Mijn meest favoriete 'props' voor op foto's

Dat ik graag foto's maak is natuurlijk écht geen geheim meer. Op mijn Instagram-account (volg jij me al? @ laviededaphne ) vind je tall...


Dat ik graag foto's maak is natuurlijk écht geen geheim meer. Op mijn Instagram-account (volg jij me al? @laviededaphne) vind je talloze flatlays waarin ik heel wat tijd heb gestoken. Het is telkens weer een uitdaging om een nieuwe compositie te verzinnen en een goede foto te verzinnen. Een flatlay is natuurlijk niet compleet zonder een heleboel 'spulletjes' - ofwel props. Vandaag mijn favorieten!Mijn iPhone's (zowel de 4, 5 als de 6) gebruik ik vrij vaak in foto's, vooral als de foto veel zwart en/of wit-elementen bevat. Ik kan er op zo'n moment voor kiezen om mijn te leuke nieuwe Marble-hoesje te laten zien of juist het zwarte scherm om wat meer contrast te creeren. Ook de achterkant van de iPhone 5 blijf ik nog steeds pretty vinden!


Boeken.. what can I say more? Ik heb absoluut een aantal fotogenieke pareltjes in mijn collectie en ik heb er bijna een sport van gemaakt om dit soort boeken te verzamelen. Nu moet ik toegeven dat ik Love, Style, Life nog moet lezen en dat ik pas bij (ongeveer) nummer 150 ben van de 14.000 things to be happy about. Ach, dat komt nog wel. Voor nu zijn ze een hele leuke toevoeging op mijn foto's!


Dat ik de grooste Parijs-addict in blogland ben is ook erg overduidelijk, en hierom vind ik het ook leuk om accessoires of spulletjes die met Parijs te maken hebben te verzamelen. Ook op foto's doen ze het heel erg goed. Ik vind het wel wat hebben, zo'n Eiffeltoren op de foto.


Met stip op nummer één de meestgebruikte 'prop' is één van mijn horloges. De retro Casio-horloge en de Prisma-horloge heb ik allebei eens opgestuurd gekregen door een samenwerking, en de roségouden horloge kreeg ik tijdens Kerst 2014 van mijn vriend. Ik vind horloges dan ook de mooiste sieraden om op de foto te zetten, en ik vind het bijna jammer dat ik er niet meer heb! (zoals een mooie Daniel Wellington..)


Naast horloges zet ik ook vaak mijn staafjesoorbellen of nieuwe gouden oorbellen op de foto. Ook zocht ik al mijn ringetjes op toen ik erg veel inspiratie kreeg door het zoeken naar flatlays op Tumblr. Het zijn allemaal ringetjes die per stuk geloof ik nog geen 2 euro kosten, maar hé: dat ziet toch niemand op de foto? :P


Hoewel de zon - of uberhaupt de zomer - best ver te zoeken is op dit moment, vind ik het toch heel erg leuk om één van mijn zonnebrillen op de foto te zetten. Mijn favoriete 'prop' is zelfs de old school Ray-Ban zonnebril van mijn vriend, die al sinds ons tripje in Parijs bij mij is blijven liggen. Brengt toch weer wat zomers aan de foto.

Een grote verslaving en tegelijkertijd ook een erg mooie 'prop' op foto's zijn toch wel mijn lipsticks. In het bijzonder de gouden Rouge Pur Couture lipstick van YSL. Jammer genoeg draag ik 'm zelden, maar op foto's is 'ie echt een eyecatcher. Ook de hulzen van mijn Rouge Volupté lipstick en KIKO Velvet Mat lipstick zijn erg mooi. En MAC lipsticks doen het altijd wel goed op foto's waarbij alles in het thema zwart is.


Eén van mijn favoriete items voor op foto's zijn mijn oude camera's. Inmiddels heb ik al een hele collectie opgebouwd (op de foto rechts) en vind ik het héél erg mooi om ze als extraatje te hebben op een foto. Ik vind ze dus niet alleen heel erg leuk om te hebben, maar ik vind dat oude camera's echt een soort retro toevoeging geven aan een foto. 

Related posts

21 reacties

 1. Mooie spulletjes gebruik je voor je flat lays! Vooral de fototoestellen zijn gaaf joh.

  BeantwoordenVerwijderen
 2. All bow to the flatlay Queen! Je foto's blijf ik prachtig en ik ben er nog steeds ontzettend jaloers op maar ik blijf oefenen!

  BeantwoordenVerwijderen
 3. Wat maak je prachtige flatlays! Kan ik nog wat van leren :) en die camera collectie, wauw!

  BeantwoordenVerwijderen
 4. Fijne inspiratie! Je flatlays blijven stuk voor stuk mooi om naar te kijken :) x

  BeantwoordenVerwijderen
 5. Leuk om te zien wat je favorieten zijn! Ik vind die boeken er ook altijd heel erg mooi uitzien op je foto's :)

  BeantwoordenVerwijderen
 6. Ik ben zo jaloers op al je oude camera's! Die geven de foto's echt heel veel sfeer. Ik ben trouwens ook wel benieuwd naar je ondergrond. Is dat gewoon een marmeren plaat?

  BeantwoordenVerwijderen
 7. Wauw, al je camera's, jaloooooers. Je foto's zijn altijd prachtig Daph, je mag trots zijn op jezelf dat jij dit zo goed kunt!

  BeantwoordenVerwijderen
 8. Je maakt inderdaad ontzettend mooie foto's Daphne! Leuke spulletjes heb je :-)

  BeantwoordenVerwijderen
 9. ah wat een leuk artikel! Leuk om te zien zo. <3 Ik vind je oude camera collectie echt heel leuk! En is heel leuk om terug te zien bij foto's. <3
  Liefs! Evelien

  BeantwoordenVerwijderen
 10. Wat een méga leuk en interessant artikel! Ik ben echt dol op je flatlays, en de items die je erin verwerkt! Liefs!

  BeantwoordenVerwijderen
 11. Super tof om te zien! Ik probeer de laatste tijd ook veel te experimenteren met flatlays en het is inderdaad een uitdaging om steeds iets nieuws te creëren.

  BeantwoordenVerwijderen
 12. Ik vind je foto's echt geweldig en wow je cameras , tof!

  BeantwoordenVerwijderen
 13. Ik vind je foto's op Instagram altijd echt prachtig<3 En je camera's zijn toch wel heel erg cool

  BeantwoordenVerwijderen
 14. Echt heel tof om te zien. Ik moet zeggen dat ik er pas sinds kort echt een sport van maak (net als jij) om elke foto iets bijzonders te geven. Ik vind je boeken heel tof! Teksten doen het altijd goed!

  BeantwoordenVerwijderen
 15. Super leuk, je foto's zien er altijd heel mooi uit! En toevallig, al die boeken wil ik nog graag lezen!

  BeantwoordenVerwijderen
 16. Waauw, zoveel fototoestellen :) Is idd leuk om bij te houden om er een compo mee te maken.

  BeantwoordenVerwijderen
 17. Wat een fijne props! Zo leuk om te zien dat dit soort kleine dingen zoveel toevoegen aan je flatlays. x

  BeantwoordenVerwijderen
 18. Supermooie props! Zelf pak ik ook snel boeken erbij, want die zijn inderdaad heel fotogeniek, hihi. En ik blijf jouw foto's liefde vinden <3

  BeantwoordenVerwijderen
 19. Wauwie ik ben zo jaloers hé. Ik ga een keer op cursus bij je hoor.

  BeantwoordenVerwijderen