La vie de Daphne - Ziek zijn, Instax Mini & CARNAVAL

Zo, de week is voorbij en de eerste paar dagen carnavallen zit er alweer op. Ik had niet gedacht dat ik het nog zo uitbundig zou vieren, wa...


Zo, de week is voorbij en de eerste paar dagen carnavallen zit er alweer op. Ik had niet gedacht dat ik het nog zo uitbundig zou vieren, want aan het begin van de week voelde ik me ontzettend ziek. Wel deed ik een aankoop waar ik nu al héél erg happy mee ben! Alle foto's van de feestjes en de rest van mijn week zie je in deze photo diary.


Maandag voelde ik me ontzettend bagger. Zondag was ik namelijk ziek geworden en ik kon niets anders dan de hele dag op bed liggen met hele erge hoofdpijn. Gelukkig vond ik nog wel tijd voor deze twee flatlays. Links op de foto een aantal van mijn favoriete items en rechts een opnieuw gemaakte foto die ik 2 maanden geleden véél te donker vond.


En yep, de rest van de dag lag ik dus wel op bed. De hele dag door keek ik YouTube-filmpjes, zette ik Verliefd op Ibiza aan op Netflix en dronk ik liters thee weg.

Omdat ik de hele dag eigenlijk geen hap door mijn keel kreeg en ook niet eens echt een hongergevoel had, had ik natuurlijk wel erg weinig gegeten. Oeps, helemaal niet goed. Gelukkig kon ik drie knakworstjes wel wegkrijgen, yummy!


Na de hele dag op bed en een nacht slapen die gelukkig iets beter ging, besloot ik dinsdagochtend lekker in bad te gaan met The Comforter van Lush. Kijk hoe pretty roze dat bad is!

De rest van de dag moest ik echt nog even rustig aan doen. Anders zou ik nooit beter zijn voor carnaval, wat later die week zou zijn. Na een paar uurtjes in bed schoot ik ook nog snel deze 'classy' foto. Leuk weetje is dat ik de Guerlain mascara op de foto ooit van iemand kreeg die een make-up opleiding ging volgen. De mascara is al zeker 3 jaar helemaal op (en zelfs een beetje kapot), maar wat ziet 'ie er mooi uit op foto's!


Dinsdagavond ben ik bij mijn vriend gaan slapen en na een nacht waarin ik helaas toch weer veel wakker heb gelegen, kon ik wel een lekker kopje thee gebruiken. Groene thee met cranberrysmaak is echt mijn FAVO thee van dit moment!

Besefte me ook opeens dat mijn vriend en ik al ontzettend lang geen foto's meer samen hadden gemaakt, en nu weet ik dat hij daar stiekem ook niet heel erg fan van is. Dan maar een beetje stiekem <3


Toen mijn vriend woensdag naar zijn werk ging, besloot ik nog om even langs de stad te fietsen. Ik had namelijk in de folder van Trekpleister dé Instax camera gezien die al een tijdje helemaal populair is in blogland. Na tien rondjes in de winkel gelopen te hebben (en een steeds voller wordend mandje, oeps) had ik 'm helaas nog steeds niet gevonden. Met een sip gevoel naar de kassa dan maar. Wat bleek? Ze hadden er nog maar één achter de kassa liggen!

Dolgelukkig fietste ik met mijn nieuwe aanwinst door de keiharde regen naar huis (en normaal heb ik echt een hekel aan regen). Ik bestelde eenmaal thuis nog wel even de polaroid films, in de hoop dat deze voor carnaval binnen zouden zijn. En oh, twee van mijn andere aankoopjes uit de shopping spree die ik had waren de Lash Sensational mascara van Maybelline (komt deze week een review van online) en de Catrice Ultra Matt Plus Foundation (is al een review over online gekomen)


De rest van de dag heb ik zoveel mogelijk producten die ik had liggen in één keer gereviewd. Niet alleen met de reden dat ik éindelijk dan al die producten kon gaan gebruiken, maar ook zodat er tijdens carnaval gewoon artikelen online zouden komen. Op deze foto had ik net de foundation van Catrice uitgeprobeerd, en stuurde ontzettend blij deze foto naar mijn vriend - ik was zo blij met het effect!

De dag dat ik al mijn spulletjes aan het reviewen was, kwam ook The Comforter online. Mijn fijne roze bad hebben jullie nu wel genoeg gezien denk ik, maar wat blijf ik het mooi vinden (misschien omdat ik zo'n ontzettend grote Lush noob ben en al die dingen nog nooit heb uitgeprobeerd).


Donderdag kwam er een ander pareltje online op mijn blog. Ik kocht Soft & Gentle als afstudeercadeau, en sinds ik geslaagd ben heb ik 'm elke dag al met heel veel plezier gebruikt. Wat een prachtig effect; ik blijf er in de spiegel naar kijken!

