La vie de Daphne - Afgestudeerd, Carnaval & FEEST!

Wauw, wat een week. Op het moment dat ik dit typ lig ik eigenlijk heel erg ziek op bed (had ook veel twijfels of ik deze photo diary nog w...

Wauw, wat een week. Op het moment dat ik dit typ lig ik eigenlijk heel erg ziek op bed (had ook veel twijfels of ik deze photo diary nog wel wilde maken), maar dat neemt niet weg dat ik héél graag alle foto's wil delen van het moment dat ik afstudeerde, het eerste avondje carnaval en alle wijntjes die ik heb gedronken!

De feestvreugde van het behalen van mijn scriptie was maar van korte duur. Slechts één dag later moest ik op vrijdag alweer aan de bak, en dat was vanaf maandag ook niet heel anders. Voor ik weer aan mijn verdediging ging werken, zette ik nog mijn nieuwe marmerprint iPhone-case op de foto. Ik vind hem ge-wel-dig!

En, zoals altijd op maandag, was het weer tosti-dag, yum!


Omdat ik op zondag een dagje Breda had gehad met een vriendin en slechts één item had gekocht, wilde ik er toch nog een mooie foto van maken. Ik vind m'n nieuwe suede-look shirtje geweldig. Echt heel leuk dat dat nu zo'n trend is, ik vind het zachte stofje heerlijk!

Ik dook weer op tijd mijn bed in, waar ik nog wat appte met m'n vriend. Hij heeft er echt een hekel aan om zijn eigengemaakte gerechtjes te delen, maar ik vind ze echt prachtig. Misschien haat hij me nu wel voor het feit dat ik het op mijn blog deel (sorry!), maar kijk toch eens wat een creatie!


Terwijl ik mijn boekje van 14.000 things to be happy about las, kwam ik dan ook voorbij een heel toepasselijke zin: 'compliments to the chef.'

Ook kwam ik nog een andere herkenbare zin tegen, namelijk 'free concerts in the park.' Dat brengt me echt weer even terug naar de zomer, wanneer er iedere woensdagavond in het park een concert plaatsvindt. En iedere avond die ik daar heb gehad was ZO gezellig!


Flatlay-of-the-day. En ook superleuk om te zien dat het Instagram-account van Myomy 'm heeft geregrammed!

Die dinsdag zou ook mijn nieuwe boek binnenkomen, en nu moet ik zeggen dat ik al een aardig stapeltje bij elkaar heb verzameld. Het zijn inderdaad meer collectors-items dan dat het daadwerkelijk leesboeken zijn, maar ik vind het heel erg leuk om er af en toe in te bladeren!

Jaaaa, en daar was 'ie dan: Love, Style, Life van fashion photographer/illustrator/blogger Garance Doré. Ik had dit boek al zo vaak voorbij zien komen op Instagram, en heb voor het eerst ook bewust geen extra informatie opgezocht. Ik moet zeggen dat nu ik er al een beetje doorheen heb gebladerd, ik het echt al een superleuk boek vind!

Na een middagje heel hard bikkelen voor mijn presentatie was het weer tijd voor een avondje thuis bij mijn vriend. Dinsdagavond is toch wel ons vaste avondje samen geworden en daarbij kan nooit iets lekkers ontbreken. Deze keer was het cheesecake!

De volgende dag zou het de allerlaatste dag zijn om de puntjes op de i te zetten voor mijn mondeling. Ik begon de ochtend eerst door het op de foto zetten van mijn vaders nieuwe horloge die hij bij Brandfield had gescoord. Ik vind 'm nog best leuk geworden met die waterdruppels!

Daarna was het echt weer flink aan de bak. Het ergste was nog dat ik er die dag achterkwam dat mijn presentatie echt veel te lang was, maar ik had geen flauw idee hoe ik 'm kon inkorten. Nu ik dit typ weet ik natuurlijk wel dat ik heel veel bijzaken eruit had kunnen halen, maar poeh, wat had ik nog even stress die dag.


De rest van de dag praatte ik mezelf aan dat ik er gewoon binnen toen en een dag vanaf kon zijn, dat ik een hele lange periode gewoon binnen een dag kon afsluiten, dat ik alles achter me zou kunnen laten. Ik was helemaal op en gebroken, maar moest écht door.

Tussendoor moest ik natuurlijk wel nog wat pauzes nemen, en maakte toen een verbazingwekkend goede flatlay met mijn favo 'fotokleur': wit! De rest van de avond heb ik met trillende handen en een zwetend hoofd nog aan mijn verdediging gewerkt.

Onderweg naar hét moment van de waarheid reisde gelukkig mijn vriend met me mee, zodat ik bij slecht of goed nieuws in ieder geval niet helemaal alleen terug zou moeten. Mijn verdediging zelf? Wat een drama. Echt verschrikkelijk, ik werd drie keer onderbroken, gaf onbenullige antwoorden op de vragen en liep met lood in mijn schoenen het lokaal uit om te wachten op de uitslag. Zelfs tegen mijn vriend wist ik met 100% zekerheid te vertellen dat ik absoluut was gezakt. Ik was echt ontzettend machteloos en hij probeerde me te troosten.

