La vie de Daphne - Dagjes weg, Scriptie-uitslag & Opnieuw stress

Zenuwen, de scriptie-uitslag en ultieme vreugde. Dat was eigenlijk precies waaruit mijn week bestond. En natuurlijk nog een aantal keer...


Zenuwen, de scriptie-uitslag en ultieme vreugde. Dat was eigenlijk precies waaruit mijn week bestond. En natuurlijk nog een aantal keer werken, een paar dagjes weg, heerlijk eten en helaas weer opnieuw stress. Ik maakte (en verzamelde) alle foto's weer!

Hi there, monday again! Ik maakte allereerst een foto van de cadeautjes die ik de vrijdag ervoor nog had gekregen tijdens het enorm late 'kerst'diner. Superlekkere Rituals producten, een bioscoopbon en my absolute favourite: macarons!

Mijn maandag heb ik ook goed besteed door het maken van foto's voor de rest van de week, zodat ik in ieder geval een paar blogjes online kon zetten. Tussendoor at ik nog een overheerlijke tosti uit de pan, YUMM!


De volgende morgen kwam ein-de-lijk mijn YSL lipstick online. Ik had 'm al bijna twee weken in huis, maar nog geen foto's van gemaakt. Overigens ben ik stiekem best wel een beetje trots op de foto's, maar zo'n lipstick is dan ook ontzettend fotogeniek!

Begin middag maakte ik nog een ritje naar de kringloop met mijn moeder, waar ik weer een aantal 'props' voor mijn foto's vond (echt: kringloopwinkels zijn de beste plekken om dat soort dingen te scoren). De rest van de dag heb ik heerlijk gerelaxed (met macarons!). Misschien wel de laatste dag dat het kon, want woensdag of donderdag zou de allesbeslissende uitslag komen.


Tussendoor lakte ik ook mijn nagels in het allernieuwste kleurtje van KIKO. Helaas was 'ie toch iets te donker voor mijn werk, maar ik vind de kleur echt heel apart en supermooi! Er is vorige week ook een artikeltje over online gekomen.

's Avonds ging ik weer richting mijn vriend voor een heerlijk avondje relaxen. We besloten zelfs nog een chocoladetaart te halen voor bij de thee en het filmpje op Netflix. Ohhh, wat genieten!


De volgende dag begonnen eigenlijk echt alle zenuwen. Ik heb niet eens kunnen bijhouden hoevaak ik mijn mail heb geopend en hoe erg ik steeds met een bonkend hart wachtte op dat ene mailtje. Ergens dacht ik al wel dat ik het waarschijnlijk de volgende dag pas te horen zou krijgen, maarja; ze zeiden niet voor niets woensdag of donderdag..

Omdat ik steeds zo zenuwachtig aan mijn telefoon en laptop vastgeklampt zat en stiekem ook wel wat afleiding wilde, maakte ik weer wat foto's. Jammer genoeg is er maar één een beetje fatsoenlijk geworden omdat ik het toch steeds niet kon laten mijn mail te checken, hahaha! (Kun je de zenuwen van mijn gezicht aflezen? :P)


Eten moest helaas ook alweer vroeg gebeuren (16.00!), en heel veel krijg ik dan toch niet weg. Een simpele (maar oh zo slechte, I know) cheeseburger ging er wel in en ik maakte me vervolgens klaar voor een aardig druk avondje werk.

En druk werd het zeker, zelfs veel drukker dan verwacht. En ook veel later klaar dan verwacht. Maar als je dan toch bezig bent met schoonmaken, kun je net zo goed alles doen. Daarom hebben we heel het restaurant helemaal netjes gemaakt en waren we rond een uurtje of half 1 pas klaar. Moe, maar voldaan hebben we met z'n drietjes nog nagepraat aan de bar, en kon ik niet ophouden met praten over mijn scriptie-uitslag.


