La vie de Daphne - High tea, Bios & Danswedstrijd

Het is serieus nog steeds best lastig om te wennen aan het feit dat er op dit moment niets meer is op schoolgebied om me druk over te maken...


Het is serieus nog steeds best lastig om te wennen aan het feit dat er op dit moment niets meer is op schoolgebied om me druk over te maken en de dagen dus véél rustiger zijn. Ook vind ik het moeilijk om deze dagen op te vullen, maar gelukkig kwam ik deze week prima door met een high tea, een avondje naar de bioscoop, een avond in de kroeg en een danswedstrijd!Hi monday! Een deel van mijn outfit of the day: nieuw rokje van River Island en mijn 'beautiful' t-shirt van Mango. De schoenen heb ik toch maar omgewisseld voor mijn geliefde chelsea boots; toch wat warmer tijdens deze dagen!

Mijn moeder en ik hadden die middag een gezellige high tea gepland. Niet bij ons meest favoriete lunchtentje, maar zo zijn we in ieder geval weer eens samen op stap. Ik had er heel veel zin in! 


Omdat we allebei ontzettend veel honger hadden genoten we nog een beetje extra van de sandwiches met kip en zalm. Ik nam de twee met kip (ik hou niet van zalm!) en pesto, jammie!

Bij deze sandwiches kregen we ook een etagere met su-per-veel zoetigheden. Van scones tot muffins, van bitterkoekjes tot kokosmakronen en cupcakes: het was een paradijs! Alleen klein minpuntje: ze informeerden ons vooraf vooral om niet teveel van deze lekkernijen te snoepen; er kwam nog een ronde met warme hapjes aan! 


Nadat we allebei wat cakejes op hadden en heel wat theetjes en gesprekken verder waren, kwam ook de plank met warme gerechtjes. Een tomatensoepje, een garnalenstaartje in filodeeg, een stokbroodje met ham en geitenkaas en een stukje buikspek. Allemaal dingen waar ik normaal echt niet van hou, maar die ik zeker het uitproberen waard vond.


's Avonds stond er wéér iets leuks op het programma: bios met collega's! Maandagavond is natuurlijk dé vrije horeca-avond en dus besloten we van deze kans gebruik te maken en lekker met een hoop meiden naar 'How To Be Single' te gaan. Popcorn kan daar natuurlijk niet bij ontbreken!

En de film? Ik vind 'm serieus hilarisch, en de boodschap erachter is natuurlijk ook heel leuk verfilmd. Het was echt een film met een hoop verrassende elementen, en natuurlijk was het ook gewoon een hele gezellige avond :)


Dinsdag stond er meteen weer een stuk minder op het programma. Ik merk dat als ik niet echt iets heb om naar uit te kijken, ik ook steeds meer ga nadenken over wat ik nu eigenlijk wil. Het 'zwarte gat' na afstuderen is dus best aanwezig als je het mij vraagt. Maar goed, voor bloggen en foto's maken voor Instagram maak ik gewoon tijd!

Maandag kocht ik in de stad ook eindelijk een koperen draadmandje. Al een hele tijd ben ik groot fan van koperen accessoires en deed ik al een aantal keer zo'n mooi item cadeau. En nu was het eindelijk tijd om mezelf te 'trakteren' op deze beauty. I love it!


Om nog maar even in het thema 'dingen waar ik van houd' te blijven, zette ik ook mijn nieuwe oorsieraad op de foto. In mijn vorige artikel had ik het al over mijn 7 guilty pleasures, en hier het bewijs! Ik vond deze earcuff(s) bij Forever21 in Antwerpen voor maar 4 euro!

Omdat mijn dinsdag zo tegenviel, nam mijn vriend me spontaan mee naar de stad om wat te drinken. Ik moest en zou volgens hem even de deur uit moeten. En yep, hoe moeilijk het ook was om mij uit die sleur te krijgen, hoe leuk ik het eigenlijk vond. Als klap op de vuurpijl bestelden we naast onze drankjes ook nog wat heerlijke tapas: ham, varkenshaas, stokbrood en CALAMARIS. Hallelujah, daar kun je me voor wakker maken <3


Woensdag kwam ein-de-lijk mijn langverwachte review online van 14.000 things to be happy about. Een heel fijn 'happy book' met de meest leuke, kleine, onverwachte en originele dingen om blij mee te zijn in het leven. Heb jij 'm al gelezen?

