, al dat sjouwen van tafels en stoelen! Eenmaal een heel klein uurtje thuis maakte ik snel deze foto, en toen was het alweer tijd voor....


... een gezellig avondje La Cubanita! Samen met mijn leuke collega's hadden we al een tijdje geleden besproken dat we de nieuwe vestiging in ons eigen 'stadje' eens gingen bezoeken. Met een eindeloos lange tafel bestelden we alvast onze eerste gerechtjes, en bijna iedereen nam carpaccio!

Ik kon de verleiding niet weerstaan en bestelde de volgende ronde overheerlijke inktvisringen, écht een favoriet.


Omdat we een arrangement geboekt hadden met een bioscoopbon erbij, kregen we ook nog een gratis cocktail. De één vond 'm iets te scherp, maar dit watermeloensmaakje kon ik wel waarderen!

Als afsluiter - en ik zat écht al helemaal vol - kregen we nog een chocoladetaartje. Taart'je', ahum. Het waren twee véél te grote stukken brownie, waarvan ik er maar eentje met moeite weg heb weten te krijgen.


Een groepsfoto van de ene kant van de tafel..

.. en ook eentje vanaf de andere kant. Wat een gezelligheid!


De volgende dag stond er alleen maar een bezoekje aan de tandarts op de planning - not my favourite thing to do. Na het doen van wat boodschappen was het tijd voor een middagje rust. Ik maakte deze flatlay!

Ennn.. terwijl ik me klaarmaakte at ik ook de laatste vier macarons op die ik al een tijdje geleden voor mijn verjaardag had gekregen. Gek, want normaal snoep ik ze meteen helemaal op. Nu heb ik bijna anderhalve week met 12 macarons gedaan!


Na een hele avond drankjes lopen tijdens de bingo waren mijn voetjes toch best moe, maar gelukkig waren we lekker op tijd klaar!

Snapchatselfieeee.


De volgende morgen was ik alweer vroeg uit de veren om eindelijk mijn paspoort op te halen. Oké, waarnaartoe zal ik mijn eerste reisje maken?

Na een bliksembezoekje aan de stad (ik scoorde helaas he-le-maal niets) gingen mijn moeder en ik weer richting huis. Ik zou die avond opnieuw moeten werken en had nog maar heel eventjes de tijd om uit te rusten.


Een probleempje is het altijd wel als je om 17.00 al begint: om 16.00 al eten! Zoveel honger heb ik dan niet, dus voor degenen die mij lang volgen: you all know dat ik een cheeseburger maak in dit soort situaties, haha!

Ook deze werkavond verliep weer goed, ik ben in m'n eentje begonnen, bijgestaan in de tussenuurtjes en heb ook in m'n eentje afgesloten. Rond kwart voor 12 liep ik naar mijn auto en heb die nacht na al dat werken heer-lijk geslapen.


Donderdag: een spannende dag, want het V&D-filiaal bij ons in de stad zou weer opengaan! Ik besloot die vorige avond om lekker geen wekker te zetten, want ik had toch niet echt iemand om ernaartoe te gaan. Tot ik opeens om 10.00 een WhatsAppje kreeg van een vriendin, dat ze toch wel zin had om 'even' te gaan kijken. En dat 'even'...

... dat werd uiteindelijk dus gewoon bijna vier uur. Iets over 11 stonden we binnen, en rond kwart voor 3/3 uur was ik weer thuis. Twee. Uur. Stond ik gewoon in de rij bij de kassa, met vreselijke hoofdpijn en een knorrende maag waar je U tegen zegt. Wat waren we blij dat we eindelijk weer buiten stonden!


Die middag was mijn hoofdpijn nog zoveel erger geworden, dat ik gewoon heb moeten slapen. Ik zette wel alvast één van mijn aankoopjes op de foto: mijn Sleek Blush-by-3! Blijkbaar was het schap niet lang nadat ik weg was zo verwoest dat er niets meer over was en dat de meeste producten beschadigd waren. Ook mijn blush zag er niet helemaal perfect meer uit, maar ach: goed genoeg voor mij!

's Avonds na mijn dansles fietste ik op mijn gemakje richting station, waar ik een paar andere meiden opwachtte. Het was namelijk weer tijd voor een avondje Breda!


Shotjes hier, shotjes daar, shotjes overal..

.. en ook de wijntjes vloeiden rijkelijk. We bezochten de Neon-party van een studentenvereniging en in het piepkleine kroegje Shots hebben we weer lekker veel gedanst.


Maar oh wat was het koud om iedere keer van kroeg naar kroeg te lopen, brrr!

Op deze groepsfoto was alles nog prima in orde, maar een aantal drankjes later werd ik echt heel erg ziek en ben ik in een vlaag van verstandsverbijstering in m'n eentje in een taxi gestapt. Oei.. die rib uit m'n lijf kwam de volgende ochtend toch wat harder aan dan ik dacht.


Jammer, maar niet iedere avond kan leuk eindigen. Ik besloot de rest van de middag even te herstellen en moest helaas ook mijn plannen cancelen. Ook weer eens goed om wat rust te nemen, denk ik; en hoe kan dat anders dan met mijn nieuwe Blond Amsterdam mok?

's Avonds was het nog onduidelijk hoe laat ik precies moest werken, en om die reden at ik alweer supervroeg. Maar toch kreeg ik nog een appje dat ik pas om 19.00 hoefde. Ach, in ieder geval nog genoeg tijd om bij te komen!

Oké, na donderdagnacht wilde ik het liefst geen wijn meer zien, maar omdat de avond zo relaxed was verlopen kon ik het toch niet laten om nog even mee de stad in te gaan. Wine it is!