Die middag was het alweer tijd om mijn carnavalsspullen bij elkaar te gaan zoeken. Vorige week was ik al als stewardess verkleed, en mijn andere outfit die ik vorig jaar scoorde blijft toch ook wel heel erg leuk. Een gestreept jurkje, rood sjaalte en een baret: wat past er nu meer bij mij dan dat? Om het af te maken kies ik er altijd voor om een woordenboek mee te nemen als attribuut. Rode lippenstift kan natuurlijk ook niet ontbreken!


Die middag probeerde ik ook voor het eerst mijn Instax Mini uit. De selfie die ik ermee maakte vond ik écht niet mooi, maar ach: voor alles een eerste keer. Ik vind het in ieder geval heel erg leuk om foto's te kunnen maken die direct klaar zijn.

's Avonds maakte ik me klaar voor de allereerste avond carnaval. Officieel gezien begint carnaval pas op vrijdag, maar sinds de laatste twee/drie jaar is het steeds populairder geworden om al 'pré-carnaval' te gaan vieren op donderdagavond. Mijn baret opzetten lukte alleen voor geen meter. Ik lijk hier wel op zwarte piet, haha!


Donderdagavond ging ik met dezelfde collega's op stap als vorige week vrijdag. Best grappig: zelfde mensen, zelfde kroeg, zelfde feestje, zelfde outfit: alsof ik alles opnieuw beleefde!

Er werd de hele avond wat af gesnapchat (is dat een woord?) en ook mijn carnavalskiekjes zijn te volgen via mijn Snapchat-verhaal. Volg me vooral via 'daaaaaphne' (5 a's)


In de kroeg was het in eerste instantie heel erg rustig. Bijna zo rustig, dat ik me af begon te vragen in hoeverre het eigenlijk leuk was om nu al volop te gaan feesten. Maar ach, we besloten er het allerbeste van te maken..

.. en nog geen uur later was het hele café tot de nok toe gevuld. Wat een topdrukte! Als dit de hele carnaval zo druk wordt, staat er nog een hoop op me te wachten, haha. Vooral omdat ik zelf natuurlijk ook twee dagen/nachten moet werken in een andere 'kroeg.'


De volgende dag werd ik echt ontzettend moe wakker. Wauw. Ben ik niets meer gewend of heb ik het nu echt zo laat gemaakt? Op dat laatste kon ik in ieder geval sowieso 'nee' antwoorden, want ik was rond 2.00 gewoon thuis. Misschien was het toch allemaal ietsje te gezellig.

Tegen het einde van de middag raapte ik mezelf weer bij elkaar en heb ik lekker lang over het optutten gedaan (héérlijk vind ik dat). Met een goed muziekje erbij is het nog extra zo leuk!

Mijn vriend en ik hadden voorgesteld om te gaan koken bij vrienden thuis, dus we waren er al iets eerder dan de rest kwam. Wat er op tafel kwam? Mexicaanse Enchiladas, waar we nog een eigen draai eraan gaven door zowel kip als gehakt mee te nemen. Wat waren ze lekker!

Als toetje hadden we heerlijk chocolade-ijs, dat bestond uit drie soorten chocolade. Wat was dit lekkerrrr!

En toen kon de avond beginnen! Spelletjes, wijntjes, biertjes, foto's, elkaars outfits gebruiken, muziek en héél veel gezelligheid. Ik vond het superleuk!

Groepsfoto!

Ik had mijn Instax Mini ook nog meegenomen, en omdat ik wel zuinig wilde doen met mijn films - ze zijn zooo duur - besloot ik maar drie foto's te maken. Eentje met een vriendin, eentje met mijn vriend en de bovenste is met de hele groep. Alleen een beetje jammer dat ik zo overbelicht ben, hahah!

Eenmaal in de stad bezochten we onder andere de kroeg waar ik later dit weekend zelf achter de bar sta, twee café's waar ik zelf nog nooit was geweest en uiteindelijk belandden we in de kerk. Daar vind ik het persoonlijk altijd qua ruimte het meest fijn; in ieder geval niet iedere meter die je loopt iemand die op je tenen stapt, bier over je heen gooit of je een stomp met zijn/haar elleboog geeft.

Tegen een uurtje of 3 hadden we het al wel weer gezien en omdat onze groep de hele avond al gesplitst was, was het ook uiteindelijk niet zo moeilijk om ook maar met z'n tweeen richting huis te gaan. Maar: niet voordat er iets gegeten was! De hamburger op foto is misschien wel de allerlekkerste die ik ooit op heb. wauwie!

Rond half 4 was ik thuis en zo'n twintig minuten later dook ik mijn bed in. Vaste gewoonte is altijd dat ik mijn uitgaanstasje helemaal leeghaal en alles op mijn bureau leg. Kwam ook deze poster met het motto tevoorschijn. Oh ja, haha, ik was al helemaal vergeten dat ik deze uit de kerk had meegenomen (ssst..)

