Etos Skin Hydrating Foundation

De zoektocht naar de lichtste tint foundation die er is, is nog altijd in volle gang. Hoewel ik razend enthousiast was over de All Matt Plu...


De zoektocht naar de lichtste tint foundation die er is, is nog altijd in volle gang. Hoewel ik razend enthousiast was over de All Matt Plus Foundation van Catrice, merkte ik na verloop van tijd dat deze toch net wat te donker was. Vandaar dat ik een ander budgetmerk een kansje wilde geven en de Skin Hydrating Foundation van Etos meenam.Sinds Etos een hoop nieuwe producten van haar huismerk op de markt heeft gebracht, ben ik steeds nieuwsgieriger geworden naar de kwaliteit. Op veel blogs heb ik al talloze producten voorbij zien komen, maar over de foundation had ik nog nooit eerder iets gelezen. Dit is dus één van de weinige keren dat ik iets heb gekocht op 'gevoel' (in de hoop natuurlijk dat het goed is). Ik ging voor de lichtste kleur foundation: Porcelain. Grappig, want mijn concealer van Catrice in nummer 010 heeft ook deze naam en die is echt perfect. Zou dit een typisch gevalletje van 'what's in a name?' zijn?


Jammer genoeg is de tekst met de belofte van het product al een beetje vervaagd tijdens het vervoeren, maar gelukkig nog wel leesbaar. Deze foundation hydrateert en voedt de huid, heeft een satin finish, heeft een medium dekking en is ideaal voor de droge tot normale huid. En ook een leuk feitje is dat de foundation een SPF 15-formule bevat!


Opnieuw is deze foundation er één met een handig pompje. Op deze manier kun je het product totaal naar eigen wens opbouwen en pak je niet teveel. Daarnaast vind ik het ook wat handiger schoonmaken; bij een tube komt vaak het merendeel van het product in de dop te zitten.


Een hoop fijne woorden dus. Wat ik in tegenstelling tot de foundation van Catrice wel jammer vind, is dat deze niet matterend is en ik 'm dus sowieso moet afpoederen. De substantie van deze foundation is overigens een stuk vloeibaarder, waarop ik hoop dat dit niet meer in de lijntjes van mijn huid gaat zitten. 


Op de foto is goed te zien hoe de foundation dekt. Hij haalt mijn roodheden volledig weg, maar een paar vlekjes zijn nog wel te zien. Gelukkig geen probleem, want het moet absoluut geen cakey effect worden. De kleur komt gelukkig al een stuk meer dichterbij de kleur waar ik naar op zoek ben, met een klein beetje extra dagcreme is het effect heel erg goed!


Jammer genoeg is mijn huid wel wat gaan glanzen tijdens het aanbrengen van deze foundation. Gelukkig is mijn matterende poeder het perfecte middel om al die glans tegen te gaan. Ook op bovenstaande foto is te zien dat mijn oneffenheden een stuk minder zichtbaar zijn en dat de dekking precies goed genoeg is. Over de houdbaarheid ben ik ook meer dan tevreden, zelfs na een fietstochtje in de regen zat deze foundation er nog goed op!


Qua kleur dus iets meer in de goede richting en qua dekking en houdbaarheid vergelijkbaar met die van Catrice. Ik kan zeker zeggen dat ik tevreden ben over deze fijne budget-foundation van het Etos huismerk. Ik merk dat mijn huid niet droog aanvoelt of rare vlekken geeft: top!

De Skin Hydrating Foundation is te koop bij Etos voor €6,99

Related posts

19 reacties

 1. Ik moet nodig weer eens naar Etos, het klinkt erg goed :)

  BeantwoordenVerwijderen
 2. Wat geeft deze foundation een mooie dekking! Glanzen is inderdaad op te lossen :-)!

  BeantwoordenVerwijderen
 3. Wat een goede dekking zeg! Ik was net op zoek naar een nieuwe foundation.

  BeantwoordenVerwijderen
 4. Een super dekking! Ik ben op zoek naar een nieuwe foundation, maar jammer genoeg is er in België geen Etos.

  BeantwoordenVerwijderen
 5. Hij dekt erg goed! En fijn ook dat het de goede kleur is. Fijne review! <3
  Liefs! Evelien

  BeantwoordenVerwijderen
 6. Ziet er goed uit, fijne review ook! Weet je welke misschien ook wel iets voor jouw is: Catrice heeft nu de Even Skintone foundation in 005, een lichtere kleur dan die ze normaal maken. Ik heb hem ook en hij is echt licht en heel erg fijn!

  BeantwoordenVerwijderen
 7. Gelukkig heb je eindelijk een foundation gevonden die licht genoeg is! Fijn dat het ook een budget merk is!

  BeantwoordenVerwijderen
 8. Wauw wat een goede dekking en mooie lichte kleur! Dit ziet er heel goed uit!

  BeantwoordenVerwijderen
 9. Deze foundation ziet er heel goed uit, hij geeft een goede dekking zeg! Fijne review <3

  BeantwoordenVerwijderen
 10. wauw hij ziet er inderdaad super mooi uit! mooie dekking en kleur ook! x

  BeantwoordenVerwijderen
 11. Wat een mooie dekking geeft deze foundation!

  BeantwoordenVerwijderen
 12. Wat een mooie dekking, duidelijke foto's ook daphne! Mooie review.

  BeantwoordenVerwijderen
 13. Fijne review! Deze foundation geeft een mooie dekking, ik hou ook niet van cakey.

  BeantwoordenVerwijderen
 14. Wat een mooi effect! Het ziet er echt heel goed uit <3

  BeantwoordenVerwijderen
 15. Ik ben zo benieuwd naar deze foundation!

  BeantwoordenVerwijderen
 16. Ik vind hem er goed uitzien! Is dagcreme een truukje om foundation lichter te maken? Een vriendin van me is extreem bleek en zoekt nog een goede foundation.

  BeantwoordenVerwijderen
 17. Hee lieve Daphne, op mijn blog heb ik je getaged. Ik hoop dat je het leuk vindt! Dikke knuffel vanuit Parijs! X

  BeantwoordenVerwijderen
 18. Wat een mooie lichte kleur! Ik ga deze zeker onthouden, want ik heb een hele droge huid. Het lijkt me fijn om eens zo'n budget foundation te proberen, nu gebruik ik namelijk een foundation van MAC. x

  BeantwoordenVerwijderen