Ennn woensdagmiddag kwam er nog een heel leuk pakketje binnen: een nieuwe MAC lipstick! Dinsdag had ik namelijk in een waan een nieuwe lipstick besteld: Brave. Mijn vierde lipstick van dit mooie merk en ook meteen één van mijn favo's!


Woensdag was ook de persconferentie van Pinkpop. Ik zou dit twee jaar geleden noooit gevolgd hebben, maar omdat mijn vriend vorig jaar de tijd van zijn leven had en ik toch wel nieuwsgierig was wie er in 2016 allemaal zouden komen nam ik een kijkje. En eerlijk? Ik vind het best tegenvallen, oeps!

Later die middag kreeg ik nog een superleuke screenshot doorgestuurd van Kim. Sindskort zit ik met haar in een groepschat op WhatsApp en één van haar persoonlijke vriendinnen stuurde dat ze mij moest gaan volgen op Instagram. Te leuk om zulke complimenten te ontvangen <3

Woensdagavond was een hele late training voor de danswedstrijd van zondag. Pas om 21.15 stapte ik de auto in richting dansschool, en om 23.00 waren we ein-de-lijk klaar. Moe!


Donderdagochtend besloot ik dat ik die dag toch echt nog iets moest gaan ondernemen. Buiten het maken van deze foto bracht ik dus een bezoekje aan mijn oma. En guess what? Ik ben wel 2,5 uur van huis geweest!

Eenmaal thuis was het nog net licht genoeg voor een tweede foto, met - long time no see - het boek van Anna Nooshin op de foto? En Anna Nooshin herself reageerde ook nog eens op deze foto toen ik 'm op Instagram plaatste <3


Donderdagavond was het dan toch echt tijd voor de allerlaatste training voor de wedstrijd. Spannend, want alle puntjes werden op de i gezet en deze keer moest ervoor zorgen dat de hele choreo erin zat en dat we zouden gaan knallen.

Wat we alleen niet wisten, was dat alle zalen van de dansschool na een uurtje trainen bezet zouden zijn. Op naar de woonkamer dus! In een veel te kleine en warme ruimte namen we met z'n allen nog een paar keer de dans door. Best gezellig, zo in een kringetje! :P


Normaal gesproken krijg ik nooit zo snel een lipstick-review online, maar bij MAC Brave moest ik wel. Wat een prachtige kleur! Ik heb 'm sinds ik het pakketje woensdag kreeg echt de hele tijd gedragen. HAPPY!

Wat betreft mijn flatlays vind ik het steeds moeilijker om origineel te zijn en goede foto's neer te zetten. Ik moet toegeven dat ik over deze opstelling héél wat langer deed dan normaal en dat ik de laatste tijd steeds minder tevreden word. Klink ik hier perfectionistisch...? (sorry!)


Vrijdag was gelukkig alweer een stuk minder saai, ik had afgesproken met mijn vriend en heb me van tevoren lekker lang opgetut. Stiekem vond ik het best jammer dat ik deze foto die ik op Snapchat plaatste niet heb opgeslagen en alleen het screenshot heb met 'Fridayy' erop, want ik vond 'm best mooi!

Na alweer de vierde - en bizar spannende - aflevering van Suits gingen mijn vriend en ik nog last-minute naar de stad. Hij om een hoop broeken te scoren, en ik gewoon alleen om dingetjes te passen. Zo heb ik hier een shirtje aan die ik normaal vanwege de kleur nooit zou kopen, maar ik wilde puur kijken hoe deze me stond. Niet eens zo heel onaardig dus!


Die middag had ik ook te horen gekregen dat ik 's avonds niet meer hoefde te komen werken. Ik zag het stiekem al wel een beetje aankomen en vond het ook wel weer een beetje jammer dat ik werd afgebeld, maar jammer genoeg is er niets aan te doen. Wel racete ik nog van mijn vriend terug naar huis om te eten, te relaxen én de livestream van lieve Leonie te volgen. Ik heb de livestream bijna een uur lang bekeken, maar toen was het toch echt tijd om maar eens te gaan fietsen richting een gezellig avondje.

Samen met de vrienden waar we ook mee hebben gecarnavald brachten we een bezoekje aan de stad. En de stad is in ons dorpje op vrijdagavond niet heel veel soeps, maar omdat we nog bonnen hadden (het betaalmiddel tijdens carnaval) die alleen dit weekend nog geldig waren, zaten we met z'n allen in de kroeg. Een hoop drankjes en hapjes verder gingen we alweer op tijd naar huis. Ook wel eens fijn!