Zaterdagochtend kwam mijn nieuwe foundation (waar ik heeeel blij mee ben) online op mijn blog. Echt een top product, zo zonde dat ik 'm niet eerder heb ontdekt!

's Middags maakte ik nog een collage-foto van mijn eerste officiele carnavalsavond (eigenlijk de tweede dus, haha!). Ik ben in ieder geval al drie superleuke polaroids rijker!


's Avonds was het alweer tijd voor mijn laatste 'echte' avondje carnaval. Nu is het natuurlijk dinsdag nog wel carnaval, maar dan duurt de hele avond maar tot 12 uur. Zelf zou ik zondag en maandagavond twee ontzettend zware werkavondjes voor de boeg hebben (maar daarover in de photo diary van volgende week meer!). We maakten vlak voor we naar de stad gingen nog een leuke polaroid en..

.. belandden toen weer ergens in de stad. Het was overal natuurlijk hartstikke druk (tja.. zaterdag) en het waaide buiten enorm hard. Snel bij de eerste de beste kroeg naar binnen dus! Ik ging nog even naar binnen bij mijn werkplekje en daarna gingen we met z'n allen weer de kerk in. Wat een feestje!Zondag zou een ontzettend spannende dag worden; vanaf 18.00 zou ik dus zelf achter de bar staan. Ik besloot die zondag dan ook heerlijk rustig aan te doen, in bed door te brengen en mijn polaroids op de foto te zetten. Wat een top aankoop is die Instax Mini geweest!

Bij een rustig dagje hoort natuurlijk ook héél veel thee. Het meest nutteloze advies? Ik denk dat het tijdens mijn eerste scriptie-kans van mijn begeleider kwam: 'Ik zou er niet veel meer aan veranderen.' Tja, we weten allemaal hoe dat afliep.

Voor nu sluit ik alvast deze photo diary af. Het zou goed kunnen dat als deze online komt om 6.30, ik pas net in bed lig! Ik ben benieuwd naar m'n werkavondjes :)

Related posts

14 reacties

 1. Aaaah de foto van jou en je vriend is zo lief! Leuk stelletje zijn jullie. En ik ben nog steeds ontzettend jaloers op je polaroid..

  BeantwoordenVerwijderen
 2. Wat een leuke en drukke week, op het ziek zijn na natuurlijk! Ik ben echt jaloers op je (vooral ROZE) polaroid. Ik wil er ook eentje (vooral in het ROZE!!). Best knap dat je zulke mooie selfies ermee hebt gemaakt haha.

  BeantwoordenVerwijderen
 3. Leuk om te lezen! Zo te zien heb je het heel gezellig gehad! :)
  Hhmm ik ben benieuwd naar die foundation waar je het over hebt!
  Dat artikel moet ik even checken ;)

  BeantwoordenVerwijderen
 4. Wat ziet je carnavals weekend er gezellig uit zeg! Ik heb het dit jaar helemaal niet gevierd, haha... klein beetje spijt van

  BeantwoordenVerwijderen
 5. Haha, het is niet raar dat je instort na carnaval hoor! Ik voel me daarna ook altijd heel oud :') Leuk dat je nu een Instax hebt. Stond er zelf ook naar te kijken, ben er erg benieuwd naar!

  BeantwoordenVerwijderen
 6. Lekker druk weekje! Ik baal nu al helemaal dat we hier geen carnaval vieren :(

  BeantwoordenVerwijderen
 7. Ah wat een leuke diary! Ah wat een geluk dat je nog de camera hebt kunnen kopen, zo leuk! En wat had je leuke carnavals outfits. :)

  Liefs! Evelien

  BeantwoordenVerwijderen
 8. Leuk dat je die insta X camera hebt gehaald. Balen dat je ziek was! Wat zie je er trouwens leuk uit met carnaval

  BeantwoordenVerwijderen
 9. Leuke diary, mooie foto's zitten er tussen! Gaaf die instax mini in het roze, pretty. Mijn vriend is ook niet zo van de foto's en als ik zeg 'FOTO'!? trekt die altijd een stom gezicht.

  BeantwoordenVerwijderen
 10. Die foto van jou en je vriend is echt om te smelten. Zo mooi!

  BeantwoordenVerwijderen
 11. AAAAH! Wat een ontzettende mooie en lieve foto van jou en je vriend! Ik kan me er echt niks bij voorstellen om uitbundig carnaval te vieren...Iets met een cultuurshock haha.. Het ziet er wel altijd super leuk! :-)

  BeantwoordenVerwijderen
 12. Prachtige foto's, z'n Instax mini wil ook nog lijkt mij zo leuk voor foto's er mee te nemen :)
  X

  BeantwoordenVerwijderen
 13. Zo te zien heb je een heerlijke carnaval achter de rug! Hmm dat chocolade ijs ziet er heerlijk uit :)

  BeantwoordenVerwijderen