La vie de Daphne - Rotterdam View, Amigo's & Danswedstrijd

Een week waarvan ik dacht dat 'ie rustiger zou worden, werd toch nog ineens bomvol gepland met allerlei superleuke dingen. Wat dacht je...


Een week waarvan ik dacht dat 'ie rustiger zou worden, werd toch nog ineens bomvol gepland met allerlei superleuke dingen. Wat dacht je bijvoorbeeld van een bezoekje aan het reuzenrad in Rotterdam, het eten van een heeerlijke bagel, mijn verlate verjaardagsfeestje en een danswedstrijd met een héél mooi eindresultaat?Maandagmorgen, wakey wakey. Ik kreeg afgelopen weekend nog twee hele leuke cadeautjes voor mijn verjaardag, namelijk een Rituals cadeaubon en onder andere een doosje macarons. De rest van mijn cadeautjes wil ik eigenlijk nog wel een artikel aan wijden, wat zeggen jullie?

Iets later op de ochtend fietste ik in het heerlijke zonnetje richting station om weer eens - lekker ouderwets - de trein naar Rotterdam te pakken. Toevallig kwam ik ook nog een collega tegen, dus de reis was niet eens zo saai! Eenmaal in Rotterdam aangekomen ging ik samen met een vriend naar de Markthal. En na lang wikken en wegen aten we als lunch.. een superlekker broodje hamburger!


Ter gelegenheid van 75 jaar wederopbouw staat er sindskort pal naast de Markthal een reuzenrad. En niet zomaar eentje: wanneer je in dit reuzenrad zit, heb je namelijk een waanzinnig uitzicht over Rotterdam! Vandaar ook de naam 'The View.'

Normaal gesproken sla ik zo'n reuzenrad eigenlijk altijd wel over, maar omdat deze er slechts een paar weken staat en ik toch wel erg nieuwsgierig was geworden, waagden we de gok.


En jaaaa, wat een heerlijk en 'oud vertrouwd' uitzicht! Ik weet niet wat het is, maar na ruim 4 jaar studeren in Rotterdam (en ook een hele toffe stage) ben ik de stad steeds meer gaan waarderen. Jammer genoeg het afgelopen jaar wat minder, maar alsnog voelt het nog steeds een beetje als 'mijn stadje.' En met het heerlijke - bijna - lentezonnetje erbij vind ik alles nog zoveel mooier!


Dinsdagochtend werd ik heel vroeg wakker met het zonnetje dat recht in mijn gezicht scheen (oeps, gordijn toch niet zo goed dicht gedaan). Ik was dan ook al op tijd uit de veren, bracht een bezoekje aan de stad en heb gezellig geluncht.

De rest van de dag heb ik lekker thuis gerelaxed en na lange tijd weer een blogje getypt. Ik merk overigens dat mijn ritme nog steeds niet helemaal terug is, terwijl er echt zoveel ligt om over te schrijven. Echt sorry, maar ik probeer het zo snel mogelijk weer op te pakken!


Woensdagmorgen zat ik ook alweer op tijd op het stadskantoor om mijn paspoort te verlengen. Na het maken van de meest vreselijke foto's ever kon er ook nog wel eens bij dat ik mijn pinpas vergeten was en dus niet eens kon afrekenen. Tenzij ik diezelfde middag nog terug zou komen. Oeff, het zou nog een hoop op-en-neer-gefiets worden..

Ik besloot toch echt eerst mezelf te 'trakteren' op een zelfgemaakte Italiaanse bol met carpaccio en parmezaanse kaas. Genieten!


Zo'n anderhalf uur later zat ik weer op het stadskantoor, waar ik toch nog een stukje langer moest wachten op het betalen dan ik dacht. En dan nog te bedenken dat ik volgende week wéér terug moet om 'm op te komen halen. Al dat wachten.. mij niet gezien.

Ik zou die avond weer een werkavondje op de planning hebben en ik besloot de twee uurtjes dat ik thuis was weer wat te besteden aan mijn blog en het maken van deze flatlay-foto.