Zaterdagochtend werd ik beschamend laat wakker (ahum.. 12.00) en zag ik meteen een superleuk berichtje op Instagram. Joyce had me onlangs getagd in een foto van Caseapp en zonder erbij na te denken reageerde ik ook iets terug. Ik had echt geen flauw idee dat ik daarmee ook mee deed aan een contest, tot ik dus opeens één van de winnaars was van een Marble Macbook-case: wauw!!

Na een middag héél erg lazy doen fietste ik toch maar rond 16.00 richting huis. Gelukkig had ik nog genoeg tijd om mezelf op te laden, want ik hoefde pas om 19.00 te werken. Time for a delicious cup of chamomille-tea!


Ik zette mijn essentials of the day nog op de foto (en daarbij ook mijn favo make-up producten) en maakte me daarmee ook meteen op. Over de Etos foundation komt binnenkort overigens een review!

Zoveel tijd had ik opeens niet meer toen ik een WhatsAppje van mijn baas kreeg of ik een heel uur eerder kon beginnen. Dat betekende dat ik om 17.00 al moest eten! Er was helaas niets in huis, dus heb ik maar weer mijn all-time-favourite vissticks op boterhammen op. Of het goed vulde is een tweede, maar in ieder geval hopelijk genoeg om de werkavond te overleven.


Na een drukke avond werk en de meest zere voeten ever maakte ik me klaar om een avondje te gaan stappen met twee andere collega's. Ik vind het ook bijna grappig hoe we na werktijd altijd net doen alsof we thuis zijn. Omkleden, opmaken, wijn drinken, foto's maken en Snapchat-effecten uitproberen: het kan allemaal!

De honger was stiekem toch wel een beetje toegeslagen, en omdat we met z'n drietjes over waren gebleven en de frituur nog aan stond trakteerden we onszelf op een bord met frietjes en loempia's. Oh, wat hemels na zo'n werkdag!

Hoewel ik de hele avond al zin had om te stappen, mezelf ook helemaal had opgemaakt en omgekleed en zelfs tot 1.00 had gewacht met de meiden, kreeg ik steeds minder de behoefte om in de kroeg te staan. Ik merkte dat ik niet echt toegaf aan mijn moeheid, maar helaas was het toch echt slim om lekker mijn bed in te duiken. Maar niet voordat de stormachtige wind nog getrotseerd werd. Als er iets is waar ik een hekel aan heb..


Zondag: dance day! De wekker ging veel te vroeg voor een zondag (wie zet er uberhaupt wekkers op zondag?) en na een niet al te lang nachtje was het weer tijd om mezelf te fatsoeneren. Gelukkig was ik geen tijd kwijt aan het bedenken van een outfit; eindelijk konden we onze danskleding aan die we met het team hadden uitgezocht!

Om stipt 10.30 was ik al aanwezig in de zaal, waar we al snel op het schema zagen dat we pas rond 12.15 hoefden te dansen. Neeee! Ik was al zo moe. Gelukkig was het wel leuk om de andere teams te zien!


Na drie keer dansen en twee keer een mini black-out te hebben gehad, was ik blij dat het er eindelijk op zat. Jammer genoeg ging er de hele middag een hoop fout in de puntentelling, wat ervoor zorgde dat we tot op het laatste moment van de uitslag geen flauw idee hadden wat voor plaats we zouden krijgen. Veel irritaties en onduidelijkheden verder en vooral héél erg moe van al het wachten stonden we dan eindelijk op de dansvloer voor de uitslag.

En van de 13 teams waren we 4e! Niet heel onaardig, al moesten we met het hele team bekennen dat we stiekem op iets hoger hadden gehoopt. Gelukkig waren de nummers 1 t/m 3 écht toppers en hebben zij het meer dan verdiend. En wij gingen in ieder geval ook nog met een medaille naar huis!

De rest van de avond was ik kapot en heb ik alleen maar geslapen. Zelfs het in elkaar zetten van deze photo diary was vermoeiend. Ik ben benieuwd naar deze week, enjoy it all! <3

Related posts

33 reacties

 1. Wat een leuke foto overzicht weer! Die lipstick kleur is echt prachtig!

  BeantwoordenVerwijderen
 2. Wat een leuke foto's weer zeg! Ik vind je earcuff heel erg tof en ik vond How To Be Single ook echt hi-la-risch!