Hoewel mijn vriend en ik donderdag eigenlijk een dagje Antwerpen hadden gepland, was dit nu helaas geen optie meer. Omdat ik dan geen internet zou hebben en de uitslag per mail zou komen, zou ik waarschijnlijk niet zo kunnen genieten. We hadden dus de knoop die ochtend doorgehakt voor een dagje Tilburg. En hoe kan je de dag beter beginnen dan met een verrassingsontbijtje van vriendlief? Superschattig <3

Met al dat heerlijks van de Turkse bakker kan er natuurlijk ook geen baklava ontbreken. Ohh, echt ZO hemels. Ik begin nu gewoon alweer te watertanden en zou er op dit moment van schrijven een moord voor doen!


Eenmaal in het ijskoude Tilburg aangekomen doken we meteen H&M in, waar we allebei al goed slaagden. En hoe gebeurt shoppen op onze manier? In de pashokjes foto's naar elkaar sturen en vragen of iets leuk staat ;P Overigens hebben we allebei de blousjes op bovenstaande foto's gekocht!


Na een paar winkels (en de hele tijd mijn mail geopend te hebben) besloten we ergens wat te gaan lunchen. Stiekem was ik al die tijd aan het hopen dat ik de uitslag op dat moment zou krijgen, in plaats van in een sullig pashokje of in de winkelstraten. Samen met een lekkere latte macchiato had ik ook weer eens wat anders dan carpaccio besteld..

.. kroketten op brood; my other favourite, haha! En ook wel grappig: nu had ik een keer geen carpaccio besteld, had m'n vriend het gedaan! Gelukkig heb ik onwijs kunnen genieten van deze lunch, ondanks dat ik praktisch de hele tijd bezig was met mijn telefoon.


Toen we eigenlijk al bijna wilden gaan afrekenen en verder wilden gaan met winkelen, zag ik opeens 'het' 1tje verschijnen bij mijn mail-app. Holy cow, ik had het echt niet meer op dat moment. De rest van het verhaal hebben jullie natuurlijk al kunnen lezen, maar dat moment dat je alleen het woordje 'Gefeliciteerd!' ziet, is echt ongelooflijk.

Ik kon niet stoppen met lachen en vroeg aan m'n vriend of hij een leuke foto wilde maken die ik met een status op Facebook kon zetten. Jammer genoeg kon ik écht niet stil blijven zitten en is dit één van de (nogal mislukte) foto's die er uiteindelijk uitkwamen. Ach, het is in ieder geval te zien dat ik ontzettend happy ben!


Oh, bummer. Ik kwam er tijdens het maken van deze photo diary achter dat ik mijn make-up of the day was vergeten. Op de foto staan eigenlijk de producten die ik dagelijks gebruik - de lipstick wissel ik natuurlijk wel eens af. Ik ben in ieder geval addicted aan mijn KIKO blush, het Catrice wenkbrauwsestje, mijn Sleek highlighting-palette en mijn Catrice Concealer. Superfijn!

De rest van de dag was ik nog steeds zo blij. Hoewel het cijfer niet heel bijzonder was, kon ik echt weer van alles genieten en liep ik glunderend door de straten van Tilburg, zat ik met een blij gezicht in de trein, reageerde ik heel happy op alle lieve felicitaties en heb ik ook heerlijk van mijn avond kunnen genieten. Wauw, wat een fijn gevoel!


De volgende ochtend werd ik wakker na een ontzettend lekkere nacht; ik denk dat ik nog wel een stukje lekkerder heb geslapen dan normaal. En oh, dit is overigens één van de aankopen van Tilburg. Ik zocht dit Marble hoesje al bij H&M in Amsterdam, maar heb 'm toen helaas niet kunnen vinden. Dankzij H&M in Tilburg heb ik deze prachtige case toch nog kunnen scoren!

Wat ik ook zomaar op de kop tikte, waren deze Vans. Totaal onverwacht kwamen we in een outlet store terecht, waar ze allemaal schoenen verkochten van Converse, Vans, Nike, Adidas voor een veel goedkopere prijs. Deze leuke en aparte kleur Vans heb ik voor slechts 30 euro meegenomen. Koopje, toch?

