Catrice All Matt Plus Foundation

Al jarenlang gebruik ik bijna ie-de-re dag dezelfde foundation van Hema. Nummer 01: de lichtste versie, en ook voor slechts drie euro. Tot ...


Al jarenlang gebruik ik bijna ie-de-re dag dezelfde foundation van Hema. Nummer 01: de lichtste versie, en ook voor slechts drie euro. Tot ik me er laatst aan begon te ergeren dat de kleur toch echt wat te donker voor mij is en dat 'ie best wel zichtbaar is op mijn gezicht. Op zoek naar een nieuwe dus!Nu is het om eerlijk te zijn met mijn lichte huid best lastig om een goede kleur te vinden. Toch kwam ik uiteindelijk uit bij een kleur van Catrice. Omdat de concealer uit deze lijn zo goed is bevallen, wilde ik ook de foundation eens proberen. Na het lezen van een aantal reviews las ik ook dat de lichtste kleur heel fijn is voor mensen met zulke blanke huidjes zoals ik heb.Ik koos dus vanzelfsprekend ook voor 'Light Beige.' Een aantal andere belangrijke eigenschappen van deze foundation zijn dat 'ie matterend is, olie-vrij is en tot wel 18 uur lang houdt! Vooral dat laatste is natuurlijk overbodige luxe, omdat ik echt nooit zo lang met foundation op mijn gezicht rondloop. Maar ach, een grote belofte is het zeker!


Een aantal andere eigenschappen zijn dat deze foundation de huid hydrateert, dat hij licht reflecterende pigmenten bevat die zorgen voor een zijdezachte en matte finish, dat 'ie dermatologisch getest is en ook imperfecties laat verdwijnen. Ik vind het in ieder geval veelbelovend, en ben ook heel erg benieuwd of deze echt zo goed is.

Hoewel ik natuurlijk altijd mijn Hema-tubetjes gewend ben, was het even wennen toen ik voor het allereerst een foundation met pompje in handen had (is het gek dat ik me nu echt een make-up noob voel?). Werkt naar mijn idee wel een stuk fijner, omdat je helemaal niet zoveel nodig hebt en dus langer met de foundation kunt doen.

Op bovenstaande foto's heb ik een aantal voor en na-foto's op een rijtje gezet. Zoals je kunt zien heb ik best wat last van rode plekjes, pukkeltjes en oneffenheden. Nu wil ik geen cakey effect, maar gewoon een dekking die precies genoeg is om deze plekjes te verbergen. Zoals je kunt zien is dit aardig gelukt! Wauw, wat ben ik tevreden met het effect dat Catrice me belooft. En inderdaad: mat is 'ie zeker, alhoewel ik aan het einde van de dag toch nog even liever mijn poeder erbij pak. Het enige jammere is dat de kleur nog nét een klein beetje te donker is voor mij, maar als ik de foundation meng met mijn dagcreme kan ik 'm wat lichter maken. 


Overall ben ik zeker niet ontevreden over de Catrice All Matt Plus foundation. Of hij zo langhoudend is weet ik dus niet, maar ik weet wel dat hij niet zo lang het matte effect behoudt en dat je op den duur zeker even moet poederen om geen glanzend gezicht te krijgen. Wat ik ook erg fijn vind, is dat je de foundation niet heel goed ziet zitten en dat het er heel natuurlijk uit ziet. De dekking is daarnaast precies goed!

De Catrice All Matt Plus Foundation is te koop bij o.a. Kruidvat en Trekpleister voor €6,59

Related posts

16 reacties

 1. Je ziet duidelijk verschil! Zit er mooi op Daphne!

  BeantwoordenVerwijderen
 2. Hij is mooi! Dekkend maar niet te. Heb hier ook al heel wat over gelezen, misschien toch maar eens halen..

  BeantwoordenVerwijderen
 3. Deze foundation gebruik ik ook. Ik vind hem echt geweldig! Mijn moeder moet wel even een paar nieuwe brengen want die van mij is bijna op haha.

  BeantwoordenVerwijderen
 4. Klinkt op zich goed! Ik heb een andere van Catrice waar ik ook tevreden over ben :)

  BeantwoordenVerwijderen
 5. Oeh, ik hou van matte foundations aangezien ik nogal een glimmend huidje heb haha! En deze kleur lijkt mij eigenlijk ook perfect voor mijn gezicht. Leuke review <3

  BeantwoordenVerwijderen
 6. Ik vind hem er goed uitzien! Ik gebruik al tijden een Dr. HAUSCHKA foundation en die bevalt erg goed!

  BeantwoordenVerwijderen
 7. Ziet er goed uit! ik wil wel altijd voor de winter en herfst een dekkende foundation dus misschien is deze wel ideale richting de lente toe :)

  BeantwoordenVerwijderen
 8. Bij andere mensen ziet het er altijd goed uit maar ik kan echt niet meer overweg met 'budget'-foundations sinds ik MAC en NARS gebruik haha. Oops!

  BeantwoordenVerwijderen
 9. Je ziet het verschil goed! Ik ben alleen meer van de "Glowy" foundations dan echt matte omdat dit mijn droge huid nogal accentueert. Fijne review Daphne (:

  BeantwoordenVerwijderen
 10. Ik heb deze ook al een tijdje in gebruik, vind 'm erg fijn! Alleen "huh"? Hoezo heb jij een pompje, de mijne heeft dat niet haha. Misschien is dit de vernieuwde versie ofzo?

  BeantwoordenVerwijderen
 11. Ah! Het resultaat ziet er erg mooi Daphne! :-) Zo op de foto ziet de kleur er niet te donker uit..wellicht dat dit in real life anders is! Liefs

  BeantwoordenVerwijderen
 12. Het resultaat ziet er mooi uit! Toch vrees ik dat hij met mijn driedubbele bleekscheetgezicht alsnog te donker is. Is de Even Skintone van Catrice niet nog lichter verkrijgbaar?

  BeantwoordenVerwijderen
 13. Je ziet een duidelijk resultaat en leuk dat je er tevreden mee bent! Ik heb nu een foundation in een tube maar zou toch ook liever een pompflacon hebben :)

  BeantwoordenVerwijderen
 14. Ik gebruik deze ook, en vind hem ook heel fijn. Fijne review!

  BeantwoordenVerwijderen
 15. Goede review! Ik gebruik momenteel de foundation van Yves Rocher, maar daar betaal je al snel 18 euro voor. Ik denk dat ik deze foundation wel een kans wil geven! :)

  BeantwoordenVerwijderen
 16. Ik vind het resultaat heel mooi! Zeker eentje die ik eens beter ga bekijken in de winkel! :-)

  BeantwoordenVerwijderen