  BeantwoordenVerwijderen
 3. Leeeuk, zo'n lekker uitgebreide diary! En minder tevreden over je flatlays? Niet doen hoor! Ze zijn zoooooo mooi haha, ben echt jaloers op je skills! Super leuk trouwens die Marble case, echt iets voor jou!

  BeantwoordenVerwijderen
 4. Minder tevreden of je flatlay! Hou op gekkie! Ze zijn nog steeds even prachtig en ze maken me nog steeds jaloers. Toevallig dat je de marble case hebt gewonnen, welke van de 3 krijg je? Oh en gefeliciteerd met de 4e plek, is helemaal niet slecht!

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Hihi oeps, sorry! Ik krijg overigens de zwarte; ik zou eerst de witte ontvangen maar helaas was de winactie alleen bedoeld voor Macbook Pro's en ik heb een Air. Dus na wat contact met caseapp krijg ik nu de zwarte, omdat dit de enige was die ze nog voor de Air hadden! Dankjewel <3

   Verwijderen
 5. Ah wat een heerlijk eten! Die 'oorbel' vind ik echt heel erg tof! Leuk om contact te hebben met wat bloggers zeg! Zo leer je elkaar nog iets beter kennen! :-) Geniet van je nieuwe week. X

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Ja echt heeel erg tof om nieuwe en lieve meiden te leren kennen!

   Verwijderen
 6. Je flatlays zijn hartstikke mooi joh!

  BeantwoordenVerwijderen
 7. Wat gaaf dat je een marble case hebt gewonnen! Echt iets voor jou. Ik zie ook heel veel lekker eten voorbij komen. How To Be Single wil ik ook nog graag heen! Ik ben benieuwd :)

  BeantwoordenVerwijderen
 8. Wat een leuke diary! Ik vind dat boek van Anna echt super, kan niet wachten tot haar tweede boek uitkomt! Super vet dat ze heeft gereageerd op je foto :)

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Ik kan idd ook niet wachten, je herinnerde me er weer even aan dat er idd een tweede boek uitkomt dit jaar. SUPER!

   Verwijderen
 9. Oh die oorbel is echt ontzettend tof! En how to be single lijkt mij een hele leuke film hihi <3
  Liefs! Evelien

  BeantwoordenVerwijderen
 10. Wat een heerlijke foto's weer, kan echt zo genieten van jou overzichtjes. En krijg zoveeeel honger van je food-foto's.

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Sorry!!! Ik zal proberen om nog meer flatlays ipv food foto's te laten zien (hihihi)

   Verwijderen
 11. Gefeliciteerd met de vierde plek! :) :) Je oorbel vind ik super tof! En ik ben toevallig ook wezen high tea'en afgelopen week. Zooo lekker maar ik zat super vol haha!

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Hahah ja dat is altijd hét probleem van een high tea: 's avonds geen honger meer hebben!

   Verwijderen
 12. Hahaha wat leuk zeg dat je zo een compliment kreeg,maar ze heeft ook helemaal gelijk! iedereen volg daphne!!!!!! :) gefeliciteerd met de 4e plek van de danswedstrijd, erg goed !

  BeantwoordenVerwijderen
 13. marmer wauwie, je foto's zijn nog steeds prachtig hoor.

  BeantwoordenVerwijderen
 14. Wauw, je rokje van River island en de earcuff vind ik heel tof!
  en hoe tof dat je hebt gewonnen, dat is altijd leuk natuurlijk.

  BeantwoordenVerwijderen
 15. Daphne, ik vind je shirtje met 'beautiful' er op en je oorbel echt geweldig. En wat lief dat je de screenshot er in zet.. Je verdiend het meis, je bent echt een topper <3

  BeantwoordenVerwijderen
 16. Prachtige foto's, wat een lief complimentje maar dat verdien je ook :)
  X

  BeantwoordenVerwijderen
 17. Wat weer een mooie foto's! Ik heb toevallig een collega ook getipt je Insta te volgen ;-) how to be single is echt leuk ik ben vorige week geweest. Wat ook een heerlijke food foto's ik krijg er trek van1

  BeantwoordenVerwijderen
 18. Wauw, ik vind je flatlat's echt super mooi! Leuke diary verder en tof dat Anna Nooshin ook nog op je foto reageerde!

  BeantwoordenVerwijderen