Blog Bucketlist

Al een aantal jaren blog ik met ontzettend veel plezier voor laviededaphne. Een blog over mijn leven en alles wat ik leuk en mooi vind hi...

Al een aantal jaren blog ik met ontzettend veel plezier voor laviededaphne. Een blog over mijn leven en alles wat ik leuk en mooi vind hieraan. Nu is het zo dat ik nooit echt specifieke doelen heb gesteld voor mijn blog. Iets waar ik me nu ik afgestudeerd ben juist wel wat meer mee bezig wil houden en mijn blog serieuzer wil aanpakken. Ik stelde een bucketlist op!

PR-bureaus benaderen
Yup, I'm a freaking noob als het op PR-bureaus aankomt. Ik heb nog nooit zelf een bedrijf of bureau benaderd voor een samenwerking en ook de leuke samenwerkingen die ik tot nu toe heb gehad zijn op maximaal twee handen te tellen. En dat is eerlijk gezegd écht wat ik mis: samenwerken. Ik moet zeggen dat ik ook altijd vrij kritisch ben en samenwerkingen afsla, maar dat is vaak met de reden dat ik het zelf al 10 keer voorbij heb zien komen. Vandaar dat ik me wel wil gaan verdiepen in het benaderen van PR-bureaus die relaties met merken die ik echt leuk vind onderhouden.

Events bezoeken
Als bovenstaande stap is voltooid (of ja.. eh.. kun je zoiets voltooien) wil ik ook graag eens de deur uit. Ook nu ben ik nog nooit eerder de deur uitgegaan om iets te schrijven voor mijn blog. Mij lijkt het reuze interessant om perspresentaties bij te wonen, nieuwe collecties te bekijken of de opening van een bedrijf mee te maken. En natuurlijk om een hoop nieuwe lieve en leuke mensen te ontmoeten!

Meer mensen leren kennen
Een jaar geleden had ik nooit durven dromen dat ik ooit met bloggers zou gaan afspreken. Inmiddels ben ik alweer twee hele leuke herinneringen rijker en zijn de dagen shoppen in Arnhem en Amsterdam ontzettend goed bevallen. Ik merk dat bloggers niet alleen 'collega's' zijn, maar ook echt vriendinnen kunnen worden omdat je met z'n allen dezelfde hobby hebt. En dat is oprecht waar ik al zo lang naar op zoek ben: yay! En meer van zulke lieve mensen ontmoeten is natuurlijk altijd héél erg fijn :-)

Mijn eerste winactie organiseren
Ik lees vaak genoeg dat de meeste volgers op een blog of Instagram-account worden behaald door het organiseren van winacties. Toch heb ik nog nooit (op welk platform dan ook) een winactie georganiseerd en heb ik al mijn volgers - waar ik tot op de dag van vandaag mega trots op ben - helemaal zelf bij elkaar verzameld. Het lijkt me vooral leuk om een winactie te organiseren vanwege de hoge respons die je dan op je blog krijgt. Daarnaast komen er misschien wel een hoop nieuwe lezers bij!

Overstappen naar Wordpress
Yep, ik werk nog steeds met Blogger. Iets wat je misschien niet direct aan mijn blog kunt zien, maar de mogelijkheden die Blogger biedt voldoen niet meer helemaal aan mijn wensen. Bovendien werkt Wordpress een stuk beter en ziet het er ook professioneler uit. Je kunt daarbij ook nog eens zoveel kanten op met een lay-out! De overstap maken lijkt me echt best eng; als ik het doe, wil ik het wel met iemand samen doen. Dus ken jij iemand die hier heel handig in is? Let me know!

Blog zonder www laten werken
Oké, toegegeven. Dit is echt luiheid. Mijn blog werkt nog steeds niet als je de URL zonder 'www' intypt. Waarschijnlijk is dit iets wat zo is opgelost, maar alsnog ben ik er nog niet achteraan gegaan. Dit moet dus wel een doel worden dat op zeer korte termijn gerealiseerd zal gaan worden (en nu echt!)

Schrijfstijl verbeteren
Met mijn foto's ben ik tegenwoordig aardig tevreden, maar aan mijn manier van schrijven kan nog een hoop verbeterd worden! Ik merk dat ik toen ik nog midden in mijn opleiding zat, veel serieuzer bezig kon zijn met goede en originele teksten. Nu is het steeds meer een uitdaging geworden om een tekst te schrijven die echt pakkend en leuk om te lezen is. Een blogger die dit héél goed doet is Femke; een grote inspiratiebron!