Eenmaal 's avonds op mijn werk bleek de avond toch wat drukker te zijn dan gedacht. Een diner met mega-borden in de ene zaal, en in het restaurant de kleine hapjes die ik gewend ben te serveren. Wat een omschakeling steeds!

Yes, rond half 12 was ik klaar en ging deze Ice Tea Green er zeker wel in - lekker wazige foto ook.


Donderdag: weer geen uitslaapdag. Hoewel iedereen steeds denkt dat ik een ontzettend chill leven heb en iedere dag uitslaap: dat doe ik dus eigenlijk zelden. Niet alleen handig om een beetje ritme te behouden, maar zo heb ik ook nog iets aan mijn dag. Mijn outfit of the day was best casual: ik droeg na lange tijd weer eens m'n spijkerblouse!

Precies een week geleden was ik er al met Joyce, maar nu bracht ik met mijn moeder een bezoek aan de net geopende Bagels & Beans. Deze keer mijn latte macchiato wél in een glas, in plaats van de mega soepkom van vorige week, haha!


En yep, hoe kan het ook anders dat ik deze keer wél voor de bagel met carpaccio ging. Vorige week helaas uitverkocht, maar nu kon ik 'm dan eindelijk proeven! En lekker dat 'ie was, wauw!

Na deze lunch winkelden we nog iets en vond ik deze leuke steen om op te hangen, met natuurlijk een Franse quote (hoe kan het ook anders?)


Donderdagavond is het trainingsavond. Maar deze keer geen normale training. De zalen van de dansschool zouden namelijk allemaal bezet zijn, dus moesten we op zoek naar een nieuwe locatie. Eén van mijn teamgenoten woont op een boerderij met een mega-loods, dus die oplossing was snel gemaakt. En koud dat het was, brrr!

Gelukkig hebben we twee uurtjes met z'n allen heel erg goed getraind en waren we op dat moment zeker wel klaar voor de wedstrijd van aankomende zondag!


Bonjour Vendredi!

Die middag ging ik langs bij een vriendin waar ik bijna wekelijks heen ga. Altijd superfijne gesprekken en gezelligheid. We hebben de hele middag foute programma's als 'Overspel', 'Dokters' en 'Achter Gesloten Deuren' zitten kijken. Lachen, gieren, brullen, hahahah!


Eindelijk was het vrijdagavond: het moment waar ik al de hele week naar uitkeek. Ik had namelijk met vrienden ter gelegenheid van mijn verjaardag afgesproken om te gaan eten bij ons favo barbecue-restaurant. Onbeperkt wijntjes en biertjes: daar zeggen we geen van allen nee tegen!

Traditiegetrouw komt er ook altijd een mega-vaas met Long Island-cocktail op tafel. Die hoort dan wel niet bij het arrangement, maar met genoeg personen is zoiets gewoon superleuk om te doen!


Na het gezellige dinertje nog op de foto met de squad, waarna we vervolgens nog een drankje bij twee van hen thuisdronken. En toen... op naar de stad!

Er ging alleen zoveel mis met volle garderobes, mensen die nog moesten pinnen en rijen bij de kroeg dat ik na een tijd ook geen flauw idee meer had waar iedereen was. Gelukkig kwam ik nog wat collega's tegen waar ik een tijdje bij heb gestaan.


Zaterdag werd ik na de meest korte nacht ever wakker met een heel leuk pakketje dat ik via Twitter bij Mariska had gewonnen: het Maybelline Blushed Nudes palette, de Brow Satin en een mascara.

Lang tijd om bij te komen had ik niet, want er stond wéér iets leuks op het programma: lunchen met een dansgenoot/vriendin! En ja.. jullie zien het goed. De derde keer carpaccio van deze week is inderdaad een feit. En als ik moest kiezen, vind ik deze toch écht wel de lekkerste <3


Na een beetje uitrusten fietste ik weer richting werk. Een hele drukke avond die we gelukkig allemaal supergoed hebben gewerkt. Hoewel ik de hele avond superveel zin had om uit te gaan, besefte ik me maar al te goed dat het geen superidee was. Mijn wekker stond de volgende dag al om 7.30! Maar een wijntje? Die gaat er wel in hoor!

