Ik ben AFGESTUDEERD!

De ene week krijg je je scriptie-uitslag, de andere week ben je opeens helemaal klaar met school. Een ontzettend gek idee om na bijna een j...


De ene week krijg je je scriptie-uitslag, de andere week ben je opeens helemaal klaar met school. Een ontzettend gek idee om na bijna een jaar lang worstelen met mijn scriptie helemaal klaar te zijn. Ik ben gewoon afgestudeerd!

Toegegeven, mijn presentatie ging vreselijk en ik heb een hoop tranen gelaten omdat ik wist dat ik het verknald had. Ik was me er zelfs op aan het voorbereiden dat ik 't deze keer toch niet had gehaald en ook gewoon voor de herkansing ging (want tja, dat wordt eenmaal je manier van denken.) Totaal in paniek probeerde m'n vriend me te troosten, maar ik was er gewoon zo zeker van dat ze me hiervoor niet konden slagen dat dat ook niet hielp.

Niets was minder waar toen ik weer terug het lokaal in liep. Ik moest met rode ogen en een bonkend hart horen dat ik het wel degelijk had gehaald. "HUH? Serieus?" Ik zei dat ik er echt van overtuigd was dat ik het niet had gehaald omdat ik het zo slecht vond gaan. Wel gaven ze toe dat ze zagen dat ik zenuwachtig was, maar dat ik wel steeds bij alle vragen zo dicht mogelijk bij mijn onderwerp probeerde te blijven. Het uiteindelijke cijfer is - net als die van mijn scriptie - niet om trots op te zijn, maar ach:

IK BEN HBO AFGESTUDEERD: HALLE-LUJAH!

Related posts

35 reacties

 1. Gefeliciteerd meis! Je hebt er hard voor gewerkt en dik verdiend!

  BeantwoordenVerwijderen
 2. Ik ben zo ontzettend trots op je! Ik wist wel dat je het kon. Parijs wacht op je!

  BeantwoordenVerwijderen
 3. Ah wat ontzettend fijn Daphne! Je zult er bijna een trauma aan over houden je afstuderen. Fijn dat je vriend er op dat moment bij was en ga nu maar lekker genieten van je welverdiende diploma. Je bent een ongelooflijke topper! X

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Hahah ja, bijna wel. Ik hoop dat ik nooit meer hoef af te studeren!

   Verwijderen
 4. Ik ben ZO blij voor je!! Van harte gefeliciteerd en geniet ervan!! X

  BeantwoordenVerwijderen
 5. Wél om trots op te zijn meid, je hebt het gewoon gehaald! Gefeliciteerd!!

  BeantwoordenVerwijderen
 6. YES YES YES! We did it. Mag je heeeel trots op zijn, we zijn er vanaf, afgestudeerd!!

  BeantwoordenVerwijderen
 7. WAUW! Zo goed van je! You did it <3 Afgestudeerd!! You go girl!!

  BeantwoordenVerwijderen
 8. Ahh lieve Daph, krijg gewoon beetje kippenvel van je mooie verhaal. Ben zo ontzettend trots op je en je doorzettingsvermogen is echt iets om jaloers op te zijn. Zo blij voor je en hoewel het misschien niet allemaal topcijfers waren, jij bent wel ontzettend top en daar gaat het gewoon om. Nu lekker genieten liefie, loveyou!

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Haha kort maar krachtig verhaaltje heb ik er maar van gemaakt, vooral omdat ik het nog niet echt kon geloven op het moment dat ik dit typte. Lieve reactie <3 <3

   Verwijderen
 9. Ik vind het wel degelijk iets om trots op te zijn; na al het harde werken heb je het gehaald. Nogmaals gefeliciteerd! <3

  BeantwoordenVerwijderen
 10. Van harte gefeliciteerd meid! Je kan trots op jezelf zijn, geniet ervan! -x-

  BeantwoordenVerwijderen
 11. Hoezo niet om trots op te zijn? Je bent potverdorie geslaagd. Jij mag op alles hartstikke trots zijn. You did it! Gefeliciteerd!

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Ahw hihi, dat is denk ik nog steeds dat onzekere in me. Dankjewel! <3

   Verwijderen
 12. Je bent een bikkel! Je hebt er zo hard voor gewerkt. Gefeliciteerd mop!

  BeantwoordenVerwijderen
 13. Je weet hoe ik over je denk lieverd. Ik vind je een topper en ongelofelijk sterk.

  BeantwoordenVerwijderen
 14. Whoeoe gefeliciteerd!!
  Je mag heel trots zijn op jezelf!!
  X

  BeantwoordenVerwijderen
 15. Wat ben ik trots op jou! Echt zo knap dat je altijd door bent blijven knallen en het uiteindelijk gewoon gehaald hebt! Wat een opluchting, meid. Geniet ervan en wees trots op jezelf! <3

  BeantwoordenVerwijderen
 16. Gefeliciteerd met je afstuderen! Je hebt het verdient :) x

  BeantwoordenVerwijderen
 17. Aah, gefeliciteerd Daphne! Ik wachtte al op zo'n artikel, want ik gun het je zo! Een last die van je schouders valt, lijkt mij. Heel veel plezier in Parijs binnenkort! Liefs!

  BeantwoordenVerwijderen
 18. Gefeliciteerd! Een nieuwe episode in je leven is aangebroken ;)

  BeantwoordenVerwijderen
 19. Gefeliciteerd! Welke studie heb gevolgd?
  Of heb je hier een apart artikel van?

  BeantwoordenVerwijderen
 20. Op facebook had ik het al gezegd, maar ook hier wil ik je nog feliciteren
  Na alle tegenslagen is het dan toch eindelijk gelukt <3

  BeantwoordenVerwijderen