La vie de Daphne - Carnaval, Uitrusten & Antwerpen

De carnavalsspullen zijn weer opgeborgen en het normale leven is weer begonnen. Jammer, want ik heb het echt enorm naar mijn zin gehad. Zo...

De carnavalsspullen zijn weer opgeborgen en het normale leven is weer begonnen. Jammer, want ik heb het echt enorm naar mijn zin gehad. Zo werkte ik mijn allereerste avond tijdens carnaval, had ik nog een onverwacht leuk avondje, heb ik de rest van de dagen lekker uitgerust en besloten mijn vriend en ik ook spontaan nog naar Antwerpen te gaan!


Omdat ik mijn vorige photo diary op zondagmiddag al afsloot en eigenlijk niets van mijn werkavondje heb laten zien, hebben jullie deze voor nu tegoed! Ik had die dag geen flauw idee wat ik aan moest doen en had ook geen zin om me in een hele carnavalsoutfit te hijsen; we zouden immers toch een shirt van de kroeg krijgen. Ik wist jammer genoeg niet of dit een geel of rood shirt zou zijn, maar ik hoopte stiekem toch een beetje op rood!

En yesss, het werd gelukkig rood! Stond in ieder geval best leuk met mijn rokje en mijn bandana. Ik was echt heel erg zenuwachtig voor deze avond, maar achteraf was het ZO leuk! Het was jammer genoeg minder druk dan de vorige dagen dat ik zelf even een bezoekje bracht, maar mensen kijken blijft ook altijd leuk!


Ook heel leuk was dat er een aantal bekenden aan mijn bar zijn geweest en ze bijna allemaal wel even snel een foto maakten terwijl ik hard aan het werk was. Of ja, 'hard' aan het werk is misschien wat overdreven; ik heb echt de hele avond staan dansen!

En daarbovenop was er ook nog een kleine meevaller. Ik rekende namelijk op werken tot 4 uur 's nachts en daarbij merkte ik ook dat ik om 1 uur echt moe begon te worden en zere benen kreeg. Wat bleek? Het duurde die avond maar tot 3 uur! Daarna hebben we de hele tent schoongemaakt en zaten we om kwart over 4 aan een boterham met rookworst. Normaal gesproken heb ik er een hekel aan, maar echt: ik kon op dat moment echt alles eten (als je je bedenkt dat ik om 17.00 voor het laatst iets gegeten had..)

Zondagnacht stapte ik rond een uurtje of half 5 de douche in, wat ik normaal noooit doe. Maar jammer genoeg dacht moeder natuur dat het leuk was om het de hele weg naar huis kei- en keihard te laten regenen. Poeh, ik had nog nooit zoveel regen gezien denk ik!


Maandag werd ik pas rond een uurtje of half 1 wakker. Doodmoe en ik voelde mijn benen echt niet meer. Maar hé, ik zou nog een hele dag hebben om uit te rusten, want ik moest pas om 22.00 uur 's avonds weer werken. De dag spendeerde ik daarom met het maken van twee flatlays met boeken (één van mijn favo 'props' zoals je al hebt kunnen lezen in mijn vorige artikel).


Ik merkte dat mijn energie wel weer wat terug begon te komen. En al helemaal toen ik rond 15.45 een WhatsAppje kreeg dat we vanavond met teveel mensen zouden staan en dat ik wel vrij mocht zijn. WAUW. Normaal gesproken wil ik echt niet afgebeld worden, maar nu tijdens carnaval vond ik het écht niet heel erg. Mijn dutje die ik wilde doen skipte ik meteen.. en dat kun je ook wel zien aan de mega-wallen op deze foto.

Weer een onverwacht gezellig avondje bij vrienden thuis dus! Ik besloot echt nog even alles eruit te halen wat erin zat, omdat ik waarschijnlijk die dinsdag toch niet meer zou gaan. Even nog een gezellige groepsfoto.. ehh...


