7 guilty pleasures

Of je nu een té fout TV-programma leuk vind, houdt van pizza's met extra veel knoflooksaus of er een uitdaging van maakt om 10 lipstick...


Of je nu een té fout TV-programma leuk vind, houdt van pizza's met extra veel knoflooksaus of er een uitdaging van maakt om 10 lipsticks per maand te kopen: iedereen heeft wel zo zijn/haar guilty pleasures. Zo ook ik. En dat heeft inderdaad iets te maken met shoppen, etenswaren of mijn telefoonverslaving..

Mooie oorsieraden
Hoewel ik eerst geen andere oorbellen droeg dan mijn geliefde parels, ben ik steeds meer verliefd geworden op mooie, originele en bijzondere oorsieraden. Zelf heb ik nu een paar oorbellen en earcuffs die net een beetje anders dan anders zijn. Hoe ik er zo ben van gaan houden? I blame Anna Nooshin! Ze heeft altijd de meest mooie sieraden van o.a. Catbird of Anna + Nina en het is een grote droom om ook van die mooie eyecatchers te bezitten!

Wereldkaarten
Als er iets is wat ik later in mijn interieur wil, is het wel een wereldkaart. De kleuren, de tienduizenden steden, de honderden landen: ik vind het oprecht reuze interessant. Daarnaast ben ik één keer eerder bij iemand thuis geweest die een wereldkaart boven de bank had hangen, en ik vind het een woonkamer zoveel gezelliger maken.

Marmer
Ehhhm... voor wie het nog niet is opgevallen: I'm in love with everything marble. Het grappige is dat ik ooit mijn lelijke houten bureau (met duizenden krasjes) wilde 'opleuken' en zonder erbij na te denken wat decoratiefolie bij Action meenam. Pas ruim een jaar later(!) begon de marmerprint steeds populairder te worden en ook ik kreeg er een groot zwak voor. Foto's met een marmeren item of achtergrond zijn nog steeds mijn favoriet!

Tosti's of vissticks
Buiten mijn lievelingslunch carpaccio zijn er twee dingen die ik ook wel iedere dag zou kunnen eten als lunch. Nu ik het bakken in de koekenpan ontdekt heb (want ja, toegegeven: ik ben verre van een keukenprinses) vind ik het heerlijk om tosti's te maken of vissticks te bakken voor op mijn boterham. Oh zo slecht, maar echt veel te lekker.

Rokken blijven kopen terwijl ik er al bijna twintig heb
Yup, ik heb meer rokken dan leuke shirtjes of blouses. En zelfs 'goeie' broeken beginnen in mijn kast steeds meer te verdwijnen. Waarom ik nog steeds val voor rokken? Zucht.. I wish I knew. Ik blijf ze gewoon zo mooi vinden, en ik raak er zo gelukkig van als ik weer een pareltje in een winkel heb ontdekt waar ik normaal nooit had verwacht iets te vinden.

Honderd keer per dag mijn telefoon checken
Mijn artikel over 10 tips om minder op je telefoon te kijken wordt tot op de dag van vandaag nog regelmatig bekeken en gelezen. Maar of ik die tips zelf nakom? Nee. En ik denk dat er met mij een heleboel mensen zijn die hun verslaving aan hun telefoon niet kunnen onderdrukken. Zo slecht eigenlijk, want wat is er nu zo erg aan om even wat later te reageren op een berichtje? Ik zou echt eens een keer niet de drang moeten voelen om te checken of ik nog nieuwe Snapchat-stories heb, hoeveel mijn Instagram-foto is geliked of wat alle 775 mensen in mijn Facebook-vriendenlijst nu weer hebben uitgespookt (nog zoiets trouwens, 775 mensen zijn écht niet nodig..)

Buiten de deur eten
Er is eigenlijk maar één iemand met wie ik deze guilty pleasure deel, en dat is mijn vriend. Ik geloof dat ik in anderhalf jaar tijd nog nooit zoveel restaurantjes, lunchtentjes, café's en terrasjes heb gezien om een hapje te gaan eten. Onlangs spraken we nog met elkaar af dat we voorlopig een maand niet uit eten of uit lunchen gaan. Eens kijken of dat gaat lukken (al ben ik bang dat het met onze verjaardagen in maart niet echt meer van toepassing is)

Wat is jouw ultieme guilty pleasure?

Related posts

18 reacties

 1. Meer dan 20 rokken?! Wow, ik wist dat je er gek op was maar dat zijn er inderdaad veel haha. Mijn vriend en ik gaan altijd standaard naar hetzelfde restaurant toe omdat het zo lekker is daar, misschien moeten we nieuwe tentjes zoeken haha.

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Whoops sorry, haha! Mijn vriend en ik maken er juist een sport van om zoveel mogelijk plekjes te ontdekken, haha. Zeker eens uitproberen when you're back in NL!

   Verwijderen
 2. Ohhhh vissticks voor op brood, afgelopen week had ik daar nog zo'n zin in maar heb het toch niet gedaan! Ik snap je guilty pleasures :-)!

  BeantwoordenVerwijderen
 3. Wowie, 20 rokken?! Ik heb er twee en die zijn alleen voor speciale gelegenheden haha! Wel een goed idee, je bureau versieren met marbleprint. Ga ik ook maar doen, in de mijne beginnen ook krasjes te komen.

  BeantwoordenVerwijderen
 4. Hihi heel leuk om te lezen! Wow 20 rokken, dat red ik lange na niet!

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Haha het zullen er waarschijnlijk wel wat minder zijn :P

   Verwijderen
 5. Meer rokken dan shirtjes hangen er dan wel niet in mijn kast, maar ik kan me zeker vinden in de mooie rokken 'verslaving', want ik kan echt uren door de H&M 'Rokken' categorie heen scrollen, haha. Leuk van die wereldkaarten, overigens. Liefs!

  BeantwoordenVerwijderen
 6. Een wereldkaart wil ik ook zo graag! Je hebt ook van die kaarten waar je zelf een land op kan inkleuren als je er naar toe bent geweest! Dat lijkt me best tof.

  BeantwoordenVerwijderen
 7. Parfum. Ik kan niet zonder en mijn collectie wordt steeds groter. No shame :D

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Aaah, I'm jealous. Ik zou willen dat ik dat had! Ik doe letterlijk altijd heel lang met 1 parfum en zodra 'ie op is, koop ik pas een nieuwe.

   Verwijderen
 8. Ik herken mij echt in je guilty plessures haha! Trouwens je hebt echt een leuke blog!

  BeantwoordenVerwijderen
 9. Ik heb ook een grote verslaving aan marmer. Alles wat marmer bevat moet ik gewoon hebben.

  BeantwoordenVerwijderen