La vie de Daphne - Rotterdam, Hoofddorp, Tilburg

Mijn laatste weekje als 21-jarige is zojuist ingegaan! Aankomende donderdag word ik weer een jaartje ouder en er staat alweer een hoop leu...

Mijn laatste weekje als 21-jarige is zojuist ingegaan! Aankomende donderdag word ik weer een jaartje ouder en er staat alweer een hoop leuks op de planning. Ook afgelopen week was weer bomvol - en echt: jullie gaan me echt voor gek verklaren na het zien van deze photo diary. Deze week iets meer rust hopelijk :)Maandag ging de wekker alweer vroeg, iets wat ik dus tegenwoordig echt niet meer gewend ben. Gelukkig stond er iets leuks op het programma én zag ik dat het zonnetje buiten scheen toen ik m'n gordijnen open deed. Yes!

Ik maakte me klaar om een dagje naar Rotterdam te gaan. Ik had daar namelijk afgesproken met lieve Joyce en omdat ze nogal ver weg woont was Rotterdam een prima middenweg. En helemaal leuk omdat daar ook een KIKO winkel zit natuurlijk!


Eenmaal op het station aangekomen realiseerde ik me dat de laatste keer dat ik naar Rotterdam afreisde gewoon voor mijn afstudeerpresentatie was. Zo'n rare gedachte dat ik een paar weken terug nog met zoveel zenuwen op ditzelfde station stond te wachten en een paar uur daarna gewoon afgestudeerd was!

We waren rond lunchtijd in het Alexandrium en na wat winkels besloten we te gaan lunchen bij.. La Place! Best een gek idee dat er zoveel La Place-vestigingen (in V&D winkels) dicht zijn gegaan, maar dat we hier nog wel degelijk aan een heerlijk broodje en koffie zaten.


Ook de KIKO winkel kon natuurlijk absoluut niet overgeslagen worden. Joyce en ik zijn allebei ontzettend verslaafd aan dit merk en ook deze keer gingen we allebei niet met lege handen naar huis. En ohja, druk dat het in dit filiaal was, wow!

Eenmaal terug op het station stonden we heerlijk te wachten in het zonnetje. Ik kan oprecht zo vrolijk van het feit worden als het buiten lekker weer is en het zonnetje op mijn rug schijnt. Ik vond het ook een supergezellige dag en heel lief dat ze zo'n stuk voor mij had gereisd!

Eenmaal thuis zette ik nog even al mijn aankoopjes op de foto. Een nieuw MUA-palette, mijn oh-zo vertrouwde concealer en dagcreme, voor het allereerst een oogschaduwbasis, een lakje en lipstick van KIKO én een nieuwe zwarte broek. Die laatste kocht ik toevallig met de code van Joyce haar moeder, omdat zij werkzaam is bij WE. Ook nog eens mooi meegenomen dus!

Yup, 's avonds toch weer even een besefmomentje. Hoeveel leuke dingen ik al in een week tijd heb mogen doen, hoeveel lieve mensen ik om me heen heb die er voor me zijn en me overal doorheen slepen. Ik vind het geweldig! <3


Dinsdag was weer even een uitrustdagje. Ik merkte bij het opstaan al dat ik echt de behoefte voel om binnenkort zelf naar Parijs te gaan, desnoods voor maar 2 of 3 dagen. Het lijkt me geweldig om te kijken hoe zelfstandig ik ben, en waar kan dat beter dan in de stad waar ik mijn hart verloren ben? :)

Ook ging ik die middag nog op pad om een nieuwe stijltang te kopen. Die van mij is namelijk erg ver kapot aan het gaan, en gelukkig vond ik bij Blokker precies dezelfde die ik al had! Eenmaal terug thuis lagen er al wat brieven en mails in mijn postbus; allemaal kortingscodes voor mijn verjaardag alvast!


Woensdagochtend zette ik was essentials of the day op de foto..

... en bracht ik een bezoekje aan de stad. Ik moest namelijk nog een cadeautje voor de verjaardag van Joyce scoren, omdat ik een dag later naar haar toe zou reizen (yep, all the way down to Hoofddorp). Ik bekeek nog snel even haar wish list en was er gelukkig al snel uit wat ik ging kopen.


Terug thuis lakte ik mijn nagels in mijn nieuwe kleurtje van KIKO en echt: I love i! Het grappige is dat ik al heel lang de kleur 'Nude' van KIKO wil toevoegen aan mijn nagellak-collectie, en dat ik dus heel onbewust nummer 372 heb gekocht. Ik had dus geen idee tot ik ging kijken welke naam nummer 372 had: Nude!

's Avonds stond er weer een werkavondje op de planning. Een avondje die nog wel eens héél zwaar zou kunnen worden, aangezien er van de vier personeelsleden maar twee mensen waren. Yep, het was flink aanpoten en doorwerken, maar uiteindelijk is het ons gelukt. Gelukkig kon ik na werktijd meerijden met een collega, lief!