En jaaaa, ik kan met 100% overtuiging zeggen dat dit echt de meest gezellige avond was. De drankjes vloeiden rijkelijk, de dansjes werden steeds uitbundiger en we plakten er zelfs met z'n allen nog een soort mini-kroegentocht aan vast.

Ook ging ik nog even langs al mijn collega's die natuurlijk 'op het werk' aan het carnavallen waren. Wat een gezelligheid om iedereen weer te zien en lekker veel te dansen met z' n allen!


Yep, ik heb me die maandag in ieder geval weer kostelijk vermaakt en vond het voor het eerst oprecht jammer dat carnaval weer ten einde kwam. Ik weet niet wat het is, maar ik vind het écht iets hebben om elke avond verkleed de stad in te gaan, tientallen mensen tegen te komen die je normaal gesproken nooit tegenkomt, iedereen die aardig doet tegen elkaar, geen stress, niemand die je uitlacht, de meest gekke muziek: gewoon alles!

De derde en laatste hamburger moest natuurlijk ook wel even gegeten worden. Wat ga ik déze hemelse dingen missen zeg; ik genoot er nog maar even extra van!


De volgende ochtend en rest van de dag heb ik heeerlijk lazy gedaan met mijn vriend. We hadden eindelijk de tijd om twee afleveringen van onze favo serie Suits te kijken en om lekker uitgebreid op bed te blijven liggen. Carnaval was toch echt een beetje leuker dankzij hem! <3

Ik zou eigenlijk blijven eten, maar ik werd rond etenstijd zo moe dat ik alleen maar verlangde naar mijn eigen thuis, mijn eigen bed en gewoon even helemaal niets. Dat heb ik dan ook lekker gedaan en ben volgens mij nog nooit zo vroeg in slaap gevallen!


Woensdag besloot ik om weer wat blogjes in te plannen, mijn kamer weer helemaal op te ruimen en gewoon vooral nog om even te relaxen en bij te komen van de afgelopen dagen. Het mag dan wel het leukste feestje van het jaar zijn, maar al die wijn en dat slechte eten doet niet echt heel veel goeds met je lichaam. Lekker uitrusten dus!

Ook lakte ik die dag mijn nagels in een typisch lente/zomerkleurtje en daarnaast ook mijn meest favoriete kleur allertijden: Saltwater Happy van Essie. Lang geleden dat ik 'm op heb gehad, maar misschien wel de kleur die ik het vaakst opnieuw op mij nagels heb gehad!


Donderdag begon ik me na al dat rusten toch wel een beetje te vervelen, dus vond ik het weer eens leuk om voor de camera te kruipen en wat portretfoto's te schieten. Deze hebben jullie al op Instagram kunnen bewonderen, en de rest zien jullie morgen!

Net als woensdagavond stond er ook donderdagavond een training van twee uur op het programma. Onze eerste wedstrijd komt er bijna aan en er moeten nog een hoop puntjes op de i worden gezet willen we een kansje maken voor de top 3. We gaan ervoor!


Eerder die week hadden mijn vriend en ik spontaan bedacht dat we het tripje naar Antwerpen (dat we eigenlijk gepland hadden op de dag dat ik de uitslag van mijn scriptie kreeg) op vrijdag zouden doen. Hij kwam me dan ook na mijn intensieve dansles ophalen en we haalden nog een superlekkere McFlurry van McDonald's. Ik heb er echt in geen eeuwigheid meer eentje op!

De volgende ochtend was het tijd voooor Antwerpen.. en ook om mijn geliefde studentenreisproduct dan toch écht stop te zetten. Vaarwel, gratis OV; we hebben echt belachelijk veel meegemaakt in en rondom het openbaar vervoer. Ik zou er bijna een boek over kunnen schrijven!


We waren redelijk snel over de grootste winkelstraat van Antwerpen - de Meir - heen en gingen daarna lekker in het zonnetje zitten op het terras. Het was dan misschien slechts 5 of 6 graden, maar die zon was ZO ontzettend fijn. Ik kreeg echt weer even een lentegevoel! Ook bestelde ik op het terras een koffie, terwijl ik eigenlijk helemaal geen koffie lust. Oepsie.. ooit leer ik het wel eens hopelijk!