De rest van vrijdagmiddag begon ik me in te lezen over de mondelinge presentaties en schoot ik eigenlijk meteen in de stress. In de vrolijke mail van gisteren stond namelijk dat volgende week mijn verdediging al zou zijn. Hup, ervoor gaan zitten dus. Jammer genoeg was mijn concentratie ontzettend bagger en moest ik alweer heel vroeg mezelf gaan klaarmaken voor werk..

.. en tja, wat eet je dan weer om 16.00? Brood met vissticks. I'm so sorry dat er steeds zoveel (ongezond) eten voorbij komt, ik weet dat ik deze week niet optimaal heb gegeten. Maar stiekem is het wel een beetje een feestweek.

De volgende ochtend was ik veel vroeger wakker dan normaal, maar ik wilde toch nog een poging doen om serieus aan mijn presentatie te zitten. Ook kwam die ochtend mijn heerlijke nieuwe body butter van TBS online. Yummy cranberry!

Nog steeds had ik de rest van de middag de concentratie van een goudvis. Ik weet niet wat het was, maar ik werd er in ieder geval heel erg sip door. Waarom is het me bijna een jaar lang gelukt om door te zetten, maar ben ik nu opeens mijn motivatie kwijt?

Dan nog maar wat afleiding tussendoor. Het maken van deze foto vond ik ZO leuk; mijn nieuwe ankertjestrui van Pull & Bear staat er namelijk op en ik ben er echt verliefd op. Het mini bosatlasje scoorde ik eerder die week bij de kringloopwinkel. Staat toch best leuk?

En... weer verder met mijn presentatie. Ach, de voorkant heb ik in ieder geval gemaakt. Laten we het over de rest nog maar niet hebben. En stiekem ook maar even heel hard duimen dat mijn verdediging pas later deze week is, zodat ik nog een paar dagen de tijd heb.


Slechte maaltijd nummer 20 deze week was een heerlijk broodje Gyros. Het werd nog best een beetje proppen, want ik moest alweer op tijd richting een mega drukke avond werk. Wauw, wat heb ik de hele avond met een opgeblazen gevoel rondgelopen zeg. Ik ga nooit meer zo snel en zo veel eten!

Ik was die nacht op tijd naar huis gegaan (praktisch meteen na het werken), omdat op zondag weer iets leuks op de planning stond: een dagje Breda met een vriendin. Ook nu was ik weer vroeger wakker dan de wekker ging, dus een paar fotootjes schieten kon ook nog wel.

Op de fiets naar het station begon het best hard te miezeren, en als er iets is waar ik een hekel aan heb is het van die vieze miezerregen. Je haar wordt er vaak natter van dan je denkt, dus ik gooide onderweg snel mijn sjaal over mijn hoofd. En wat voor rare blikken ik dan altijd krijg; onbetaalbaar.

Eenmaal semi-droog in de trein aangekomen begon de enorm lange reis (kuch, 18 minuutjes) naar Breda. Stiekem toch best fijn als mensen een keer jouw richting opkomen, ik reis de laatste tijd namelijk steeds zo ontzettend ver! Iets wat ik overigens totaal niet erg vind, maar het scheelt in ieder geval weer een treinritje waar ik heel slaperig van word!

Na een supergezellig middagje in de stad lopen, bijkletsen en bijna 1,5 uur drankjes doen was het weer tijd om terug naar huis te gaan. Ik heb mezelf de hele dag aangepraat dat ik die avond van mezelf vrij mocht nemen en de dag erop wel weer aan die verdediging zou gaan zitten, dus het schuldgevoel was al een klein stukje minder. Ik kon in ieder geval lekker relaxed terugkijken op een hele leuke dag!

Of ik in Breda nog iets heb geshopt? Yes, alleen een simpel shirtje. In Tilburg was ik eerder die week eigenlijk een stuk beter geslaagd met mijn Vans, een vest, een blouse, een trui en mijn iPhone hoesje. De combi van mijn strepenblouse op een rokje met daaronder mijn nieuwe Vans is overigens ook superleuk!