Oefff.. al die korte nachtjes. Mijn wekker ging alweer om 8.15 en voor ik het wist zat ik in de trein richting Hoofddorp. Een reis die meer dan 2 uur zou gaan duren, maar daar had ik het zeker voor over. Gelukkig was het weer héérlijk weer en was ik blij dat ik eindelijk het huis van Joyce kon zien!

We hebben gezellig met z'n drietjes (Joyce, haar moeder en ik) zitten kletsen en er kwam zelfs nog een (onverwachte!) lunch achteraan. En ohja, wat ik had gekocht voor Joyce? Het Bucketlist-boek! Het meest toevallige was nog wel dat een vriendin dit boek blijkbaar ook wilde geven, oopsie. Gelukkig was ze er wel heel erg happy mee!


Ik begon alweer op tijd aan mijn terugreis; ik zou 's avonds namelijk opnieuw met de trein weggaan en wilde tussendoor nog wel even de tijd hebben om alle spullen in te pakken. Onderweg kocht ik op Leiden Centraal nog een Latte Macchiato. En ik kreeg er zelfs nog een smiley bij mijn naam bij :-)

Hoe mijn reis was? Veel rustiger dan ik dacht! En ik zat toch echt rond 17.00 in de trein, midden in de spits. Maar er was he-le-maal niets van de spits te merken. Gek, maar wel heel fijn!


Toen ik thuiskwam werd het heel snel eten, heel snel spullen pakken en weer terug naar het station. Ik had namelijk met een aantal collega's afgesproken om een avondje in Tilburg te gaan stappen! Ik was er zelf nog nooit geweest, dus had ook geen idee wat ik kon verwachten. We begonnen in ieder geval gezellig in het studentenhuis van één van mijn collega's met wat drankjes!

Nadat we het luchtbed hadden opgepompt, de slaapzakken hadden klaargelegd en ons helemaal hadden omgekleed, kon de avond beginnen. Het werd nog een avond van veel lopen, want met het openbaar vervoer naar het centrum was eigenlijk niet echt te doen.


We bezochten twee café's, waar het bij de tweede een stuk drukker was dan bij de eerste. Ik vond het eerlijk gezegd allemaal helemaal prima en heb me kostelijk vermaakt. Overigens vond ik het wel echt een gek idee om eens in zo'n andere stad te stappen!

Het werd later en later, en ook het tijdstip dat we aan de pizza zaten was diep in de nacht. Sterker nog, met de hele terugreis en het nakletsen gingen we pas om 6 uur richting bed, waar ik vervolgens om half 7 mijn ogen dicht deed. Oei, wat een tijden!


Ik werd alweer veel te vroeg wakker, en had het de hele nacht zo koud gehad dat ik ook echt niet meer verder kon slapen. Het duurde helaas nog wel een tijdje voordat de rest boven water was. Toen we eenmaal allemaal wakker waren, was het haasten om de trein te halen. We moesten alledrie die avond nog werken, en zij allebei om 17.00. Ik gelukkig pas om 18.30, dus ik had nog wel even om uitgebreid te douchen en mezelf klaar te maken voor weer een nieuwe avond!

Het avondje werken ging gelukkig helemaal goed. Het was druk, maar gelukkig zeker wel vol te houden. En de gedachte dat we die avond alweer gingen stappen zorgde ervoor dat ik de hele avond met een big smile rondliep. Na werktijd waren de wijntjes aan de bar weer de start van een hele gezellige avond!


Nu ik alle foto's van vrijdagavond terugkijk (en sowieso van de tijd dat ik nu al in het restaurant werk), merk ik dat het bijna traditie wordt om een selfie te maken met de collega die op de linker (en rechter!) foto staat, haha!

Eenmaal in de kroeg was het weer reuzegezellig. Het feestje waar we waren heette 'ouderwets', oftewel een hele avond met old school muziek. De editie die ik hiervoor heb bezocht was ook al goed bevallen, en deze kon alleen maar beter worden!


Maar één van de leukste dingen aan de avond vond ik toch wel dat op een gegeven moment bijna alle collega's bij elkaar waren. Het leek net een kleine familie-reunie. Volgens mij namen we met de groep de halve bovenverdieping van de kroeg in beslag, haha :P

En ohhhh wat leuk, we hebben een nieuwe filter op Snapchat erbij van ons te leuke stadje (ahum). De avond was weer zo leuk dat ik pas rond half 5 mijn bed indook. Echt guys.. hoe ik dit volhoud weet ik ook niet, hahah!


De volgende dag was ik gek genoeg niet eens zo heel laat wakker. De rest van de meiden sliep aan de stilte in de groepswhatsapp te merken allemaal tot laat uit. Misschien dat er een dag komt dat ik dat ook weer kan, haha! Ik zette nog even één van mijn mooie boeken op de foto; zeker een aanrader voor Parijs en New York-liefhebbers!

Zaterdagavond betekent voor mij eigenlijk altijd wel weer een werkavond. Met twee volle tassen stapte ik een overvol restaurant binnen. Ik begin tegenwoordig wat later dan de rest, en ik kon bij binnenkomst al merken dat dit nog wel eens een latertje ging worden. Het carnavallen in Breda wat eigenlijk op de planning stond zou nog wel eens afgeblazen kunnen worden. En ja hoor, doodmoe zaten we pas om 1.00 uur aan de bar met een wijntje.