Het liep al tegen lunchtijd en daarom bestelden we naast koffie en thee ook nog een lekker broodje. Ik had een club sandwich met kipfilet en mijn vriend een croque monsieur. Deze club sandwich was achteraf toch veel meer dan ik eigenlijk op kon, maar hij was wel heel erg lekker!


We wilden niet weer dezelfde route over de Meir teruglopen en hierom besloten we nog lekker de toerist uit te hangen. We liepen door straatjes waar we normaal nooit komen en waar het zelfs heel erg gezellig blijkt te zijn. Kijk overigens eens hoe strakblauw de lucht was!

We maakten er vervolgens ook een uitdaging van om de winkel van Ladurée te vinden. Vrijwel onmogelijk, want ik had geen flauw idee waar die in Antwerpen zat en of we uberhaupt wel in de buurt waren. Maar ach, een wandeling door de duurste straat van Antwerpen kon er ook nog wel bij. Ik vond deze winkel van Philipp Plein echt supergaaf met dat zwarte marmer; het pand sprong er in vergelijking met de rest echt heel erg uit!

Nietsvermoedend liepen we verder door de straat en keken we onze ogen uit bij de etalages van al die veel te dure winkels. Tot ik toch plots echt Ladurée twintig meter voor ons zag. Wat een toeval! En wat een klein, schattig winkeltje. Jammer genoeg heb ik er niets kunnen kopen, want 6,40 voor twee macarons en ruim 18 euro voor 6 vond ik véél te veel. Ik ben ook tevreden met mijn Hema-macarons hoor :-)

Toch liep ik niet helemaal met een teleurgesteld gevoel de winkel uit. In de hal naar de winkel toe was namelijk een supermooie marmer-look muur waar ik echt even een foto voor moest maken! Tja, ik vind marmer gewoon ontzettend pretty!

Na hier en daar wat winkels te hebben bezocht was ik inmiddels al een klein aantal leuke aankopen verder. Daarbij vond ik bij River Island een schitterende rok; eentje die ik normaal gesproken echt had laten hangen, maar die er supermooi uitziet als ik 'm aan heb! Leuk weetje is ook dat deze van 40 euro naar 18 euro was afgeprijsd. Dat was al helemaal een goeie reden om 'm mee te nemen!

Eenmaal eindelijk op het station aangekomen waren we toch wel heel erg moe. We hadden er immers een veel langere wandeling dan normaal op zitten, maar dat maakte het zeker niet minder leuk. Wat een superfijne dag met het zonnetje erbij! (en natuurlijk mijn eigen zonnetje, haha!) <3

Om de dag nog wat leuker af te sluiten, gingen we spontaan nog uit eten. De club sandwich van die middag zorgde ervoor dat ik na het plankje met voorgerechtjes al helemaal vol zat.. Gelukkig was het geen probleem om bijna een uur te wachten tot het hoofdgerecht, en dat was écht heel erg fijn. Hoewel ik normaal gesproken een typische dessert-liefhebber ben, kon ik nu echt geen eten meer zien!

De volgende dag maakte ik een foto met een aankoop waar ik heel erg blij mee ben: een nieuw make-uptasje! Ik moet toegeven dat ik 'm ook wel een beetje heb gekocht vanwege de minimalistische uitstraling en omdat 'ie er heel mooi uitziet op foto's, maar natuurlijk is een make-uptasje ook altijd erg handig!

Die middag bracht ik nog een schoolboek naar het postkantoor en besloot ik ook nog maar eens voor de zoveelste keer langs Lidl te gaan voor Macarons. En ja hoor, na de 10000e poging om macarons te scoren, lukte het eindelijk. Jammer genoeg zijn het wel diepvriesmacarons en zijn het maar vier kleuren, maar deze wilde ik echt een keer proberen!

En fotogeniek zijn ze ook natuurlijk! En of ze lekker waren? Ja, absoluut. Niet zo lekker als de macarons die ik wel eens van Hema heb, maar zeker niet onaardig. En voor de prijs hoef je het ook niet te laten, volgens mij kostten deze rond de 3,79 euro!