En ook de make-up werd weer uitgebreid bijgewerkt op het werk. Heerlijk om jezelf zo op te tutten na werktijd.

Voordat we gingen stappen, gingen we nog even een hapje eten. Ja, normaal gesproken is dat iets voor na het stappen, maar we hadden allemaal zoveel honger na het werken dat een broodje kroket meer dan welkom was.

In de kroeg zelf hadden we het al best snel weer gezien. Het was daarbij ook nog eens véél te warm en te druk om een beetje te kunnen dansen. Dan maar op tijd naar huis!

Zaterdagmiddag was ik doodmoe, maar ging ik toch nog een middagje langs een vriendin. En oh, wat was het heerlijk weer zeg! Zelfs het zonnetje op mijn rug voelde heel erg fijn aan. En fietsen was ook helemaaaal geen ramp.

Eenmaal terug thuis was het weer eten, klaarmaken en onderweg naar het volgende leuke ding op het programma. Wat een drukte, maar ik vind het allemaal heel erg leuk!

Ik ging naar een collega om lekker drankjes te doen, tv te kijken en (misschien nog) te gaan stappen. De keuze wat betreft dat laatste hebben we misschien nog wel drie of vier keer veranderd omdat we na twee avonden toch wel heel erg moe waren. Maar ja..

.. we konden het toch alwéér niet laten om nog even een kijkje te nemen in de stad. Zelf zocht ik ook nog wat andere vrienden op, en voor ik het wist was het alweer tijd om te gaan. Stiekem best een gek idee dat het 'opeens' al drie uur was, terwijl we er pas net een uurtje waren!

Oké: ik moest en zou even uitslapen deze eerste Paasdag, en dat is dan ook zeker gelukt. Ik kon eigenlijk bijna meteen aanschuiven aan een overheerlijke lunchtafel. Croissantjes, warme broodjes, mini-broodjes en heerlijk beleg: jammie!

Ook de vriendin van mijn broertje kwam niet met lege handen binnen. Zij had namelijk ontzettend haar best gedaan op een aantal Georgische hapjes. De naam van bovenstaand 'taartje' ben ik helaas vergeten, maar ik weet wel dat deze met deeg en honing gemaakt is. Heer-lijk!

Mijn werktijd was die avond vanwege de drukte nog een uurtje vooruit gezet, dus veel tijd om uit te buiken van de paaslunch had ik niet. En jammer genoeg zat mijn buik dus om 16.00 nog zo vol, dat ik ook helemaal niets meer heb gegeten. Yep, dat kon ik dus echt wel merken toen ik in alle drukte en chaos stond te werken. Gelukkig ging het allemaal goed en was ik blij dat ik eindelijk weer aan de bar zat.. met ... wijn. Oeps.

En nog meer oeps, want ja: de vierde avond in de kroeg was toch echt een feit. Ja, ik moet toegeven dat niet iedere avond deze week even leuk was, en dat ik vooral lekker eropuit ging omdat ik het zo gezellig vind. Deze keer weer met twee andere collega's met wie ik normaal niet zo vaak ga stappen. Rond kwart over 1 gingen we alweer weg en iets na twee sloot ik met een moe, maar superfijn gevoel mijn ogen. What a week!

Related posts

14 reacties

 1. Wat doe je toch leuke dingen meid! ik heb nog nooit bij la cubanita gegeten, maar dat ga ik binnenkort eens doen!

  BeantwoordenVerwijderen
 2. Hihi wat een heerlijk weekje weer! Wij gaan ook weleens naar Shots om even in te komen, haha!

  BeantwoordenVerwijderen
 3. Heerlijk hoor 4 keer stappen in een week! Wow, 2 uur in de rij gestaan voor de kassa's bij de V&D? Ik had het er niet voor over gehad. Bij ons in de stad was het ook al een en al elende. Ben zelf alleen niet binnen geweest!

  BeantwoordenVerwijderen
 4. Nou, je hebt je in ieder geval wel vermaakt de afgelopen week haha! En die carpaccio ziet er heerlijk uit... van de week had ik ook weer voor het eerst carpaccio en sindsdien wil ik alleen nog maar carpaccio :/

  BeantwoordenVerwijderen
 5. Leuk overzicht en zitten mooie foto's tussen!

  BeantwoordenVerwijderen
 6. Wat een heerlijke overzicht! La cubanita vind ik zo heerlijk!

  BeantwoordenVerwijderen
 7. Bij onze v&d was het ook zooo druk dat ik binnen liep en na 3 minuten alweer naar buiten ahahah

  BeantwoordenVerwijderen
 8. Haha oeps! Spontane avondjes als die zijn wel vaak de leukste. Fijn dat je je zo vermaakt en het zo gezellig hebt, verdien je <3! Dat honinggebakje ziet er trouwens echt super lekker uit.

  BeantwoordenVerwijderen
 9. Super leuke foto's weer Daphne, het ziet er weer ontzettend gezellig uit. Haha, grappig om te zien dat het bij elke V&D zo ontzettend druk was, binnen 1 minuut stond ik weer buiten omdat ik het niet aandurfde.

  BeantwoordenVerwijderen
 10. Haha, feestbeest ben je ook! Leuke foto's weer ^^

  BeantwoordenVerwijderen
 11. ziet er heerlijk uit, jij bent echt een party girl of niet? ik zie in bijna elke photo diary dat je gaat stappen, leuk!

  BeantwoordenVerwijderen
 12. Deze reactie is verwijderd door de auteur.

  BeantwoordenVerwijderen