Ik schuifelde vervolgens weer terug het lokaal in, waar ik mezelf neerplofte en met rode ogen aanhoorde dat ik het wel degelijk gehaald had. Mijn reactie was echt goud waard, en ik begon ontzettend hard te huilen. Het interesseerde me niet eens meer hoe ik mezelf voor schut zette bij m'n examinatoren; ik kon het gewoon niet geloven. What the.. ik.. gewoon.. geslaagd.. gewoon.. afgestudeerd!

Na een bliksembezoek aan de stad kregen we toch wel trek en kwam ik met het geniale idee om eens een keer bij Hotel New York iets te gaan eten. Ik was er zelf nog nooit geweest (terwijl het toch echt héél dichtbij mijn school is), en was ook wel erg benieuwd na alle goede verhalen die ik had gehoord. Het eerste wijntje ging ik er op dat moment wel in!

Nog leuker was toen ik op de kaart mijn twee favo lunchgerechtjes gecombineerd zag: carpaccio en een kroket op brood! Jammer genoeg houd ik niet zo van filet americain, maar van de andere boterhammen heb ik ontzettend genoten.

Na een treinritje waarin ik alle felicitaties beantwoordde en stiekem nog steeds niet kon geloven dat ik het toch echt allemaal had gehaald, was het tijd om me thuis weer op te frissen. Ik testte meteen mijn eigen afstudeercadeautje uit; een product dat ik al ZO lang uit heb gesteld: MAC Soft & Gentle!

Omdat ik die dag zoveel indrukken had gehad en letterlijk door alle emoties heen ben gegaan, was ik vlak voor we weggingen ZO moe dat ik nog even een halfuurtje in bed heb gelegen. Op naar een leuke en gezellige avond!

We hadden gereserveerd bij een tentje waar we normaal gesproken al-tijd voorbij fietsen (en dat is mede omdat het zo klein is en niet opvalt), maar waar we toch wel erg benieuwd naar waren. EN OH, lékker dat het was, hallelujah. We besloten samen het sharing-menu te nemen die uiteindelijk bestond uit 4 gangen.

Gang nummer 1 bestond uit brood met smeersels en een charcuterie plank met Spaanse ham, truffelsalami, Bettine geitenkaas en een pompoensoepje met spek. Gang 2 bestond uit een zalmbonbon die gevuld was met limoenmayon, rivierkreeftjes en Hollandse garnaaltjes. Nummer 3 bestond uit een heerlijke plank met hamburgertjes, diamanthaas, gewokte groenten en een pannetje met zoetzure kip (limoensmaak) en rijst. De laatste gang was een rijstepapje met abrikozencompote en een bolletje vanille-ijs met amarene kersen. Delicious!

Links op de foto het hamburgertje en rechts het yummy dessert. Het leuke aan dit sharing menu is dat ik dingen proef die ik nog nooit eerder heb geproefd en hiermee dus hele nieuwe smaken ontdek. En eerlijk? Voor sommige gerechtjes zou ik zo'n 1,5 jaar of 2 jaar geleden écht mijn neus ophalen, maar sinds mijn vriendje studeert voor kok ben ik steeds meer gaan eten en uitproberen!

Na een superfijne avond en een nacht waarin ik heerlijk heb geslapen naast mijn vriend, was het weer tijd om naar huis te fietsen. Ik zette nog even mijn nieuwste aankoop op de foto (very soon een review natuurlijk!) en zat om 16.00 alweer aan mijn avondeten.

Het avondje werken ging lekker, het was niet heel druk en dus waren we al om 23.15(!) klaar. Nog leuker was dat we met alle collega's een avondje carnaval op de planning hadden staan. Ja, je leest het echt goed: die vrijdag waren er in sommige kroegen al heuse carnavalsfeestjes. Eenmaal in het café kwam ik ook nog een oud-collegaatje van me tegen!

Het was weer even wennen om zo vroeg in carnavalssferen te zijn, maar het was zeker niet minder gezellig. Ik kwam ontzettend veel mensen tegen die me nog feliciteerden met mijn diploma, en ik heb voor het eerst weer écht zorgeloos kunnen genieten van een avondje stappen. En daarbij kun je ook nog eens lekker gek doen: niemand die er raar van opkijkt!

Zoals je waarschijnlijk al kunt zien, was ik als stewardess verkleed. Twee jaar geleden kocht ik deze outfit in een opwelling, en dit jaar past mijn outfit heel erg goed bij het thema ('Ok ier op reis?' betekent 'ook hier op reis?"). En ook mijn outfit van vorig jaar - een franse Mademoiselle - past er heel goed bij!

De volgende ochtend werd ik na een veeel te korte nacht wakker en zette ik mijn te reviewen producten/boeken op de foto. Which one first...?

De rest van de middag ging ik met mijn vriend mee naar zijn oma en vader in Bergen op Zoom, maar wauw: wat was ik moe zeg. En dan nog te bedenken dat ik die avond nog moest werken. Hellup!

Gelukkig ging het werken weer prima en was het dubbel zo'n feest toen we eindelijk klaar waren. Aan de wijn dus! Die middag moest ik er niet aan denken om wijn te zien, maar ach: nu was ik toch weer tot volgende week zondag vrij.