Deze week is dus DE week. Gewoon dé week dat ik te weten krijg of ik geslaagd ben voor mijn HBO diploma. Bizar dat ik na zo'n lange tijd er opeens binnen slechts een week tijd allemaal vanaf kan zijn. Ik heb op het moment van schrijven nog geen datum van mijn verdediging, maar ik verwacht dat deze vandaag of morgen wel in mijn mail zal verschijnen. Onwijs spannend!

Related posts

21 reacties

 1. Eindelijk in ieder geval ne scriptie behaald! Dan komt het met je verdediging ook wel goed! Succes!

  BeantwoordenVerwijderen
 2. Ben zo blij voor je dat je je scriptie hebt gehaald! Je hebt er weer een leuke week van gemaakt zie ik, hihi. Nu duimen voor dat hbo diploma <3

  BeantwoordenVerwijderen
 3. Zo trots op je! You did it girl. Nu kan je eindelijk weer van je leven genieten! <3

  BeantwoordenVerwijderen
 4. Hihi wat een week, ik vind je make-up foto's altijd zo mooi! Goodluck met de mondeling!

  BeantwoordenVerwijderen
 5. De laatste loodjes wegen het zwaarst, you can do it!!!

  BeantwoordenVerwijderen
 6. Wat een super leuke foto's, ik ben zo ongelofelijk blij voor je!!

  BeantwoordenVerwijderen
 7. Nog eeeeeven knallen meid! You can do it <3 En wat heb je weer mooie flatlays gemaakt trouwens <3

  BeantwoordenVerwijderen
 8. Haha, wat grappig dat jij en je vriend in de pashokjes foto's naar elkaar sturen of het leuk staat! Stukken makkelijker, natuurlijk! En de foto nadat je hoorde dat je 'm gehaald had is gewoon leuk, hoor! Heel veel succes met de presentatie deze week! Liefs!

  BeantwoordenVerwijderen
 9. I'm so proud of you en deze week ga je ook gewoon helemaal rocken, <3. Nog even door bikkelen but you can do it <3

  BeantwoordenVerwijderen
 10. Ziet eruit als een heerlijke week, maar wat wil je ook met zo'n scriptie uitslag!

  BeantwoordenVerwijderen
 11. Even zonder gein, die chocoladetaart. Oh ma godddd! Vette Vans ook!

  BeantwoordenVerwijderen
 12. Nog even doorbijten, maar de vrije momenten worden je van harte gegund! Ook dat minder gezonde eten ;)

  BeantwoordenVerwijderen
 13. Ben zo trots op je meid. Je bent echt een bikkel!!! <3

  BeantwoordenVerwijderen
 14. Fijn dat je het gehaald hebt! Congratz, en wat weer een mooie foto's! net als ik soms toch iets te ongezond gegeten haha! Ik moest ook een aantal keer vroeg eten en dan is een uitgebreide healthy maaltijd niet echt een mogelijkheid, achja!

  BeantwoordenVerwijderen
 15. Hele leuke foto's weer en ik ben nog steeds heel blij voor je dat je je scriptie hebt behaald!

  BeantwoordenVerwijderen
 16. Geweldig dat je na die lange aansloop geslaagd bent voor je scriptie! Nog even doorzetten voor je verdediging en er alvast veel succes mee. Die blouse die je kocht bij de H&M is supermooi :)

  BeantwoordenVerwijderen
 17. Leuke foto's allemaal! Die YSL lipstick ziet er prachtig uit. En grappig dat jij en je vriend foto's naar elkaar sturen tijdens het passen, haha! Best handig eigenlijk.

  BeantwoordenVerwijderen
 18. ik ben ook echt gek op fishticks haha maar doe ze in de oven worden ze ook knapperig en beter dan in een pan met boter! ze zijn TE lekker!

  BeantwoordenVerwijderen