Nadat iedereen nog steeds bezig was met overhalen, ben ik toch rond 1 uur maar naar huis gefietst. Ik zou anders de volgende dag écht niet overleven, en al helemaal niet na alle korte nachten die ik de laatste tijd heb!


Ik werd wakker om 7.15. Zeven uur vijftien. Kwart over 7. Op zondagochtend. Damn, dit was echt even héél pijnlijk en ik kon op dat moment al helemaal niet meer wachten tot ik 's avonds in bed zou liggen. En oja, ik ben er steeds meer zeker van dat ik very, very soon een bezoekje aan Parijs ga brengen!

De hele dag stond in het teken van de danswedstrijd in Goes. Samen met het team hebben we keihard getraind om die (toch stiekem wel) teleurstellende vierde plek van de vorige wedstrijd te verbeteren. En wat bleek? We werden gewoon tweede! Nooit verwacht, maar een extra leuke verrassing omdat we hiermee maar liefst 12 teams versloegen.


Wallen op deze foto waar je U tegen zegt, maar stiekem toch wel heel trots op ons allemaal!

Om het te vieren, reden we met drie auto's richting McDonald's, waar een welverdiende 'overwinnings'maaltijd op ons wachtte. Dit is echt zo lang geleden, maar oh zo lekker!

De rest van de avond was ik doodmoe, zette ik deze photo diary in elkaar, douchte extra lang en kroop vroeg onder de wol. Vandaag weer vroeg opstaan en al meteen een hele drukke dag op de planning! Ik ben benieuwd wat de rest van de week me gaat brengen :)

Related posts

13 reacties

 1. Dat was toch inderdaad een behoorlijk volle week! Maar wel weer een erg leuke zo te zien! Gefeliciteerd met jullie prijs :-)

  BeantwoordenVerwijderen
 2. Woew, gefeliciteerd met die tweede plek, super super goed! En al dat eten hmmmmmmm <3 Ik heb zoveel zin in carpaccio en mcdonalds nu haha en het is pas kwart over 9 :(

  BeantwoordenVerwijderen
 3. Wat een leuke foto's! Gefeliciteerd met jullie tweede prijs!

  BeantwoordenVerwijderen
 4. Jij hebt altijd teveel food foto's waardoor ik ontzettend honger krijg haha. Je hebt weer een hele leuke week achter de rug, let's make next week even better!

  BeantwoordenVerwijderen
 5. Goed gedaan, gefeliciteerd met jullie tweede plek! Lekker hoor al die carpaccio, mmm <3

  BeantwoordenVerwijderen
 6. Wat leuk dat je in de reuzenrad bent geweest, mijn vriend durft niet, hihi! Ik ga misschien volgende week met een vriendin erin! En wat een heerlijke food foto's allemaal, love bagels & beans!!

  BeantwoordenVerwijderen
 7. Wauwie, heerlijk zo een volle week, najaa je hebt er prachtige wallen aan overgehouden hihihi grapje mop! leuk dat jullie tweede zijn geworden!

  BeantwoordenVerwijderen
 8. Ik ben het met je eens; lang uitslapen verpest je dag inderdaad! Wat fijn dat je week toch uiteindelijk bomvol met leuke dingen zat. En ik wil zeker een artikel zien over al je cadeautjes!

  BeantwoordenVerwijderen
 9. Ah super goed joh die tweede plaats! Gefeliciteerd. En uitslapen is lekker op zondag, maar doordeweeks probeer ik vaak ook op tijd op te staan als ik vrij ben.

  BeantwoordenVerwijderen
 10. Mooi een tweede plek <3 Mooie week en foto's!

  BeantwoordenVerwijderen
 11. Oh jum, carpaccio is zo lekker! En wat goed van de tweede plaats. Gefeliciteerd!
  Wat een prachtige foto's van Rotterdam! Blijft een hele mooie stad. <3

  BeantwoordenVerwijderen
 12. Jij bent écht wel een carpaccio dief hihi, <3

  BeantwoordenVerwijderen