's Avonds stond er weer een werkavond op de planning. Hoewel zaterdag normaal onmogelijk druk is, heb ik nog nooit zo relaxed gewerkt. We hoefden niet te rennen en vliegen zoals we normaal altijd doen en we waren ook zelfs al om 12 uur klaar! Wine-timeee.


De volgende dag was het Valentijnsdag! Ik doe er zelf helemaal niets mee en kon eigenlijk alleen maar toeleven naar mijn hele drukke en lange werkavond die op de planning stond. Een Instagram-fotootje in het thema kon er gelukkig nog wel vanaf!

Ook genoot ik die middag nog van mijn laatste macarons uit de doos. Ik besef me opeens dat ik maar liefst 12 macarons in een dag tijd heb opgegeten - oeps! Maar ze zijn zoooo lekker.


Don't blame me for always eating unhealthy food, maar ik moest iets naar binnen werken om 16.00. En een cheeseburger is nu eenmaal even heel fijn voor zo'n avondje werken. Ik loop het er in ieder geval toch weer allemaal af, haha!

En ja, druk dat het was; mijn hemel! Ik geloof dat ik weer een paar blaren onder mijn voeten rijker ben en misschien wel zo'n 20 km heb afgelegd (echt, zonder grappen.) Ik had echt geen flauw idee wat voor drukte Valentijnsdag met zich mee kon brengen zeg, wauw. Ik was maar wat blij met mijn heerlijke ijsthee na sluitingstijd en natuurlijk mijn hele fijne bedje. Op naar een nieuwe week!

Related posts

12 reacties

 1. Wow. Wat een week zeg! Super druk maar vooral erg leuk. Fijn dat je nu meer tijd met je vriend door kan brengen. Jullie zijn echt té lief samen! <3

  BeantwoordenVerwijderen
 2. Dat was een drukke week zeg, mijn leven is dan eigenlijk best saai haha! Het eten ziet er allemaal heerlijk uit, en wat maak je toch altijd mooie foto's..

  BeantwoordenVerwijderen
 3. Wat een heerlijke foto's! Lekker een drukke week. Die Valentijns flatlay vind ik echt te mooi!

  BeantwoordenVerwijderen
 4. Zo, wat een intensieve week! Leuk om te lezen! <3

  BeantwoordenVerwijderen
 5. Heerlijke gevulde diary met heel veel mooie foto's!

  BeantwoordenVerwijderen
 6. Je foto's zijn wederom prachtig! Gelukkig heb je wel genoten van carnaval en een leuk dagje Antwerpen! Alles wordt zoveel mooier als de lucht blauw is.

  BeantwoordenVerwijderen
 7. Wat zag je er leuk ui met carnaval en oehlalala wat zie ik veel lekkere dingen voorbij komen!

  BeantwoordenVerwijderen
 8. Wat een drukke, maar vooral gezellige week heb je gehad! En OMG, ik wist niet dat Laduree in Antwerpen zat ;o

  BeantwoordenVerwijderen
 9. Jeetje, wat een drukke week! En wat heb je genoten van carnaval zeg, ik heb nog steeds spijt dat ik dat niet gevierd heb dit jaar haha. En telkens als er een macaron foto langskomt op Instagram, moet ik gelijk aan jou denken ;p ik heb er nu zelfs zin in, nu ik deze foto's van macarons zie haha!

  BeantwoordenVerwijderen
 10. Wat zie je er ook prachtig uit steeds he <3

  BeantwoordenVerwijderen
 11. Wat leuk dat je hebt gecarnavalt! Ziet er uit als een gezellige én drukke week!

  BeantwoordenVerwijderen
 12. Wat een heerlijk weekje Daph! Ik kan zo genieten van je foto's, altijd zo gezellig en vrolijk. Ooooh en je carnaval was dan vast erg zwaar, maar je ziet gewoon dat je het leuk hebt gehad!

  BeantwoordenVerwijderen