MAC Brave

Oké: ik zou geen lipsticks meer kopen. Toch was er één lipstick die mijn hart veroverde, en vooral omdat ik al erg veel opvallende kleuren ...


Oké: ik zou geen lipsticks meer kopen. Toch was er één lipstick die mijn hart veroverde, en vooral omdat ik al erg veel opvallende kleuren in mijn verzameling heb, kon een 'nude' tint niet ontbreken. Spontaan gooide ik op een saaie dinsdagmiddag Brave van MAC in mijn digitale winkelmandje.


Brave. Yep, je weet wel, die kleur die samen met Faux dé signature kleur van Kylie Jenner is. Een kleur die ik normaal gesproken liever ontwijk of er niet eens aan denk om bijna 20 euro aan uit te geven. Waarom ik toch overstag raakte? Omdat ik 'm op steeds meer 'blonde meisjes'-blogs voorbij zag komen en toch ook wel heel nieuwsgierig werd naar hoe 'ie mij zou staan.


Brave is (pas) mijn vierde MAC lipstick. Ik ben trotse eigenaresse van Diva, Craving en Rebel, en vanaf nu mag ik daar ook eindelijk een nude-kleur als Brave aan toevoegen. Ik las op een aantal blogs dat de kleur per persoon heel anders kan uitpakken; bij de één is 'ie wat bruiner en bij de ander weer wat meer richting roze. Ik ben benieuwd! Brave heeft een satin finish, wat wil zeggen dat de finish niet heel erg glanzend is, maar ook geen matte lipkleur is. Je zou het bijna kunnen zien als hoe langer je deze lipstick draagt, hoe mooier hij 'opdroogt.'

Toen ik voor het eerst de dop van de huls haalde, dacht ik meteen: 'oei.' Vooral omdat ik nog helemaal niet zo'n kleur heb en ik echt heel bang was dat 'ie me nog bleker zou maken dan ik al ben. Toch besloot ik Brave onder het mom van 'don't judge a book by its cover' een kans te geven.
Na het swatchen van deze lipstick werd ik al een stukje meer gerustgesteld: hij is meer roze dan bruin! Hoe ik de kleur zou omschrijven? Definitely oudroze met een pastelachtige ondertoon. 'Echt zo'n kleur die iedereen staat' las ik op vele blogs en inderdaad, ik zou me niet kunnen indenken dat Brave me compleet zou misstaan.


Toen ik de lipstick op mijn lippen smeerde, merkte ik in eerste instantie amper verschil. Huh? Ligt deze kleur zo dicht bij mijn eigen lipkleur - dat kan toch niet? Na wat laagjes extra begon ik te zien dat deze wel degelijk een roze kleur afgeeft. Wel met een koele ondertoon, maar het blijkt ook dat Brave een warme ondertoon kan hebben wanneer je in de rest van de make-uplook ook warme tinten gebruikt.


Op bovenstaande foto kun je de koele ondertoon van Brave goed zien. Het is gelukkig een kleur die ik vrij goed kan hebben en precies ook waar ik naar op zoek was. Niet te opvallend, lekker makkelijk voor iedere dag en zelfs tijdens mijn baantje in de horeca kan ik deze lipstick nog rocken. Wat betreft houdbaarheid ben ik ook vrij tevreden, een drankje kan Brave zeker wel overleven, maar na een maaltijd moet een romige lipstick als deze toch even bijgesmeerd worden. 


Brave: wat kan ik er nog meer over zeggen. Niet alleen een hele fijne aankoop, maar ook een hele fijne kleur die ik nog helemaal niet had. De ideale neutrale lipstick die toch genoeg kleur afgeeft en een kleine touch geeft aan je make-uplook. Pluspuntje is hiermee ook dat je lekker los kunt gaan wat betreft de ogen of de rest van het gezicht!

MAC Brave is o.a. te koop bij Douglas voor €19,50

Related posts

36 reacties

 1. Wat een mooie kleur is dit. Op je fullface foto vind ik da je de kleur goed kan zien en ik vind hem je echt onwijs mooi staan :-)!

  BeantwoordenVerwijderen
 2. Staat je mooi Daphne! Ik snap wel dat je deze echt nog even moest kopen, haha!

  BeantwoordenVerwijderen
 3. Wat een mooie kleur, hij is natuurlijk niet voor niets zo geliefd!

  BeantwoordenVerwijderen
 4. Wauw, heel mooi kleurtje Daphne! Past inderdaad perfect bij jou!

  BeantwoordenVerwijderen
 5. Ik wist wel dat deze parel je zou staan! Niet alleen donkere kleuren staan mooi bij je maar ook zulke tinten. <3

  BeantwoordenVerwijderen
 6. Aaaah je hebt hem eindelijk gekocht! Je hebt me wel aangestoken dus deze moet ik ook scoren nu shittie <3.

  BeantwoordenVerwijderen
 7. Wat een prachtige kleur! Ik hou wel van dit soort kleurtjes. <3 Fijne review!

  Liefs! Evelien

  BeantwoordenVerwijderen
 8. Op de foto's van de lipstick zelf lijkt die wat donkerder, vind 'm je wel echt mooi staan!

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Ja idd, hij lijkt inderdaad heel wat donkerder als ik de huls er vanaf haal, maar het valt dus mee!

   Verwijderen
 9. Ik ben dol op brave! De kleur staat je erg mooi :)

  BeantwoordenVerwijderen
 10. Ahh wauwie, love for Brave- hij staat jou ook echt super mooi.

  BeantwoordenVerwijderen
 11. Deze heb ik ook pas gekocht, zo'n mooi kleurtje. Hij staat jou ook erg mooi.

  BeantwoordenVerwijderen
 12. Wat staat hij je lekker fris zeg! En het is zo'n lipstick kleur die ik eerst niet zou kopen, maar nu ik de kleur zie vind ik hem toch echt wel prachtig <3

  BeantwoordenVerwijderen
 13. Het is inderdaad een hele fijne warme nude kleur! ik draag deze ook met veel plezier!

  BeantwoordenVerwijderen
 14. Brave is zo mooi! Ik had deze al een paar keer uitgeprobeerd, maar vond hem toen toch te 'nude' voor mij. Hij staat je heel goed!

  BeantwoordenVerwijderen
 15. I need this! Deze kleur staat je onwijs mooi, Daphne!

  BeantwoordenVerwijderen
 16. Hij staat je erg mooi! Ik heb Faux en dat is echt mijn all time favoriet, wil deze ook nog graag proberen!

  BeantwoordenVerwijderen
 17. Brave is zo mooi! Heb 'm nu alleen echt al een half jaar niet meer gedragen, oeps.

  BeantwoordenVerwijderen
 18. Ik herken me al in de eerste zin, wat doe je me aan Daphne! Deze lipstick heb ik samen met Retro al een tijdje op het oog, hij staat je echt heel mooi. Misschien dat ik volgende week toch 'ineens' in de MAC store sta..

  BeantwoordenVerwijderen
 19. Dit is zo'n mooie kleur! Ik wil hem echt graag aanschaffen, net als Captive staat deze op mijn verlanglijstje. Ik ben de laatste dagen echt in een shopbui, dus waarschijnlijk heb ik hem volgende week ineens in huis. :')

  BeantwoordenVerwijderen
 20. Hij staat je echt prachtig Dappie! <3

  BeantwoordenVerwijderen