14.000 things to be happy about

Veertienduizend dingen om blij mee te zijn, om gelukkig van te worden en die een glimlach op je gezicht brengen. Het klinkt echt ontzettend...


Veertienduizend dingen om blij mee te zijn, om gelukkig van te worden en die een glimlach op je gezicht brengen. Het klinkt echt ontzettend veel, maar na het lezen van dit boek begrijp ik maar al te goed waar deze duizenden 'things' vandaan komen. Vandaag schrijf ik een review over dit boek en mijn ervaring ermee!


14.000 things to be happy about kwam ik tegen bij Urban Outfitters, naast tientallen andere leuke en originele boeken waar ik stiekem wel een beetje hebberig van werd. Dit boek stond echter al een heel stuk langer op mijn verlanglijstje, met name door de ontzettend nieuwsgierigmakende titel die mij als semi-pessimist toch wel aan het denken zette.Dit typische koffietafelboek - het is immers géén verhaal waar je helemaal in verzonken raakt - gaat over de kleine dingen, de dingen die het leven een klein beetje kleur geven, de dingen die er eigenlijk écht toe doen. Geen meningen, geen uitleg, geen andere toevoegsels: dit boek bestaat uit veertienduizend dagelijkse dingen waar je in eerste instantie helemaal niet over nadenkt.


Het grappige is dat dit boek lang niet altijd de positieve dingen uit het leven benadrukt, maar ook juist de vervelende dingen laat zien. Ik denk dat de schrijfster dit gedaan heeft onder het mom 'het hoort erbij.' Inderdaad, een zomerstorm hoort er inderdaad hier in Nederland allemaal bij.


Daarbij is het boek ideaal om te lezen als je zelf even een dipje hebt of wanneer je even behoefte hebt aan een luchtig, makkelijk weg te lezen boek. Warning: je hebt 'm dus écht niet in 1 dag uit, maar dit is typisch zo'n boek dat je gewoon anytime, anyplace, anywhere erbij kunt pakken en desnoods even 5 of 10 pagina's leest. Leuk feitje is ook dat er wat receptjes in dit boek verstopt zitten: happy food!


Mijn favoriete 'happy things' uit dit boek? Oef.. ik zal een héle kleine selectie maken:
free concerts in the park
looking on the bright side
stacks of colorful macarons
red lipstick
the power of a touch, a smile, a kind word, a listening ear, an honest compliment, or the smallest act of caring
tasting menus
an unexpected 'yes'
creative photography
something new and bright to wear
a more-than-happy feeling
weekends in Paris
the little things in life that really make your day go right
laughing out loud
sand, sea and sunset
this thing called love
talking calmly about problems


Hoewel ik nog lang niet klaar ben in dit boek, kan ik iedere keer niet wachten om weer wat pagina's te lezen. Yes, 14.000 things to be happy about heeft me zeker enthousiast gemaakt om meer van de kleine dingen te genieten, meer stil te staan bij dagelijkse dingen en om alles te waarderen uit het leven. Echt een aanrader voor iedereen!

Dit boek is te koop bij Bol.com voor €8,00. Ik kocht 'm zelf bij Urban Outfitters voor €9,00 (met studentenkorting!)

Related posts

17 reacties

 1. Ik kende het helemaal niet, maar wat een grappig idee!

  BeantwoordenVerwijderen
 2. Wel eens gezien, maar zelf nog nooit gelezen. Dingen positief bekijken is altijd goed, lijkt me een leuk boek. Ik houd niet van boeken lezen, maar deze lijkt me wel interessant!

  BeantwoordenVerwijderen
 3. Dit boek vind ik gewoon echt wat voor jou. Vooral ook omdat ze het over Parijs en macarons hebben haha!

  BeantwoordenVerwijderen
 4. Ik ben het boek al vaak tegengekomen, maar nog nooit gekocht. Toch lijkt het wel leuk, dus vraag me niet waarom ik het nog niet heb gekocht, haha! (:

  BeantwoordenVerwijderen
 5. Wat een leuk boek om even doorheen te bladeren tijdens een thee-momentje of zo inderdaad! En je hebt weer mooie foto's gemaakt <3

  BeantwoordenVerwijderen
 6. Ziet er heel leuk uit! Gewoon lekker om even doorheen te bladeren! :)

  BeantwoordenVerwijderen
 7. Ah wat een leuk idee om weer even stil te staan bij alle toffe dingen in het leven :-)

  BeantwoordenVerwijderen
 8. Dit boek kende ik nog niet, maar ik ben overtuigd! Hier nog zo'n semi-pessimist die soms echt even iets totaal anders moet doen / lezen. ;-)

  BeantwoordenVerwijderen
 9. Wat tof! Echt zo'n ''hebbeding''. Positief denken is iets waar ik af en toe nog wel wat van kan leren, dus dit is ook wel echt iets voor mij!

  BeantwoordenVerwijderen
 10. He 8 euro niet duur! ik ga eens kijken of ik die ook ga kopen

  BeantwoordenVerwijderen
 11. Wat leuk geschreven! Zelf heb ik dit boek ook al een paar jaar in mijn bezit, en ik lees er zo nu en dan kleine stukjes uit. Om héél eerlijk te zijn heb ik hem nog steeds niet 'uit', maar daar lees ik 'm ook te weinig voor. Binnenkort maar weer eens aan beginnen. Liefs!

  BeantwoordenVerwijderen
 12. Ik zie dit boek nu voor het eerst, best leuk boek om door te bladeren en stukken uit te lezen!

  BeantwoordenVerwijderen
 13. Geweldig boek! Er staan zoveel leuke momentjes in. Ik wil hem binnenkort echt een keertje gaan aanschaffen. Vind hem zo leuk, mooie foto's ook!

  Liefs, Evelien

  BeantwoordenVerwijderen
 14. Ik wil dit boek zo graag hebben. Hij komt boven aan mijn verjaadags lijstje hihi.

  BeantwoordenVerwijderen
 15. Ik heb dit boek al op mijn lijstje gezet. Lijkt me ontzettend leuk om inspiratie uit op te doen!

  BeantwoordenVerwijderen