En lekkere nootjes tegen de honger konden ook niet ontbreken die avond. Ik ben kort en krachtig nog iets gaan drinken, maar aangezien er overal in de stad carnaval was ging ik alweer op tijd naar huis.


Zondag werd ik doodmoe wakker. Tja, zo'n weekendje feestvieren hakt er toch wel even in. Laat staan hoe het deze carnaval gaat zijn met werkdagen waar je U tegen zegt (ik noem maar.. 18.00-5.30). Deze week - en om te beginnen deze zondag - maar eens even lekker relaxen en lui doen!

Jammer genoeg begon ik me ergens in de middag steeds een beetje zieker te voelen. Ik was ontzettend futloos, had het steeds koud en weer warm, had hoofdpijn waardoor ik geen daglicht kon verdragen en dreef bijna weg uit mijn bed. Meh! Waarom precies nu..?

De rest van de dag heb ik dan ook niets meer uitgevoerd - op het schrijven van dit artikel na dan - en heb ik mezelf maar vermaakt met YouTube-filmpjes. Ik heb immers toch geen school meer waarover ik me zorgen hoef te maken. Maar dat besef komt denk ik pas over een paar dagen, wanneer ik al een aantal dagen geen scriptie of powerpoint heb gezien en het gevoel ga krijgen dat er iets mist. En aan het einde van deze week is het eindelijk party-time!

Related posts

21 reacties

 1. Echt een hele fijne werk. Je hebt het gedaan mop, ik ben zo trots op je! Eindelijk geen stress meer! Je kan nu genieten van het leven en zo te zien ben je daar al mee bezig haha.

  BeantwoordenVerwijderen
 2. Wat een mooie foto's weer Daphne! Leuk verslag heb je er van gemaakt x

  BeantwoordenVerwijderen
 3. Wauwie je vriend zijn gerechtje ziet er prachtig uit! <3

  BeantwoordenVerwijderen
 4. Wat een fijne week! Leuke foto's heb je trouwens gemaakt.

  BeantwoordenVerwijderen
 5. Wat zou dit een opluchting zijn geweest dat je dit hebt mogen posten. Je hebt het gehaald, topper! De foto's zien er erg leuk uit!

  BeantwoordenVerwijderen
 6. Wat een heerlijk verslag, alle stress komt er nu denk ik uit, daarom ben je nu wellicht ziek. Ik hoop dat je beter bent voor het gecarnaval hihi!

  BeantwoordenVerwijderen
 7. Wat een leuk verslag, Daphne! Wat maak je toch altijd mooie flatlays, haha. Kan ik oprecht blij van worden, mooie foto's. Mag overigens ook wel in het boek '14,000 things to be happy' staan. Heb het boek ook, simpel en toch leuk! Liefs!

  BeantwoordenVerwijderen
 8. Heel leuk om te zien! ook al dat eten ziet er heerlijk uit haha :)

  BeantwoordenVerwijderen
 9. Leuke en mooie foto's allemaal weer mop! Ik zie nou zoveel boeken voorbij komen overal dat ik alle boeken wel wil hahaha!

  BeantwoordenVerwijderen
 10. Wauw, het eten ziet er echt super lekker uit! Leuk zo'n sharing-menu.

  BeantwoordenVerwijderen
 11. Zo fijn dat je nu je diploma hebt gehaald! Geniet er lekker van! En jouw flatlays zijn zo mooi!

  BeantwoordenVerwijderen
 12. Leuk overzichtje! Je hebt het in ieder geval goed gevierd toch, haha. Hopelijk voel je je snel weer beter!

  BeantwoordenVerwijderen
 13. Omg die cheesecake! Je bent goed aan het vieren geweest! Super gezellig overzicht :D

  BeantwoordenVerwijderen
 14. Aaah meis, ik ben ZO blij voor je dat je bent afgestudeerd. Het was een hele bevalling maar je hebt het toch maar mooi geflikt. Ik kan me echt ontzettend goed voorstellen dat je gewoon in tranen uit bent gebarsten hoor en dat zullen je examinatoren vast ook wel hebben begrepen. Gefeliciteerd en geniet er nog lekker van! X

  BeantwoordenVerwijderen
 15. Gefeliciteerd! Leuk om te lezen en je foto's zijn prachtig <3

  BeantwoordenVerwijderen
 16. Wat een fijne week heb je achter de rug! Geslaagd, carnaval en je maakt ook zulke mooie foto's! Vooral die van je marmerprint hoesje, zoo mooi!

  BeantwoordenVerwijderen
 17. Ah meis gefeliciteerd met je diploma! You go girl!!! En wat leuk dat je bent wezen 'vroeg' carnavallen, ik ga van het weekend voor het eerst carnavallen in Brabant, zaterdag ga ik naar Breda toe. Ben heel benieuwd. :)

  Liefs! Evelien

  BeantwoordenVerwijderen
 18. Super leuke foto's, dit weekend ga ik carnavallen en ik heb er al zoveeel zin in! :)

  BeantwoordenVerwijderen