Hoewel de rest van de collega's allang naar huis was, konden wij met z'n drieen het toch niet laten om nog een kijkje te nemen in de stad. Hoe laat we richting de kroeg liepen? Pas om 2 uur geloof ik, haha!

In de kroeg zelf viel het best tegen. We waren allemaal zo gesloopt na deze avond hard werken en we waren daarnaast wel superblij dat we niet meer in de drukke stad van Breda stonden. Slechts een uurtje hielden we het vol en daarna zijn we richting huis gegaan. Gelukkig kon ik nog met iemand uit de buurt meefietsen en was ik weer iets na vieren thuis.

Zondagochtend werd ik al wel weer wat meer moe wakker dan de andere dagen. Pas toen merkte ik dat ik blij moest zijn dat het weekend er alweer bijna op zat. Die middag zou ik gelukkig nog maar één keer de deur uit hoeven. Tot die tijd maakte ik nog wat foto's, waaronder deze flatlay.

Rond kwart over 4 stapte ik op de fiets richting werk. Niet om zelf te werken, maar om mee te helpen met het tellen van de fooi van afgelopen maand. Hoewel we in februari helemaal niet zoveel open zijn geweest, werd het toch nog een klusje van ruim anderhalf uur. Wat veel werk zeg!

En de rest van mijn zondag was suuuperfijn. Op naar een nieuwe week, en in het bijzonder MIJN VERJAARDAG!

Related posts

17 reacties

 1. Jippieeee op naar een nieuwe week inderdaad. Ik ga nu eerst mijn nagels doen, komt door jou foto met de nagellak. :')

  BeantwoordenVerwijderen
 2. Wow Daphne, lekker stappen jij haha! Leuk joh, gewoon genieten :-)

  BeantwoordenVerwijderen
 3. Leuke diary! Je hebt lekker wat afgereisd zeg haha. Ik voel ook enorm de drang om een weekendje naar Parijs te gaan, gewoon in mijn uppie. Alleen zou mijn moeder mij nooit alleen laten gaan na wat er allemaal gebeurd is!

  BeantwoordenVerwijderen
 4. Pff wat een drukte Daphne haha. Hoe heb je dat toch allemaal in een week weten te proppen. Maar volgens mij zijn het allemaal hele leuke en gezellige plannen, dat scheelt ;) In je eentje naar Parijs, stoer!

  BeantwoordenVerwijderen
 5. Jeetje, druk druk druk! Gelukkig zijn het allemaal leuke dingen met leuke mensen! <3

  BeantwoordenVerwijderen
 6. Wat heb jij het toch druk daphne, maar dat snap ik maar al te goed. leuke dingen heb je met joyce samen gekocht!

  BeantwoordenVerwijderen
 7. Pfoe, jij hebt je niet verveeld! Wat super om te zien dat je allemaal leuke dingen onderneemt Daphne, goed om te zien dat het weer wat beter met je gaat <3

  BeantwoordenVerwijderen
 8. Wat een leuke week heb je achter de rug! Die kortingscodes zijn altijd heel leuk om te krijgen als je jarig bent ^^

  BeantwoordenVerwijderen
 9. Phoe wat een onwijs drukke week inderdaad! En wat tof dat je dat bucketlist boek cadeau hebt gedaan aan Joyce, het is écht een leuk boekje :D

  BeantwoordenVerwijderen
 10. Wat leuk om te lezen dat je alleen naar Parijs wilt, dat heb ik ook vorig jaar gedaan voor 5 dagen. Ik raad het je aan en zo kom je er inderdaad achter hoe zelfstandig je bent. DOEN!

  BeantwoordenVerwijderen
 11. Ik vond het zo leuk om je twee keer in 1 week te zien, hihi! <3

  BeantwoordenVerwijderen
 12. Wat een heerlijke week heb je gehad! Zo'n avondjes stappen achter elkaar moet kunnen. En ik vind dat je naar Parijs moet gaat. Het is volgens mij een hele leerrijke ervaring om ergens alleen naar toe te reizen en wie weet leer je heel wat nieuwe dingen kennen :)

  BeantwoordenVerwijderen
 13. Erg leuke foto's ♥ Leuk dat je zelf naar Parijs wilt gaan. xx Liefs

  BeantwoordenVerwijderen
 14. Zo te zien heb je een druk, maar wel een top weekje gehad, haha! Ik vind het super stoer van je dat je alleen naar Parijs wilt gaan!!

  BeantwoordenVerwijderen
 15. Ah wat leuk dat je er over na zit te denken om voor een paar daagjes alleen naar Parijs te gaan! Ik zeg DOEN! Kom je even tot rust en kun je genieten! <3 Fijn om te zien dat je zo'n volle leuke week hebt gedaan! You go girl.

  BeantwoordenVerwijderen
 16. Wat een leuke foto's! En oh, zo fijn al die stap avondjes, ziet er enorm gezellig uit! Wel een enorm drukke week haha, hoe houd je het vol?!

  BeantwoordenVerwijderen