MAC Soft & Gentle

Al maandenlang stel ik het uit en iedere keer opnieuw werd ik bijna overgehaald. Tot ik afstudeerde en er eindelijk voor ging. Ik stapte re...


Al maandenlang stel ik het uit en iedere keer opnieuw werd ik bijna overgehaald. Tot ik afstudeerde en er eindelijk voor ging. Ik stapte recht na de uitslag de metro in, racete naar het centrum van Rotterdam, dook de Douglas in en voor ik het wist had ik hét pareltje dan eindelijk in mijn handen: Soft & Gentle.

 
Eerlijk is eerlijk: het is misschien wel de grootste investering die ik tot nu toe op make-upgebied heb gemaakt. Oké, mijn YSL lipstick van laatst was duurder, maar op plek nummer twee prijkt toch echt deze Mineralize Skinfinish Powder van MAC.


Ik denk niet dat ik in blogland nog veel woorden vuil hoef te maken over het feit hoe prachtig Soft & Gentle is. Die glans, die textuur, die champagne-achtige kleur. Ik kan niet eens meer op twee handen tellen hoe vaak ik samen met andere blogmeiden (of zelfs alleen of met mijn vriend) even met mijn vinger over het product heenging. Me steeds weer opnieuw verbaasde over wat voor pigment er vanaf kwam. Maar een idee hebben hoe 'ie me zou staan? Dat had ik nog niet.


Deze Mineralize Skinfinish is ervoor bedoeld om je gezicht wat meer vorm te geven door je gezicht te 'highlighten', oftwel de wat hoekigere delen van je gezicht glans geven. Zelf houd ik het alleen bij mijn jukbeenderen, maar je kunt ook je neusbrug, cupidoboog en onder het wenkbrauwbot highlighten.


Hoewel ik vaak nogal enthousiast met de kwast te werk wil gaan, merk ik dat ik bij dit product echt niet zoveel nodig heb. Het pigment is ontzettend goed en zelfs na een kleine 'swipe' zit er al aardig wat op mijn kwast.

 
Links zonder Soft & Gentle en rechts natuurlijk met. Ik begon jammer genoeg toch met véél te veel, waardoor ik een aantal keer nog met foundation en compact powder eroverheen ben gegaan om het effect wat minder te maken (maar écht, in de spiegel leek het net alsof er nog niets zat... - *make-up noob).

Toch moet ik zeggen dat ik su-per-blij ben met het resultaat en dat Soft & Gentle - uiteraard - helemaal aan mijn verwachtingen heeft voldaan. Alle positieve reviews, laaiende reacties en hysterie rondom dit product begrijp ik echt heel goed. En een héél groot pluspunt is ook nog eens dat je hier ontzettend lang mee kunt doen. Dat maakt de prijs een stukje minder pijnlijk. Ik betaalde voor Soft & Gentle €29,50. Yep, veel geld, maar je betaalt in dit geval ook absoluut voor kwaliteit. Ik ken bijna geen highlighters (op de Merry Berry Highlighter na denk ik) die even goed zijn als deze van MAC.

Soft & Gentle is te koop bij o.a. een aantal Douglas-filialen en De Bijenkorf in Amsterdam, Amstelveen, Eindhoven, Den Haag, Maastricht en Rotterdam. 

Related posts

17 reacties

 1. Ah wat mooi! Ik hoop dat ik dit eens ga kunnen kopen.

  BeantwoordenVerwijderen
 2. Je productfoto's, alweer zo prachtig <3 Lijkt me zeker een mooie highlighter, je ziet hem op de foto's ook duidelijk zitten!

  BeantwoordenVerwijderen
 3. Ik had hem, maar heb hem verkocht. Ik heb echt mooiere highlighters in mijn stash haha! Gelukkig ben jij er wel heel blij mee :)

  BeantwoordenVerwijderen
 4. Soft and gentle blijft prachtig. Ik blijf toch altijd deze kiezen als ik niet weet wat voor highlighter ik wil gebruiken (:

  BeantwoordenVerwijderen
 5. Hij is mooi he lieverd! Volgens mij wilde je hem in Oktober al hebben toen we in de MAC store stonden. Hij staat je prachtig.

  BeantwoordenVerwijderen
 6. Wat een prachtige highlighter is dit. Als ik naar Antwerpen ga dan ga ik het denk ik wel kopen!

  BeantwoordenVerwijderen
 7. Prachtig! Ik hoor hier altijd zoveel goeds over <3

  BeantwoordenVerwijderen
 8. Deze staat ook nog zo hoog op mijn wishlist! <3

  BeantwoordenVerwijderen
 9. Ohyesss welcome to the club! Super mooie foto's weer mop!

  BeantwoordenVerwijderen
 10. Wauw, prachtige foto's! Dit is echt mijn favoriete highlighter. Ik gebruik hem al maandenlang dagelijks, maar het lijkt alsof er nog geen kwast overheen is gegaan! x

  BeantwoordenVerwijderen
 11. WIEHOE, eindelijk! Daphne heeft Soft & Gentle. Eindelijk was ik overtuigend genoeg, ghehehe. Geintje! Hij is supermooi hè?!

  BeantwoordenVerwijderen
 12. Over deze heb ik ook al veel gelezen inderdaad en vind hem er zo mooi uit zien! Vind de prijs dan nog wel meevallen als je er zo lang mee doet :)

  BeantwoordenVerwijderen