Related posts

35 reacties

 1. Fijn lijstje Daphne! Ik denk dat het allemaal wel goed komt. You can do this! Overstappen naar Wordpress wil ik ook al een heel tijdje, maar Blogger voelt zo vertrouwd.

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Jaaa dat heb ik dus ook, afstappen van het 'vertrouwde' is zo lastig!

   Verwijderen
 2. Goede punten, haha! Ik heb ze ook allemaal ooit een keer voltooid (op het goede schrijven na dan!) :-)

  BeantwoordenVerwijderen
 3. Ik heb ook altijd verbeterpunten :) Zo blijf je er altijd hard voor werken!

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Yes, ik merkte al dat ik echt heel veel 'op één niveau/lijn' bleef, dus tijd voor verbetering!

   Verwijderen
 4. You got this, go for it! Deze puntjes lukken je wel hoor. Misschien niet allemaal meteen maar uiteindelijk kom je er wel. Zelf wil ik ook heel graag overstappen naar WordPress maar ik snap er helemaal niks van en ben bang dat ik uiteindelijk alles kwijt raak of iets..

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Ja daar ben ik ook echt bang voor! Vooral omdat in deze blog jarenlang werk zit..

   Verwijderen
 5. Ik denk dat het met al deze punten helemaal goed gaat komen ;) Misschien niet binnen een week, maar dat hoeft toch ook niet. Je doet het super goed! En verbeterpunten hebben is goed, dan blijf je jezelf uitdagen om iets moois neer te zetten!

  BeantwoordenVerwijderen
 6. Leuke plannen, go for it! Maar ik denk dat dat wel helemaal goed gaat komen!

  BeantwoordenVerwijderen
 7. Je blog zonder 'www' laten werken is echt in een paar minuten gepiept, haha! Voor de rest kan ik me wel vinden in je punten, overstappen naar Wordpress wil ik ook graag doen en over een maand heb ik trouwens mijn eerste event! Daar ben ik zó benieuwd naar

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Het is inderdaad zo'n klein klusje, maar toch elke keer iets wat ik heel erg uitstel. En spannend, je eerste event! Ik ben benieuwd wat je ervan vind.

   Verwijderen
 8. Wat een mooie plannen en doelen, weet zeker dat dat helemaal goed komt!

  BeantwoordenVerwijderen
 9. Leuk om zo'n lijstje te maken, dan heb je echt iets om naar toe te werken:)

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Ja haha, anders blijf ik ook steeds maar hetzelfde doen!

   Verwijderen
 10. Als ik je URL zonder www intyp kom ik gewoon op je blog hoor! Ik weet niet of je dat bedoelt maar bij mij stuurt ie me dus door naar jouw blog. Mooie plannen en ze zijn zeker haalbaar!

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Oh, wat gek! Bij mij is dat ook wel, maar dat komt omdat 'ie in Google Chrome 'www.laviededaphne.nl' herkent als ik de 'l' intyp.

   Verwijderen
 11. Heel erg leuk om te lezen, maar het komt sowieso goed met je!

  BeantwoordenVerwijderen
 12. Goede punten meid en het lukt je zeker om die bedrijven te gaan mailen, durf die stap gewoon te nemen!

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Jaa het is altijd spannend inderdaad, maar ooit is iedereen ergens begonnen lijkt me!

   Verwijderen
 13. Mooie doelen heb je voor jezelf opgesteld. Ik denk echt dat als je zelf bedrijven of bureau's gaat benaderen je veel meer samenwerkingen krijgt. Je blog is super leuk en ik denk dat mensen dan echt wel samen willen werken, waarschijnlijk hebben ze je blog gewoon nog niet gevonden!

  BeantwoordenVerwijderen
 14. Goede punten Daphne, zelf werk ik ook met blogger en vind het prima werken hoor.

  BeantwoordenVerwijderen
 15. Leuk artikel! Ik zou ook heel graag een keertje naar een event toe. Lijkt mij zo leuk!
  Liefs! Evelien

  BeantwoordenVerwijderen
 16. Goede punten heb je opgeschreven! Als mijn blog een jaar bestaat wil ik ook PR bureau's gaan benaderen. Maar dat vind ik wel heel spannend. -x-

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Ik vind dat ook echt heel spannend, vooral als ze je misschien wel gaan afwijzen! Binnenkort maar eens proberen..

   Verwijderen
 17. Topper! Als ik je ergens mee kan helpen gewoon aan de bel trekken he. Ik ben ook enorm dankbaar dat ik jou heb mogen leren kennen. <3

  BeantwoordenVerwijderen